tisdag 4 september 2007

Inspirations butik...

När vi nu var i Stockholm så måste man ju bara in i Butiken Ambiance...och andas in lite inspiration ! Jag köpte dom här mossiga krukorna för 20:-/st där. Dom kommer att bli jättefina till Jul , med ljus och mossa i . Jag läste i någon tidning att man kan göra moss krukor själv , men det har aldrig blivit av att jag gjort det , så jag var glad att hitta dom här , färdigt mossiga.
Vill du prova så kan jag berätta hur man gör (enl. tidningen...)
Pensla filmjölk på lerkrukor och gräv ner dom i jorden på våren , märk ut var du har dom och gräv upp dom på hösten,då ska dom ha fått patina och mossa på sig .



Nu är vi inne i butiken Ambiance...


Vita hyllor med härligt pynt...



Det lilla växthuset , vi har ett likadant i vår butik , ideen hämtade vi härifrån .
Ser ni den lilla spegeln som hänger på växthuset , min dotter syns där i , hon tyckte det var pinsamt att jag fotade där inne ( men jag frågade faktiskt först...) så hon gick ut...
Men jag fick ju fina bilder i alla fall . I morron visar jag butiken Årstiden , där inne smyg fotade jag , ännu mer pinsamt för dottern ...
Ha det så bra alla och tack för att ni kikar in hos mig Kram Anette


40 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon,
Sitter här och dricker kaffe och tittar på din blogg. Jag var inne på Ambiance i torsdags. Det känns nästan som om vi krockat där. Jag köpte iallafall 4 st förrätts tallrikar som ligger där på hyllan vid fönstret. Nu har jag 10st och ska gå på mattallriken. Hoppas att man har allt till jul. Vilka fina krukor du köpte. Jag har mossat krukor och stenar själv genom att pensla filmjölk. Jag grävde inte ner krukorna utan lät dem bara stå ute och det funkade.
Ha en bra dag!

marie sa...

Gomorron Anette! tur att du har kameran med dig så man får se de fina butikerna, det är så länge sen jag var i Stockholm. Älskar växthus skulle kunna ha ett inomhus men då tror väl folk att det slagit runt i huve´t på en. Hihi! Får väl vänta på mitt växthus som blir ute sen! Idag ska jag få hem en sådär 40 fönster jag köpt från en gammal kvarn. Behöver 4 till mitt badrum så sen har jag ett litet lager. Ska bli kul att få se Årstiden imorgon, stackars din dotter för en pinsam mamma. Men hälsa henne att det är många som blir jätteglada och för mig får du vara hur pinsam som helst! Hihi. Kraaaaaaam

Solsjö - Under en vind sa...

Så kul att få se bilder från butiken!! Den har jag missat då jag varit i huvudstaden! Däremot Årstiden har jag varit...Så mycket fint det finns! Man bara vill ha och ha...Bra tips med krukorna, får väl bli ett projekt till nästa vår...Men jag hade nog gjort som du - köpt färdiga! Fröken ivrig vill få allt klart direkt! .Ha en bra dag! Kram!

Sagalisa sa...

japp det där med krukorna gjorde jag för många år sedan o han tyckte inte jag var riktigt klok!!:)Kram/Anna

Katarina sa...

Go morrn :):)
Jo du , trodde du att jag sov kanske , hihi. Nej jag var uppe vid halv sex för att komma underfund med att pumpen inte jobbade som den skulle = iskallt i duschen , brrr.
Så vid sex puttrade mitt kaffe och spred en ljuvlig doft i köket :)
Det var så skoj att prata med dig , nu måste vi se till och träffs:)
Jättefina bilder och visst är man en jättepinsamm mamma ibland, hm.
Så mycket inspiration man kan plocka från den härliga atmosfären i dina foton från både formex och butikerna, tackar .

I dag börjar jag kl nio så nu skall jag ta en liten städrunda här hemma, hihi.
Ha en toppendag Anette !!
Kram Katarina

Dubbelörn sa...

Skrattar när jag läser om pinsamma mamman o dessutom i Stockholm??!!! *gapskratt*

Underbart att få tid för inspiration o springa runt. Ska nog ta mig en tur till stostan själv, har ju lite närmare ;).

