fredag 31 december 2010

Min lilla Årskrönika !!

Idag är det sista dagen på 2010 !! Så nu ska jag summera året i lite bilder, en liten årskrönika från mig. Jag körde igång 2010 med att måla och sätta upp två nya tallrikshyllor i matsalen, de blev ljusgråa...


Sen så samlade jag på mig gamla vackra saker till köket, köksrenoveringen skulle äntligen bli av..som jag hade väntat och längtat efter det !!


Kolla in träden !! Så vackert med rimfrost, som en saga ! Min fina dotter och vår lilla hund Nisse ute på vår gård.


2010 års Påskägg såg ut så här...Jag firar min blogg som nu fyller 3 år !
Och att besöksräknaren tickar på och ökar, jag har nu över 3000 besökare varje dag, man tackar och bockar...




Men den riktigt STORA händelsen var ju då vår bok kom !! Min och Katarinas bok !! Som en dröm..här sitter jag i verandan och håller i den för första gången ! Boken fick en egen blogg också..klicka HÄR så kommer du dit.




Ett uppslag ur boken !! Det är så roligt att så många gillar den, jag får dagligen mejl från nöjda köpare !! Jag tackar allra ödmjukast !!



Sen kom sommaren och alla härliga loppisar !! Här är det ett fynd som jag gjorde, en gammal vacker träkista...



Sommar i vår veranda, åhh vad jag njuter av denna veranda, här äter jag frukost, dricker kaffe, läser och har det gott..absolut mitt favorit rum..



Sen drog vi igång köksrenoveringen !! Här ser ni min pappa och min Morgan i full gång med att såga upp dörrhålet för pardörrarna...



Se så fint det blev !! Pardörrarna som jag hittade på en loppis, och som min pappa renoverade åt oss !!


Köket blev precis som jag önskade det !! Här ser ni skafferiet med gamla dörrar där också..vilken lycka att ha ett vitt kök, äntligen !
Och jag startade en ny firma, det hade jag aldrig kunnat tro för ett år sedan då min älskade butik var tvungen att läggas ner, nu har jag en egen firma igen, en styling firma !



Sen kom julen och jag pysslade och pyntade..en såå mysig tid.




Och nu idag är det sista dagen på 2010 ! Jag öppnar dörren och välkomnar 2011 !! Spännande, vad kommer att hända nästa år..du hänger väl med mig då också !!??
GOTT NYTT ÅR ALLA FINA BLOGGISAR !!
Så syns vi nästa år igen. Och ni, smäll bara smällare och raketer på 12 slaget, ni vet det finns såå många djur som är rädda, vår lilla Nisse är skräckslagen..vi ska hoppas att det går bra för honom ikväll.
Kraaam Anette

onsdag 29 december 2010

Kökslådorna

De sista kökslådorna kom på plats innan Jul, men golvsockeln är inte målad och alla bänkskivor är inte på plats ännu, så jag visar er en liten glimt bara...det här är lådorna till vänster om spisen.
Här var det en låd rad och ett skåp tidigare, känns så bra med stora lådor nu istället.
Och ni ser vilken bänkskiva jag valde, högblank vit. Ska fota och visa er mer sen.
Tänk att det snart är nyår och ett nytt år , lika märklig känsla varje år...!!!
Ha det gott
Kraaam Anette

måndag 27 december 2010

Julklappar

Den här mysiga morronrocken fick jag i julklapp, jag hade önskat mig den. Den är så fin, med volanger och krås i mjukaste plysch. Jag blev kär i den första gången jag såg den i höstas på Hemtex.


Mysiga tofflor fick jag också...Så hela juldagen gick jag omkring i mina myskläder..


