onsdag 30 november 2011

En liten nykomling på hyllan...

Jaa, en liten nykomling har hittat hit, ser ni där på hyllan ? Hästen med vagnen, den hittade jag på Tradera och lyckan blev stor då jag vann budet på den. En liten Nisse får sitta i vagnen nu under Juletiden. Jag ändrar ju och flyttar runt Julsakerna hela tiden, allt har inte funnit sin plats ännu, men igår kom granen in, och den flyttar man inte runt på, den har sin plats...jag ska fota och visa er sen. Ha det gott
Kraaam Anette
P.s Nu har stormen kommit hit till oss i Norr, det blåser och regnar så förfärligt idag...
Julklappstipset som jag skulle ge er, det kommer på Fredag !!

måndag 28 november 2011

Adventspiff i köket

Jag planterade några hyacinter i en gammal bakform som jag ställde på bänken i köket, det går åt många hyacinter i det här huset innan jul. Man måste ju byta ut dom efter ett tag.





Brunt vaxat papper är väldigt fint tycker jag, det skyddar botten på formen samtidigt som det är snyggt. Jaa, tänk ändå att det var första advent i går och vi har ingen snö här uppe hos oss. Det skulle behöva komma ett pudrigt vitt snötäcke, inga mängder så att man måste skotta, bara lite så att det ljusar upp och för julstämningens skull.
Nästa gång ska jag visa er ett fint Julklappstips !



Kraaam Anette
P.s Ser att många frågar var man får tag i vaxat papper, blomsterhandeln har sånt, fråga så får ni köpa ett eller flera ark...



söndag 27 november 2011

Första Advent

Det är första advent idag !! Och så här ser årets advents ljusstake ut hos oss, en gammal trälåda som jag fyndat på Loppis i somras för 50 kr, i den har jag mossa och små gamla bleckplåtsformar.



Idag blir det Skyltsöndag på stan och fika på ett cafe, och ikväll värmer vi glögg och bara myser och njuter av advent. Ha det så bra alla

Kraaam Anette

fredag 25 november 2011

Godis skåpet

Nu har Julpyntningen tagit fart här hemma, och skåpet i matsalen ska jag ha som ett godisskåp i år , i alla fall på två hyllor....




Jag har börjat lite, godisburkar och skålar sätter jag fram eftersom, tänkte göra någon egen sort godis också. Men just nu så ligger där ljuvlig choklad i fina förpackningar, juldofter och Jul te i strutar...så vackra så man vill nästan inte öppna dom.




På en hylla ligger mina nya fina Rosa fattigmans kulor och blänker...






Ett underbart doftljus, en mjuk och fin Juldoft sprider sig i huset då jag tänder det...





Också har jag fått tag i sååå söta Julklappsbilder, det är gammeldags foton som är med klister på baksidan, som klistermärken, lätta att sätta på paket och annat ! Allt detta som jag visar idag har jag köpt i en ljuvlig butik, klicka HÄR så kommer du dit ! Och det bästa av allting, butiken som heter Piece of Heaven erbjuder dig frakt fritt hela helgen Fre-Sön , använd rabbatkoden Lantlif då du kommer till kassan, rabattkoden ligger under rabattkupong !! Och inte nog med det, det finns fina adventserbjudanden också med upp till 20 % rabatt, så skynda dig dit och kika !


Ha det så bra alla


Kraaam Anette

P.s På Söndag tänder vi första advents ljuset.Välkommen advent ! Jag gör ett inlägg då och visar årets advents ljusstake här i huset.

onsdag 23 november 2011

Julpyntning på schemat !!

Nu ska jag börja Julpynta !! Så det kommer nog att bli en hel del Jul här på bloggen ! Tänk att det är första advent på Söndag, och Skyltsöndag i stan, åhhh så mysigt.
Jag har köpt årets första glögg, jag ska korka upp den ikväll och smaka på den då jag har pyntat klart. Ha det så bra alla bloggisar
Kraaam Anette

måndag 21 november 2011

Min nya kappa !!

Jag har länge sökt efter en fin Höst och Vinter kappa, jag blev såå glad då jag hittade den här med huva och roliga detaljer !! Den är jätteskön och man känner sig fin i den. Jag hittade den i den HÄR butiken.




En liten bild på mig då jag har den på mig kan jag väl bjuda på, så ni ser längden och passformen.




Från samma butik klickade jag även hem den här fina Julgirlangen i juteväv...






Den passar bra här på skåpet i matsalen...





