måndag 31 oktober 2011

Underbara broderier !

Det är väl ingen nyhet att jag älskar broderier...jag tycker det är såå vackert, och då speciellt röda broderier och monogram !! Kolla här vad jag har dukat upp, jisses så mycket fint. Och det är duktiga Aydan med bloggen Gammelbålstagård som har broderat allt detta !!




Hon har en brodyrmaskin som hon ställer in också broderar den så här vackert, Aydan har gamla mönster som hon använder sig av...





Jaa, man kan nästan inte se sig mätt, ser ni vad fin hålsöm det är runt om alla dukar..Ljuvligt.

Jaahapp, då var det ny vecka igen, himmel vad helgerna går fort...

Ha det gott

Kraaam Anette

fredag 28 oktober 2011

Chans att vinna Bäddset från Af Swedala !!!

Kommer ni ihåg då jag visade mina underbara bäddset från Af Swedala ? De ekologiska som har en kvalite som fanns förr i mormors lakan ?



Helt underbara är dom, inlägget hittar du HÄR. Och vet ni ?? Nu har ni chans att vinna 2 st bäddset !! Jooo, det är sant...



Tillsammans med butiken Nordljus så lottar jag ut två bäddset Lisa. Med brodyrer på.

1:a pris vinner 2 bäddset Lisa från Af Swedala

2:a pris vinner 2 st örgott från Af Swedala

Det som du behöver göra för att vara med i utlottningen är:

Länka till det här inlägget med bild på din blogg i kanten, och surfa runt i Nordljus fina butik och kika på alla Af Swedalas fina bäddset och skriv här i kommentaren vilket bäddset du är mest förtjust i !! Tävlingen avslutas den 6 November, lycka till.
Gör du allt detta så får du hela 4 lotter !! Enkelt va...!!

Nu önskar jag alla en riktigt fin helg !

Kraaam Anette

onsdag 26 oktober 2011

Bästa äppelkakan !

Jag älskar äppelkakor, jag har bakat åtskilliga olika varianter genom åren. Så fort jag ser någon ny god variant i en tidning eller i en bok så måste jag provbaka den !!





En stor favorit hos mig är Mormors äppelkaka som finns i vår bok Lantlig Charm på sidan 22.


Den bakar jag väldigt ofta, den är helt underbar.







Jag får ofta mejl från bokköpare som också har den kakan som sin favorit, det är roligt !! En av ingredienserna i kakan är ströbröd, hela 4 dl, och det är det som är hemligheten med kakan.


Den ska serveras med vaniljsås eller som jag tipsar om, marsan sås som blandas med vispad grädde !! Mums...Det finns många favorit recept i boken, recept som är lätta och som innehåller ingredienser som man ofta har hemma.


Ha det så bra alla


Kraaam Anette
P.S Klicka HÄR så får ni se något Juligt, en liten intervju med mig om Julen !!


måndag 24 oktober 2011

Nissarna fick komma fram...

Jaa, det var de här rackarna som fick komma fram ur Jullådorna igår !! De är så söta så jag tyckte de kunde få komma fram lite tidigare...




De är så himla charmiga, just nu får de sitta på karmstolen i matsalen..även fast det är 5 veckor kvar till advent.

Än har vi ingen snö här i Norr, men det är kallt och man får skrapa bilrutorna på morgonen...brrr...vantarna behöver vara på...

Ha nu en fin start på denna veckan !

Kraaam Anette

söndag 23 oktober 2011

Advent närmar sig...

Jaa, nu närmar det sig advent ! Många butiker har redan plockat fram Julen, och inte mig emot, för jag längtar, jag är en riktig Jul älskare !! Den här bilden är från Julen 2010. Idag kunde jag inte hålla mig längre, jag tog fram något Juligt, jag visar er i morgon.
Ha en fin Söndag
Kraaam Anette

fredag 21 oktober 2011

Mina Visitkort

Jag har tryckt upp Visitkort, så här blev dom !! Jag blev jättenöjd...alldeles egna visitkort.
Jag håller på och packar böcker till er som beställt, så nu skickar jag med ett kort med boken också, kan ju vara kul att både få och att ge tänkte jag. Det finns några böcker kvar ännu för er som är intresserade klicka HÄR.
Då var det redan Fredag !! Kaffe och go fika blir det, eller hur ?
Kraaam Anette

onsdag 19 oktober 2011

Nya Ekologiska lakan !!

