fredag 30 april 2010

Är det sant ?

Men kolla, vad är det som ligger där på stolen ?



Är det möjligt ? Är det verkligen....


Japp, alldeles riktigt !! En Odd Molly kofta, en Grandmas coat i Almost black !! Wiiieee...den är min, och vet ni ? Jag har fått den, jooo det är sant, jag har fått den av en underbart go vän, inte klokt alltså, jag har önskat mig en sån i flera år nu..Jag har fått den av Lena, kompisen i Boden som äger det där mysiga cafet som jag har berättat om förut. Jag var ju i Boden igår och hjälpte till med ombyggnaden av den butiken, och då kom Lena dit med koftan !! Tusen tack Lena !
Koftan var för kort för henne, men passar mig perfekt, jag är ju kort i rocken..bara 167 cm över havet..fniss..
Klicka HÄR så kommer du till Lenas blogg.
Ha nu en fin Valborgshelg alla
Kraaam Anette

onsdag 28 april 2010

Skåpet

Det var i det här skåpet min karl stod och sågade i ! En gammal kommod som jag har målat vit..



Ser ni, han sågade hål för små gulliga fönster med riktiga spröjs och glas !! Handgjorda av en go väns morfar, jag har sparat fönstrena för att använda dom den dagen då jag hittar ett skåp att kunna göra till ett dockskåp, så i väntan på det rätta skåpet så får de nu sitta här !!


I skåpet har jag lagt linnehanddukar på hyllorna och porslin, kaffekoppar och fat.


Skåpet står i verandan...



Lätt och behändigt att ha kopparna där då man ska dricka kaffe och fika...




Visst blev det gulligt ? Som ett litet tittskåp..
Ha nu en toppen dag alla, jag bygger om i min butik idag, så håll tummarna att allt flyter på och går bra !!
Kraam Anette

måndag 26 april 2010

Min tårta

Så här såg min tårta ut som jag bjöd på igår, den var nog god för det finns inte en smula kvar, också födelsedagsmuggen, den drack jag kaffet i...



Under glaskupan hade jag satt små blommor, blommor som jag fick av gulliga tjejen i blomsterbutiken bredvid mitt jobb, blommorna hade blivit lite bruna i bladen och gick inte att sälja så jag fick massor !! Toppen !

Här ser ni mannen i huset, han sågar i en möbel, jag fick en ide...vad det blev visar jag nästa gång !
Ha nu en toppen vecka alla
Jag har stora projekt på gång i veckan, ingen har väl undgått att höra att alla Dressmann butiker ska byggas om, en butik per dag ! På Onsdag är det min butik som ska byggas om, jag hoppas att det kommer att flyta på bra, vi ska börja förberedelserna idag !
Kraaam Anette

fredag 23 april 2010

Äntligen sol !!!

I Onsdags då jag hade en lediga dag så sken solen så vackert, himmel vad det lättar upp med sol, eller hur ??
Även fast man ser allt damm så är det underbart med sol...



Jag kunde ta min första fika i verandan, det var varmt och härligt, nybakt till kaffet, inte illa..här bakas det några sorter för jag fyller nämligen år på Söndag ! Så ett litet kalas blir det i alla fall, jag tycker det är viktigt att fira och komma ihåg varandra på födelsedagar, det håller jag hårt på..vad tycker ni, är det viktigt för er ?



Snart är det Nisses födelsedag också, och då vi firar honom lite extra , såklart, han fyller redan 7 år !!
Här sitter han på soffan i verandan, han älskar att vara där inne, hans päls är nytrimmad så han ser sååå liten ut nu..
Ha nu en toppen helg alla
Kraaam Anette

onsdag 21 april 2010

Jag längtar...

Jag längtar tills jag kan börja påta och gräva i min trädgård, jag har en massa nya ideer som jag vill sätta igång med...det är sååå avkopplande att gräva och plantera. På den här bilden som jag tog förra sommaren så syns mitt nya land jag grävde då, längst till vänster, ska bli roligt att se hur det har tagit sig i år.



Jag längtar till min veranda, tills solen värmer upp den så att jag kan ligga där inne och läsa, ta en morron kopp kaffe och bara njuta av tystanden....


