fredag 29 juli 2016

Nya beslag

 Halloj på er ! Nu har jag valt ut vilka beslag jag vill ha i köket, jag är less på de vita träknopparna som är där nu, de är fina men de nöts och jag får hålla på och måla om dom hela tiden.


Voila ! Dessa blir det, jag valde silver så de matchar kökskranen och alla handtag på innerdörrarna i huset. Jag ska såklart fota då de är på plats så att ni får se hur det blev.
Kraam Anette

onsdag 27 juli 2016

Efter regn

 I morse åskade det rejält, vi vaknade av ljudet, vi sover ju med öppna fönster nu på sommaren så åskknallarna hördes rejält. Men sen efter någon timme då sprack det upp och solen kom fram.


Det blir en så härlig luft ute efter ett åskväder, det liksom rensar upp känns det som. Vi fortsätter vår semester och vi har verkligen kommit in i semesterlunken nu, det tar ju alltid ett tag att varva ner.
Vi målar fönster ännu, snart är hela nedrevåningen klar, fint blir det.
Kraaam Anette

onsdag 20 juli 2016

Köksfönstrena är färdiga

 Vi har tagit tag i köksfönstrena och renoverat dom, målat och skrapat på både insidan och utsidan, ett slitgöra men det blir sååå himla fint, vitt och frächt. Det är kattens lilla dyna där på fönsterbrädan om ni undrar vad det är förnågot, det är hennes plats, 15 åringen i familjen :)


Så när vi ändå är igång så fortsätter vi med alla fönster på nedrevåningen. Så himla skönt sen då det är färdigt. Man är aldrig sysslolös då man har hus, men vi gillar det också, att måla och dona, några solpauser unnar jag mig mellan färgtorkningen, det är ju minst två varv på varje fönster.
Kraam Anette

måndag 18 juli 2016

Trappan är vitoljad

 Nu har jag vitoljat vår trappa, den blev så ljus och fin igen, jag gör det varje sommar, det är 6 år sedan jag gjorde det första gången.

 Och varje gång jag visar bilder på trappan så får jag frågor om vad jag använder för olja då den blir så här ljus.

 Jag använder mig av vitpigmenterad olja, den heter:
Vattenburen träolja för trätrall och trädgårdsmöbler. Brytbas : FGL
Recept : WX60.0

Då vet ni det om ni vill göra likadant på er trappa eller altan.
Kraam Anette

fredag 15 juli 2016

Trädgården

 Idag visar jag lite från vår trädgård, kul att fota och dokumentera hur det växer, sakta men säkert så får vi det mer och mer lummigt.

 När vi flyttade hit för 17 år sedan så var hela gården som en fotbollsplan, inte ett träd eller buske fanns.

 Vid lekstugan har vi gjort trälådor som jag fyllt med jord och planterat Humle, humle lådor. Det växer så bra så nästa år ska jag utöka Humleodlingen, jag har nya ideer.

 Kolla, jag hittade ett foto från landet som är 16 år gammalt, då var det perenna blommor som gällde.Jag gjorde landet och planterade alla blommorna.

Nu ser det ut så här, syrener, äppelträd, korallkornell, plymspireor, ormbunkar, pioner och annat , mer lummigt och insynsskyddat, det tar sig. En trädgård växer fram år från år och man kommer på nya ideer.
Kraam Anette

onsdag 13 juli 2016

Loppisfyndet

Halloj på er ! Jag var på årets första loppisrunda igår, alltid lika spännande att gå på loppisar, man vet ju aldrig vad man hittar som får hjärtat att ta ett skutt !! Det blev den här gamla spegeln med en glashylla som skuttade till lite extra, min farmor hade en sån så det väckte lite nostalgi också, den blir fin i vårt badrum. Och 250 kr var ju ett riktigt fynd, eller hur ?
Kraaam Anette

måndag 11 juli 2016

Semester

 Halloj på er !! Nuu har jag fyra veckors semester, det här är första dagen så jaa det känns sådär konstigt ni vet, att vara ledig, det tar ju några dagar att komma in i semesterlunken...
 Vädret är verkligen det bästa just nu, solen skiner och det växer bra i trädgården nu.
Ser ni min berså den tar sig, det har blivit riktigt lummigt där vid uteplatsen , näpp nu ska jag gå och vattna och plocka i blommorna ta bort sånt som är visset.
Kraaam Anette