fredag 21 september 2007

Trevlig Helg !

Jaa nu är det Fredag igen ...veckans bästa dag..eller hur ?

Även om man jobbar helg så är ju Fredagen bäst...lite festligare än alla andra dagar .


Visar min zink bytta som jag ställt ner i tvättstugan...jag har satt mina fina monogram handdukar i den...tänk allt blir så fint ihop med zink.....folk från förr i tiden skrattar nog åt oss nu när dom ser hur vi använder zink ...inne i hemmet och inte ute i lagårn...


Zink , zink , zink....så himla fint till allt...varför kan ingen uppfinna/designa en fin Lantlig advents ljusstake( i el ) i zink och vitt..det vore väl nåt !
Kram till er alla från mig Anette


48 kommentarer:

Jennyshemochharmoni sa...

Jag håller verkligen med dig! Fredagar är helt underbara :) Presis som dina inspirerande bilder :) Ha en underbar fredag och en toppenskön helg! Stor KRAM

Karna sa...

Kjempe tøfft med sin, kommer nok mer produkter i det vil jeg tro...

God helg til deg også!

WhiteVintageDreams sa...

Jättefina bilder :)!!! Fast jag är ju "skadad" ;)...jag tänker på julen när jag ser zink o rött ihop *fniss*.
Jaaaaaa, kan ingen knåpa ihop en fin "stake"? Kanske ska prova själv? Jag e rätt envis, fast risken finns ju att jag inte överlever det pysslet *skratt*. Får väl inse att det blir svårt att hitta nåt fint.
Trevlig fredag :)!!! Men du, festa inte föör hårt *fniss*, vi vill ju se fler inlägg från dig imorgon ;).
Kramar

Handplockat sa...

Go morgon Anette
Zink fyller ju ådrorna med HA BEGÄR
jag söker fortfarande efter ett sånt där ljus hus i zink som du har! INGEN på formex hade ju ett sådant fanns i svart plåt men jag VILL ha det i zink *darr på underläppen*

är det en löpare som skymtar i baljan (ihop rullad röd vit)?

ha en go helg i sus och "zinka"dus

Karin Krut sa...

*hoppar och klappar händerna* Jaa vilken bra idé, den kanske du skulle lämna över till någon designer eller göra en själv och sälja :) Jättefina bilder och visst är det något särskilt med zink och vitt :)
Ha en jätteskön helg
Kram Karin

Sallys hus sa...

Du det borde du ta patent på!!!
Vilken idé.... Adventsljusstake i Zink....kunde ju inte bli bättre!!
Aaa.. jag gillar också fredagar..
Då kan man ju få mysa till det med att göra nåt så ovanligt som att måååla...hi hi... Idag ska jag ääääntligen ta hem matmöbeln...
Din zinkbalja är jätte fin med de där handdukarna....men du glaslyktan på första bilden har du målat den där kvisten med glaspennan??? Jag har inte använt min än...måste fixa kalkerpapper först...fniss...
Ha en mysig fredag och ha så kul på IKEA, kram Katarina

Husbilsresan sa...

Håller fullkomligt med...zink är jättefint...både ute och inne.Ja, hoppad det finns någon intredningstokig, händig elektriker som kan designa en sån ljusstake =)
Kram!

Min Skattkammare sa...

Oj oj......men såå underbart vackert i all enkelhet.
Jadu, det där med adventsstake i zink.......! Det vill vi ha!
Jag ock Lasse tog för några år sedan en bakväg till sopptippen (på kvällstid) och hämtade massa zinkbaljor och hinkar som någon (knasboll, hi hi) slängt! Så får man inte göra, jag vet det nu, en kund påpekade det när jag glatt pladdrade på om mina fynd. Ooops!
Så nu vågar jag inte göra det mer, suck! Jag tycker det är korkat, återvinning är väl nåt bra, eller!?
Ha´en riktigt skön helg!
Ps....fick min första leverans igår från Maj Fagerberg. Lite kort och barnböcker, underbart söta, men vill ha meeer!!!
Kram Kicki

Anonym sa...

Näst efter rostiga saker så älskar jag också zink.......eller ärgad koppar ...eller gammalt silver med härlig patina....åhhh, det finns så mycket fint!
ha det så skönt nu Anette och koppla av i helgen...om du hinner :=) kraaaammm

Titti sa...

Hvilken hærlig blogg du har Anette!
Jeg er så enig - Fredag er den aller beste dagen i uken...
En fråga: hvilken hund type er Nisse - vi funderer på å skaffe hund og han er jo bare sååå søt. Klem Titti

Solsjö - Under en vind sa...

Så fint du gjort där i baljan! Kanske ska lyfta in min från trädgården nu när jag tömt ur vattnet ur den....har haft vatten, ljus och flytväxter i den nu i sommar, vågar inte låta det stå kvar när frosten kommer! Tycker också att det skulle finnas mer adventsljusstakar att välja på...mer shabby chica liksom *fniss*! Ha en skön helg du också! Kram!

Lilla Blanka sa...