Jag längtar också tills jag kan gunga sakta, sakta i min hängmatta...snart så har all snö smält bort här hos oss i Norr och jag kan börja med allt det här som jag längtar till !!
Ha det så bra alla
Kraaam Anette
P.s Tack för alla fina snälla kommentarer jag fick i förra inlägget, det värmde gott ska ni veta !!!

måndag 19 april 2010

Vilken helg !!!

Jag har varit hela helgen hos Katarina, vi har gjort boken sida för sida, vi jobbade 11 timmar på Lördagen och 11 timmar på Söndagen...puuhh...men jisses så roligt det var, och ojjj vad fin boken blir !! Jag önskar att jag kunde visa er, men lite hemligt måste det ju få vara...


Så här ser min annons ut, eller visitkort kan man väl säga, jag har stylat och Katarina har fotat och gjort texten. Tänk att det är snart precis ett år sedan min butik las ner, och nu öppnar jag en ny firma, det hade jag ALDRIG kunnat tro för ett år sedan, kan knappt tro det nu heller faktiskt..nå, nu blir det ju ingen butik, men ändå, jag har en egen firma snart !! Det måste jag ha då jag gör en bok, som ni förstår..
Tänk när jag står och håller i boken, då den är färdig och tryckt, himmel alltså, vilket magiskt ögonblick det blir !! Nu närmar det sig med stormsteg !!
Ha det nu så bra alla
Kraaam Anette
P.s Boken Lantlig Charm kommer att finnas ute i butikerna i början av Juni, så håll ut ett liiitet tag till !!

fredag 16 april 2010

Små söta ting

Jag la mina nystrukna linneservetter med monogram i mitt gamla tråg, och genast såg jag att det där, det blir en fin bild till bloggen..fniss..det är så man blir då man har en inrednings blogg, man ser allt i bilder, ni som har en egen blogg förstår precis vad jag menar. Man blir intresserad av foto på ett helt annat sätt, många går fotokurser för att lära sig att ta ännu finare foton, det skulle jag också vilja, någon gång när tid finnes...




Jag är så himla förtjust i små saker, gärna gamla fina leksaker, ser ni där på hyllan ??


Ett får, en bur och en gammal häst på hjul..små söta saker som jag gillar. Någon gång ska jag ha ett gammalt vackert dockskåp, ett vitt med spröjsade glasdörrar, för jag har samlat på mig såååå mycket fina gammeldags små möbler och ting, någon gång någonstans stöter jag nog på det där dockskåpet, det är jag säker på !
Ha nu en toppen helg alla
Kraaam Anette

onsdag 14 april 2010

Min nya pläd

Ingen har väl undgått att jag gillar quiltade plädar, jag tycker det är så fint, och mysigt att svepa om sig i när man sitter i soffan. En som också gillar mina plädar är vår katt Maja, här ligger hon och gonar sig på min nyaste pläd !


Den passar så bra överallt, här ligger den i gästrummet...


Slängd över en stol..jaaa, det är fint det också...den är så fin tycker jag, med rosor i milda färger.



Här får den hänga ett tag i alla fall, ooppsss, den uppmärksamme ser att jag har hamnat på den här bilden..fniss..det var inte meningen, men det är lätt hänt då det finns speglar i ett rum som man fotar !!
Var jag har köpt pläden ? Klicka HÄR så får du veta det.
Ha det så bra alla, redan Onsdag den här veckan tickar iväg vill jag lova..
Kraaam Anette

måndag 12 april 2010

Min nya bakform !

I går bakade jag en kaka i min nya bakform som är som en Ros !! Det blev jättebra ! Vilken fin bakform, kakan lossnade jättelätt, och det var så roligt att baka något lite annorlunda, formen har jag köpt HÄR.



När jag skulle fota kakan så slängde jag ner bordstabletterna på golvet, och vem var snabb på att lägga beslag på dom? om inte lilla Nisse, man är inte så stor om man ryms på en bordstablett..fniss...
Ha nu en fin start på veckan !
Kraaam Anette

fredag 9 april 2010

Äntligen Fredag !!

