onsdag 27 februari 2013

Vardagsrummet

 Det var ett tag sen jag visade vårt vardagsrum, rummet där man ligger och slappar varenda kväll...


 Soffan är så skön så jag somnar där varenda kväll..jag lägger mig med en filt och sen dröjer det inte länge så sover jag...jag skyller på vintermörkret...


Soffan och fotöljerna kommer från MIO, vi köpte dom för 5 år sedan, och jag är jättenöjd med dom. Oxford heter modellen.
Ha nu en fin dag alla
Kraaam Anette

måndag 25 februari 2013

After eight cheesecake !

Nu ska jag bjuda er på något riktigt gott !! Ni ska få receptet som jag har fått av en god vän, receptet på en lättbakad och jättesmaskig Cheese cake ! Det finns ju massor av goda såna, men den här, den måste ni bara prova !!
100 g smör
150 g digestivekex
Krossa kexen och blanda ihop med det mjuka smöret, tryck ut i en pajform.
3 dl vispgrädde, vispas i en bunke
En liten låda After eight 200 g, smält i micron i en bunke
200 g Philadelphia ost
Blanda ihop allting och bred över kakbotten, ställ in i frysen några timmar.
Ta fram den en stund innan servering, servera gärna med vispgrädde.
Ät och njut !
Kraaam Anette


fredag 22 februari 2013

Matsalen

Kanske man tar och dukar i matsalen nu i helgen, det blir alltför sällan som vi sitter där inne och äter, det blir att man dukar där då det är kalas och till Jul. Men nu ska jag duka där och tända massor med ljus...
Ha en fin helg alla bloggisar
Kraaam Anette

onsdag 20 februari 2013

Lite blomster...

 Mitt i veckan kan man också förgylla sitt hem med lite blommor...inte bara till helgen eller hur ?


Nu har de börjat dyka upp, de söta små liljorna som är så fina att ha i glasburkar !
Ha en fin Onsdag alla
Kraaam Anette

måndag 18 februari 2013

Detaljer

 Jag är en detalj nörd..eller vad man nu ska kalla det för ..jag gillar fina detaljer och jag kan krångla till det väldigt bara jag får mina detaljer..Som då vi skulle planera vårt kök, vi anlitade en snickare som skulle göra inredningen, och jag förklarade mina detaljer..inte konstigt att vi fick vänta i evigheter på vårt kök.


 Jag ville att det skulle vara snyggt då man öppnade skåpluckorna, som inredningen var förr i tiden, ser ni hyllplanen, de är i trä och kan ändra höjd på ett finurligt sätt, jag hade sett den modellen i gamla kök.


Och pärlspont i ryggen på alla skåp. Fina detaljer som kanske ingen annan skulle bry sig om, men jag gör det. Och gångjärnen i skåpen är också av gammal modell, inga stora moderna hakar i metall..de syns inte på bilden men jag tror ni vet hur jag menar...
Ha nu en fin start på den här veckan
Kraaam Anette

fredag 15 februari 2013

Helg

Jaa, då var det Fredag igen !! Såå härligt, och jag har köpt lite fina pärlhyacinter till helgen, det är så fint med lite grönt på borden !! Nu vill jag önska er alla bloggisar en riktigt fin helg !! Och så vill jag tacka er för att ni kikar in här hos mig.
Kraaam Anette

onsdag 13 februari 2013

Det grå skåpet

 Skåpet i matsalen har jag visat er många gånger...men jag är såå himla nöjd med det så jag visar det igen !!


Det var ju mörkbrunt då jag köpte det, men jag blandade en egen grå färg som jag blev så nöjd med. Här ska ni få receptet av mig S 2005-Y20R, jag vet ju att ni brukar vilja ha det då man visar något som man målat. Jag använde en matt vattenbaserad färg.
Kraaam Anette

måndag 11 februari 2013

I Lördags

 I Lördags var det så kallt ute så jag var inne mest hela den dagen, drack kaffe och städade, jaa ni vet sånt som man inte hinner under veckan...


Det blev många och långa kaffe pauser...så skönt att bara sitta ner i morgonrocken länge, länge...
Men nu är det ny jobbvecka igen..
Ha det så bra alla
Kraaam Anette

fredag 8 februari 2013

Fredag

Då var det Fredag igen !! Veckans bästa dag, helgen ligger framför oss ....
Idag visar jag er en glimt från bordet i hallen på övervåningen, en glaskupa och min hemmagjorda griffeltavla, ser ni längst ner i vänstra hörnet där på tavlan, vem är det där ? Joo, lilla Nisse, en fin bild som är från vår bok Lantlig Charm
Ha en fin helg alla
Kraaam Anette

onsdag 6 februari 2013

En liten vagn...

Den här lilla söta dockvagnen har jag säkert visat er förut, men jag har liksom glömt bort den själv...den är ju otroligt charmig och söt. Och helt ärligt så kommer jag inte alls ihåg när och var jag har köpt den, på någon loppis är det säkert...och nu längtar man verkligen till sommaren och alla loppisar !
Kraaam Anette

måndag 4 februari 2013

Massor med snö !!

 Det har snöat i massor här hos oss i Norr den senaste tiden !! Kolla på lekstugans tak, den lilla stugan ser ut som en gräddbakelse...


 Allting är vitt, träden är alldeles vita de också..här får ni se den gulliga stugan som vi har på vår gård..


 Den ligger till vänster om vårt hus, där hade jag en butik för länge sedan..få se nu...hmm..det är nog 13 år sedan jag öppnade den och jag hade den i ca 5 år ! Det var en Antik affär som hette Antikstugan, jag hade öppet en kväll i veckan och jag minns att ibland kunde det vara kö för att komma in i de små rummen i stugan ! Sååå roligt det var, ibland drömmer jag om att öppna något igen...drömma kostar ju ingenting..


Nisse älskar att springa fritt på vår gård, men vi måste skotta vägar åt honom för han har ju så korta ben..
Ha en fin start på den här veckan !
Kraaam Anette

fredag 1 februari 2013

Lite rosa toner

Jag vet faktiskt inte om jag har visat mina fina linnekuddar i ljusrosa linnetyg ! Här är dom i alla fall, på pallen i sovrummet. Kuddarna är jättesköna att ha under huvudet då man ska ligga i sängen och läsa.
Ljusrosa, lite pastelligt så där då vi går mot våren...
Tänk att det är Fredag !! Tjoohoo..förra helgen låg jag i flunsan, så det känns som om jag har massor att hinna ikapp med den här helgen...städ, plock..tvätt och kanske lite bakning, jaa ni vet hur det är.
Kraaam Anette
P.s Kika in på den här fina bloggen, klicka HÄR så kommer du dit, det är mode, gamla fina möbler m.m