fredag 29 augusti 2014

Välkommen in

 Halloj ! Nu tar vi en liten titt i den lilla söta verandan...trappan såg ni förra gången.


 Och nu ser ni att golvet är målat grått.


Och sittbänken med öppningsbara luckor för förvaring, den har fått dyna och mysiga kuddar ! Tänk vad det går att göra med pärlspont, färg och textilier !
Redan Fredag !! Tjooohooo då fikar vi något gott
Kraaam Anette

onsdag 27 augusti 2014

Trappen är färdig

 Nu, nu är trappen färdig in till lill stugan på vår gård ! Här uppe i norr säger vi oftast bro istället för trappa, men jag vet att det låter jättekonstigt för er andra i södra delen av landet, en bro, det är ju en bro över vatten, jag minns att det lät jättekonstigt då vi flyttade hit från småland, då alla sa bro om en trappa.


 Så här liten var den förut, då vi byggde om hela farstun och satte in pardörrar så blev bron..hmmm..trappan alldeles för liten ( bilden fotade jag förra året i september )


 Nu, igår faktiskt så blev trappan färdig, och lilla Nisse godkänner den....


 Så här såg det ut förra sommaren då projektet med att renovera gårdshuset satte igång, ser ni farstukvisten ?



Nu har den blivit en liten söt glasveranda istället, och nästa gång kliver vi in så ni får se hur det ser ut därinne nu när allting är målat och klart !
Kraaam Anette

måndag 25 augusti 2014

Nya kuddar

 Igår satte jag äntligen saxen i mitt vackra rosentyg, det är ju ingen nyhet direkt att jag gillar kuddar, många kuddar. Tyget har legat till sig om man säger så, för jag har haft det lääänge...


 Jag sydde randigt tyg på baksidan, för att snåla till det lite..haa..haa..då får man ut fler kuddar,tyget räcker till två till, jag sydde som ett örngott ni vet med en ficka där man stoppar in kudden, inget trix med blixtlås eller knytband...( längtar tills jag ska köpa nytt tyg på ektorp soffan, vill ha ljusgrått...)


Nu är det slut på hängmatte dagarna, det känns att det är höst nu, vi tömde alla blomkrukor igår, städade i trädgården så skönt att det är gjort, men samtidigt lite vemodigt sommaren gick alldeles för fort, jag hann inte med allt jag ville göra...känner ni likadant ?
Kraaam Anette

fredag 22 augusti 2014

Boken man måste ha !!!

 Boken som alla inredningsintresserade bara måste ha !! Jag längtar såå tills den kommer, Nina Hartmanns nya bok A winters tale ! För att vara säker på att inte bli utan så kan du förhandsboka HÄR !


 Boken kommer nu i September och kostar 449 kr, den har vackra bilder och hårda pärmar !


 200 sidor och boken har storleken 31x24 cm


Åhh vad jag längtar tills den kommer, nu är det Höst och man vill liksom kura lite inomhus med en god bok och en kopp te, lite mys..
Redan Fredag !! Då fikar vi något gott
Kraaaam Anette

onsdag 20 augusti 2014

Bästa tidningen !!

 Det är väl ingen nyhet för er att jag älskar gamla möbler, och jag gillar inredningstidningar !! Då ska jag verkligen passa på att tipsa er om min favorittidning Hem & Antik !! Den innehåller allt det där lilla extra..


 Fina reportage och bilder som man kan titta på om och om igen...


 Och det bästa är att nu erbjuder de 3 nr för bara 99 kr också får du detta fina överkast/pläd och den söta lilla silverskålen !


Visst är det väl ett fint erbjudande !! Klicka HÄR så kommer du direkt till erbjudandet. Det är så mysigt med prenumerationer, man blir alltid lika överraskad då det ligger en tidning i brevlådan då man kommer hem på kvällen.
Kraaam Anette

måndag 18 augusti 2014

Hemma efter Formex

 Nu är jag hemma efter flera dagar i Stockholm !! Vi är fulltankande av inspiration, och vi har lyckats hitta sååå mycket fint till butikerna, det blir en fin och spännande höst det kan jag lova er. Vi har varit på modemässa och Formex mässa...

Jag har träffat såå många bloggare också, det är såå kul att få träffas och hinna prata lite, och flera instagrammare har jag också stött på, sååå kul alltså ! Vill du se bilder från mässan så kan du kolla på min instagram : lantlifsanette och butikens instagram : handplockatkalix
Kraaam Anette

fredag 15 augusti 2014

I år har det växt bra

 Jaa, i år har det växt bra i trädgården ! Min berså har skjutit i höjden och blivit riktigt lummig, jag har planterat humle och syrener, så nu är det nästan som en vägg, mysigt...

 Att anlägga en trädgård innebär TÅLAMOD, vilket jag absolut inte har, jag vill ha resultat på en gång, och det gäller inte bara i min trädgård utan så är det i mitt liv, jag är sån, resultat på en gång, det gäller allt, som jobbet, motion eller viktnedgång..haa..haa..jag är lite av en tävlingsmänniska, på både gott och ont kanske...


