lördag 27 februari 2010

Kolla in det här !!

I väntan på att Melodifestivalen ska börja så måste jag bara få visa er den här lilla roliga filmen !!
Så här ska jag ha det när jag gifter mig..jag är nämligen ogift :)



Ta dig en liten stund och kolla på filmen !! Höj ljudet ordentligt så rockar vi loss !!
Kraaam Anette

fredag 26 februari 2010

Lite grönt hos mig...

Jaa, ni..jag har inte många gröna växter hemma hos mig...Den här murgrönan och ett Olivträd, thats it.
Men till våren, då blomstrar det pelargoner i varje fönster. Åhhh vad jag längtar efter Våren och värmen !!


Så här ser det ut hos oss just nu, massor med snö och 25 minus grader, vilken bister vinter !
Men snart är det ju Mars månad och då brukar det ju bli varmare och bättre, så vi får hålla ut !!
Ha nu en toppen helg alla
Kraaam Anette

onsdag 24 februari 2010

Fika paus

Välkommen på en fika paus hos mig...



I helgen provbakade jag en egen ide, en riktigt god kaka blev det, så bra så att den ska få vara med i vår bok Lantlig charm !! Så tyvär kan jag inte ge er receptet, det får vara hemligt ett tag...


Slå dig ner på en fika paus...jag läste nyligen någonstans om just fika pauser, att de är viktiga i vardagen för det är då man kommer på en massa kreativa saker och andra lösningar, att ta sig fem minuter med arbetskamraterna, eller familjen då och då kan lösa mycket !! Tänk så bra, jag som gillar både kaffe och fika !


Här ser ni en till som gillar fika pauser...vår lilla Nisse, ser ni så bedjande ögon, han kan tigga han !!
Ha nu en toppen dag alla
Kraaam Anette
P.s Tack för alla fina kommentarer om mina tallrikshyllor i förra inlägget !!

måndag 22 februari 2010

Tallrikshyllorna !!

Nu är tallrikshyllorna på plats i matsalen !



På var sida om fönstret, ovanför halvmåneborden, på samma plats som mina förra hyllor...


De här är högre, de har en hylla mer än de jag hade innan, och en liten hylla längst ner där man kan ställa lite saker...



Jag målade dom ljust pärlgrå..efter en egen blandning, första varvet målade jag svart, sen ett vitt varv och slutligen grått...



Sen gick jag lös med både sandpapper och kniv för att få fram lite nötningar, allt för att hyllorna ska se äldre ut..




Jag är sååå nöjd med hyllorna, ändrar och donar med olika saker i dom...




Så här ser nötningarna ut på nära håll....




Ha nu en toppen start på veckan alla !!
Kraaam Anette

lördag 20 februari 2010

Beställnings STOPP av boken !!!

Beställnings STOPP av vår bok Lantlig charm !! Nu är första upplagan uppbokad !! Så nu måste vi Stoppa alla beställningar !! För vi vill ju inte hamna i en sits där vi inte kan leverera !!

Och i dags läget vet jag ej om vi har möjlighet att trycka upp en andra upplaga.
Jätte kul att boken är så populär !!! Det tackar vi er alla för !! Nu håller vi tummarna för att allt ska klaffa med tryckningen så att boken kan levereras i Maj månad !! Så alla ni som vill köpa boken ni får snabba på, återförsäljare hittar ni HÄR
Over and out
Kraaam Anette

fredag 19 februari 2010

Kuddar

Äntligen Fredag !! Veckans bästa dag eller hur ??


Idag visar jag er några av alla mina kuddar, jag har mååånga kuddar !! Jag gillar kuddar, det är så mjukt och mysigt...och fint. Dom här kuddarna ligger på järnsängen i gästrummet, en liten samling av rött och vitt, gammalt och nytt !
Ha nu en toppen helg alla, och idag fikar vi nåt riktigt gott !
Kraaam Anette
P.s Jag kan meddela att tallrikshyllorna nu är färdig målade, så i morron ska jag hänga upp dom...visar på Måndag !!

onsdag 17 februari 2010

Advents ljusstake !!

Nämen Anette..är du alldeles tokig nu ?? Adventsljustake, vad menar hon nu, kanske ni tänker ??

Tjaa, tokig eller inte, men jag har aldrig varit riktigt nöjd med mina advents ljusstakar, så när jag hittade en riktigt gammal bakform på Tradera så slog jag till, den blev min för bara några kronor. Det blir ju en Jul även i år...och när det gäller gamla grejer så måste man ju slå till på en gång, även fast det är långt kvar till Jul...
Nu vill vi ju såklart ha Vår och Sommar först, innan vi tänker på Julen, men jag kunde inte låta bli..