Och några nya kulor i fattigmanssilver klickades också hem...alltid kul med något nytt till Jul.
Nu ska här Julpyntas, har ni börjat ?


Kraaam Anette

P.s Ser att det är många som frågar var jag har fått tag i min röda Pippitröja som jag hade på mig i förra inlägget, den har jag köpt i en butik här i stan och märket på tröjan är Pahladium, kanske ni kan hitta en när ni vet märket på den.


fredag 18 november 2011

Fredags fika !

Då var det Fredag !! Veckorna rusar iväg...men idag bjuder jag er alla på Fredags fika. Många mejlar till mig och berättar att de har börjat med Fredags fika precis som jag, det är ju alltid roligt när man kan inspirera till något. Hur kommer det sig då att jag Fredagsfikar, jooo, jag är ju Förskollärare, och då jag gick utbildningen så upptäckte jag att det Fredags fikades på alla dagisar, personalen turades om att bjuda på Fredagsfika inne i personalrummet...mycket uppskattat av alla, så den iden har jag tagit med mig i livet....för jag jobbar ju inte som Förskolärare nu.




Idag bjuder jag på min favoritkaka Almas gräddfilskaka som finns i vår bok Lantlig Charm på sidan 120. Jag byter ut smakerna i den, idag har jag hackat en Marabou polka i smeten, mumss vad gott det blev. På Lördag ska vi äta årets första Julbord, tänk ändå att det snart är jul, sååå mysigt. Bara det skulle komma lite snö också, så det blir ljusare och lite mer julstämning.

Ha det så bra alla och tack för att du kikar in hos mig !

Kraaam Anette



onsdag 16 november 2011

Första Julklapparna !

Kolla !! De första Julklapparna är inhandlade av mig, små, fina glittriga paket väntar nu att få öppnas på Julafton ! Det är så skönt att börja i tid. Snart är det ju Jul...



Ett av paketen är faktiskt till mig själv, jag öppnar så att ni får se vad jag har köpt ! Jag kunde inte motstå den här ringen, det är en snurr ring, texten i mitten på ringen går att snurra på !! Fiffigt va..det står JAG VILL JAG VÅGAR JAG KAN !! Väldigt snygg ring, lite bredare så jag ska ha den på långfingret. Här beställde jag den. Men nu stänger jag lådan och öppnar den på Julafton. Himmel vad fort det går nu, det är ju snart första advent, jag tror att jag ska ta fram Jullådorna i helgen...och kika lite i dom..

Ha det så bra alla, och tack för alla fina kommentarer, jag blir sååå glad, jag läser alla !!

Kraaam Anette

måndag 14 november 2011

Förändringar i livet...

I vårt hus har det skett en stor förändring förra veckan...vår äldsta dotter har flyttat till en egen lägenhet ! Jag vet ju att det var dags, men ojj vad det kändes i modershjärtat..dagen var kommen och det var jätte jobbigt för mig...Samtidigt som jag gläds över dotterns lycka över att ha en egen lägenhet..alla som har gått igenom det vet precis vad jag talar om , eller hur ?



Så här såg hennes rum ut då hon bodde hemma, vill ni se mer så klicka HÄR, då ser ni hur det såg ut då vi hade renoverat hennes rum för några år sedan, himmel vad tiden går fort..vart tar alla åren vägen ?



Nu är hennes rum tomt...lilla Maja sitter och värmer sig på fönsterbrädan..det ekar där inne.

Till våren ska vi renovera rummet, vi ska ta det till vårt sovrum..och rummet som vi sover i nu ska få bli ett allrum med bäddsoffa och TV, så dottern kan ha det gott då hon kommer hem och sover. Vi har ju ett gästrum, men den sängen är inte så skön att sova i, ska byta ut madrassen där, men det är inte lätt att hitta en som ska passa till en gammal järnsäng..

Jaa, livet förändras och vi måste hänga med...

Ha det gott alla

Kraaam Anette

fredag 11 november 2011

Min nya gosiga tröja !

Hej på er ! Idag måste jag bara visa min nya gosiga tröja, den är såå mjuk och fin, jag föll för den direkt då jag såg den, jag hittade den i den fina nätbutiken Country by mail. Klicka på namnet så kommer du till butiken. I den butiken finns det verkligen fina saker, och nu har butiken även fått in Julsaker !




Så här ser tröjan ut bakifrån, den är kortare bak och har snibbar i sidorna...Den här årstiden köper man ju gosiga, tjocka koftor och tröjor, i alla fall jag.