En som tar det easy är min älskade lilla Nisse, i morgon kommer jag hem till dig, då ska jag pussa dig på nosen och krama dig hårt !! Jag är ju i Stockholm ännu på inköp, men i morgon kväll är jag hemma.
Kraaaam Anette

onsdag 13 augusti 2014

Bänken i lillverandan

Nu är nästan allting klart i lill verandan, det är golvet som ska målas sen är det klart ! Såå fint det blev med pärlspont på väggarna och en sittbänk. Jag har sytt ett randigt överdrag på en dyna, dynan är en gammal skumgummimadrass som vi har skärt till så att den passar på bänken. Jag ska fota och visa mer sen då allting är färdigt, och då ska jag även leta fram några Före och Efter bilder.
Kraaam Anette

måndag 11 augusti 2014

Årstider

 Det är ju alltid lite vemodigt då sommaren går mot sitt slut, men hösten är fin den också, det blir liksom något annat man tänder ljus och myser, men som det är nu så är det ju varma kvällar ännu och vi kan njuta av att sitta ute....


I skrivande stund så är jag inte hemma, jag är i Stockholm på inköp, vi kommer att vara där hela veckan, så ni må tro att man kommer att vara fylld av inspiration !
ha det gott
Kraaam Anette

fredag 8 augusti 2014

Cafe gardiner i vårt kök

 Jag tycker det är så fint med cafegardiner , det skyddar lite från solen, bra om man har blommor på fönsterbrädorna. Mina har jag inte ens behövt sy, inte ett stygn faktiskt, jag har använt söta kökshanddukar från Greengate som du kan hitta HÄR


Lätt att förändra för då byter man bara till några andra kökshanddukar, till julen får det bli de HÄR de tycker jag är så fina, Greengate har verkligen fina textilier. När jag visar vårt Smeg kylskåp i köket så får jag alltid förfrågningar hur jag tycker det är, jag fullkomligt älskar kylskåpet, men...idag så hade jag nog valt bort frysskåpet högst upp för det tar bort för mycket utrymme från kylen, för Smeg är mindre än alla andra kylskåp, något att tänka på för er som funderar på ett Smeg, vi har en frysbox i källaren så det räcker gott också får man lite motion då man ska hämta frysvaror :)
Redan Fredag !! Då unnar vi oss något gott eller hur ?
Jag toklängtar till måndag för då åker vi ner på inköp till Stockholm !! Tjooohooo...
Kraaaam Anette

onsdag 6 augusti 2014

Sittbänkar i verandan

 Nu är verandan nästan klar !! Pärlspont på väggarna, trägolv och igår blev de platsbyggda bänkarna färdiga !!

 Vi diskuterade mycket om storleken på bänkarna, vi måttade, funderade och googlade olika lösningar, tillslut kom vi fram till att sittdjupet ska vara 60 cm och höjden 45 cm, det blev två lock så att man kan förvara grejer i bänken, när allt är färdigmålat så ska jag sy sittdyna och kuddar...men först ska golvet målas grått och väggarna få en strykning eller två med vitfärg.


Så här ser bänken ut då locken är öppna, där i botten ser ni hur golvfärgen ser ut, praktiskt och snyggt med platsbyggt tycker jag.
Redan Onsdag idag ! Ha en fin dag alla bloggisar
Kraaam Anette

måndag 4 augusti 2014

Vår vita trappa

 Många har frågat hur vi behandlar vår vita trappa, så nu tänkte jag berätta. Den har inte alltid sett ut så här, förr om åren så behandlade jag den varje sommar med vanlig träolja, helt neutral, men med åren så blev trappan bara mörkare och mörkare, tillslut var den mörkbrun...


 Så jag rådfrågade vår lokala färghandel hur jag skulle kunna göra för att ljusa upp den, jag köpte ett medel som jag penslade på och lät sitta i ungefär en timme, sen spolade jag och skrubbade hela trappan så att all gammal olja försvann och trappen blev ganska ljus igen, när den torkat så oljade jag in den med vitpigmenterad olja....


Vattenburen träolja för trätrall och trädgårdsmöbler, brytbas : FGL Burkstorlek : 2,7 liter Recept : WX 60.0
Jag oljar in den varje år, oljan är inte heltäckande utan det ser ut som mjölkigt vitt.
Så nu vet ni. Vill ni se hur det såg ut före så kika HÄR .
Kraaam Anette

fredag 1 augusti 2014

Gomorron fredag !!

 Då var det fredag igen, veckorna rusar på och det känns faktiskt lite höst likt på kvällarna, det är mörkt och gräset är blött...


 Nu är hela långsidan på vårt gårdshus renoverat klart ! Ny isolering, ny brädfodring, nytt runt alla fönster, fönstren är kittade och målade...såå fint det blev. Jag är noga med detaljerna, ribben är smal och runt fönstren är det enkla raka foder,vi målar med falurödfärg, jag vill bevara den gamla stilen, lite torparstil om ni förstår...Det här gjordes inte på en dag, huset är 14 mtr långt..men nu är alla sidor renoverade. Och man riktigt känner att huset mår gott nu.


Och här myser lilla Nisse, jag fotade bilden alldeles nu, han ligger och myser i verandan medans jag bloggar, lillen som redan är 11 år !
Ha en fin fredag alla, vi fikar något gott idag
Kraaam Anette