Det var så roligt att surra lite o höra "hemlandstonerna" *skrattar*. Har mailat dig... Du är välkommen när du vill!

Kramar

Skatan sa...

Hej! Bra med mosstipset...måste bara se till att komma ihåg det till nästa vår : ) Vilka jättefina bilder du visar från alla besök. Oj vilken inspriation resan skall ha inneburit!

Nu måste jag kila. Ha en fin dag. Kram!

WhiteVintageDreams sa...

Vad underbart att du fotar :). Vet du vad...det var nästan att se sig själv i spegeln. Läskigt, meeeen din dotter är förstås mkt yngre :). Min son trodde att det var jag *fniss*. Älskar att kika in hos dig o inspireras :). Tack för att du bjuder på så många tips.
Kram

♥ Pia... sa...

Hoppas då....sååå är du pinsam..brukar väl inte mammor vara;)..stackars lilla dottern..men hon verkar mer gullig än sur:)....det där med krukorna har jag läst nån gång och tänkt göra men det blir liksom inte av...roligt att du "fann" sådana då..julkul förstås..DEN affär vil jag gärna besösöka ...Mane anette.NÄR visar du DIN affär då?? där verkar det att vara en hel del fint..eller hur?...ha en braer dag ..PIA..nu ska jag städa ..tror jag...lite plock och så där...innan syeriet..tar över helt:)

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej igen Anette, smygblggar ännu:) kvar i Sthlm, men ÅHH, detta och årstiden är min abslota favotitbutik! Men igår måndag, när jag var där, var det stängt till min stora besvikelse! Jag fotade utsidan på olika butiker o ska visa det sen jag med! Jag orkade varken fråga om lov el smygfota, min kamera är inte så diskret... Men så kul att du visade det, detta är verkligen en livsnjutarbutik! Härliga bilder! Ser fram emot at se den stora glasklockan! : ) Nu är det konferens som gäller, tjingeling! Mari.

Min Skattkammare sa...

Hej Anette!
Vad roligt att du tog så mycket bilder. Min kamera är lite stor att släpa på, och det går inte att smygfota med den, så den blev kvar hemma. Hade varit roligt nu så här i efterhand med lite bilder.
Hon ser så söt ut dottern din, så hon pryder bilden fint!
Vad roligt att du gillar smyckena! Det är ju alltid med lite vånda man provar en ny produkt, och man var tvungen att handla för sååå mycket.Urk!!
Nåväl........vinna eller försvinna!!
Du ska få bättre bilder på dem, de skulle skicka nåt på mejlen, sa de.
Jaha, nu vill man bara att allt ska komma NU NU NU!! fniss Det är ju så kul att packa upp och göra om i butiken. Ren terapi!!
Ha´det bra i dag!
Det ska bli spännande att se Årstiden.
Kram till Dig!
Kicki

Ewa sa...

Hej vännen!
Oj, så mycket fint. Den mässan skulle jag vilja besöka, med risk för att man skulle bli helt "kollrig"! =)
Det där med blomkrukorna lät kul. Köpte själv 2 stycken "färdigmossade" på Buketten, som Virpi hittade i källaren där och gjort små arrangemang i. Nu har blommorna i dem gjort sitt, men jag har krukorna med tillhörande vita trähjärtan här "på vänt" att hittas på något med... Ska plocka mossa nu innan vintern kommer och förvara den i frysen till juldekoration, hade jag tänkt. Virpi ja. Har du föresten sett att hon tagit bort sin blogg?! Så tråkigt. Just nu sitter hon och fryser på nåt älgpass, den tuffingen.
Du, det kan mycket väl vara Rufus du sett vid Furuhedsskolan. Hon jag jobbar åt bor i närheten.
Han är 10 år, och hanne. Jättearg åt andra hanhundar dessutom. Lite jobbigt då man är ute med honom, för han lever om så då det kommer andra hundar.
Ska kika in till er nån dag.
Varma kramar
/Ewa

Ewa sa...

PS: De bullarna måste du testa att baka. Helt underbara! ;-)

Anonym sa...

Vilken härlig inspiration du bjuder på med dina foton från Ambiance !

Hm... jag det kanske ger mig en lite anledning att köpa hem lite filmjölk då (tål ju inte det annars) så jag kan måla på lite på alla lerkrukor som jag har liggandes här överallt... hi hi !

