fredag 30 augusti 2013

Det blommar ännu...

Det är slutet av Augusti och ännu orkar mina Palargoner blomma förfullt i verandan ! De trivs verkligen där, jag fotade den här bilden för två minuter sedan och ni ser vilket fint väder vi har, nu njuter vi av en fin varm Höst..hoppas att September blir lika fin och solig, man vill ju gärna korta ner vintern..
Nu ska jag dricka mitt morgon kaffe i verandan och njuta..
Ha en fin Fredag alla bloggisar !
Kraaam Anette

onsdag 28 augusti 2013

Nytt i butiken !!

 Det har kommit in sååå mycket fint i butiken nu !! Det är så himla roligt då det blir säsongsbyte, hösten är mysig då vi liksom bonar in oss, tänder ljus och tar på oss en mysig kofta, eller hur ?


 Murrigt och mysigt...


 Vi säljer kläder från Noa Noa, underbara kläder...det har kommit koftor, klänningar m.m


 Mössor och halsdukar...


 Kolla vilken fin lite kortare kappa från Noa Noa, den är såå fin i ryggen också, rynkad med broderier...



 Pärlkrage från Noa Noa...


 Och dessa fina små grytor som du kan grädda i ugnen, tänk vad fint att servera förrätten i, eller desserten, en liten äppelpaj till var och en..


Mums så fint...
Ha nu en fin Onsdag alla
Kraaam Anette
P.s I morgon Torsdag har vi kvällsöppet i butiken till 20.00 Välkomna !

måndag 26 augusti 2013

Pardörrarna är på plats

 Kolla, pardörrarna är på plats på lillstugans veranda !! Vilken skillnad det blev, som en helt annan stuga !!


 Så gulligt det blev...hela gårdsbilden förändrades..nu blir gården trivsam och fin, nästa sommar ska det planteras massor med blommor i krukor och lådor..Det tog en hel dag att få dörrarna på plats, min snälla Pappa hjälpte Morgan, de fick vända dom så att dörrarna öppnas åt rätt håll, såga och kila och jaa jag vet inte vad, helt lätt var det inte..men nu är de på plats och jag är sååå nöjd, dörrarna ska bli ljusgrå som övriga dörrar på vår gård.

Jag hittade en gammal bild på verandan, som den såg ut förut, man glömmer ju så fort eller hur ? ( ser att dörrarna var ockragula, nu är de ju ljusgrå..)
Ha nu en fin start på den här veckan ! Nu tidigt på morgonen så åker jag och Helen som jobbar med mig i butiken till Älvsbyn på personalmöte, såå roligt att få träffa alla där, jag krokade på ett stort släp på bilen för jag hämtar hem varor till Kalix butiken på samma gång, spännande !!
Kraaam Anette

fredag 23 augusti 2013

Rätt vinkel...

 Det var svårt att hitta en vinkel här hemma igår som gick att fota för att visa er..en vinkel som såg någorlunda fin ut, inte stökig med en massa saker på bord och jaa ni vet, överallt..Här ser det väldigt välstädat ut..så det blev den vinkeln idag...fnisss...Jag har stökigt, jag lovar ..med en massa skor i hallen och post på köksbordet..och jaa ni vet som alla har, grejer på köksbänkarna..det är ju livet..mänskligt...


Lillstugan på gården fick en ny veranda nu, det blev så tillslut, vi ska snickra egna fönster med spröjs, de gamla som vi hade var alldeles för stora, då hade verandan sett ut som ett växthus och det var inte tanken med den..ser ni vår lilla Maja där på trappan ? Hon är så nyfiken och hänger med oss hela tiden, även på kvällspromenaden med hunden...
Fredag, då fikar vi något gott eller hur ?
Kraaam Anette

onsdag 21 augusti 2013

Mys tid

 Nu är det verkligen mystider eller hur ? Kvällarna är mörka och man tänder ljus..sommaren har gått alldeles för fort som vanligt, men det är ju ändå tur att man kan njuta av att det blir höst också..

Det blir svårare och svårare att fota ljusa och fina bilder..Jag längtar såå tills höst nyheterna börjar droppa in i butiken så att jag får visa er..snart så..Det kommer väldigt fina kläder, vill ni att jag visar det för er också, jag kan ju prova dom och fota så att ni får se..
Kraaam Anette

måndag 19 augusti 2013

Nu är jag hemma !!

Nu är jag hemma efter flera dagar i Stockholm och Formex mässan !! Jisses vad fina saker och kläder vi har hittat till butikerna !! Jag längtar tills det kommer, vilken fin Höst det kommer att bli, en mysig höst jag lovar er..och Julen sen, den blir underbar på alla sätt !!
Igår kväll då jag kom hem blev det te och smörgås och sen ryggläge i soffan...huvudet är fullt av ideer och inspiration...
Kraaam Anette

fredag 16 augusti 2013

Nu är jag i Stockholm !!

