måndag 30 augusti 2010

Kökshyllorna

Nu är kökshyllorna på plats !! Till höger om hyllorna ska det komma upp kakel och under hyllorna har vi ingen bänk ännu...så nu blir det bara en bild på hyllorna, helheten kommer sen.
På nedersta hyllan har vi våra frukostskålar som vi använder nästan varje dag.



På hyllorna har jag mina favorit saker, och ser ni där i den vita skålen, det är något som sticker upp där !


Det är mina gamla pepparkaks formar som jag är så glad att jag har hittat, ett loppis fynd som jag ska ta fram till Jul. Igår hängde vi upp kökslamporna, det visar jag en annan gång.
Ha det gott alla och tack såååå himla mycket för alla kommentarer, jag läser alla men hinner inte kommentera tillbaka..
Kraaam Anette

lördag 28 augusti 2010

Favoriter

Hallojsan på er allihopa, ett inlägg så här på Lördagen från mig, det är inte vanligt..men jag blev så sugen...ska strax iväg på jobbet, men ett liitet inlägg hinner jag med..
Ville bara visa mina små favoriter här hemma, min vita gamla soppterrin där till vänster, den är jag såå glad över, ett riktigt fynd på Tradera, jaaa håll i er, jag betalade knappt en hundring för den !! Alla vet ju att soppterriner ligger över en tusenlapp nu för tiden i fina antik butiker !
Vi har satt upp de öppna hyllorna nu i köket, jag har ändrat om där minst tusen ggr redan, jag fotar och visar er på Måndag ! Ha en fin helg alla...vi ska på fest ikväll, ska bli såå himla kul, det händer ju inte så ofta nu för tiden !!
Kraaaam Anette
P.s Så roligt att ni gillade min tunika och berlocken i förra inlägget !! Tunikan kommer från Lindex.

fredag 27 augusti 2010

Trimmad liten hund..

Så här söt och fin blev Nisse då han trimmades igår !! Det tar ca 4-5 timmar att trimma en Westie, så under tiden jag väntar på att få hämta honom så går jag alltid på stan i Piteå...



Det blev en ny vit tunika....

Och en berlock till min långa silver kedja, jag tycker att texten passar så bra till mig...det har ju hänt en del i mitt liv det senaste året..men man ska bara blicka framåt, även fast det kan vara svårt ibland..
Ha det så bra alla..redan Fredag idag !! Jag jobbar helg, men Fredag är bäst ändå !!
Kraaam Anette

torsdag 26 augusti 2010

Nu är jag hemma !!

Halloj alla !! Nu är jag hemma efter några dagar på annan ort , jag har varit på Kick off med jobbet, vi var på en ö i Umeå som heter Norrbyskär, där fanns det otroligt mycket vackra sekelskifteshus ! Men gud så skönt det är att vara hemma....
Idag har jag en ledig dag, men inte för att vara hemma och dona utan jag ska åka iväg för att trimma min lilla hund Nisse, han ska rycka sin päls, något som han inte alls gillar kan jag tala om, stackaren...Idag visar jag åter igen en bild på pardörrarna in till köket, jag är såå glad över dom...
Ha det gott alla så syns vi i morron igen !
Kraaaam Anette

måndag 23 augusti 2010

Prickigt

Jag gillar prickigt !! På sidan av skafferiet har jag äntligen fått hänga upp min prickiga lilla tygpåse som jag köpte förra sommaren tillsammans med mina prickiga muggar...




Jag köpte samtidigt några handdukar i samma serie som jag nu har sytt små cafe gardiner av till köket..Här var det prickigt..fnisss...I helgen har det kommit upp lister i köket och jag har målat lådorna, grundmålat, väldigt klurigt och petigt att måla lådor kan jag tala om...
Idag spö regnar det här...då vet jag en som är svår att få ut på morron promendaden..lilla Nisse, han gillar inte då det regnar..
Nu åker jag bort ett par dagar, på Kick off med jobbet ! Syns snart, ha det gott !
Kraaam Anette

fredag 20 augusti 2010

Min lilla vita ask...

Jag har glömt att visa er mitt lilla fynd jag gjorde i S-holm förra veckan ! En liten avlång porslins ask....



Jag tänkte ha smycken i den...så mjuk och fin i formen, jag föll för den på en gång, och billig var den också, bara 75 :-....Jahapp, då var det äntligen Fredag mina vänner, sååå skönt, jag är ledig i helgen så då ska jag måla lister och hyllor till köket, det ser så ofärdigt ut när man inte har några tak och golvlister. Fredag=Fika eller hur ??
Ha det så bra alla
Kraaam Anette

onsdag 18 augusti 2010

Inuti skafferiet

Vad roligt att så många gillade mitt skafferi !! Det verkar som om ett skafferi står högt på mångas lista, det har det gjort för mig också, så jag är såå himla glad över mitt nu.



