måndag 31 mars 2014

Fjädrar

 Jag har en vit fjäder i en glasburk på köksbordet just nu, jag tycker så mycket om fjädrar, inte bara till påsk utan året om. De är så skira och vackra...


Man kan ha dom i burkar eller bara liggandes på ett bord. Då var det måndag igen, ny vecka och nya tag och så är det ju faktiskt sista dagen på Mars månad !! Jaa, himmel nu ångar det på, snart är det sommar !!
Kraaaam Anette

fredag 28 mars 2014

Modeshowen

Tusen tusen tack alla som kom på vår Modeshow i Strömbergs bilhall igår kväll !! Över 400 st kom och såg, sååå roligt !! Och alla glada kunder som kom till butiken sen och handlade, det är såå roligt att ordna sånt här då man sen får höra av er kunder att det är uppskattat !
Nu är det redan Fredag och jag och tjejerna i min butik ska gå ut och äta ikväll, summera allting, utvärdera och bara få sitta ner och prata med varandra, det är viktigt det också.
Kraaam Anette

onsdag 26 mars 2014

Rosor

 Ser ni min nya fina ros, den liksom lyser upp där på halvmånebordet...


Så fin och behöver inte en endaste skvätt med vatten !! Det är sant, det är en fusk ros, en siden blomma, den ser såå himla äkta ut. Vi säljer dom i butiken där jag jobbar. Nu för tiden så ser fusk blommor så himla äkta ut,( inte som förr då vi kallade dom för plast blommor) helt perfekta att ha i hörn där ingen äkta blomma skulle kunna överleva, eller hur ?
Kraaam Anette

måndag 24 mars 2014

Påsk pyssel

 Nu är jag igång med lite påsk pyssel, jag vet att det är ett bra tag kvar till påsk, men jag var så pysselsugen i söndags, jag målade vanliga påskägg, såna som finns att köpa överallt.


 Jag målade dom i i ljusrosa färg, här har ni receptet på färgen. För några år sedan målade jag vita ägg och dekorerade, dom får komma fram varje påsk, men nu blev jag sugen på några i rosa...


Så här blev de, med spetsband runt om och bokmärken som jag strösslade silverglitter över. Sen fyller jag dom med godis, men inte förrän till påsk !
Kraaam Anette

söndag 23 mars 2014

Hallå söndag !!

Brukar ju inte göra inlägg på söndagar, men idag så kommer ett, jag fotade med mobilen och testar att lägga upp det på bloggen. Jahapp då var det söndag och det innebär städdag här i huset, jag orkar aldrig städa på veckorna så då har det liksom bara blivit så att söndagar är städdag för mig. Först massor med kaffe, sen promenad med hunden och sen kör jag igång. Ha en fin söndag alla
Kraaam Anette
P.s Efter städningen ska jag pyssla lite nytt pynt till påsk, jag visar i morgon...

fredag 21 mars 2014

Klipp ångest...

 Har ni hört talas om det ? Klipp ångest, ni som syr förstår vad jag menar, när man har bara en bit av ett vackert tyg, jaa då kan klippångesten sätta in, man törs liksom inte klippa i tyget, för man vill vara helt säker på att det blir rätt. Så känns det just nu med min dyrbara tygbit med rosor på, ska det bli kuddar, hur många och hur stora ska jag klippa dom....? Jag får ut fler om jag använder ett annat tyg till baksida på kuddarna, jag tror det får bli randigt tyg till baksida då får jag ut fler..hmmm...


Jag vill ha den här pudriga pastell känslan i sommar, så jag la dit mina rosa linnekuddar och mitt nymålade rosa skrin, nu klipper jag, nu har jag tänkt färdigt...
Kraaam Anette

onsdag 19 mars 2014

Måla rosa

 Jag har köpt en liten burk med ljusrosa färg för min lust till att måla och pyssla har väckts nu då vårsolen kikar fram. Jag testade den rosa färgen på ett litet träskrin, ser ni, syns det att det är ljusrosa?


Så svårt att fånga den rätta färgen på bild, men ni kanske kan ana att den är ljusrosa ? Jag ska nämligen måla annat, påskpynt tänkte jag i den nyansen, ni ska få se sen då jag sätter igång.
Ha det gott
Kraaam Anette

måndag 17 mars 2014

Kaffe paus

 Igår då jag hade min vanliga städdag så sken solen så fint då jag tog min kaffepaus, och då åkte kameran fram direkt, det blir ju såå fina bilder då solen skiner, eller hur ?


