fredag 30 september 2011

Lite murrigare toner

Nu när det är Höst så känner jag för lite murrigare toner i inredningen, så jag blev så glad då jag hittade ett quiltat överkast som stämde in med mina ideer....





Perfekt här inne i gästrummet, överkastet är tjockt och härligt och i den perfekta linnebeige/grå tonen...







Det har ljusa stickningar, också är det vitt på baksidan, så man kan ju vända det då man vill ha det ljusare igen till våren..fiffigt va..Kuddarna som min mamma har broderat åt mig passar perfekt ihop med överkastet. Jag hittade det i den fina Webbutiken SockerKlaras !!






Det blev ett ljuvligt doftljus därifrån också..mmmm...vad det doftar gott, Fresh linen heter det.


Och vet ni ??? SockerKlaras firar 1 År idag !! Så då erbjuder hon fri frakt Fredag-Söndag !! Bra va..så då är det bara att passa på, klicka HÄR så kommer du till butiken.





Inte nog med det !! Alla kan vinna denna fina vita soppterrinen från SockerKlaras också..wow !! Du behöver bara lämna en kommentar här hos mig då får du en lott, länkar du till detta inlägg på din blogg så får du hela 4 lotter !! Skriv i kommentaren hur du gör så att jag vet.

Lycka till ! Och eftersom det är Fredag så firar med fredagsfika också eller hur !!

Kraaam Anette
P.s Utlottningen håller på till Onsdag 5 Oktober


onsdag 28 september 2011

Nisses trappa !!

Nisse har fått sin trappa nu !! Kommer ni ihåg då jag berättade att han är nästan blind ? Det inlägget hittar du HÄR. Då fick jag ett mejl av en gullig tjej som har en djur affär, hon ville skicka en trappa till Nisse ! Nu har den kommit..



Hmmm...nu ska vi se...den är ju mjuk och go i alla fall..





Jippiiee jag klarade det..jag tog mig upp....





Titta så fint det gick, nu klarar han att ta sig både upp och ner här på sin favoritplats i hallen !!

Vill du också ha en trappa eller något annat till ditt husdjur, jaa kika då in i den här fina butiken, Hov och Tass.

Ha det så bra alla

Kraaam Anette

P.s Nisse fortsätter med sin medecin ett par dagar till, men han har repat sig bra nu..jag var ju livrädd att han hade fått i sig råttgift, många skrev ju om det till mig, jag tycker att man ska förbjuda råttgift, det är ju så många oskyldiga som kan få i sig det och faktiskt dö, eller hur ?

måndag 26 september 2011

Mina tips på Hemmakanalen !

Än en gång har jag fått äran att vara med i TV4 Hemmakanalen med mina tips ! Den här gången visar jag Lantliga Förvaringstips. Klicka HÄR så kommer du dit.



Jag vill också tacka er alla för era fina kommentarer då min lilla Nisse var sjuk, han är mycket bättre nu, frisk vill jag påstå..känns så himla skönt. I helgen har jag bara varit med honom, pysslat om honom och haft det gott.



Kraaam Anette


P.s Om ni klickar på bilden 2ggr så förstoras den, då ser ni vem som ligger i sängen och gonar sig..jag upptäckte det själv precis nu..

lördag 24 september 2011

Vilken pärs...!!

Jaa, hörrni..vilken pärs det här har varit ! Men det gick bra hos veterinären, de kom fram till ( efter två timmars undersökning med röntgen och provtagningar ) att Nisse har en kraftig magsjuka, magsäcken såg irriterad ut på röntgen...min lilla gubbe..frambenen är rakade på två ställen för de var tvugna att ta prover..men han var såå duktig och tålig. Den här bilden fotade vi igår kväll, jag var helt slut av allt oroande...






Han har troligen fått i sig något dåligt som orsakat en häftig magsjuka...Han var helt slut efter veterinärbesöket, så han la sig i sin mjuka kuddhörna och somnade...



Allt det här fick vi med oss hem, specialfoder och annat som vi ska medicinera honom med.

Nu får vi hålla tummarna att han blir frisk..Tack för alla fina, omtänksamma kommentarer i förra inlägget, ni är för goa !! Det värmer så gott, tack än en gång.

Nu ska jag gå och pussa på lilla Nisse.

Kraaam Anette
P.s Nu upptäckte jag att klick funktionen är tillbaka på blogger, alltså då man vill förstora bilderna, man klickar på bilden, den funktionen har ju varit borta i drygt en vecka nu...så nu vet ni..tjiiing..


fredag 23 september 2011

Nisse är sjuk....