Förr i tiden så var det en självklarhet att man skulle ha ett skafferi och då var det stora som man kunde gå in i, hos oss rymdes det inte ett så stort, men jag har gjort måtten så att vår micro ska rymmas där inne. Idag så finns det inte så många skafferier kvar, nya kök har inte det, utan det är lådor i inredningen istället där man har torrvaror, synd tycker jag för det är verkligen härligt med ett stort, men det känns som om de börjar komma tillbaka eller hur ?


Så här ser det ut inuti då jag har fyllt det, på tredje hyllan nerifrån räknat så ska micron stå.


I helgen så ska taklister upp och golvet ska målas två varv till. Sen väntar vi på lådorna till inredningen och efter det så kan min Pappa sätta upp kaklet, sen fläktkåpan...så det är en bit kvar innan det är helt färdigt !
Ha det så bra alla
Kraaam Anette

måndag 16 augusti 2010

Skafferiet är klart !!

Nu har jag kommit hem från Formex mässan i Stockholm, jisses vad varmt det var där...Men ojj så roligt det var ! Tusen tack Anna för att vi fick stå i din vackra monter på Fredagen, det var såå himla roligt att få vara där och att få träffa er ! Och Tack alla goa bloggare som jag fick träffa där, ingen nämd ingen glömd, för det var såå många härliga som jag träffade !! När jag kom hem så stod skafferiet färdigt...wiiiee så glad jag var, så jag greppade penseln direkt och målade det..




Så här såg det ut dagen då jag åkte, min Morgan och min Pappa bygger för fullt efter min ritning.


Och så här ser det ut på insidan, jag ska måla alla hyllor, men i ärlighetens namn så orkar jag inte det just nu, det är såå mycket annat som ska målas nu, lister m.m så hyllorna får vänta...
Dörrarna är gamla och ska få vara precis som dom är, vackert slitna.
Igår plockade jag in allt som ska vara i skafferiet, såå härligt och vad det ryms mycket där !
Ha det nu så bra alla, nu är det redan Måndag och ny vecka !
Kraaam Anette
P.s Jag hade inte med mig kameran till S-holm, men det hade Katarina, så jag ska visa er foton från mässan sen, jag lovar...

onsdag 11 augusti 2010

Nu åker jag !!

Nu är väskorna packade, i kväll tar jag bussen till Katarina i Luleå och på Torsdag morgon lyfter vi till Stockholm !!



Och på Fredag är det Formex mässan hela dagen för oss, vi står i monter C08:58 med vår bok Lantlig Charm
Kom förbi och träffa oss, bläddra i boken och gör gärna en beställning. Jag kan tänka mig att boken blir en uppskattad Julklapp i år !!

Jag kom på att jag har glömt bort att visa mina små Loppis fynd som jag har gjort nu i sommar...
Lite små fina saker till köket tänkte jag. Äntligen fick jag tag på en liten termometer i trä, har letat i flera år...också plötsligt låg den där för en tjuga !! Och en stor köks termometer för en tia !
En glasburk och annat smått och gott !


Idag ska skafferiet börja byggas här hemma, åhhh så spännande det ska bli.
Det var allt för idag vänner...
Hoppas att vi syns på mässan !
Kraaam Anette
P.s Tack för alla goda råd om hur man får Humlen att trivas och växa !! ( Hade ju med mina Humle störar i förra inlägget )

måndag 9 augusti 2010

Vi var på en liten Fest...

I Fredags var vi bjudna på en liten Fest...jag och Nisse och några till...



Här inne, kommer ni ihåg det lilla huset som min kompis har och som min Pappa satte in fönster i ?

Kolla så mysigt !! Här sitter nu mina föräldrar, Karin som äger stället och min Morgan...också lilla Nisse där under bordet.


En ljuvlig bukett pryder bordet...




Här har vi Karin som kommer med efterrätten, längst in i rummet så har hon ett bord där maten kan dukas upp, praktiskt och fint..Tack för en fin kväll i ditt fina uterum Karin !




Här ser ni mina Humle störar som jag planterade för 3 somrar sen, de har inte växt som jag hade planerat, jag ville ha tätt, som en häck. Jag har gödslat och vattnat, men det är sååå segt.
Så nu har jag bestämt mig för att ta bort alla 13 st och göra bara två störar med Humle vid var sida om trappan in till vår stuga på gården. Det tror jag blir bättre..
Ha det så bra alla
Kraaam Anette

lördag 7 augusti 2010

My new boots !

