onsdag 30 januari 2008

En liten titt...

i hallen..fönstret är på plats..men det ska dit några lister och sen ska det målas lite också..sen visar jag ...när allt är klart !


en liten titt i yngsta dotterns rum...jag är så glad att det fanns ett trägolv under plast mattan...vi målade det vitt..det är hennes sängkappa i linne som syns till höger på bilden...i övrigt så har hon modern stil..inte som mamma med sitt Lantliga..utan rött , svart och silver..


Jag måste bara få visa min vackra tavla med barnen på..den är riktigt gammal och jag har köpt den på en bond auktion för säkert tio år sen..


kolla..den här bilden fotade jag i går !! Ser ni hur mycket snö vi har kvar här !! kolla snöhögen där till höger..ojj..ojj..Vill ni se en tjej som målar så det stänker om det gå in till Trine..klicka på hennes namn...
Ha det så bra alla Kram Anette

måndag 28 januari 2008

Ny vecka !!

Jahapp..då var det Måndag igen...snart har bistra Januari tagit slut , det är bra , fort ska det gå så att vi har våren här !

Jag tänkte visa mina gamla linne handdukar som jag köpt på Auktion...jag är galen i linne handdukar med monogram ...och extra roligt är det ju att komma över några med mitt monogram på !! Jag har dom framme så här som dekoration... eller så dukar jag med dom...
Tänk vilket vackert hantverk..först väva och sen brodera.


Här har jag en framme som duk på min vita skänk...man kan ha dom till så mycket !
Ha en bra Måndag alla, Kram Anette

torsdag 24 januari 2008

Mina inköp i Stockholm !

När vi var i Stockholm så åkte vi till den härliga second hand butiken Old Touch ,tjejen med bloggen Handplockat och hennes kompis följde också med...dom skulle till Jerner Antik sen , det visade sig att den butiken låg rakt mitt emot Old Touch ! Inne på old Touch möttes vi av helt underbart fina saker,textilier i långa rader ....lakan med broderier..örngott med monogram...spets kragar,skor jaaa allt mellan himmel och jord...Jag köpte denna vackra dopklänning med krage...


Spets kragar hade dom hur många som helst...och förkläden med broderier...den affären är verkligen en guld gruva för oss som gillar spetsar och broderier...


Här ser ni fållen på dopklänningen...visst är den fin...dopklänningen hänger bara som dekoration...en vacker sån..


Inne på Jerner Antik köpte jag denna lilla trä bur med en höna i !! En gammal fin leksak som kan vara kul att dekorera Påsk bordet med...



jag hittade två barn stryk järn också....


dom har fått en plats på hyllan i tvätt stugan nu...
Jaa..det var allt som jag köpte...jag är såå nöjd med mina fynd !
Ha det så bra alla och tack för att ni kikar in här..
Kram Anette

torsdag 17 januari 2008

Mera hall bilder...

Nu är alla saker upphängda i lilla hallen..mjaa...inte riktigt alla..fönstret står lutat mot väggen ännu...Här ser ni dörren ner till tvättstugan , den målade jag vit också.
Till vänster är dörröppningen in till den stora hallen och till höger är ytter dörren..så ni ser det är en liten liten hall , en för farstu som vi säger här i Norr.


Här hänger det lilla nyckelskåpet...Jag har öppnat ytterdörren för att få in mera ljus då jag fotade , det är glasverandan som skymtar där ute....Ytterdörren ska bli vit i sommar , då kommer det att bli ännu ljusare i hallen ,

När man kliver in genom ytterdörren så ser det ut så här...till vänster har vi köket...och rakt fram stora hallen..som ni förstått så är det många dörr öppningar här..det är fyra stycken !
Jaa..nu får ni lov att vänta här i hallen i några dagar för jag , syrran och min dotter åker till Stockholm , vi ska på den stora inrednings mässan Formex...så vi syns nästa vecka igen..den som vill kan ju alltid börja såga hål i väggen för fönstret...hi..hii..
Kram Anette

tisdag 15 januari 2008

Hur går det med hallen ?

Jo då , den är färdig målad , och det blev sååå ljust och fint , nu vill man ju fortsätta i den andra hallen och trapphuset också...


kolla vad ljust och fint med vitt , visserligen så lyckades jag fånga lite dagsljus också , men ändå .

men ser ni , fönstret står lutat mot väggen ännu , mannen i huset tycker inte att det hör till prio ett att såga ett hål och fälla in ett fönster där !! Men jag har lämnat omålade brädor där fönstret ska sitta , bara för säkerhets skull , så att han inte kan slippa undan..visst är det väl konstigt att man prioriterar så annorlunda och olika ! Känner ni till det ?

