fredag 29 oktober 2010

Utlottning !!

Idag har vi en jättefin utlottning på min blogg tillsammans med den fina webbutiken Nordljus !
Du har chansen att vinna en underbart fin tunika !!!


Eller en mysig grå stickad tubhalsduk med tillhörande mössa, mössan syns inte på bilden !!
Det du behöver göra för att delta är att kika in hos Nordljus, kolla vad du önskar dig där i Julklapp och skriv det i kommentaren hos mig.
För 1 st lott så lämnar du en kommentar, för att dubbla din chans till vinst alltså 2 lotter så ska du skriva vad du önskar dig och länka till min blogg och utlottningen ! Vill du ha ännu större chans till vinst så ska du anmäla dig till Nordljus Nyhetsbrev också, och det gör du på deras sida, mycket bra att göra det, då får du veta när de får in Nyheter och annat, jag har gjort det ! Skriv i kommentaren hur du har gjort.
Utlottningen är igång i två veckor alltså till den 12 November ! Lycka till !
Nu ska jag gå in hos Nordljus och se vad jag önskar mig i Julklapp, det finns många fina saker där.
Ha nu en fin helg alla
Kraaam Anette

onsdag 27 oktober 2010

Broderier

Det är ju ingen nyhet precis att jag älskar broderier och monogram, gärna röda det vet ni ju..så gissa om jag blev glad då jag fick tag i den här årtalsremsan i vitt linnetyg med årtal på !!



Ohhh...kanske man syr årtal på några kuddar...en löpare..jaa nu satte fantasin och skaparlusten igång i mig...visst är det väl fint med broderier ?
Det var allt för den här gången, nästa gång så ska jag ha en fin tävling/utlottning hos mig, det är ett samarbete med den fina webbutiken Nordljus. Det får ni inte missa !
Kraaam Anette

måndag 25 oktober 2010

Var finns Boken ?

Halloj alla !! Då var det Måndag igen..Nu kan jag berätta att vår inredningsbok Lantlig Charm finns i Kalix också, i den fina blomster och inredningsbutiken Buketten !! Så nu vet alla Kalixbor var ni kan köpa den ! Och alla ni andra kan kika HÄR så ser ni var ni kan hitta ert exemplar.
Är det någon med butik som vill sälja den så mejla till mig, det finns några exemplar kvar !


Nu närmar vi ju oss Julen, så jag visar er några sidor ur bokens Julkapitel, visst ser det mysigt ut !!


Jul med massor av inspiration och recept på glögg, kakor och kristyr...



Kolla, kolla !! Här får ni en glimt av min kära Pappa som sätter kakel i vårt kök !! Sååå fint det blir, det är inte riktigt färdigt ännu, men ni kan ju se vilket kakel vi har valt, många har ju varit nyfikna på det, jag har valt samma kakel som vi hade innan renoveringen, ett vitt fasat från Gysinge jag tycker så mycket om det !
Hur gick det med Blogg i Norr då ? Nomineringen ? Jaa, inte vann jag, men det gör inget, jag är såå van att aldrig vinna någonting här i livet...det var en tjej från Piteå som vann, Isas blogg !!
Stort Grattis till henne !! Prisutdelningen och middagen hölls på ett helt fantastiskt ställe i Haparanda som heter Cape East. Klicka på namnet så ser du deras hemsida, synd att dom inte hade bilder där på restaurangen, för wow säger jag bara, den är byggd i helt gammal stil, med glasverandor, pardörrar och gamla detaljer..jaaa helt otroligt fint !
Ett ställe som är väl värt ett besök !!
Ha det nu så bra alla
Kraaam Anette


fredag 22 oktober 2010

Fredags mys...

Så var det äntligen Fredag !! Veckans bästa dag....