Och av min goa kompis fick jag denna lilla radio som jag länge har velat ha, den är en kopia av den dyra sorten, men funkar hur bra som helst, också är den så liten och söt tycker jag, porslinsskärbrädan under hyacinten fick jag också..!! Jag måste ha varit snäll som fick så fina klappar...Rean gick bra att ställa iordning igår, och massor med kunder så det var ju lyckat.
Ha en toppendag idag !
Kraaam Anette

lördag 25 december 2010

Juldagen = Mysardagen

Här ser ni lilla Nisse och jag på självaste Julafton igår, hemma hos mor och far.
Idag är det Juldagen, den stora Mysardagen, jag strosar nog omkring hela dagen i pyjamas och min nya fina morgonrock ! Bäst att passa på för i morgon är det jobb som gäller, då börjar ju den stora REAN. Ha nu en fin och mysig dag alla, så syns vi på Måndag igen, då visar jag mina julklappar !
Kraaam Anette

fredag 24 december 2010

Julklapp och julkläder

Idag är det Julafton !! Tänk ändå, jag ska snart duka fram den stora Julfrukosten här hemma hos oss, men först ett litet inlägg. Kolla vad jag har fått av min mamma !! Hon har sytt volangdynor i grovt tvättat linne till alla våra köks stolar !! Såå glad och nöjd jag blev !! Jag ville ha lite bredare volang och lite längre band att knyta med, så det gjorde hon, se så fina de är !


Nu ska jag visa er vad jag ska ha på mig idag, en vit blus i tjockt bomullstyg med lite detaljer som en broderad stjärna på ena ärmen och bolltofsar i halsen...


Till den så ska jag ha en vit underklänning med brodyrer längst ned i fållen, och grova boots...


Jag tycker det blir en fin kombination, tuffa boots till romantiska kläder, nu har jag ju såklart inte bootsen på mig inne..men när vi färdas idag...
Nu vill jag önska er alla en riktigt GOD JUL ! Mys, umgås och ät gott, så syns vi snart igen !
Kraaam Anette

torsdag 23 december 2010

Uppesittarkväll !!

Jamen tänk ändå att det redan är dan före dan..och ikväll uppestittarkväll !! Helt otroligt vad fort det har gått eller hur ? Ikväll då jag kommer hem från jobbet så ska vi äta Julskinka lite köttbullar och Kalix löjrom, mums säger jag bara. Vi äter löjrom på rostat bröd med en klick creme fraiche och hackad rödlök på toppen.



Idag kommer det att vara värsta rusningen på stan, många har fått lön och alla klappar ska handlas och mat...Jag är färdig nu, det känns skönt, ikväll är det bara några klappar som ska slås in. I morron är det Julafton och vår stora Julfrukost ska dukas upp här hemma i matsalen.
Jag gör ett inlägg i morron också, då ska jag visa er vad jag har fått i Julklapp av min mamma, det är något som hon har sytt till mig, jag fick klappen lite tidigare, också ska jag visa er vad jag ska ha på mig på Julafton ! Ha det så bra alla, så syns vi i morron igen.
Kraaam Anette
P.s Köket är nästan klart nu, lådorna kom på plats igår, det är lite målning kvar, så jag visar er efter Jul....

onsdag 22 december 2010

Vingarna är på plats på provdockan, jag hade glömt dom..tycker det är så fint att ha dom där till Jul, annan tid på året så hänger dom i min dotters rum...


Ljusen brinner här hemma varje kväll, det är så mysigt. Idag blir det en sak till att bocka av på listan, maten ska handlas, och det gör jag ikväll efter jobbet, då kan man ju alltid hoppas att det inte är så mycket folk i farten..
Hur ligger ni till med Julförberedelserna ?
Ha det gott alla, så syns vi i morron igen !
Kraaam Anette

tisdag 21 december 2010

Snart kommer han, Tomten

Jaa, nu är det inte många dagar kvar tills han kommer, Tomten ! Kommer han till er ? Vi har inte bokat honom nu på flera år, vi har ju inga småbarn i vår familj längre, så vi delar ut Julklapparna utan tomte, hur gör ni ? Har ni tomte ?



Klapparna är inslagna, det gjorde jag i Söndags, jag är ju en sån där som vill slå in alla klapparna själv, göra personliga paket med bokmärken och sånt..paketet som ser ut som en rulle där i högen, den är till vår lilla hund Nisse, han ska få ett grått fårskinn, han älskar att ligga på såna, så nu ska han äntligen få ett eget.
Ha en fin dag så syns vi i morron igen !
Kraaam Anette

måndag 20 december 2010

Adventsljus

Det blev en till adventsljusstake här i huset, jag gjorde en med vita blockljus också, de brinner så länge och bra med blockljus tycker jag. Också fick jag användning för de stora zink siffrorna.
Jag satte ljusen i mina vita porslinslådor....