Här står lite saker som ska upp på väggarna , jag ska fota mer i hallen då dagsljuset kommer, man får passa på under den korta tiden som det är ljust på dagen , om man är hemma förstås.
Ha det så bra alla Kram Anette

söndag 13 januari 2008

Måla , måla....

Jaa..det är vad jag har gjort i helgen..när vi flyttade in i vårt hus 1999..då skulle allt vara gult och creme ! Men nu vill jag ju ha allt vitt...gissa om det blir mycket målning nu och ett tag framöver . Jag börjar i lilla hallen den har pärlspont på hela väggarna som är gula , men inte så länge till....

Nyckelskåpet och krok brädan var gula....


se vad fint nu när jag målat det vitt och sytt ett nytt tyg med broderi innanför dörren...



Jag vill ha ett infällt fönster i hallen också...så jag hämtade in det här fönstret som har väntat på det i flera år nu...



Jag målade det vitt, med vit vattenbaserad grundfärg...så att det ser gammalt ut.



Här får ni se en bit av hallen , jag har målat en bräda vit för att ni ska se skillnaden !
Nu ska jag gå och måla andra varvet , jag återkommer med bilder då det är klart , förhoppningsvis så ska fönstret dit idag också.....
Kram Anette

fredag 11 januari 2008

Dokumentet !

Nu har det kommit...dokumentet som jag har velat ha i flera år !

Det är stort som en affisch och jätte vackert...en kopia av ett gammalt franskt dokument .

Jag har tänkt hänga upp den i vårt stora trapphus .....där jag köpte den tipsade dom mig hur jag skulle göra....man kan stryka tapetlim på baksidan och limma fast den på en playwood skiva.


Kommer ni ihåg min golvlampa som jag sydde lampkjolar till ?



den har jag nu målat vit....



allt trä men även hela stången som var i mässing också, det gick fint...som en ny lampa, ljus och fin...nu står målar burken jämt framme, det är lättare att komma igång då..alltid är det nåt som man vill måla !
Äntligen Fredag ! Ha det så bra alla Kram Anette

onsdag 9 januari 2008

måndag 7 januari 2008

Mammelucker....

Jag blev så inspirerad av bloggen Majas mammelucker kika in där så får ni se ett par fina mammelucker (konstigt namn egentligen mammelucker...) .Men eftersom jag inte har fått tag i några gamla så sydde jag ett par.


Jag har sytt mycket kläder förut , så jag använde mig av ett enkelt byx mönster.


Jag snodde ihop en tvättpåse också då jag ändå satt vid symaskinen....


Olivkrans , mammelucker och en tvätt påse...dom hänger ganska fint ihop där på knopp brädan !
Det är så himla fint att hänga fram gamla vackra kläder , det fick man ju än en gång se nu i nya numret av Drömhem och Trädgård , har ni sett det ?
Ha det så bra alla bloggare , och pyssla på nu....
Kram Anette

fredag 4 januari 2008

Tråd korgar...

eller luffar slöjd som det också kallas , det har blivit populärt , och det förstår jag för det är så skirt och vackert .


Vi har fått hem olika modeller till vår butik .Här har jag en som jag har satt snör nystanet i .


Dom små har fått en fusk lök i sig och upphängning av grovt snöre , dom går att ha till lite av varje , som krukor och till värmeljus .
Idag plockas julen bort här hos mig , så då får man pynta med annat , luffar slöjd t.ex .
Kram Anette

onsdag 2 januari 2008

Nytt År...

Jaa..nu är det ett nytt år..det känns lite konstigt att det bara helt plötsligt vänder sådär.
Nu har vi ett helt nytt år framför oss att fylla med bra saker !

Här får ni se min Nyårs dukning , vitt och silver...



På brickorna har jag lagt speglar som jag har låtit glasmästaren skära ut , jag har två brickor efter varann....och sen flera värmeljus på...


det glittrar så fint med ljus på speglar....och gästerna känner sig välkommna .



fattigmans ljusstakarna fick vara med på ett hörn också..mycket ljus ska det vara en kväll som denna...
Snart åker granen ut och alla julsakerna får komma ner i sina kartonger,nu vill vi ha in våren , tänk vad härligt när det börjar bli ljusare ute ,hoppas att det går fort nu .
Tack alla som kikar in här och tack ni som lämnar en kommentar , det är så roligt att få dom !
Kram Anette