Jag håller med :) Zink och speciellt zinkbaljor/hinkar/krukor är jättefint. Jag blir så ledsen när min man av misstag slängde min stora gamla zinkbalja på soptippen när han rensade i källaren *snyft*

Marina sa...

jag är också väldigt förtjust i zink. Det där du gjort blev kanon fint!

Chatarina sa...

Jag håller med dig. Zink är underbart o inte tala om din tvättstuga. Den är ju så fin.
Chatarina

Maria sa...

Hej Anette!
Jag håller fullständigt med dig...fredagen är veckans bästa dag!
Vackra bilder som vanligt!!! Alltid lika roligt att besöka dig!
Önskar dig en riktigt trevlig och skön helg!
Kram Maria

Mitt hem är min borg sa...

Ja håller med dig.. En sån ljusstake vill jag också ha..
Jätte fin balja.. Passar ju perfekt i tvättstugan..
Du e så duktig!! =)
Kram!!

Anonym sa...

Du har verkligen gjort jättefint! Som vanligt...
Håller med om att fredagar är bäst, då har man liksom all härlig ledighet framför sig, o man är bara sådär härligt slö och mysig. Soffan med tända ljus, goa sambon och ett glas vin är en ambitionsnivå som passar mig perfekt.
Önskar dig en fantastiskt underbar helg!
Kramar Camilla Örebro

Anonym sa...

Ja, det är såå fint! Har också flera såna stora zinkbyttor, men har inte"vågat" ta in dom...
Trevlig helg!

Ljuva ro sa...

En sån ljusstake vore kalasfin! Jättefint med zinkbaljan, vackert dekorerad! Tvättstugan behöver oxå mycket omtanke!

♥ Pia... sa...

hej där inredningsdesignern...du har bra ideér :)elljusstake i zink..jaa tack...så fint du gjort...och fredag är så härligt ...bra man inte vore ....trött...förkyld...och allmänt kinkig:)......nu ska jag inte göra nåt mera...bar äta slappa och sova ..i soffan...orkar inte ens blogga ...nääää fy vad jag gnäller...hej ...vi hörs ..med nya krafter i mörrn.....PIA

Anonym sa...

Ja det tror jag också att de gör. Men så vackert det är ändå, men det är ju samma sak med kökshandukar, hihih, det skulle de nog också stratta åt. Ha en go helg!

Anonym sa...

Är jag helt förvirrad eller?! Skrev ju en kommentar här men måste ha råkat fippla bort den på nåt vis. Jättefin lykta, zinkbalja och handdukar med monogram!..en adventsljusstake i zink skulle va himla fint i ett vitt rum! Ha en trevlig helg! Kram :)

Hulda sa...

Sink er nydelig! Har også masse i sink, både ute og inne. Flott den bøtten din, og nydelige handduker med monogram. Enig, en advent lysestake i sink det hadde vært noe! Kanskje finnes det? Hvem vet. :)

Hilsen Hulda på huldals.blogspot.com :)

Ardisia sa...

Här är en till som älskar zink och fredagar! Jag tror att det största skälet till det är att på fredagar är det bara en dag kvar till det stora loppiset :) Man liskon lever hela dan i en förväntansfull stämning och drömmer om den superfynd man kommer att göra!

Ha en skön helg! Kram

Camillas Drömmar sa...

Håller med på varenda grej du säger!! Zink-Rules:))hihi
Kram

annmarie sa...

Fredag för mig betyder jobb, tvärtom än för alla andra, men jag jobbar i butiken så det är roligt. Lite knepigt att alltid fixa någon som ska jobba åt en när man ska bort någon helg. Fint med zink...jo det är rå rått och härligt.
Annmarie

Färjtorp sa...

Ja jag håller verkligen med dig!!! Plötsligt är allt fint tillsammans med zink =)
Kram & trevlig helg.

Magdalena Martin sa...

Hej å hå!
Äntligen fredag och hemma efter en slitsam dag på jobbet, snäll man lagar god middag och trött jag tar ett gott glas vin :) nu ska jag ta mig en bloggrunda och skriva av mig lite hos er andra. Visst är Zinkbaljor bara så vackra! skratta när du skrev; vad skulle dom förr i tiden sagt, jaadu *skakat på axlarna* antagligen :) Va roligt att du gillade det jag skickade, tycker själv att dom är jättefina, har nog ett bra julkort på lut åt dig för kommande december... :) I helgen ska det målas och målas och ja...målas.
Hoppas du får en riktigt bra helg, kramar Magdalena

Engsroom sa...

Härliga bilder jag älskar verkligen också zink har ett litet föråd nere ikällaren som ska få bo i mitt växthus som jag inte har ännu.
Tror på din ide om adventsljusstken skulle kunna bli fint, själv så är jag på jakt efter ett gnistkydd till öppnaspisen det skulle gärna få vara i zink någon som vet om det finns att få tag i?
Ha en trevlig helg!
Ella

♥ Pia... sa...