Kolla vad jag har fått tag i !! Ekologiska lakan, helt underbara, som lakanen var förr..tjocka och krispiga !! Och så här fint förpackade, i en bomullspåse....




Vita med vackra vitbroderier på...tänk att det tillverkas så fina lakan !!





Der är svårt att fota vita broderier, men här ser ni lite i allafall...det är broderat Störst av allt är kärleken med korsstygn...





Örngotten och påslakanen har knytband, också en sån där gammeldags detalj som jag gillar....
Och tänk att de är ekologiska, inga bekämpningsmedel i bomullen !!




På örngotten (varför heter det örngott egentligen ? konstigt namn...) är det också broderier ser ni det ? Högst upp där..Jaa, jag kan verkligen lova att man sover gott i dessa lakan...ojj, vilken känsla att krypa ner...Jag har köpt dom HÄR, det finns många olika, kika in och kolla !! Sök på varumärken och Afswedala, då får du se ...!!!

Kraaam Anette

måndag 17 oktober 2011

Siffror och årtal..

Det är ju så populärt med siffror, bokstäver och årtal nu. Jag är så glad och nöjd över mina glas med årtal på. De göms inte undan i ett skåp, de får stå framme i skåpet i matsalen, skåpet med öppna hyllor så att man kan se glasen hela tiden....
Nu var det Måndag igen ! Ny vecka och nya tag
Kraaam Anette

lördag 15 oktober 2011

Var har du köpt stövlarna Anette ??

Jag var ju bara tvungen att komma med ett inlägg så här på Lördags kvällen, för det är sååå många som undrar var jag har köpt mina stövlar !! Förlåt att jag inte skrev det på en gång, jag har köpt dom på Skopunkten, och den gräddvita tunikan jag hade på mig, det är en Odd Molly velour tunika, Kaching pocket dress, och jag älskar den, jag har lyckats buda hem den på Tradera alldeles nyligen...




Här får ni sen en annan goding från Odd Molly, den kommer i Vår släppet alldeles före Jul, jag fastnade för modellen och den underbara färgen, tyvärr så är det ingen som jag känner till som har tagit hem den..så vi får se om jag lyckas få tag i den...skulle vara så fin att ha på sig till Jul med en gräddvit underklänning och grova strumpor till..eller hur ?




En annan gobit är den här klänningen...ohhhhh så fin, den skulle jag vilja ha, så fin till sommaren med flipflops till..och på vintern ( eftersom den kommer innan Jul ) med kängor och en grov kofta till..vad tycker ni ?


Ha det gott så syns vi på Måndag igen


Kraaam Anette


fredag 14 oktober 2011

Min stil

Hallo på er allihopa !! Här står jag i köket och fixar med några små rosor, jag köpte en bukett som jag delade och satte i olika glasflaskor, på så vis får man ju många söta rosor lite varstans i huset...Det är min stil det, rosor...





Och här har ni verkligen min stil, så här ska jag trampa omkring i vinter...grova kängor till romantiska klänningar och tunikor...


Jahapp..äntligen var det fredag, då fikar vi och ser på Idol ikväll eller hur ?


Ha det så bra alla och tack för att ni kikar in här hos mig, jag blir såå glad för alla fina kommentarer, jag läser alla ibland flera gånger om...
Och vad roligt att så många mejlade och ville köpa Boken Lantlig Charm, det finns några få ex. kvar ännu !!


Kraaam Anette

onsdag 12 oktober 2011

Julklapps tips !!

Lika bra att vara ute i god tid, så nu ger jag er ett Julklappstips till er själva eller till någon annan. Vår Inredningsbok Lantlig Charm ! Jag har ett fåtal exemplar kvar som jag nu säljer till er för 399:-inkl.frakt.







Boken är fylld med vacker inredning och goda recept på bakverk, och sista kapitlet i boken handlar om Julen.




Vill du köpa boken så sänd ett mejl till mig anette.hjerpe@telia.com




Vad roligt att så många gillade mina lingonkransar i förra inlägget !! De är så lätta att göra, jag använder ingen stomme utan jag binder små buketter av lingonris och tunn ståltråd, det blir en lång remsa som jag sen formar till en krans. Svårt att förklara men jag hoppas att ni förstår.

