torsdag 17 januari 2008

Mera hall bilder...

Nu är alla saker upphängda i lilla hallen..mjaa...inte riktigt alla..fönstret står lutat mot väggen ännu...Här ser ni dörren ner till tvättstugan , den målade jag vit också.
Till vänster är dörröppningen in till den stora hallen och till höger är ytter dörren..så ni ser det är en liten liten hall , en för farstu som vi säger här i Norr.


Här hänger det lilla nyckelskåpet...Jag har öppnat ytterdörren för att få in mera ljus då jag fotade , det är glasverandan som skymtar där ute....Ytterdörren ska bli vit i sommar , då kommer det att bli ännu ljusare i hallen ,

När man kliver in genom ytterdörren så ser det ut så här...till vänster har vi köket...och rakt fram stora hallen..som ni förstått så är det många dörr öppningar här..det är fyra stycken !
Jaa..nu får ni lov att vänta här i hallen i några dagar för jag , syrran och min dotter åker till Stockholm , vi ska på den stora inrednings mässan Formex...så vi syns nästa vecka igen..den som vill kan ju alltid börja såga hål i väggen för fönstret...hi..hii..
Kram Anette

68 kommentarer:

johanna sa...

Blir såå avundsjuk!!!Vad roligt..hoppas ni får se mycket fina saker.
Vad fint det blev i er hall!!!
Ha en riktigt bra resa,ser fram emot o höra hur ni hade det
kraam

Anonym sa...

Hej!

Fin hall, så fint med de populära zinkhusen också ;) Jag undrar lite, du kanske vill maila mig - eller någon annan som läser här ;) Jag har inte det där numret av Lantliv, men är så nyfiken på vad det är för inredningsreportage i Lantliv från Norrbotten, tell me! :) Ha det så kul på Formex med!

My Lovely Things sa...

vad fint det blev. Jag går här med färgburken i högsta hugg!! Ska åka och köpa mer färg..svänga snabbt in på loppisen...det kan jag ju inte motstå när jag ändå har vägarna förbi.. Ha det så trevligt i stockholm. Min vän evelina på my cup of tee skulle eventuellt in på mässan. Lyckos er!!
Kram Anna

LOPPISLIV sa...

Ooohh så ljust och fint det blev i din hall. Vitt inger en känsla av lugn och ro...Härligt...och så fint med vitt och zink detaljer ihop. Nyckelskåpet blev fantastiskt fint...nu vill jag ändra om i min hall också...hi hi Ha det så trevligt i storstan...Kram Paula

Anonym sa...

Åååh ska ni på mässan, vi hade tänkt fara men tyvärr kom det in flera begravningar under fredag och lördag!(ibland ett stort - i en blomsteraffär)
Visst är den fin min hattask!
Den har jag haft sen min förra "shabby chic" tid som jag hade för sisådär 12-14 år sen. Jag minns inte ritigt vart den kommer ifrån (Hemskt vad dåligt minne man har)
Det blev då väldigt bra i hallen och fönstret är väl på plats när du kommer hem?

Ha en härlig Stockholms weekend

Kram Pernilla

Hanna i Det stora grå huset sa...

Du har verkligen fixat det snyggt Anette! Vi har en innerhall med 7(!) dörröppningar. Inget vidare kul rum att möblera ska jag säga. Det är rätt stort men med en massa dörrar åt ALLA håll. Ska nog visa på min blogg någon dag.
Hoppas att ni får det jättekul på Formex-mässan! Skulle gärna ha varit med!
Kram Hanna

Karin Krut sa...

Guudars så fint du gör i hallen :) Du är så himla duktig och i farten hela tiden. Det ska bli jättespännande att se hur hålet i väggen blir ;)
Hoppas ni har trevligt i Stockholm och får hem en massa fina saker :)
Kram Karin

Sallys hus sa...

Hallå där!

himmel så fint det blev och va fint ni har!!!
Man blir aldeles tagen...
Det är verkligen bra det där med höger o vänster.....man fattar ju verkligen bättre åt vilket håll man ska om man vill se mer....fniss...
En förfarstu.......det låter bra.... fast lite orättvist att du har både en sån och en glasveranda och sedan en stor hall......hmm....
Vi har minsann bara en enda där det alltid är för mycket kläder o skor.
Nu hinner jag nog inte in mer innan mässan så vi ses där...ska bli så kul!
Kram Katarina

Karin Krut sa...