Jag har fått många mejl nu om vår bok Lantlig Charm, många önskar sig den i Julklapp och många butiker har sålt slut på den..men jag vet två butiker som har köpt ganska många nyligen och de har önskat att jag talar om att de har böcker kvar, de är de här fina butikerna
Rost Interiör och Prillig, klicka på namnen så kommer deras sidor upp med telefonnummer och fina inspirationsbilder. Från butiken Rost har jag köpt en jättefin gammal räknesticka, jag ska fota den och visa er sen. Det var allt för idag, under Julveckan så gör jag nya inlägg varje dag !
Så vi syns i morron igen.
Ha det så bra
Kraaam Anette

söndag 19 december 2010

Fjärde advent !

Idag är det redan fjärde advent !! Himmel säger jag bara, var har tiden tagit vägen, det är ju snart Julafton ! Jag är bara ledig idag, sen jobbar jag alla dagar, så det gäller att planera väl.
Idag ska alla julklappar slås in och jag ska städa och tvätta... julgodis eller flera sorters kakor det stryker jag från listan i år...



Vad finns i advents hjärtat idag då..?



Joooo..kolla en gammal vacker häst !! Det var den som stod under granen !! Visst är den fin ?
Nu kanske ni tänker att jag har börjat samla på hästar också...fniss..men den andra gamla hästen jag hade, den fick byta hem, han sålde jag till en annan bloggare, så han får ett bra hem jag lovar.
HÄR såg han ut om ni hade glömt bort det..
Ha nu en jättemysig fjärde advent så syns vi i morron igen !
Kraaam Anette


fredag 17 december 2010

Jul i matsalen

Idag visar jag er matsalen, ni ser var granen står..och under granen står det något jättefint och gammalt..det visar jag er på Söndag, det är en julklapp till mig själv !!



I den gamla lilla pappersasken ligger de ömtåligaste små Julkulorna,asken ligger på ett av månborden i matsalen. Jag pysslar, pyntar och ändrar lite då och då här hemma. Tänk att det redan är fjärde advent på Söndag !!
Ha nu en fin Fredag alla, vi fikar något gott eller hur ?
Kraaam Anette

onsdag 15 december 2010

Granen står så grön och grann....

I Lördags tog vi äntligen in vår gran, inte en dag för tidigt enligt mig, tvärtom, lite sent tycker jag som brukar ta in den till första advent, jag vill hinna njuta mycket av granen innan den slängs ut..Jag ställer granen i en zinkhink, i hinken har jag en stor glasburk som jag fyller med vatten, sen knyter vi fast granen med ett band mellan hinkens handtag, lite kors och tvärs, såå snyggt tycker jag, men inte mannen i huset,opraktiskt säger han, så han tänker köpa en julgransfot till nästa jul..lycka till säger jag bara, för jag har aldrig stött på en snygg sådan...



Lite juligt även på den gamla knoppbrädan..
Nu ska jag tala om vem som vann utlottningen av lyktan och ljusen !!
Ljusen vann: Så vitt jag vet
Grattis till er båda, mejla era adresser till mig så kommer vinsterna på posten.
Ha nu en toppendag alla
Kraaam Anette


måndag 13 december 2010

Lucia

Idag är det Lucia ! Nu firas det i skolor och på daghem, såå mysigt..



Lucialinnet hänger här hemma bara som dekoration nu, det har inte använts på flera år...
Vi firar med luciakaffe, pepparkakor också ser man väl någon Lucia på tv idag.


Det är såå kallt här hos oss, så det gäller att elda i kakelugnen och ta på sig varma raggsockor...brrrr..idag har vi -20 grader, alldeles för kallt...
Vi får hoppas att det blir varmare snart.
Ha en fin Lucia dag
Kraaam Anette

söndag 12 december 2010

Tredje advent

Idag tänder vi tredje ljuset ! Tänk vad tiden går fort, snart är det Julafton...det gäller att man passar på och njuter av adventstiden eller hur ?