Ojj som jag har längtat efter solen. De gamla pardörrarna som ni ser där bakom, de är vårt skafferi, jag är såå himla nöjd med att ha ett stort skafferi, så glad att vi gjorde det då vi renoverade köket 2010.
Redan måndag och ny vecka.
Kraaam Anette

fredag 14 mars 2014

Påsk

Jaa, snart är det Påsk, det är inte så långt borta. Så här såg förra årets påskdukning ut vi får se hur den blir i år, jag har några nya ideer som jag ska pyssla med, det är flera år sedan jag pysslade till påsk, jag pyntar inte alls särskilt mycket till Påsk, bara lite ris och mina handmålade ägg. I år blir det nog lite till för vi har fått in sååå gulligt påskpynt i butiken, små ägg i fattigmanssilver bl.a. Pyntar ni till Påsk ?
Redan Fredag det betyder fika tajm !
Kraaam Anette

onsdag 12 mars 2014

Ordning på torpet

 Jag har köpt en gullig liten låda, där ska jag samla alla mina viktiga papper, ni vet papper till deklarationen och sånt..viktiga papper som är lite tråkiga.


Då känns det lite roligare att hålla ordning och reda, eller hur ?
Ha en fin Onsdag alla !
Kraaam Anette
P.s Kan avslöja en hemlis, vi håller på och jobbar fram en ny webbutik till butiken Handplockat där jag jobbar, attans så snygg den blir, vad säger ni om det ? Det kommer att ta lite tid för vi vill ha det perfekt, men jag håller er uppdaterade jag lovar !

måndag 10 mars 2014

Frukost bussen

 Här hemma har vi en plåtburk som är en buss, där förvarar vi vårt knäckebröd. Och den här plåtburken den har vi haft länge, ovanligt för att vara mig jag ändrar ju och byter ut väldigt ofta, men den här den har fått hänga med i över 20 år nu !!


 Vi köpte den då vi semestrade i min gamla hemstad Ljungby i Småland, då var vår äldsta dotter liten. Jag föll för den på en gång...


Och ni kan ju förstå att den är lite nostalgisk nu, många fina frukoststunder har vi haft med bussen, dottern pekade och pratade om alla som sitter i fönstren i bussen...och lite kul då jag såg att ` Leila bakar ` har en likadan hemma hos sig, jag följer henne på instagram. Har ni någon nostalgi sak hemma hos er, som ni håller extra kär ?
Ha det så bra
Kraaam Anette

fredag 7 mars 2014

En favorit

En av mina favoritbilder, en tidig morgon i Juni. Jag minns att jag hade köpt så fina vita stamrosor som fick stå i verandan i väntan på att få planteras ute, åååh vad jag längtar tills man får börja köpa blommor och plantera...men snart, snart så är vi där !
Ha en fin Fredag alla
Kraaaam Anette

onsdag 5 mars 2014

I det enkla bor det vackra

Som Ernst brukar säga : I det enkla bor det vackra ! Visst är det ju så, en skål med äpplen kan vara väldigt vackert, vi säljer Ernst designade saker i butiken och de är väldigt fina med sina roliga ordspråk.
Ha en fin onsdag alla som kikar in här hos mig.
Kraaam Anette

måndag 3 mars 2014

Kan man samla på järnsängar ?

 Jaa, man kan nog det, för jag har en liten samling....Jag tycker sååå mycket om gamla järnsängar. Vi har två i vårt sovrum och i gästrummet står en till, och sen så har jag några små leksaks sängar...




 De har jag hittat på auktioner och loppisar genom åren...


Visst är de väl söta, tänk vilka fina leksaker de hade förr alltså,( inget plast rackel som vi har i dagens leksaker ) ...och de små järnsängarna är fina än i denna dag. Jag har mina som prydnader och ibland ligger vår katt Maja i den större av sängarna.
Redan ny vecka , och idag blir en extra rolig dag för jag och min arbetskamrat Helen ska åka iväg till Luleå för inköp av Höstens kläder, sååå roligt det ska bli.
Kraaam Anette
P.s Så roligt att ni verkligen vill att jag ska vara med i Tv och Hela Sverige bakar, men tyvärr jag tänker inte söka, jag är verkligen ingen som kan baka utan recept och sen under så hård tidspress, men hade det varit inredning, jaa då kanske jag hade ställt upp..fniss...