Lilla Nisse gubben mår inte bra, han har kräkts nu i några dagar, och igår kväll då jag tyckte att han blev bättre, då började han att skaka i hela kroppen...så nu sitter jag här och väntar tills klockan ska bli 8 då veterinärstationen börjar sin telefontid..jag är sjuk av oro, det knyter sig i magen på mig...jag återkommer i morron så att ni får veta vad det är med honom..
Kraaam Anette


onsdag 21 september 2011

Alla mina quiltar

Här ligger dom, alla mina quitade plädar, i en gammal tvättkorg nära till hands. Jag kan inte se tv utan att ha en pläd på mig, mina döttrar är likadana. När jag ser korgen med högen så kan jag inte låta bli att undra, vad ligger i botten av hela högen ? Vi använder bara toppen..måste nog gräva mig ner någon dag o kolla upp det, där kan det ju ligga en vacker pläd som jag helt enkelt glömt bort...vem vet.. :)
Ha det så bra alla
Kraaam Anette

måndag 19 september 2011

Nya ljusstakar !

När Hösten kommer så blir man så sugen på lite nytt eller hur ? Jag blev så glad då jag hittade dessa fina ljusstakar, de är robusta men sirliga på en och samma gång liksom..lite ärgade och nötta, precis som jag vill att det ska vara..Jag hittade dom i den fina butiken Nordljus, klicka HÄR så kommer du dit.



Och det bästa av allt, beställer du från Nordljus och anger rabattkod Lantlif så får du 20 %allt du handlar !! Erbjudandet gäller från och med idag Måndag den 19 September till Fredag 23 September !! Så passa på, det finns sååå mycket fint i butiken.
Levande ljus förgyller ju den allra enklaste middag eller hur ? Jag tänder ljus varje middag, det är så mysigt och fint....




Här ser ni ljustakarna i närbild..foten på dom..

Ha det gott alla, nu är det ny vecka och nya tag.

Kraaam Anette

fredag 16 september 2011

Min nya klänning

Halloj alla goa bloggisar !! Äntligen Fredag, eller hur ? Idag ska jag visa er min nya fina Odd Molly klänning, Wunderwear strapdress, den har jag haft ögonen på en längre tid men inte kunnat hitta någonstans, det är inte så många butiker som har tagit in den, men efter lite sökande så hittade jag den i den fina butiken Smultrongården ! Hon skickade den bums till mig..
Fotot är väl inte det allra bästa, det är min dotter som har fotat, och då ska det gå undan, helst bara ett foto..inte så skoj att fota mamma..men ni ser ju klänningen i allafall...




Jag ska ha den idag på jobbet med den mysiga rosa koftan på, klänningen kan man ha som underklänning också, ett bra köp till ett bra pris ( för att vara Odd Molly...)
Den finns i färgen chalk/naturvit också...

Ha det så bra alla, idag blir mitt Fredagsfika en bit kladdkaka som jag bakade igår !

Kraaam Anette

onsdag 14 september 2011

Underbara Liljor

Tänk vad vackra blommor gör mycket, jag köpte några Lilje kvistar och satte dom i en stor gammal glasburk, sååå fint det blev, jag kände att jag behövde lite blommor nu när det bara regnar och regnar ute...



Det är Höst nu, det är bara att inse det...och som alltid den här tiden så börjar mina tankar kretsa kring Jul, jaa jag vet..lite tidigt men jag kan inte låta bli..fniss...Jag har köpt en ny adventsljusstake på Loppis i sommar, jag längtar faktiskt tills jag kan ta fram den och visa den för er. Det är bara 10 veckor till första advent !!

Kraam Anette

måndag 12 september 2011

Tack snälla ni....

Tack snälla, snälla ni för alla goa kommentarer i mitt förra inlägg om lilla Nisse !! Nisse hälsar så gott han också...och vet ni, det kom ett mejl från en tjej som har en Hund butik, hon ville skänka en liten ramp/trappa till Nisse..!! När den kommer ska jag fota och visa er, jag lovar.




Här sitter han den lilla filuren, han har hoppat upp på bänken i hallen..och alldeles nytrimmad är han också, i Lördags var det dags för det..







Nu äntligen har jag gjort utlottningen färdig !! Himmel så många det var som ville vara med, 173 st kommentarer och över 20 på mejlen !! Jag är så otroligt glad över alla fina kommentarer från er, man känner ju att man vill kommentera tillbaka, men det finns ju ingen möjlighet till det..


Men vinnaren blev....Ulla-Bella från Åmål !! Hon har ingen blogg, så mejla till mig så får du din vinst !


Idag spöregnar det här, tur att jag tog bort alla blommor, krukor och trädgårdsmöbler igår.
För nu är säsongen över här i Norr.


Ha det så bra alla


Kraaam Anette


fredag 9 september 2011

Nisse ser dåligt...