Vad har vi för någon adventsgåva idag då ?


Joo, jag har köpt såå söta Julkort från Rädda Katten, helt underbart söta. Och det bästa av allt är att då stödjer man föreningen som tar hand om herrelösa katter. Kika gärna in hos dom du också. Klicka HÄR så kommer du dit.
Ha nu en toppen Söndag så syns vi i morron igen, och då är det Lucia !
Kraaam Anette
P.s Jag ska gå ut i garaget nu och måla den sista inredningen till köket, mitt mål är ju att ha det klart till Jul.

fredag 10 december 2010

Dröm gardinerna !!

Nu ska ni få se gardinerna som jag har sökt efter !! Men ojj så svårt det är att fota nu, det är mörkt ute hela dagarna, och att fota ett fönster det vet ju alla att det är inte lätt i motljuset..
Hoppas att ni ser dom ändå, det är vita skira längder med stråveck, spets, och knytband !!



Jag blev såå glad då jag hittade dom, det gjorde jag hos Carina, i hennes fina Webbutik, klicka HÄR så kommer du dit, Carina har jag träffat flera ggr i Stockholm på mässan, så det var såå roligt att just hon hade gardinerna som jag har velat ha !! Och vet ni jag ser att hon har fraktfritt nu i butiken den 10-13 December, så passa på att handla !!



Redan Fredag och snart tänder vi tredje ljuset !! Ojj vad tiden går fort nu..man hinner inte riktigt med.
Ha nu en fin dag så syns vi på Söndag igen !
Kraaam Anette
P.s Idag är sista dagen du kan vara med i utlottningen av lyktan och ljusen !! Klicka HÄR..

onsdag 8 december 2010

Nissarna

Kommer ni ihåg den här stora Nissen som jag köpte förra året ?


Nu slipper hon sitta ensam, för hon har fått en kompis, en stor Nisse sitter bredvid hennes sida !!
Jag är såå förtjust i dessa tomte Nissar som kommer från Maileg, en butik som har ett stort sortiment av dom är den här webbutiken Tildas Mamma, där har jag köpt årets Nisse. Dessa tomtar är de enda tomtar som jag tar fram till Jul hos mig....


På köksbordet sitter en filur i den röda gamla vagnen, en vagn som jag har köpt för några år sedan på en loppis, och jag är lika förtjust i den ännu..charmig och nött..
Ha det så bra alla
Kraaam Anette
P.s Nästa gång ska jag visa mina drömgardiner som jag äntligen har hittat, åhhh så ljuvliga de är....

måndag 6 december 2010

De gamla plåtarna

Kommer ni ihåg de gamla fina plåtstället med plåtar på som jag köpte på loppis i sommar ? Klicka HÄR så kommer du till det inlägget..



Jag har ställt plåtarna i köket nu, med lite Juligt pynt på..hyacinterna har slagit ut i helgen så det doftar såå härligt här hemma nu !!


Utlottningen !! Den är ju klar, och det blev någon som vann som inte har en blogg !! Chansen att vinna är ju mycket större då man har en blogg och kan länka, men den här gången blev det inte så..Utan det blev nr 50 av över 165 st som var med !! Och hon heter Erica K, hennes roliga motivering var så här:
Av en slump hamnade jag som åskådare bland bloggarna 2008. Gav min mor en resa till Sundsvall i julklapp, men pg.a dej och din butik som du hade då så ändrade vi destination o bokade Luleå istället, så vi gästade bl.a ditt vackra Kalix. Du är som en karamell, man blaskar runt godisen i munnen på Söndag, på Måndag sitter man här och suger på den lääänge, sen blir det Tisdag och godisen ligger i den andra kindpåsen o väntar...På Onsdag får man lägga den på tungan igen, så att alla smaklökar får sitt...den hamnar sen i den andra kindpåsen på Torsdag för att på Fredag smälta samman med det goda Fredagsfikat, så här håller det på...Kram i massor Erica K.
Sååå himla rolig motivering !! Erica är verkligen en av er alla som följer min blogg Mån, Ons och Fredag !! Erica, tack snälla du för den motiveringen !! Mejla till mig så skickar jag paketet till dig !!
Kraaam Anette