Morn...idag ska jag ut till dotterns hus och städa ,plocka och göra fint ..ifall de kommer hem nästa vecka....ska fixa till alla små detaljer som de inte hann inna de for..du vet...bädda lilla sängen.....:) ha en fin och skön lördag.....Nissepromenader och mera pyssel så JAG kanske kan få en nytäntning på pysslsidan igen...du visade några bilder en dag här som jag har sparat ...får se....men får ta det lugnt ...projecten får inte bli över huvudet ...för NU är det mycket...men en sak itaget va:) städa först...hej och tjipp på dej..PIA

Jennys Vita Villervalla sa...

Jag håller med dig,zink är underbart! En av våra Ragdollavkommor fick namnet Zink:) (Alla ur just den kullen heter något på Z.) Ha en fortsatt mysig helg!
Kram
Jenny

LustochLängtan sa...

Godmorgon! Fredag härligt men lördag är oxså okej.. visst är det fint med zinksaker du har ju så himla mycket av det oxså så man är lite avis. Du skulle nog börja tänka på att tillverka sådana adventsljusstakar ingen dum ideè.
Nu ska vi på utflykt med Dino får se om det blir lite bilder från det sen. Kram Anita och hälsa lilla Nisse från oss.

Anonym sa...

Fredag er også en af mine favoritdage, -og så lørdag morgen, islr hvis man ingen planer har og kan spise langsom morgenmad...
Fine billeder :-)

Granne med Selma sa...

Vilken idé! Adventsljusstake i zink! Hoppas att det blir några napp från någon som sett eller vet om någon sådan av de som läser bloggen. Vi kanske får ställa oss i kö... *hihi*
Sakta men säkert börjar det hända saker i vår dusch igen. Förkylningar, resor, och annat har gjort att vi legat väldigt lågt ett tag. Men igår var maken till smea och gjorde handtag till skänken...
Ha en underbar helg!
Kram

Solsjö - Under en vind sa...

...såg i vännen Lönnergårdsannas kommentarer att du ursprungligen är från Ljungby, ligger ju bara 6 mil härifrån! Själv hade jag gymnasietiden i Halmstad, men sambon gjorde sin år i L-by..Världen är liten minsann! Må gott! Kram!

Lönnergårds Anna sa...

Visst är det snyggt me zink. Du får lämna in en ritning på en snygg zink stake. Baljan skulle jag vilja ha, så fin.
Cafeèt vid torget måste vara Roddys du menar. Dom har fantastiska bakverk och då menar jag verkligen fantastiska. Titta in hos Älskar sött hon har varit där och fotofikat.
Ha det så gott!
Kram Anna

Lönnergårds Anna sa...

Hej igen!
Tänkte på det att du är uppvuxen i Ljungby, nu vet jag inte hur gammal du är men jag gick ju i skola i Ljungby, Hammarskolan -85 - 87.
Är du på "hemhållet" måste du gå in på M&M Home Living, en mysig butik.
Ha de gott!
Kram Anna

n o r d i n g å r d e n sa...

Så fint du har arrangerat i din zinkbalja! Ja, om de skulle se förr hur vi håller på med gamla zinkbaljor, sockerlådor och sifonflaskor skulle de ha skrattat ihjäl sig! Fin burk med ljus i och den vackra skylten bakom... Ha en fortsatt mysig helg!! Mari.

inspired and handmade sa...

Ursnyggt!! Underbart fint att ha zink i tvättstugan!! Ha en trevlig helg! Kram.

Eva Agnes sa...

Zink är så fint mot vitt. Helt enkelt. Jo, allt som var riktiga vardagsgrejer förr har otroligt hög status i dag.
Jo, jag har målat på kudden. Med tuschpenna. Och inte blev ett av strecken direkt rakt. Trots en lång linjal. Men det duger ändå.
Kramar Eva Agnes

Sallys hus sa...

Ja nu är bordet på plats det ska bara bli "lite slitet" så ska jag visa det. Stolarna håller på och kläs om.
Hoppas rullisarna kommer att visas i bloggen för jag behöver lite syinspiration!
Trevlig lördagskväll!
Kram Katarina

Skatan sa...

Så fint och stämningsfullt!

Hoppas du får en fin helg. Kram!

Albertines verden sa...

Så vakkert vaskerom og syrom du har. Hvordan i all verden går det an å ha det så ryddig og pent? Jeg må ta meg selv litt hardt i kragen, og få ryddet opp, jeg også. Ha en fin høsthelg!

Marie sa...

Jättevackra bilder! Tycker också att någon kan ta och designa en riktigt fin adventsljusstake.

Kram Marie

Emmas Vita Hus sa...

Så mycket fint du har jämt!! Älskar också zink - har minst en zinkbalja i varje rum. De har ju obegränsad användbarhet; tidningar, leksaker, ja allt blir fint i zinkbaljor! Har du gjort den fina brädan med text själv? Kram!!

Anonym sa...

NU!

:)

LantlivsAnette sa...

Tack alla för era kommentarer !!
Kram Anette

Annasfredricstorp sa...

Har spart bilderna på din underbara tvättstuga att ha som inspiration för vår tvättstuga på Torpet.

Tack för inspirationen.

Kram Anna
http://annasfredricstorp.blogspot.com/