Vår älskade lilla Nisse som har funnits hos oss nu i 8 år, det slog mig att jag har aldrig berättat för er att han ser dåligt, han är nästan blind...det är ju svårt att riktigt veta hur lite han ser egentligen.
När han var 7 månader så började vi märka att han nog hade något fel på ögonen, han gick in i saker, skåpdörrar som stod öppna m.m. Oron spred sig i min kropp..så vi bokade ett besök hos en duktig veterinär för att göra en ögonlysning. Det visade sig att han hade två medfödda fläckar i ögonen, en fläck i varje öga !! Och det gick inte att operera bort. Veterinären sa att han klarar sig, en hund utvecklar hörseln och lukten ännu bättre. Han berättade att han kan leva och må gott ändå, han kan springa i skogen och göra det mesta i alla fall. Djupseende har han inte, så vi får hjälpa honom...men det kom som en chock i alla fall..jag började gråta hejdlöst där på veterinär stationen..


Nu har det gått 8 år, och vi älskar vår lilla vän sååå mycket, vi har lärt oss att leva med hans handikapp. Han kan hoppa upp i möbler men han kan inte ta sig ner, så vi har mjuka ramper åt honom...kolla här, nu ska han gå ner från soffan alldeles själv...



Han vet var kuddarna är...





Se så bra det går..om han hoppar upp någonstans där det inte finns en ramp att gå ner på, jaa då skäller han ett högt och ljudligt skall så att vi ska veta att han vill gå ner...




Här sitter han i glasverandan, hans favoritrum...

Nisse kan gå i trappor, upp men inte ner..han känner sig för med tassarna och känner han inte mark så då låter han bli, då lyfter vi honom. Visst var det en sorg att han inte ser så bra, men tanken att inte ha kvar honom har aldrig funnits, veterinären sa att han inte lider, han har inte ont, och vi älskar ju honom av hela vårt hjärta, så vi ska göra hans liv så bra som det bara går !




Här ligger han på en av sina favoritplatser, under bordet i vardagsrummet ! Lilla goa Nisse.

Att han fick fel på sina ögon är väldigt ovanligt, ingen av hans kullsyskon fick det, och rasen lider inte av det heller, det blev bara så..

Nu är det Fredag, då fikar vi..Nisse hänger på för han älskar fika han också !!

Kraaam Anette

onsdag 7 september 2011

Ett magiskt halsband...

När vi var i Kreta så såg man en silver medaljong/amulett (eller vad man nu ska kalla det för) överallt i alla butiker fanns den, som berlock, örhängen eller som ring. Jag blev nyfiken och frågade i en butik vad det var för ett smycke. Då berättade hon i butiken att den skriften hade hittats i en utgrävning för många år sedan, den är så gammal som 500 år f.kristus ( om jag fattade henne rätt ) och än i denna dag är det ingen som har lyckats knäcka gåtan, ingen vet vad det står !! Det spekuleras i om det kan vara en kalender eller ett brev, ingen vet, ingen kan tyda skriften !! Lite märkligt eller hur ? Med dagens teknik..men icke..
Så jag köpte såklart det magiska smycket, jag har det i en lång silverkedja..
Kraaam Anette
P.s Tack snälla ni för alla krya på dig hälsningar, jag känner mig redan bättre !!

måndag 5 september 2011

Förkyld....

Det blev inget trädgårdsarbete för mig i går då jag var ledig, för jag har blivit så himla förkyld, så jag var inne och kurerade mig istället med kaffe, bullar och mängder av c-vitaminer..attans också, jag som inte har varit sjuk på flera år.



utlottningen som jag skulle ha färdig idag, den får vänta till slutet av veckan, så ni har några dagar till på er att vara med, den som vill !

Ha det gott

Kraaam Anette


lördag 3 september 2011

Höst i trädgården

Nu syns och känns det att Hösten är här, blommorna ser lite vissna ut och man har inte samma ork att springa omkring i trädgården för att vattna krukor och rensa..nu är säsongen över, så i helgen ska jag plocka bort och tömma alla krukor och ställa in trädgårdsmöblerna.

Har ni gjort det ännu ?

Ha det gott

Kraaam Anette

fredag 2 september 2011

Tok glad !!

Så här tok glad var jag då jag kom hem från butiken igår !! Vi hade ju invigning av våra nya lokaler i Galleria Kalix !! Det blev succe !! Tack alla goa, glada kunder, och ni vet väl att vi fortsätter med 40% på alla varor i butiken till och med Söndag !! Butiken är fylld med Höstens fina Dressmann kläder.
Och tok glad blir jag då jag läser era fina kommentarer i mitt förra inlägg, jisses vad ni är snälla.
Utlottningen håller på ända till Söndag !
Kraaam Anette