måndag 30 juli 2012

Ett litet fynd och lite Odd Molly !

 Halloj på er alla fina bloggisar !! Semestern är inne på sin sista vecka för mig..ujj vad det har gått fort, samma sak varje år..eller hur ? Idag visar jag mitt lilla nya fynd, en gammal fin emaljskylt som jag har hängt i köket under hyllorna. Så fin den är, och texten är så vacker, lite snirklig sådär, ett fynd från Tradera, det får man väl lov att säga att det är för 100 pix..


Klänning Odd Molly, leggins Odd Molly, halsband från Prag.
Och här står jag och ser så himla nöjd ut med en shopping påse, för vet ni..? I Fredags var vi på en liten utflykt till Boden, och jag bara slank in i en butik som hade Rea på Odd Molly !! 75 % rabatt..förstår ni hur glad jag blev..det blev några fynd som jag visar er nästa gång..
Nu ska jag dricka mitt morron kaffe i verandan , sen blir det målarbrallorna på, balkongräcket ska målas klart..jag har målat alla dörrar ute nu..hela 4 st, nu är alla dörrar ljusgrå...
Kraaam Anette

fredag 27 juli 2012

Tips från Ernst !

Det är väl knappast någon som inte följer Ernst sommarprogram, eller hur ? Det är ju ett måste på Torsdagkvällarna. Ett tips som jag direkt tog åt mig var hur Ernst binder upp nyplanterade träd, att jag inte har kommit på det själv..såå himla bra, linnetyg ! Man klipper lagom remsor av mjukt och fint linnetyg, det skadar inte trädet. Vilken tur att jag har en låda med tygbitar, rester..ni vet bra att ha tyger, nu kom de till användning. Så nu har jag klippt en si så där 8-10 remsor som jag har knytit upp träden med här i trädgården...inga hårda band någonsin mer runt mina träd. Tack Ernst för det tipset !


Jag lovar vad jag håller, nu visar jag mitt Loppisfynd ! Kolla, ett väggskåp helt i pärlspont, visst är det fint !
Det har troligtvis suttit i ett gammalt kök, som köksskåp en gång i tiden.
Jag får visa er sen då det har hittat sin plats, tills vidare så står det i garaget...
Kraaaam Anette

onsdag 25 juli 2012

När jag ändå är igång med penseln...

 När jag nu ändå är igång med att måla så målade jag min gamla trälåda, om ni minns den som jag fyndade på loppis och hade framme till advent. Klicka HÄR så ser du hur den såg ut innan målningen. Den var ju fin då också, men jag tröttnade och kände för att ha den vit.

Jag målade den tunt med bara ett varv grundfärg, sen sandpapprade jag ytan för att den bara skulle bli tunnt vit, lite mjölkig bara. Jag ställde fram den på köksbordet, där får den stå ett tag, till advent piffas den på ett annat sätt. Nu är ju loppissäsongen igång, har ni gjort några fynd ? Jag har fyndat lite, visar er en annan dag.
Kraaam Anette

måndag 23 juli 2012

Målning pågår

 Jag har tagit tag i ett projekt som jag har behövt göra för länge sedan, men ni vet hur det är, på sommaren har man tusen saker som behöver göras. Men nu, nu var det lekstugans tur !


 Den var röd och vit med blå dörr, så för att göra det lite enklare så målade jag hela stugan vit, inget petande med olika kulörer. Den är 8-kantig, och ser ut som en liten paviljong i vår trädgård. Den är 16 år gammal och har aldrig blivit målad sedan dess, så jaaa, det behövdes verkligen ...


Så här blev det !! Vit med ljusgrå dörr, samma kulör på dörren som på vårt hus. En liten trappa ska det snickras och gräs ska sås framför, två stycken Humlestörar har jag planterat framför stugan, och nästa år ska det planteras träd och annat där också. Nu mår den lilla stugan bra, den är lite nostalgisk för oss för våra döttrar lekte väldigt mycket i den då de var små. Nu får den leva vidare som ett smycke i vår trädgård och våra framtida barnbarn ska få leka i den !
Kulören på dörren heter S 2000-N
Nu ska jag måla balkongräcket och balkongdörren på vårt hus, så att den blir fin den också.
Kraaam Anette

fredag 20 juli 2012

Fler delar till samlingen !

 Jag älskar mitt porslin från Green gate ! Nu har jag köpt några delar till, det blev nya muggar, så nu har jag 8 st muggar. Så nu räcker det med muggar, sen får jag köpa fler skålar och assietter. De är så vackra och dessutom goda att dricka ur...


 Jag beställde dom i en av mina favoritbutiker på nätet, Jolins Home, alltid lika snabb service...En butik som jag ständigt återkommer till.


Det blev en silverring också, har sneglat länge på den, så nu slog jag till, den är gjord av en gammal silversked ! Visst är den fin ? Det finns flera olika modeller i butiken.
Och vet ni, det är fraktfritt i butiken hela helgen !! Så passa på, uppge koden Lantlif.
Kraaam Anette
P.s Det var många som ville veta vad mina rosa Pioner heter som jag visade i mitt förra inlägg, de heter Sarah Bernhardt.

onsdag 18 juli 2012

Mina Pioner !!

 Mina Pioner har slagit ut !! Såå vackra de är, man häpnar varje år...stora fluffiga som balettkjolar !