Kram Kram
Carina

Anonym sa...

Hei
Du tar så fine bilder, spennende å gå inn på bloggen din og se det nye du ha lagt ut. Flott med alle tipsene du kommer med :-) Jeg får lyst til å reise til Stockholm bare
for å gå i butikker :o) Vi har jo noen fine butikker her og, jeg for nøye meg med det inntil videre :-)
Ha en superfin dag !!
Hilsener fra Therese

Linneagården sa...

Oj, oj vad mycket fint det fanns...Önskar att det var lite närmare till Kalix, för då hade jag gärna besökt din affär, den verkar helmysig oxå. Jag är ofta i Skellefteå, men det är väl några mil till kan jag tro!?
*kram* /madelene

inspired and handmade sa...

Vilken affär! jag tycker det är bra att du smygfotar, för då får ju vi andra se...;) Har också tänkt göra mossiga krukor, men som sagt, det blir ju aldrig av...ha en skön dag! Kram Veronica.

Sallys hus sa...

Suck....jag skrev just ett långt inlägg och lyckades visst radera det.Ja ja...hur som helst...
Vilken butik!!!!
Dit måste jag åka. Vilken gata ligger den på?
De där krukorna var ju ett riktigt fynd! I Örebro har en butik sådana men de kostar runt 70-80 kr/st.
Jag skulle vilja ha 4 st (precis som du beskriver) med mossa och ljus till jul i stället för en adventsljusstake.
Har också läst någonstans hur man gör dem själv, men glömt.......
så nu fick jag användning för bloggboken igen.
Du din dotter är ju jätte söt.
Men hon är väl i den åldern då det inte spelar någon roll vad du gör, ALLT är pinsamt.
Hon är lika blond som du är mörk...fuskar någon av er?
Det gör jag. Jag är egentligen grå. Jag har ju inte blivit 35 riktigt än så det är inte alls kul.
Då är det bra att det går att trolla lite.
Jättekram!

Anonym sa...

Åh vilken underbar butik! Superfina saker! Vill ha!..vilken adress har butiken? Ska till s-holm i slutet av september! LÄngtar! Ska definitivt besöka Årstiden, den besöker jag alltiiid! :) Kram

Anonym sa...

Gomorron!

tack för ditt långa svar. Jag blir så glad när du skriver! det är vissa av mina favoritbloggar som också är mina favoritbloggare!

Innan jag gick full speed in i väggen hade jag ett jobb som jag verkligen älskade, och som jag hoppas kunna arbeta med i framtiden också. jag jobbade som sfi-lärare, och hade hela världe4n i mitt klassrum!
Tänk, jag som haft sån ågren över att lämna Mellanöstern! Men när jag arbetade med invandrare och asylsökande kände jag att jag hade det bästa av båda världar!
Tänk att få bo så svenskt man bara kan, ute på landet, och samtidigt möta hela världen på jobbet! Häftigt, eller hur?

Ja du, där passerade jag nog gränsen för bloggtemat! Egentligen vill jag inte vara så utlämnande när alla kan läsa. Men jag gör ett undantag för dej!
Och det är för alld del inga hemligheter...

Kramar i massor :)

Tidsmästarinnan sa...

Va? Den affären har jag missat helt! Måste besökas snarast!
Tack för tips och även för tips om filmjölkskrukorna, det hade jag inte hört talas om.
Glada hälsningar /S

smultrongården sa...

Åh, en sån super mysig butik! Har hört många som varit där som tycker det. Typsikt att dottern blev med trots att hon inte trodde det... Men jag tycker det är så kul att se folk på bilderna. Din blogg är så kul när du är med själv. Jag avskyr att bli fotad så jag är så trist så. Jag "arrar" som tusan. Tre pall från House Doct. i morron. Golvet är tack o lov torrt men massor att göra för att det ska komma i ordning. Har 100 kg från Nordal på gården. Och regnet det bara öser ner... Nu fick jag inspiration av dig att fortsätta, tack för idag! Kram Eva

MODERN COUNTRY sa...