Det är nog bara i Stockholm dom håller så låga priser. Vi tar 890 kr för en hel förlängning men då får man med produkter för ca 200 kr så man kan sköta naglarna hemma så slipper man fundera över lack och sånt :) Förlängning med acryl är något dyrare här också så det var nog ett pris som dom flesta får betala som inte bor i stora huvudstaden ;) Det är ju ett hantverk och är man duktig kan man ta ett lite högre pris trots konkurrensen.
Kram Karin

Lilla Blanka sa...

Men Anette, det ser ju ljuvligt ut i hallen! Jättemysigt också med glasverandan utanför...nu fick jag sån där längtan till våren igen hihi
Vet du, maken kanske överraskar dig nu när ni är iväg på mässan med att ha satt i fönstret ;)
Ha det så kul!
Kram
Mia

Anonym sa...

Å så fint du har det. Jag blir riktigt sugen på att gå loss med målarburken hemma. De där söta små husen som ser ut som lyktor, var har du hittat dom?

Ann-Catrin sa...

Godmorgon Anette!!
Din hall är så ljuvligt fin.. tror bestämt jag måste köpa mig ett zinkhus..det är alltid så härligt att titta på dina bilder.. och jag gör dte noga ska du veta.. så vackra detaljer att bli inspirerad av..och dörrar i halar.. men ni har ju så vackra så det gör ingenting.. men jag vet av ehen erfarenhet att det är problem vid möblering..hua""
Då vill jag önska er en härlig helg i Stockholm och Formex... jag ska nog dit idag en sväng tror jag..min kära mamma står nämligen där..men jag kan nästan gå dit.. fast jag är lite slö och tar nog bussen!!
ha det nu så härligt och frossa i allt fint.. ha en mysig resa oxå... jag blir alltid så avundjuk när jag läser om att du och din syster jobbar ihop... jag har alltid önskat mig en syster.. istället har jag två brorsor.. fast jag gillar dom med hihi.
kramar i massor från Ann-Catrin

My White Cottage sa...

Åh, din hall är ljuvlig... Har det stora zinkhuset själv men ser ju nu att jag bara måste (!!) ha ett litet mindre också. Blir ju ännu finare tillsammans... *hihi*

Ha det toppenbra i Stockholm!
Kramar Jenny

♥ Pia... sa...

go morrr....här är jag såååå grön just nu..precis så där skulle jag vilja ha det:)..en liten hall där en lien hall där och nånting där...tyvärr är mín hall lång och trång..så inga möbler ellr nåt roligt att sätta där inte...men du har fått till det otroligt fint..jaaaa gud vad vitt är fint...ang. hemsidan så finns det inne hos mej 29 dec..vid den rödrutiga struten..annars är det bara..hemtgarn.se...men hon har inte uppdaterat efter julen:) hon säger att hon inte är så bra på datorer....skulle bo lite närmare kalix igen..då kanske man kunde handla lite i bodan av dej..nåt litet skåp eller så:)..och förresten jag har inte på långa vägar så mycket att måla hos mej som du har:)..om man bortser från lördag/söndagsjobbet...fast det räknas inte det är ju inte hos mej....ha det så skönt hos frissan ..och tack för de fina inspirationsbilderna dina..jag blir bara grönare och grönare från varje gång....

n o r d i n g å r d e n sa...

Inte nog med att vi ska stå ut med att stå och vänta i din sagolikt vackra hall, vi ska jobba i den också! : ) Det blev otroligt fint, en sån hall skulle jag verkligen vilja ha, lyckost... ha en trevlig helg i Sthlm nu! Mari.

Anonym sa...

Så mange flotte tips du kommer med. Skal se jeg får ordnet gangen vår en gang også. Zinkhusene var jo prikken over i en, det hadde jeg aldri kommet på å kjøpt. Men ser nå at jeg bör se meg om etter noen.
Ha en fin dag i nabolandet.
http://blogg.hobbyboden.com/randi

Villa Nyhem anno 1918 sa...