Jag har ställt mina zinkstjärnor i botten så att ljusen står stadigt i formen..sen kan man ju fylla på med mossa eller nötter, vi får se vad det blir...
Ha nu en toppen dag, och tack för alla kommentarer jag får, jag hinner inte svara men jag läser alla,tack snälla ni !!
Kraaam Anette

måndag 15 februari 2010

Annons platser !!

Jag har jobbat med boken hela Söndagen, la in alla i bokstavsordning och kollade hur många annons platser det fanns kvar, det finns i dagsläget några få platser kvar !! Som annonsör i boken får du många fina fördelar, du får boken före alla andra, du har en annons som lever länge, en bok bläddrar man ju i många gånger och har kvar i flera år, och du har förtur att ombeställa boken, den trycks upp i en begränsad upplaga.


Vill du ha en annons plats så mejla till mig anette.hjerpe@telia.com så kan jag berätta mera !! Boken har fått en egen blogg nu, klicka HÄR så kommer du dit, där har jag lagt upp alla återförsäljare så att du lätt kan förboka boken om du vill !!




Jag tror att jag har drabbats av målar kramp...fyy alltså, jag hade ingen som helst lust att börja måla mina tallrikshyllor igår..men jag tvingade mig..och då när man står där och målar, jaa då går det ju riktigt bra, det är nog många som känner igen sig nu...eller hur, lite målar kramp drabbas vi nog alla av då och då.
Men jag vill ju ha upp hyllorna fort, vi ska fota matsalen snart och ha med i boken, och då måste ju hyllorna vara färdiga !!
Ha nu en toppen dag alla, och tack för att ni kikar in hos mig !!
Kraam Anette
P.s Jag kan meddela er att det gick åt två lådor med gelehjärtan hos oss i helgen !!!

fredag 12 februari 2010

Alla Hjärtans dag

Det är alla Hjärtans dag nu på Söndag !! Kanske ingen dag man firar så stort, men att bara komma ihåg varandra lite extra, med blommor och godis eller med en stor kram !! I det här huset blir det bl.a med en massa godis, för sött det gillar vi...


Undrar hur många hundratusentals kartonger med röda hjärtan som säljs den här helgen...de är så söta och goda...På Söndag blir det extra god middag, jag ska smälla till och göra en Porterstek med god sås, också blir det kaffe med gelehjärtan och choklad !!

Men ser ni här då ?? Vad tomt det är i matsalen ovanför halvmånebordet !! Jag har sålt mina två tallrikshyllor...och köpt ett par andra..jaa, jisses vad tokig man är va..


Jag har köpt hyllor som är handgjorda i en gammeldags modell, höga med tre hyllplan för tallrikar.
De ska målas och slipas, jag ska inte måla dom vita, utan grå som matsalsskåpet...ni får se sen !!
Ha nu en toppen helg alla med god mat och många hjärtan !!
Och tack alla som har skrivit så fint om vår Inredningsbok, ni vet den är en stor dröm för oss, en dröm som vi nu har förverkligat...snart, snart är den i land !! Aftonbladet har hört av sig och vill skriva om oss !! Jiippiieee vad kul...
Kraaam Anette

onsdag 10 februari 2010

Det blir nr 1.

Det blir det här bokomslaget på vår Inrednings bok !!Boksläppet beräknas bli i Maj månad !!
Wow vad många kommentarer jag fick på boken i förra inlägget !! Många röstade på den, men den har varit min favorit hela tiden !!! Enkel, ren och tidlös...en vacker bok som kan ligga framme hela tiden. Den innehåller inredning från olika hem, mitt hem blir det första kapitlet. Sen varvas det med ljuvliga recept på kakor och pajer !! Vad säger ni, nog är det väl en bok som man bara måste ha ?? Jag går till mig själv då vi gör boken, frågar mig själv vad det är jag skulle vilja ha i en bok...och då kom vi fram till allt det här, och vet ni det bästa av allt ?? Boken avslutas med ett vackert Julkapitel !!! Här får ni ett litet smakprov på boken !!


Det blir mycket bilder och lite text i boken, det är ju bilderna man tittar på i en bok...eller hur ?
Flera kapitel, jag kan nämna några...Glasverandor, Kök, Hemma hos Catrin, Hemma hos Anette, Detaljer, Recept, Julen...och mycket, mycket mera !!!