Måste bara visa mina nya stövlar som jag hämtade idag !! Mörkbruna med broderier på..



Snygga även bakifrån eller hur ? Lite tufft till mina romantiska kläder.

Jag gillar broderier så jag föll för stövlarna direkt. Jag har beställt dom HÄR.
Men i katalogen stod det att de skulla vara i kalvskinn, men de är i mocka..lite besviken blev jag, så jag ringde och sa det, de gav mig 300:- i rabatt så jag behåller dom, jag ska ju ändå inte ha dom ute, utan inne på jobbet, och på mässan i Stockholm nästa vecka.



Jag köpte även en ny Jeans jacka från samma ställe, så snyggt med den till klänningar och inomhus på vintern.
Idag slipas det köks golv här hemma, så det dammar och låter väldigt illa.
Ha det så bra alla
Kraaam Anette

fredag 6 augusti 2010

FORMEX Mässan !!

Nästa vecka är det den stora Inredningsmässan Formex i Stockholm ! Och jag och Katarina ska vara där i monter C08:58 hela Fredagen. Vi ska visa och prata om vår bok Lantlig Charm. Kom till montern och träffa oss och bläddra i boken, vi tar upp beställningar. I montern hittar du andra spännande saker också, det är Design and Country House monter, och där kan du hitta go bitar till din butik !!


Kom ihåg att vi är där bara på Fredagen , så planera in en sväng till oss i monter C08:58 ! Åhhh så roligt och spännande det ska bli !
Jag har redan planerat vad jag ska ha på mig..fniss..sån är jag..planerar och skriver listor..


Boken innehåller ett vackert Julkapitel med bilder och fina Julrecept, så boken är ju en fin Julklapp också !! Återförsäljare till boken hittar du HÄR.
Ha det så bra alla, och idag är det ju Fredag, så då vet ni ju vad som gäller..fika tajm !
Kraaam Anette
P.s Tack för de fina kommentarerna om mina pardörrar i köket, ni må tro att jag är glad över dom..jag kan stå på kvällarna och bara öppna, stänga, öppna , stänga..fniss..tokig man är va..

onsdag 4 augusti 2010

Pardörrarna är på plats !

Nu är det på plats !! Mina fina Pardörrar !!


Kolla så fint det blev, åhh vad jag är nöjd. Men det var inte helt lätt att få dit dörrarna, de var sneda och vinda och vi hade ju ingen karm till dom, men de lyckades tillslut. Och jag är så himla tacksam över ett Pappa renoverade dörrarna, han höll på i en hel vecka med att skrapa, putsa och måla dom !! Det hade vi aldrig hunnit...


Så fint så fint..härligt med en större dörröppning. Nu ska jag måla mera pärlspont, för den är bara grundmålad den som kom upp igår runt dörrarna, men det får bli till helgen för jag har börjat jobba igen efter semestern, jag hade bara två veckor, och det har gått undan, nu är man åter i vardagen..
Ha det så bra alla
Kraaam Anette

tisdag 3 augusti 2010

Hål i väggen !!!

Igår sågades det upp ett större dörrhål mellan köket och matsalen, jaa, ni må tro att det blev dammigt överallt..men jag klagar inte, näpp..jag är sååå lycklig, för snart har jag pardörrarna på plats !! Det var inte helt lätt att såga i väggen, det är nämligen grova timmerstockar i väggarna i det här huset..


Så här ser det ut nu på morgonen, min Pappa och min Morgan jobbar för fullt för att få upp dörrarna, ena dörren ser ni där i bakgrunden..jag återkommer i morron med bilder, och då är nog dörrarna på plats !! Ha det gott alla
Kraaam Anette

måndag 2 augusti 2010

Har ni sett så söta...

Kolla så söta fröpåsar !! Vilka ljuvligt fina papperspåsar med frön i !! Jag blev kär i dom direkt...



Jag ska ha dom i mitt skafferi då det blir färdigt, på små krokar...Just nu får de vara i mina köksskåp så att jag ser dom varje gång jag öpppnar skåpen..och ser ni de små söta zinkäggen, det är gamla Franska tedosor från en tebutik, de hade olika tesorter i äggen.
Allt det här fina kommer från Webbutiken Piece of Heaven
Klicka på namnet så kommer du dit, där finns det jättemycket fina annorlunda saker !
Ha det så bra alla
Kraaam Anette
P.s Tack för de fina kommentarerna om min nya frisyr !!