fredag 15 juni 2007

Less is more...

Jaa..det är faktiskt så att plockar man bort lite grejer så bli det renare och snyggare...Jag har en tendens att ha framme för mycket saker..jag älskar pynt och grejer..men det får inte bli för mycket, då ser det bara tjafsigt ut..ni vet vad jag menar...så igår rensade jag och plockade om lite..här ser ni det ena av två halvmånebord som står i matsalen..efter bort plockning...
Nu är vi i övre hallen ....där har jag ett vitt spelbord..med aaalldeles för mycket på....men vart ska man ställa allt som man ändå gillar ? Ja , jag ställer undan (i källaren,eller i nåt skåp )och tar fram och byter ut pynt då och då....

Vips, så här blev det..håll med om att det blev snyggare...nu känns det luftigare liksom...
Less is more..det stämmer faktiskt..Ni vet väl att det går att klicka på mina bilder så får ni dom större...
Nu ska jag gå och pyssla lite med de fina grejerna som jag fick av Pia-vardagsrummet..kommer ni ihåg ? Jag visade det tidigare...jag visar i morron vad jag gjort...kom tillbaka då !!
Fredagskramar från mig...

19 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gör som du och byter plats på eller byter ut saker mot andra sparade favoriter lite då och då för att det inte ska bli för mycket. Man är ju alltid nöjd ett tag innan det är dags för förändring igen. :)

Anonym sa...

Jag håller med, less is more som sagt. Fin blogg du har och vilken söt liten Nisse!

Elzie sa...

Nog blev det snyggare alltid, men är man en klåpare som aldrig får undan sakerna så är man *ler*. Jag kan inte fatta att två personer + en hund (!) kan dra fram så mycket saker och säga att det är bra att ha!!! Nej, nu ska det samlas i lådor och köras till auktionen. Kanske någon annan som har användning för det?!?! Vem vet?
Ser fram emot morgondagen Anette. Ha en skön helg.
Kram Elzie

Stina sa...

Jag tycker att det är Vackert hemma hos dig på båda visen.
Puss

Anonym sa...

Less is more stämmer ganska bra...och då kan man ju byta lite grejer istället för att ha allt framme !

Ha en trevlig helg !

KRAM EVA

Hem och Lycka sa...

Visst är det så, less is more alltså! Jättevackert!

Eva Agnes sa...

Det är sant som du säger att Less is morde. Jag går efter den principen själv.... hi hi så plötsligen har jag för mycket framme igen. Vill se på allt.. Att ha i skåp och byta då och då är bra. Det blir som alldeles nytt när man tar fram det efter ett tag.
Dina bord blev bara så snygga när du tog bort några saker. Håller med om att det blev fint.
Ha nu en fin helg.
Kramar Eva Agnes

Anonym sa...

Håller med dig helt! Jag har till och med svårt att sätta upp tavlor, för jag tycker det så lätt kan bli plottrigt på väggarna.

Ett fåtal saker lyfts fram och kan bytas ut ibland. Jag tillhör ju inte dem som möblerar en gång för alla - sen är det klart!
Gillar att ändra lite titt som tätt.

Ha en bra helg. Ingela :D

Anonym sa...

Jaa, det är svårt det där! Man gillar så många saker och vill ha dom framme men det är ju bra att kunna plocka om och variera sig lite så det blir lite mindre framme åt gången. Blev ju jättebra med båda borden med lite mindre på!..Är ju så fint med såna små bord..jag vill ha halvmånebord! Vilken fin vas i fattigmanssilver! vill ha den oxå *ler* Ha en skön helg! Kram

Anonym sa...

Tjena....sitter på jobbet och smyger mej in till dej......jobbar ju ..så säg ing till chefen..tror inte han bloggar..fast man kan aldrig vara säker förstås...gud vad långt det blev av ingenting..skulle "bara" sticka inom och se vad du gjort för nått fint idag...så jag håller med alla föregående...ibland önskar jag mej ett hus ute i trädgården ..där jag kunde ha alla grejer som jag INTE använder..gå dit och byta ut lite då & dpå...men ...nu var det så att jag skulle säga att...vad fint det blevhos dej...ähhh..vad jag trasslar till det...får kika mer i kväll när jag INTE jobbar...får ta hand om den lilla TYRA som jag har här...hon sitter och grejar med Allllfoooons och MIllan pussel...och babblar så jag vet inte vad jag skriver.....puh...HEJ ....PIA

Anonym sa...