Alla som vill får mer än gärna låna bilderna, skriva om boken och länka till mig !! Och ni som har bokat boken till era butiker, ni tar bilderna och visar hos er, och ta gärna upp förhandsbetällningar.
Och i dagsläget så finns det faktiskt några annons platser kvar i boken !! Så den som vill ha en annons mejla till mig anette.hjerpe@telia.com
Ha det så bra alla
Kraaam Anette
P.s Jag kommer att lägga ut och länka till alla butiker som har beställt boken sen, så att ni alla vet var ni kan köpa boken !! En som har varit extra snabb är den här butiken, Klicka HÄR eller HÄR, och alla Kalix bor köper boken HÄR

måndag 8 februari 2010

Vilket Bokomslag ??

Nu är jag hemma !! Efter en intensiv helg med bok jobb. Vi har gjort flera förslag till Bokens framsida, nu vill vi ha er hjälp, alla bloggisar, vilket bokomslag ska vi ha på boken ? Vilken bok skulle du köpa om du såg den i en butik ? Jag har en egen favorit, men det är kul att få höra vilken ni skulle välja !



No. 1


No. 2



No. 3



No. 4


No. 5
Jaa, det ska bli roligt att höra vad ni tycker !! På Onsdag presenterar jag vilket det blir, och då får ni några smakprov på insidan också, bilder som ni alla kan ta och visa på era bloggar, och ni som har butiker kan då börja ta upp förhandsbeställningar på boken !
Spännande....
Ha det så bra alla
Kraaam Anette

lördag 6 februari 2010

Nu åker jag i min nya blus !!

Halli hallå !! Ett inlägg på en Lördag, det är ju inte så vanligt..men det blev så i alla fall den här gången !! Jag ska alldeles strax åka iväg till Katarina och jobba med boken, min familj får klara sig utan mammsen i helgen för jag kommer inte hem förrän imorgon kväll.. Och jag måste ju bara få visa min nya fina blus som jag ska ha på mig !!! En ljus grå Odd Molly, jag har ju en likadan i vitt, så när den kom igrått så var jag bara tvungen att ha den också..


Kvaliten på tyget är helt oslagbart, tjock och fin bomull med fina broderier på !! Och var har du då köpt den ??
Joo, av min vän Eva på Smultrongården, hon har en stor och fin kollektion av dessa kläder, och hon skickar över hela landet..kika in HÄR så får du se..
Ha en toppen helg alla
Kraaam Anette

fredag 5 februari 2010

Till mina hyllor


Jaaa, här ser ni några av de saker som jag har samlat på mig till hyllorna i köket, jag ska ha öppna hyllor, vita såklart. Jag hoppas att jag ska få plats med tre stycken ovanför varandra, för jag har så mycket fina gamla saker som jag vill ha på hyllorna...Förutom de här sakerna så har jag en vit soppterrin, vita kannor, en spillkum, fina prickiga muggar...Så det är nog bäst att det blir minst tre hyllor !!
Jaa, ni, nu är det redan Fredag !! Toppen..
Jag och Katarina ska jobba med boken hela helgen, det är bäst att pinna på så att den blir färdig snart !!
Ha det så bra alla
Kraaam Anette

onsdag 3 februari 2010

Små, små urtavlor

Åhhhh, så har jag äntligen också fått tag i små, små söta urtavlor !! Tack Theres för att du kunde tänka dig att sälja några från din samling till mig !


De är så små och söta, jag har sprungit runt med dom och provat lite här och där...


Tillslut hamnade de på brickan i köket, då ser man dom varje dag...skulle vilja ha massor av dom !!
Jag är ju en samlare av stora mått...så nästa gång ska jag visa lite saker som jag har samlat på mig till hyllorna i köket..
Ha det så bra alla
Kraaam Anette
P.s Kolla vilken fin blogg jag har hittat, den är Finsk så jag förstår inte ett ord, men bilderna är helt ljuvliga !!
Klicka HÄR så kommer du dit...

måndag 1 februari 2010

Min köks klocka

Vad härligt att ni höll med mig om kylskåpet..fniss...jag visste att ni skulle förstå..nu gäller det bara att få det på plats också. Ser ni klockan..?


Jag föll för den direkt, den blir perfekt på köksväggen eller hur ? Den är i plåt och ser så där gammal och nött ut , men den är nytillverkad och köpt i en blomsterbutik här i stan.

Så här mycket snö har vi hos oss !! Jag fotade vår uteplats igår...även fast det ser ut så här, full vinter så har jag börjat planera lite för trädgården, det poppar alltid upp nya ideer den här tiden på året, jag tänkte plantera nya buskar i bakkanten på landet så att det ramar in uteplatsen, några nya träd..och, jaa jag planerar och ritar vidare...jag hinner säkert ändra mig och rita om flera gånger, det är ju ett tag tills jag kan sätta spaden i jorden.
Ha nu en fin start på veckan
Kraaam Anette