Igår packade jag ner favoritblusen och de nya coola solisarna från Odd Molly, och en massa annat förstås, för jag åkte ner till Stockholm och Formex mässan !! Jag ska vara där i flera dagar tillsammans med bästa gänget från Handplockat !! Det blir inköp inför Julen och mode inför Vår och Sommar 2014 !!
Sååå himla skoj, nu är jag på rätt bana i livet igen !!
Kraaam Anette

onsdag 14 augusti 2013

Lampa till salu !!

 Jag har en fin utomhus lampa till salu !! Den har hängt på lillstugans veranda ! Pris : 1500 kr plus frakt ! LAMPAN ÄR SÅLD !
Den är i gott skick och totala höjden med kringlan och lyktan är 90 cm, är du intresserad så mejla mig
anette.hjerpe@telia.com , den som mejlar först får köpa den, eftersom jag är svår att nå på telefon så är det bäst att mejla...

Jag har två likadana lyktor på glasverandan och två på garaget och jag är sååå nöjd med dom, det är en väldigt fin modell som inte går att köpa någonstans, jag har köpt lamporna själv från en som importerar från Italien !
Kraaam Anette

måndag 12 augusti 2013

Rivning pågår...

 Vi hade ju inte tänkt riva och bygga veranda på lillstugan den här sommaren, men Morgan började lite smått och sen helt plötsligt så rev han bort allting...vi börjar och sen får vi se hur långt vi orkar och hinner...


Vi har pardörrar, ett par gamla som behöver omsorg med färg och spackel..men de kommer att bli fina på lillstugans veranda, vi har faktiskt fått dörrarna, jag tror knappt det är sant men det är det...!!!
Nu är det bara fönster frågan som vi ska lösa..ska vi bygga egna fönster med spröjs eller jaga efter gamla ? Vi får se hur det blir...sysslolösa är vi aldrig...fniss..
Kraaam Anette

fredag 9 augusti 2013

Blomlådorna

 Jag var bara tvungen att testa med några Pelargoner i våra nya blomlådor ! Lådorna har vi precis snickrat så det blir till att plantera på riktigt i dom nästa sommar...


Såå fint med vita Pelargoner i lådorna....någon frågade efter färgkoden på lådorna, det är äkta falurödfärg som vi målat både stugan och lådorna med.
Och de vita golven som jag visade i mitt förra inlägg, de är målade med golvfärg, högblank, ej vattenbaserad... tyvärr har jag inte kvar burken, men fråga i din lokala färgbutik.
Då var det redan Fredag !!! Fikatajm eller hur ?
Kraaam Anette
P.s Vill ni följa butiken på instagram så är adressen dit handplockatnu

onsdag 7 augusti 2013

Det här med vita golv !!

 Jag fullkomligt älskar våra vita golv !! Ljuset liksom flödar när man har ljusa golv..och de är väldigt lätta att hålla rent också, vi har både hund och katt och tonåringar i vårt hus, och det funkar alldeles utmärkt !!
Nu har vi bara ett golv kvar i vårt hus som ska bli vitt och det är ett rum på övervåningen, sen är alla våra golv vitmålade trägolv...


 Vi tog ju upp en stor öppning in till matsalen då vi renoverade köket, där satte vi in gamla pardörrar...


Jag är såå himla nöjd med dom..och jag längtar nästan ihjäl mig tills vi kan börja med renoveringen där uppe, för dit har jag ju också ett par fina pardörrar som ska sättas in !!
Ha en fin dag alla
Kraaam Anette

måndag 5 augusti 2013

Mysigt med ljus

 På kvällarna har det börjat bli lite mörkt, det märks att det börjar bli Höst..sommaren har verkligen gått i raketfart i år..kanske för att jag inte har haft någon semester som det känns så.


Men det är mysigt med ljus, så nu tänder jag varje kväll...
Ha en fin start på den här veckan !
Kraaam Anette

fredag 2 augusti 2013

Fredag !!

 Då var det redan Fredag igen !! Och det har hunnit bli Augusti månad....inte klokt vad tiden rusar på, snart är det Formex mässa och jag ska få åka dit..kan knappt fatta det..Formex, såå himla roligt det ska bli ! Speciellt då man får åka tillsammans med världens bästa team från Handplockat !!


Fredag, då fikar vi något gott eller hur ? Det får bli en tårtbit, för jag bakade en jordgubbstårta igår till mitt favorit program Ernst, himmel vad fint han gör...man tappar ju andan...eller hur ?
Kraaam Anette