Heisann Anette :)
Men så mye du har vært med på i det siste, så gøy! Ja, jeg hadde sprunget i taket for å kunne være med på en slik messe, såååå mye fint! Ja for å ikke snakke om Ambiance. Blir det mulighet for det senere kunne min hubby og jeg ta en langweekend og overnatte hos min tante. Og deretter besøke denne flotte butikken. Ja, hun bor utenfor Stockholm. Sååå mye vakkert der! Nydelige krukker du kjøpte deg, så herlig den patinaen. Jeg får ikke til det jeg. (ja, raskt da) Ja, har prøvd så mange forkjellige råd. Fra saltvann til yoghurt. Har du noen gode råd?
Ha en fin uke, Aina

hemma bäst sa...

Hej!! det skulle vara roligt att titta in i din butik(synd att det är så långt) Men om vi tar bilen hem till kiruna någongång, så ska jag kicka in. kram

Anonym sa...

Men Anette, ni har väl lika fint inne på Toras som de har på bilderna! Trist att ni inte ska ha kvar växthuset, det är ju min favorit, jag minns då ni byggde de hur imponerad jag var!

Ina sa...

Ååh vad mysigt ni verkat ha det, jag är jätte avundsjuk!! Såå mycket fina saker!!
Krukorna du köpte var jättefina och passar perfekt till ljus och julen!!
Kram Ina

Lavendel & Romantik sa...

Åhhhh,vad mysig butik det såg ut att vara önskar att få åka dit..Krukorna va ju bara sååå..Jag är expert på att vara pinsam mot både mig och famijen orden ramlar ut liksom..;-) Kram/Majsan

MiaMaria sa...

Vilken härlig butik.
Vart ligger den i Stockholm? Årstiden vet jag var den ligger härlig butik men trång./ ME

Ljuva ro sa...

Jag har tänkt att pensla på lerkrukor men det har aldrig blivit av, det går ju minst lika bra att köpa "färdigmossade"! Vilken underbar butik!

Karin Krut sa...

Ååå Ambiance är min favoritbutik. Måste alltid gå dit när jag är i Stockholm :) Längtar till nästa gång!
Kram Karin

Hem & Harmoni Marie sa...

Så mycket fint! Kul att få se bilder från mässan också... där hade jag gärna gått omkring o kikat :)
Tack för tipset ang färgen på tunnan. Jag ska testa med sprayfärg :)
Ha det så gott, kram Marie

Anonym sa...

Å vilken mysig butik! Den måste man nog besöka nästa gång man åker till Sholm.

Marie sa...

Det ser ut att vara en jättemysig butik. Krukorna du köpte var jättefina, kommer passa perfekt till jul.

Kram Marie

linnea-maria sa...

Din lyxost! Jag vill också åka till stockholm och shoppa. Jag får väl ta och gräva ner mina krukor
:-)
//linnea

johanna sa...

visst är den butiken fin o årstiden ska vi inte prata om...Jag skratta när jag läste ditt inlägg hos mig..tur det finns fler som är som mig=))

Min Skattkammare sa...

Godkväll...uj vad mörkt det är!
Jaa, visst är vi lite av "lindansare" när vi handlar så det skuttar i magen av vånda. Men kuuul är det! Hi hi!
Kolla in mitt sista inlägg från Husapoteket (också på "stråket").
Visst är det mysigt! Och hon är jätterar, jag är glad att hon finns här bland oss!
Godnattis och kram
Kicki

Magdalena Martin sa...

Vilka fina bilder det blev :) Dom har ändrat om sen jag var där för en månad sen, kul! måste dit igen alltså :)
Apropå mossiga krukor...hade planerat hela våren att jag skulle pensla mina krukor m yoghurt under sommaren, men tänk, det blev liksom aldrig av, *stort suck* får väl satsa på det nästa sommar i stället! Jag skratta gott åt det du skrev ang din dotter och att man känner sig som en *bov m kamera* fniss, känner igen mig ;)må gott!
Kram Magdalena

Lallis sa...

Roliga och fina bilder att kika på. Häftigt med växthuset:)
Kram Lallis

Anonym sa...

Vilken jätte mysig butik, nu vill man ju hem till Sverige och shoppa!
Ha en skön onsdag!
MVH Bodil.

LantlivsAnette sa...

Tack alla för era kommentarer..jag läser alla mycket noga det är såå himla kul.Jag försöker verkligen svara till er som ställer frågor..oftast gör jag det på eran egen blogg.
Kram Anette