fredag 29 november 2013

Jul i lådan

 Minns ni det gamla skrinet jag köpte på en loppis i våras ? Det har jag ställt i vardagsrummet nu och fyllt med fattigmanskulor i silver...



Jag älskar silverkulor och har massor, det är så fint att samla dom tillsammans. Här brukar jag ha min gamla julkyrka, så nu får jag lov att hitta en annan plats åt den...
Redan Fredag ! Då fikar vi något gott eller hur ?
Kraaam Anette
P.s Jag gör ett inlägg på Söndag också, då vi tänder första ljuset !

onsdag 27 november 2013

Advent

 Tänk att det är första advent nu på Söndag ! Och alla bloggar visar såå mycket fint julpynt i sina hem, jag verkligen njuter av den här tiden, här ser ni lite julpynt på vårt slagbord i matsalen.


 En vit ljusbricka och hyacinter....


Hyacinterna stoppade jag ner i de vita keramik kronorna...min adventsljusstake visar jag på Söndag då vi tänder första ljuset, och då är det även skyltsöndag här i stan, såå mysigt och vi har öppet butiken kl. 12-16. Jag håller på och planerar julskyltningen för fullt nu...
Kraaam Anette

måndag 25 november 2013

Ett litet akvarium

 I flera år har jag velat ha ett litet gammalt akvarium som man kan pynta i efter årstider, och nu har jag hittat ett !! äntligen, och jag fick köpa det av en snäll bloggare som packade och skickade ända hit upp till mig.
Tack snälla Lena för att jag fick köpa det av dig.

Nu står det i matsalen jag ska pynta det med hyacinter sen, jag ska fota och visa.
Igår julpyntade jag här hemma men det blev för mörkt för att fota igår, jag får fota då det är ljusare.
Ha en fin start på veckan
Kraaam Anette

fredag 22 november 2013

Pepparkakorna

 Pepparkakorna hamnade i tallrikshyllorna i matsalen, de doftar så gott i hela rummet nu...


 Åhh vad jag längtar till Söndag då jag ska ta fram mina vita pappstjärnor och hänga upp dom i fönstren och pynta i huset, tänk att det är så himla mysigt med advent, då korkar jag upp glöggen också och mumsar på pepparkakor och ädelost...mums..



Jag får tacka er för tipset om en ny julskiva, jag har ju snart nött upp Carolas, nu spelar jag Sarah Dawn Finers julskiva, och jisses vad bra den är, varenda låt är bra, jag hittade den på Coop, där hade dom 2 skivor för bara 99 kr nu !
Redan Fredag !! Ha det gott
Kraaam Anette

onsdag 20 november 2013

Skådebröd

 Jag har bakat pepparkaks hjärtan, bara för att ha som dekoration nu till Jul ! Jag använde färdig deg och nu finns det även färdig kristyr att köpa på tub, lätt som en plätt !!


Jag ska fota sen och visa var de hamnade här i huset, jag ska ju som sagt julpynta nu i helgen.
Då ska jag spela julmusik värma glögg och mysa..
Jag spelar som alltid min favorit julskiva Carola i Betlehem, vad spelar ni för julmusik ?
Kraaam Anette

måndag 18 november 2013

Den lilla fina granen

Den här bilden fotade jag till Webbutiken som vi hade jag och syrran, det känns länge sedan nu, det var Hösten 2008 som jag fotade den här granen.( Vi la ner både webbutik och fysiska butiken 2009 ) Och jag minns att i samma ögonblick då jag fotade och såg bilden så blev jag jättenöjd på en gång, ni som fotar mycket vet vad jag menar, det känns direkt att det blev en bra bild. Nu är ju inte jag någon fotograf, men man fotar ju en hel del  då man har en blogg, och då även en webbutik som vi hade då på den tiden.
Nu är jag ju lyckligt lottad då jag återigen får jobba i butik med inredning och kläder, ni som missat det så berättar jag det igen, Handplockat heter butiken.
Nästa helg ska jag börja julpynta här hemma, åhh vad jag längtar ! När ska ni börja ?
Ha en fin start på veckan, Kraaam Anette

fredag 15 november 2013

Fina burkar

 Vi har fått hem sååå fina plåtburkar i butiken nu, jag var tvungen att låna hem dom för att känna efter vilka jag vill köpa...de här är såå fina, att ha pepparkakor och godis i, till mig själv att ha där på köks hyllan, men väldigt fina att ge bort också..eller hur ? Och fylla med vad man vill...