Så jättefint det blev med lite färg ,tänk vad det kan göra med lite färg! Ha nu en trevlig weekend önskar att jag också få åka men min make brukar åka till Gancho /Kina på mässa 2 ggn per år .Hoppas ni hittar fina produkter-jag längtar efter lite tyger som vanligt ska idag åka och kika om jag hittar någon fin spets .Kramis Maria Villa Nyhem

Maria sa...

Sååå FINT, men det visste du ju redan !!! *SMILE*

Designe sa...

Åh va ljust och fint det blev!..Kul att få se hallen ur olika vinklar!..Fönstret är ju dekorativt som det är oxå men skulle förstås släppa in lite ljus om det öppnades upp :) Trevligt med mässa! Kram

Ann-Catrin sa...

Men snälla...varför skriver jag så slarvigt... jag är verkligen ingen dylektiker...rätt bra på att stava är jahg med...men så faslit slarvig och lite för snabb på tangenterna.. och här råder det ingen korrekturläsning heller..men det skulle behövas ser jag!!
Du lilla mamsen står i en monter för "Do it in Sweden". det är inte hennes företag men hon är en jäkel på hantverk och gör mycket för många olika ställlen. Sån energi som hon har det vete gudarna om någon mäktar med!!.
Hon ringde precis och de hade lagt ut en biljett till mig... FOrmex here i come TODAY!!!
Kramar igen från ett ljust, BLÅSIGT men ack så soligt Stockholm... som välkomnar dig och din syster!! men hua dottern säger att det blir storm på lördag..men nej det lyssnar vi inte på!!
Ann-Catrin

Evelinas hus sa...

Vad fint du gör, händiga kvinna!!
Hoppas du får se massa fint på Formex och har det trevligt i Stockholm.
Kram Caroline

me and alice sa...

Hej Anette!
Wow vad fin hallen blev!!!
Hoppas ni får det bra på mässan och hittar en massa fina saker till er butik...
Tack för kommentaren. Orkar jag inte sy så ringer jag dig o köper dom istället...
Kramis susanne...
Längtar redan till ditt nästa inlägg...

Lilla Blanka sa...

Hihi ja jag förstår dig...man blir lite orolig när man inte är med och övervakar liksom ;)
Nu har jag också ett fönster stående..väntande på att bli KÖKSSKÅP :)får se om maken har lust att hjälpa till med det över helgen. Har t om lagt ut det på dagens inlägg för att "jäkta på honom" lite, nä usch nu är jag elak..förresten så gör jag det mesta själv :)
Stor kram
Mia

Sallys hus sa...

Kl. 4.oo.................
Stackars er!!

Tur att ni ska flyta runt på stan i morgon då så ni hinner vila upp er innan Formex...
Vi lämnar barnen i skolan vid 8 snåret sedan har vi ca 2-2½ timmar upp så det går fort.
Mattias kör och jag babblar...hihi...
Han anar inte vad han gett sig in på. Direkt efter mässan är man ju jämt aldeles lyrisk och har svårt att prata om nåt annat än heminredning.
Inte hans favvoämne precis.....fniss..

Vist är våra mammor bra att ha!
Det är bara det att min mamma är så förtvivlat rädd för kassa apparaten och kortdragaren.
Vore det inte för dem skulle hon nog kunna jobba åt mig jämt.
Fniss...jag brukar skoja med henne och säga att de nog kommer anfalla henne.
Hon kommer ringa 17 gånger och säga..-Det och det är minsann inte prismärkt fast du sa att allt skulle vara det!
Suck....
-Titta på en annan likadan då säger jag...
-Jaha just ja säger hon....
Men jag är jätte tacksam att jag slipper ha stängt.

Va kul föresten att ha dottern med sig.
Min är för liten än och jag vet inte om jag skulle orka ha med henne på en mässa....
Hon bablar precis hela tiden.
Du kan ju tänka dig!!!
Hon är värre än mig.

Kul med nystylat hår!
Mitt blev omgjort precis före jul men jag såg allt några nya grå i går....suck...ja ja de får följa med.
Däremot måste jag hämta nya kläder.
En storlek större...kul va??
Heter Katarina Julgrisen nu mera.
Ha det så ses vi snart!
Kram Katarina

Katarina sa...