Ikväll blir det Fredags mys i soffan, då laddar vi upp med godis också ser vi på Idol !!
Ska försöka hålla mig vaken tills röstningen är klar, jag är hopplös alltså, jag somnar alltid så gott på soffan under pläden...
Ha nu en jättefin helg alla
Kraaam Anette
P.S Jag får så många frågor på vårt kök, jag ska svara på dom i ett senare inlägg, jag lovar ! Jag hoppas att min Pappa har satt kaklet klart i helgen så att ni får se det på Måndag !

onsdag 20 oktober 2010

Skåpet är målat

Nu har jag målat klart skåpet under diskbänken, så nu får man en känsla av hur köket tar form, eller hur ? Skåpluckorna och lådorna har jag valt att ha infällda i inredningen, jag tycker det är så fint, inget som sticker ut och samlar damm och fett som det lätt blir i ett kök.
I dagarna ska min Pappa börja sätta kaklet, det ska bli så spännande.
Att renovera ett kök är nog det jobbigaste vi har gjort i vårt hus, det är ju ett rum som man använder hela tiden, värst var det då vattnet var avstängt och då vi inte hade någon spis.
Men hur det än är så glömmer man det rätt så fort, och tur är väl det...fniss..
Ha nu en toppen dag alla
Kraaam Anette

måndag 18 oktober 2010

Godisburkarna är fyllda...

Idag är det min äldsta dotters dag, hon fyller 20 år idag !! Godisburkarna är fyllda och födelsedags muggen är framme och ikväll blir det tårta ! 20 år, jag minns inte ens då jag fyllde det, men det kanske inte är så konstigt, det är ju drygt 20 år sedan..fniss..
Kraaam Anette

lördag 16 oktober 2010

Måla, måla....

Det här pysslar jag med idag..målar och målar..just nu är det köksskåpen, de som sitter under diskbänken. Det tar liksom aldrig slut känns det som, sen måste jag måla kanterna inne i skafferiet, skruvskallar, listerna runt dörrarna..jaa, ni hör ju..men det går sakta framåt i allafall.



Jag får massor med mejl där ni undrar vad det är för färg jag målar med, så nu har jag fotat färgburkarna så att ni kan se, klicka på bilden så förstoras den. Alltså vit färg, vattenbaserad, ingen brytning åt något håll. Täckfärgen är halvblank.
Tack alla som röstat på mig, det jag skrev om i förra inlägget !! Alltid kul att bli uppmärksammad, jag har ju bloggat nu i över 3 år !! Och tycker det är lika roligt ännu..att bli nominerad är ju en vinst i sig tycker jag, vinner jag så är ju det jätte roligt, nu är det bara att vänta och se vad som händer !
Ha det gott alla
Kraaam Anette

fredag 15 oktober 2010

Mera porslin


För ett tag sedan så var jag till Ikea och köpte lite mera porslin till vårt vardagsporslin, jag köpte mera av assietterna, så nu har jag 12 av alla tallrikar. Det är ju som om man måste ha 12 innan det känns komplett, så känner jag i allafall, håller ni med ?
Såå roligt att ni gillade bilderna i förra inlägget, på vårt renoveringskaos, alltid roligt att se sånt, och sen få se skillnaden då det är färdigt.
Ha nu en toppen helg alla
Kraaam Anette
P.s Jag öppnade mejlen nu..och vad fick jag se !! Joo..att jag blivit nominerad till Årets blogg i Norr !! Wiieeee, jiippiiee så kul, man tackar allra ödmjukast för den nomineringen !!
Vill du lägga din röst på mig, då klickar du HÄR !! Såg att man måste ha ett facebook konto för att rösta, men det har ju de allra flesta idag...
Tack än en gång !!

onsdag 13 oktober 2010

Håll i er !!

Håll i er..för idag visar jag hur det ser ut i vårt renoverings kaos !!

Så här ser lådorna ut, jag har valt att ha lådor i inredningen i stället för skåp, så är det ju nu i nästan alla kök, och det är väldigt praktiskt.