Ha det gott alla

Kraaam Anette

P.s Fler bilder ur boken hittar du HÄR

måndag 10 oktober 2011

Lingonkransar

I Lördags traskade jag, syrran och mamma ut i skogen för att plocka lingonris till årets kransar !! Vi gör lingonkransar varje Höst, så att vi har fina, gröna kransar till Julen.




Det har inte kommit någon snö här ännu, så det var bäst att passa på. Så här blev mina kransar, jag gjorde 4 st små, två stycken hänger på pardörrarna i köket...





Jag blev nöjd, det är så fint med lite grönt, till advent så knyter jag lite rödvit rutiga band runt kransarna. Jaaa ni hör ju att jag har börjat längta till advent..

Ha det så bra alla

Kraaam Anette

lördag 8 oktober 2011

Frakt fritt !!

Halloj på er !! Vet ni ?? Jolins Butik där jag köpte mitt fina porslin, där är det Fraktfritt hela helgen !! Så passa på klicka HÄR så kommer du till den fina butiken.
Nu ska jag ta mig en kaffe i min nya mugg.
Ha en fin helg alla
Kraaam Anette

fredag 7 oktober 2011

Morgon tankar...

Här sitter jag med morgon kaffet i min nya mugg, kaffe är ett måste för mig på morgonen.
Hur ser era mornar ut ? Jag stiger alltid upp kl.06.00, då sätter jag på kaffet och datorn, jag bloggar och svarar på mejl tills klockan är 07.30, då går jag ut på en promenad med hunden. Sen är det dusch och fix för att åka på jobbet kl 08.45, jag kommer hem 18.30. Vår lilla hund Nisse är aldrig ensammen mer än högst 3 timmar varje dag, min man jobbar skift eller så är Nisse hos mina snälla föräldrar tills någon av oss kommer hem.


Men vem är den lyckliga vinnaren av terrinen ?? Jooo..nu är lottningen gjord bland de som handlat i SockerKlaras webbutik och de som lämnat kommentarer och länkat hos mig !!
Taaadaaaa...det blev AnnaMaria med bloggen Ett Rött Monogram !!
Mejla din adress till mig så kommer terrinen till dig.
Japp, det var alles för idag, det är ju Fredag så något gott fika blir det väl idag !!
Kraaam Anette
P.s Kika in i morron, då kommer ett fint erbjudande !!

onsdag 5 oktober 2011

Mina uniformer !

Jaa, det kan man kalla det för..mina uniformer..haa...haa..ohh, jisses kanske ni tänker..är hon inte klok, såå många Odd Mollysar, men jag bara älskar dessa X-stitch, och de passar till allt och alla tillfällen.



Jag har ju inte köpt alla på en gång, mitt samlande har tagit över 4 år kan jag tala om, den första i raden har jag köpt helt ny, men alla de andra har jag budat hem på Tradera till kanon priser. Jag har hängt dom i den ordningen som jag har köpt dom. Och tunikan är verkligen av bra kvalite, tjock och fin bomull som tål att tvättas om och om igen.

Min dröm vore att det skulle tillverkas en i vitt med röda broderier, och lite längre, kanske 30 cm längre...vore väl fin till Jul eller hur ?
Ha det så bra alla

Kraaam Anette


måndag 3 oktober 2011

Porslinet alla pratar om....

Här har vi det, porslinet som alla pratar om !! Greengates röda !! När det kom i våras i en blå serie så tyckte jag det var så vackert men önskade att det skulle komma i rött, för jag är ingen blå människa, tycker det är snyggt hos andra, men inte hos mig det bara är så.




Så gissa om jag blev lyrisk då serien kom i rött nu !! Jag har beställt det från Jolins Home, klicka på namnet så kommer du dit. Och jag vet att det är många som har väntat på att den röda serien ska komma ut i butikerna. Jag beställde bara några delar för att känna efter, och jag kan bara säga WOW vilket underbart porslin alltså, det är tusen ggr vackrare i verkligheten !!





Det är såå fint och porslinet är av så härlig kvalite, tjockt och behagligt. Skålarna kan man använda till så mycket...





Och lattemuggen, den var god att dricka ur kan jag tala om, så det blir till att beställa några till.

Så nu vet ni var ni kan beställa detta underbara porslin !!

Ha det gott

Kraaam Anette