Också har vi denna modell av burkar, de är ju också väldigt fina med sina prickar..jaa jisses, det slutar nog med att jag köper allihop...
Då var det redan Fredag !! Då fikar vi något gott eller hur ?
Kraaam Anette

onsdag 13 november 2013

Adventsljus

Så här såg förra julens adventsljusstake ut hemma hos oss, en gammal trälåda med vita blockljus, den var fin men jag gör ju en ny varenda år, årets är färdig i tanken..konstigt hus det här som inte har samma traditioner...fniss...Hur gör ni ? Har ni samma julpynt och ljusstakar varje år eller gör ni som jag byter och ändrar lite varje år ?
Kraaam Anette

måndag 11 november 2013

Det doftar jul

Nu har hyacinterna slagit ut här hemma så det doftar underbart, juligt och gott ! Jag längtar tills jag får hänga upp mina vita pappstjärnor i alla fönster, jag gör det veckan innan första advent. Julklänningen är redan köpt jag får lov att fota den och visa er sen...
Kraaam Anette

fredag 8 november 2013

Trevlig helg

Så var det Fredag igen, härligt !! Och jag ska njuta av alla fina jultidningar i helgen ! Lantliv är min stora favorit, de har alltid så fina julhem, och speciellt ett som var med nu och det är Marie som har min favoritblogg Min lilla veranda !
Ha en fin helg alla
Kraaam Anette
P.s Från och med nu så har vi förlängt öppet tiderna i butiken på Lördagar nu har vi öppet 10-15 och det ska alltid bli så, vi har märkt att det är för tidigt att stänga kl. 14 det är alltid mycket kunder och det är ju tokigt att stänga då.

onsdag 6 november 2013

Jag har hittat den !!

 Jag har sökt efter en sån här koffert i flera år, och nu har jag fått tag i en !! Jag tycker de är så häftiga, den är gjord i någon slags hårdpapper med träribbor, den är väldigt lätt.


 Den har kvar några gamla etiketter...resestämplar eller vad det heter...


Jag fotade den bredvid skåpet i matsalen så ni får en aning om hur stor den är. Den ska få stå uppe i allrummet sen, det rummet som ska renoveras..vi hinner inte före Jul som jag hade hoppats på..det får bli efter Jul...den som väntar på något gott..så var det ju..eller..? Men nog hade jag velat ha ett fint allrum till jul, men jag får lov att träna på mitt tålamod ett tag till..
Ha en fin dag och tack för att ni kikar in hos mig.
Kraaam Anette

måndag 4 november 2013

Jul i butiken !!

 Nu har vi Jul i butiken i Kalix ! Vi har jobbat hela helgen med att packa upp och pynta



 Rött och vitt


 Massor med silver glitter


Och ett helt gottebord har vi också, med massor av godis, glögg och annat gott som hör julen till !
Så Välkommen till en Julpyntad butik !
Kraaam Anette

fredag 1 november 2013

Fredag

Det är så härligt då solen skiner in så jag passade på att fota ! Äntligen Fredag och vi stänger butiken lite tidigare idag kl 16.00. Vi är inte lediga i helgen vi jobbar på Hantversmässan på Arcus i Luleå där vi har en fin monter, och på Söndag ska vi göra Jul i hela butiken så på Måndag då vi öppnar har vi julmys för hela slanten ! Välkomna