Överskåpen har vi ju haft uppe ett bra tag nu, men nu var det dags att riva ut underskåpen...


Lite till vänster så ser ni de öppna hyllorna och fläktkåpan, här ska det också nya underskåp, och vitt fasat kakel, det som jag hade tidigare, men nu ska vi ha kakel även bakom fläkten...
Och micron som står där på bänken, den ska in i skafferiet sen.


Lådorna på plats, och skåpet som jag ska måla i helgen..jaa nu fick ni se hur det ser ut !!
Jag kommer att visa bilder undan för undan då det händer något !
Ha det så bra alla
Kraaam Anette

måndag 11 oktober 2010

En Smeg låda !!

Kolla vad jag har fått tag i !! En bullig brödlåda i plåt som ser ut precis som vårt kylskåp !!
En Smeg låda...



Visst kan man tro att det är samma märke ? Men det är det inte,
jag har fått tag i lådan i den fina butiken Mig och Alice, klicka på namnet så hamnar du där !



Samma färg och samma form, det kan ju inte bli bättre..fniss..
Så nu har den gröna lådan som stod på hyllan under bordet fått flytta på sig, den står nu inne i skafferiet i stället...
I helgen gjorde vi ett ryck i köket igen, vi har liksom haft en liten svacka, jag visar nästa gång vad som blev gjort.
Ha det så bra alla
Kraaam Anette

fredag 8 oktober 2010

Veckans bästa dag !!

Så var det Fredag igen !! Veckans bästa dag, man fikar och äter lite extra gott, också är det ju Idol på Tv ikväll ! Vad roligt att så många gissade vad det var för något som jag visade i förra inlägget, det är ett gammalt kägelspel, skulle tro att det har använts som typ bowling eller så.
När jag köpte spelet så var det träfärgat med röda och blåa markeringar på, men jag målade det ljustgrått istället....
Idag visar jag min griffeltavla, den hängde jag ju först i köket, men den fick maka på sig då jag hängde upp den gamla skolplanschen istället, så nu står griffeltavlan på ett bord i vardagsrummet.
Ha en toppen helg alla
Kraaam Anette

onsdag 6 oktober 2010

Små charmiga saker...

Att jag gillar gamla saker är ju ingen nyhet för er..men kolla här vilka gamla charmiga saker jag har kommit över !! Kan ni gissa vad det är för nåt där i korgen ??
Vi har storm här i Norr idag, det har blåst kraftigt i flera dagar, så man skulle bara vilja kura inomhus..
Ha det så bra alla
Kraaam Anette

måndag 4 oktober 2010

Är det sant !!

Kolla, ser ni vad som ligger där på bordet ?? Jag tror knappt det är sant själv !! Jag har fått tag i en gammal spistång till köket !! Jippiieee...jag har sökt efter en sån länge...



Och plötsligt dök det upp en på Tradera, jag budade och vann, och billig blev den, drygt en hundralapp bara, jaa jisses, ibland har man tur ! Jag tänkte hänga den på sidan av köksinredningen sen. Förnicklad och fin, lite sliten precis som jag vill ha den.
Jaa, nu är det en ny vecka igen, himmel vad tiden flyger iväg.
Modevisningen i helgen gick jättebra, det var fart och fläkt och bra musik !
Ha det så bra alla
Kraaam Anette

fredag 1 oktober 2010

Fler favoriter...

Idag visar jag några fler av mina favoriter här hemma. Det gamla, slitna tennfatet och ljusstakarna, en latteskål och linnehanddukarna i vitt med monogram på..



Alltsammans på en stol som tillhör en matgrupp som vi nu har haft i över 15 år, och jag tycker lika mycket om den än idag !!
Idag är det Fredag...jiippiiee, veckans bästa dag eller hur ?? Och jag laddar för den stora Modeshowen som ska vara i morgon i Folkethus här i Kalix..och Dressmann ska ju såklart vara med, håll tummarna att det ska gå bra !!
Kraaam Anette