Jag tycker att det är jättesvårt att styla sådär fint som du gör, det blir lätt för mycket av det goda precis som du säger. Man blir ju hemmablind och ser liksom inte sakerna på det sättet en gäst gör.

Krokarna som änglarna hängde på är hatthyllan Leksvik från Ikea (ommålad i vitt såklart).

LustochLängtan sa...

Visst är det så less is more! men det är härligt med alla mysiga saker man har oxså, svårt att vara utan när man en gång börjat med PRYLAR.. eller hur! Det vart jätte fint hos dig, jag är så avundsjuk på alla dina fina volang överdrag måste nog sätta mig ner vid symaskinen om jag får tid nu,vi får se :) Trevlig helg kram Anita

K A T A R I N A sa...

Hej Anette!
Balletskorna kan mycket väl vara dom jag såg, mina fick jag ju utan band som följde med i en påse, så jag fick sy fast dom själv.

Nya balletskor går på över 600 kr tror jag och är de gamla är de ju mycket snyggare :-)

ha det gott, nu ska jag fortsätta med mitt jox till Råneå i morrn. Fullt upp:-)

Ha det bra på kalix dan!

Kram
katarina

Anonym sa...

Ja, jag har också lite det där felet, vill ha framme lite för mycket saker... Less is more...så sant så...Trevlig helg!

n o r d i n g å r d e n sa...

Åh, du har så mycket vackert, med mer eller mindre grejer. Nog kan det väl vara så att "less is more" men va fasen ska man göra när det finns så mycket vackert!! Men, man kan ju låta prylarna jobba skift...
Vackert halvmånde bord och fina ting på det, fattigmansvasen och ljustskane var så vacker!! Och så de där dukarna som jag trånar efter.... Din tvättstuga kommer bli toppensnygg!! Ha en bra helg önskar Mari, vi ses snart igen!

Marie sa...

Jag brukar också byta ut och ändra om då och då. Det är ju det som är så kul att man aldrig blir färdig. Sen man började att blogga får man ju också hur mycket inspiration som helst. Älskar din stora vas/lykta i fattigmanssilver.

Ha en trevlig helg.
Kram Marie

Jennyshemochharmoni sa...

Det blev superfint! Jag gillar din nya styling ;) Ha en skön helg! KRAM

MODERN COUNTRY sa...

Oja, de fine klypene ikke sant? De var så vakre og jeg ville jo ha noen selv vettu :)
Jeg så forresten den aldeles vakre sinkasken ho hadde kjøpt av deg, ble jo helt forelsket i den!! Ho ba med sende deg en mail hvis jeg var interessert, det vil jeg nok gjøre :)
Jeg er så enig med deg, less is more..Jeg har aldri hatt for mye ting fremme, da klør det liksom i hele meg. Jeg har alltid fått høre at jeg har for lite på veggene og pynt rundt omkring. Jeg har ikke så stor plass og små rom fyllt med mange små tind vil skape bare uro og kaos i uttrykket. Jeg har jo studert Interiør og vi lærte det at små rom bør ha noen få store gjenstander, det skaper orden og ro, og dessuten virker rommet mer luftig og faktisk større!
Ja, så snakker jeg her igjen da. Tenker bare høyt. Jeg er helt enig med deg at det ble enda bedre med å rydde litt bort, det ble iallefall mer oversiktelig og de gjenstandene som står igjen kom bedre til sin rett :)Helt nydelig vase!Og puffen med volang og den gamle vakre lampen, herlig :)
Ha en fin weekend Anette, kram

Anonym sa...

Hej på dig!
Tusen tack för att du skickade stryka på märkena de är jättefina och min vän kommer att bli så glad. Det är sant att less is more men du har ju en förmåga att arrangera sakerna så fint + att du har väldigt fina saker så det är jättefint nu men det var också jättefint innan. tusen kramar Carola