Fredag, veckans bästa dag, eller hur ? Man äter gott och slappnar av framför tv:n, en arbetsvecka känns i kroppen..Middag, jaa, den här Fredagen har jag inte planerat någon middag, jag är en sån som annars planerar alla middagar, skriver handlingslista för en hel vecka då jag handlar...men idag är det tomt på schemat, kanske det blir hämt pizza, det är ju toppen det också !!
Ha nu en fin helg alla goa bloggläsare !
Kraaam Anette

onsdag 7 april 2010

Mitt fynd...

Idag ska jag visa mitt lilla Tradera fynd !! Kolla, en gammal bankfacks låda, jag tyckte den var lite annorlunda, så jag la ett bud på den, och vet ni, den blev min för bara 50:- !! Ibland har man tur.




Den har ett guldigt handtag...


Jag har värmeljus i lådan, men man kan ju ha den till viktiga papper eller annat.
Det är så rolligt med gamla annorlunda ting tycker jag.
Ha nu en toppen dag alla, och tack för att ni kikar in här hos mig !!
Kraaam Anette

måndag 5 april 2010

Påskdukningen

Det var många som ville att jag skulle fota min Påskdukning, så nu visar jag den !! Matduk i grovt linne med mammas monogram på...




Och bordstabletter i quiltat linne, undertallrikarna har jag visat förr, det är egentligen ljusbrickor som har varit guldfärgade, jag har målat dom med högblank vit lackfärg, porslinet är från det stora varuhuset...alla vet vilket jag menar då..



De gröna glasen kommer från House Doctor...





Det var årets Påskdukning, tänk vad fort det har gått, idag är sista Påskdagen !! Och jag har visat mina sista Påskbilder för i år...
Nästa gång ska jag visa ett fint fynd från Tradera..
Ha det så bra alla
Kraaam Anette

lördag 3 april 2010

Den goda pajen...

Den här Ananas pajen bjöd jag mina gäster på igår till efterrätt, här får ni receptet.
Pajdeg
3 Dl mjöl
0.5 tsk bakpulver
150 g smält smör
0.5 Dl socker
Tryck ut pajdegen i en form.
Fyllning
1 ägg
1 dl socker
2 tsk vanillinsocker
1 brk creme fraiche
1 brk avrunnen krossad ananas ca 425 g
Slå fyllningen över pajdegen, grädda i 175 grader ca 30 min, servera gärna med vispad grädde !!


Jag fick så fina blommor av mina goa vänner igår !! Kolla !! En sån här har jag velat ha länge en Soffora, stavas inte så, men man uttalar namnet så..En ljuvligt fin växt som ser lite trädliknande ut..




Och en härlig bukett med vita tulpaner !!
Ha nu en fortsatt trevlig Påsk, nu ska jag ta mig en kaffe kopp och en bit av pajen som blev över.
Kraaaam Anette

fredag 2 april 2010

Nu är äggen fyllda !!

Nu kan Påsken börja, jag är ledig och har precis fyllt döttrarnas Påskägg med godis, och ett ägg till mig själv också såklart...




Nu ska jag börja förbereda för kvällens middagsbjudning, jag ska börja med efterätten, det blir en ljuvligt god ananaspaj med grädde till, sen ska jag göra dukningen helt färdig !
Nu vill jag önska er alla en riktigt GLAD PÅSK !
Kraaam Anette

torsdag 1 april 2010

Påsk dukning

I kväll ska jag börja duka, för i morgon kväll ska jag ha goa vänner på middag !! Ohhh så roligt det ska bli, det var så länge sedan jag hade det, ni vet hur det är, vardagen spinner på och man har så lite tid till att träffas, men nu är jag ledig i flera dagar, så då har jag tid att fixa och göra det mysigt och gott. Jag gillar att duka vackert, så det är därför jag börjar med det redan ikväll...




Ikväll ska jag fylla våra Påskägg, våra döttrar är ju tonåringar nu, men jag fyller ägg åt dom också, man blir väl aldrig för gammal för ett välfyllt Påsk ägg, eller hur ??
Nu vill jag önska er alla en riktigt GLAD PÅSK !!! Så syns vi snart igen
Kraaam Anette
P.s Upptäckte ju nu att det är 1:a April idag..hmmmm..måste komma på något kul lurendrej..fniss...