Det doftar ljuvligt i köket av den stora pionbuketten. Jag har några Pionbuskar i ett annat land som slår ut lite senare, det är bra då får man njuta länge av blommorna.
Jag ska gräva nya land och bara ha Pioner där...jag vill ha Pioner överallt känns det som !
Kraaam Anette

måndag 16 juli 2012

Prag

Halloj på er ! Jag har kommit hem i natt från Prag !!! Vilken underbart fin stad, så vacker så det är inte klokt alltså, bara gamla vackra hus och kullerstensgator. Bra mat gott fika och fin shopping. Vi var där i 6 dagar Tis-Sön, vi såg Bruce Springsteens konsert på Onsdagen. Så nu ska jag packa upp resväskan sätta på en tvättmaskin och dricka kaffe och gå ut i trädgården och njuta av mina Pioner som har slagit ut nu !
Ha det gott
Kraaam Anette

fredag 13 juli 2012

Underbara skor !!

Långklänning Vila, grön jacka från H&M för flera år sedan, halsband från Grekland
 Jag har hitta dom !! Kängorna som jag har sökt efter..jiippieee..så snygga och dessutom sköna !!



 I äkta läder, jag som jobbar i butik och står i åtta timmar hela tiden, jag har så svårt att hitta sköna och samtidigt snygga skor, men nu...nu har jag hittat dom, och jag är så glad !


 Lika snygga till långklänningar som till jeans..

Och till alla mina Odd Molly plagg...De heter Airstep summerboots och du hittar dom HÄR !
Det är viktigt att ha snygga skor, och sköna.
Då var det Fredag, och vi fikar något gott..nu under semestern så blir det fika titt som tätt, men man ska unna sig, eller hur ?
Kraaam Anette

onsdag 11 juli 2012

Humlestörar

Jag får ofta frågor hur det gick med mina humlestörar, så nu tänkte jag svara på det. Jag satte ju 13 störar med humle, men de växte inte alls bra, jag vet inte riktigt varför, kanske de inte trivdes sådär mitt i gräsmattan. Så vi grävde upp alla och satte två störar tätt ihop också planterade jag alla humleplantor där. Och ser ni, det tog sig bra och nu växer de så det knakar, de står bakom soffan.
Nu ska jag dricka kaffe ute i trädgården, det är det som är så härligt med semsestern...
Kraaam Anette
P.s Nästa gång ska jag visa er vilka underbara skor jag har hittat, snygga och sköna !!

måndag 9 juli 2012

Semester !

 Nu har jag semester !! Fyra härliga veckor, så konstigt det känns, det tar alltid en vecka innan man varvar ner och kan ta det lite lungt..jag kan dricka mitt morronkaffe i verandan i lugn och ro...Jag ska ta det lungt, men ni vet hur det är, man har ändå en hel del som ska fixas under semestern, men det är skönt att ha hela dagar att fixa och dona, lekstugan ska målas och om jag får som jag vill så ska en gärdsgård sättas upp också...vi får se vad vi hinner...några loppisar och förhoppningsvis någon fin auktion ska väl hinnas med också.


Man ska ju mojja sig också, som katten..hon tar det easy, vår lilla Maja.
Ha det så bra alla
Kraaam Anette

fredag 6 juli 2012

Målade trägolv

Jag får väldigt ofta frågor om målade trägolv så nu tänkte jag berätta lite om det. Vi har ju målade trägolv i hela nedre våningen i vårt hus, och snart blir det hela övervåningen också. Och jag kan tala om att det är väldigt lättskötta golv, vi har ju både hund och katt och det är inga problem. Vi målade golven med en högblank färg, och det är bra för de blir mer tåliga och lätta att hålla rena. Ytan på golven är hård och fin. Jag våttorkar inte golven särskilt ofta. Färgen som vi målade med finns tyvärr inte kvar i sortimentet i dag, men det finns andra så fråga i din lokala färghandel, de kan råda dig. Att ha ljusa golv är så underbart tycker jag, hela huset blir så ljust och fint. Vi hade turen att det fanns kvar det gamla trägolvet så vi tog fram det slipade och målade. Vi får se om vi har sån tur då vi ska göra detsamma på övervåningen, annars så blir det att lägga in ett nytt trägolv och sen måla det. Hoppas att ni blev lite klokare nu angående målade golv.
Kraaam Anette

onsdag 4 juli 2012

Min dröm Odd Molly är funnen !!

Lyckliga Anette med sin dröm Molly
 Jaa, efter idogt letande så fann jag den tillslut, min dröm Molly ! Jag budade hem den på Tradera, jag sökte efter den som en galning i Julas, ville ha den på julafton, men icke,då blev det inget  napp alls,men nu, nu fanns den och jag vann budet !! Lycka säger jag bara, den är underbar tyget är tjockt och mjukt och översållat med broderier. Jag har tyvärr tappat bort namnet på den, någon som vet ?



Odd Molly bild från Tradera
 Sen så kan jag ju avslöja för er att jag har en dröm Molly till, den här..så är det någon som sitter och håller på den och kan tänkas sälja den så hör av dig till mig, en storlek 3 eller 4. Mejla mig bums anette.hjerpe@telia.com
Då skulle jag bli glader...
Jaa, det är roligt med fina kläder..
Kraaam Anette

måndag 2 juli 2012

Äntligen har jag hittat det jag sökt !!

Kolla !! Jag har hittat dörrarna som jag har letat efter länge nu, dörrarna är från 1860 och har de rätta måtten. Går allt som det ska med frakter och annat så är jag snart en stolt ägare av dessa pardörrar. Jag ska ha dom mellan två rum på övervåningen. Gissa om jag är lycklig nu !! Tjoohoo...att vara smått besatt av inredning och renovering, jaa det är ju en speciell livsstil, det vet ni ju..man söker och lägger ner massor av timmar på att finna de rätta detaljerna, men det är såå roligt..knäppt ? kanske för somliga, men jag vet att ni bloggläsare förstår mig, annars skulle ni ju inte kika in här eller hur ?
Kraaam Anette