Några små dikesgranar har fått komma in här hos oss, det är bäst att passa på att hämta dom nu innan snön kommer, vi har så varmt här i Norr, ingen snö och faktiskt plus grader vissa dagar, konstigt, den här tiden på året brukar vi ha full vinter.
Ha en fin helg alla, och idag är det ju Fredag, då fikar vi eller hur ?


Kraaam Anette


onsdag 9 november 2011

Gammeldags Julpynt

Jag har fått tag i riktigt gammalt Julpynt, jag budade hem några på Tradera...jag tycker de är såå himla fina. Man kan hänga dom lite varstans.






Näää, nu skojar jag med er..jag har gjort dom själv ! Jag har alltid velat ha dessa modeller, jag har sett dom på auktioner men jisses vad de är populära, man kan få betala flera hundra kronor styck ! De är från tidigt 1900-tal.





Så, jaa jag är nöjd, och jag tog bara material från min stora pyssellåda..ibland ska man ha tur när andan faller på...



Idag är det 18 dagar till 1:a advent !


Och nu får ni veta vem som vann utlottningen av bäddsetet från Af Swedala genom butiken Nordljus ! Det blev Sirpa med bloggen Villa Björkenäsbacken ! Grattis !


Andra priset 2 st örngott vinner Susanne med bloggen Den gamla skolan !! Grattis !


Mejla era adresser till mig så får ni vinsterna med posten.



Kraaam Anette


måndag 7 november 2011

Det kom ett paket !!

En dag i förra veckan då jag kom hem så var det ett paket i brevlådan !! Gissa om jag blev både glad och nyfiken, det stod utanpå paketet att det kom från Tyskland !! Kolla vad vackert det var då jag öppnade lådan...





I ett av paketen låg det den här ljuvliga Julstrumpan !! Den är sydd av ett gammalt linnelakan med monogram, precis min stil...









I de andra paketen låg det underbara gamla textilier, här ser ni två mössor med monogram på..







Vackert...gamla fina knappar och spetsar...







Gamla mammelucker och en fin blus...jaa... jisses vilket paket jag fick !






I paketet låg detta fina kort, med en hälsning från Andrella ! Tack sååå mycket Andrella, jag finner inte ord ! Det enda jag vet är att det kom ett mejl för några veckor sedan där hon frågade efter min adress, hon ville skicka mig något som tack för all inspiration hon får från mig och min blogg !! Också fick jag allt detta..man blir mållös...Och det förgyllde min dag !



Kraaam Anette


P.s På Onsdag presenterar jag vinnaren av bäddsetet från Af Swedala



fredag 4 november 2011

Första hyacinterna !

Jag har köpt de första Hyacinterna nu, vita såklart, och det doftar ljuvligt.....



Jag gjorde två strutar i ett lite hårdare papper, jag lindade in lökarna i vitt silkespapper, sen tryckte jag ner hyacinterna i strutarna, de ska ju inte ha något vatten så det går fint att ha dom i pappersstrutar. Till advent köper jag massor med vita hyacinet som jag ställer i grupper.



Här står jag i min nya klänning från Skimmelgården, lite helgfin kan man väl vara idag det är ju Allhelgona helg, inte för att vi firar på nåt speciellt sätt, döttrarna är stora nu så jag har inte ens köpt hem en pumpa i år, har liksom inte blivit av...Klänningen är jätteskön och har så fina detaljer, under har jag en kjol från Odd Molly, och rosa pulsvärmare på handlederna, och mina sköna Prime boots på fötterna. Ha nu en fin helg alla

Kraaam Anette


onsdag 2 november 2011

Igår var vi i Lokaltidningen !!

Igår var jag, Katarina och vår inredningsbok i lokaltidningen NSD !! Himmel alltså vad roligt, vi blev uppmärksammade för vår bok !!





Ett helt mittuppslag blev det ! Jättefint, och verkligen roligt att vi fick synas, kliva fram och få vara stolta kvinnor som gjort en alldeles egen Inredningsbok från början till slut.



Vill du se reportaget och även kunna zooma in texten, klicka HÄR. Scrolla ner och längst till vänster på sidan kommer reportaget, det står Läs Hela hemmet här, där klickar du och sen bläddrar du på pilarna till sidan 10-11 då ser du reportaget. Det gick inte att länka direkt av någon anledning....
Ha en fin Onsdag alla fina bloggisar !!



Kraaam Anette