Hahah Anette , jag tänker då inte börja såga åt dig ...för jag skall oxå till Formex:)
Så snyggt du har i hallen , det är inte klokt:)
Vi har oxå en för farstu, men sen kommer morsan från Narvik oxå så en är ju Norrifrån, ler*

Så skoj det skall bli o gå på Formex !

Vi kan väl höras om o träffas, har precis mailat te Katarina oxå :)

Krma Katarina

Kamomilla sa...

Resultatet är fint så fint. Värt all möda, bombsäkert!
ha det så roligt på mässan! Väntar på nästa inlägg för du har säkert en massa att berätta sen! :)

Ha det gott!
Kamomilla

White Season sa...

Super fint, så enkelt stilrent och fräscht och med alla fina detaljer. Du är väldigt inspirerande och din dukning här till höger, underbart. Alltid lika kul att få kika in här hos dig... Ha en jätte trevlig helg. Kram Malin

ängeln i vitt sa...

Det blev så himla fint, ja ditt hem är helt underbart. Jag kan inte se mig mätt.. inte nu inte imorron eller nästa dag heller :)

Ha det gott

Kram / Carina

Jennyshemochharmoni sa...

WOW! Alltid lika fint hos dig! Ser verkligen mysigt ut! Ha en supermysig helg i ditt härliga hem! KRAM!!

Anonym sa...

Ha, en trevlig helg i Stockholm och hoppas att ni hittar massor av fina saker. Jag målar och målar just nu så snart ska jag nog visa lite bilder på det.
Kram Susanne

spetsar och änglar sa...

Nääääääää nu måste jag verkligen måla min hall på övervåningen!Din hall är ju såååååååååååååååå fin!/Kram Heléne

Solsjö - Under en vind sa...

Så fint det blir, men man saknar ju att fönstret inte är på plats!! (fniss....visa som pik för mannen.....hi hi....) Vilket ljus du kommer få sen med fönster och målad dörr! Jag slår mig ner i en hörna och vaktar hallen tills ni är hemma igen.....Ha det riktigt toppen på mässan och i storstan!! Kramis!

Hem och Lycka sa...

Åå en sån vacker hall!! Underbar.. Hoppas ni har det kul på Formex, kram!

Anita sa...

Åhh! Sukk! Du har det altså så lekkert!
Ha en flott uke videre!

♥ Pia... sa...

suckelisuck..här suckas det...jag har suttiten stund och drömt som vanligt..var inne på nordljus för att se den där hyllan du vet:)..fast den fann jag inte bara en massa annt..har tänkt tt jag ska köpa nån liten hylla eller skåp..har en liiiiten plats på et ställe som skulle passa...:)..få se vad jag finner..annars kanse du har nåt bra tips åt mnej sen när du kommer hem från stockholmo...gud vad roligt du ska ha..hoppas du finner mycket kul...hesvejs..PIA

Jes/Vita villa vila sa...

Ååå så fina bilder! Verkligen underbart hem ni har :)

Kram Jes

Marie sa...

Hallen blir sååå fin, ser så ljus och härlig ut!

Hoppas ni får några riktigt roliga dagar i Stockholm!

Ha det bra!
Kram Marie

Min Skattkammare sa...

Hallåååå!
Nu är jag hemma igen!
Oj vad jag shoppat loss.....hi hi hii! Men det sparar jag till bloggen............
O.S.V var jag in till, jag avslöjar inte vad jag tyckte, vill inte ta bort din nyfikenhet......det får prata vi om när du varit där!
Lycka till nu.....det fanns jättemycket fint denna gång, jag tror dom spottat upp sig igen!! hi hi
Stor trött kram
Kicki
Vi hörs snart!!

Ada och Emil sa...

I gave you a present call: YOU MAKE MY DAY! I like your beautiful blogg so much...

Hanna sa...

jag är dö avis på alla som ska på formex. så njut åt mej med snälla =) Hallen är helt underbar. Ljus och härlig.
Ha de gott

Unknown sa...

Du har fått en utmärkelse hos mig.

Du får representera alla fantastiska vita sidor som jag inspireras av varje dag. Jag bara måste besöka din butik med Marita nästa gång vi är på shoppinghumör. Vi har redan planerat en resa.
Vero

smultrongården sa...

Åh, så fint ni gör! Attans alltså! Och vilket underbart du får från glasverandan. Står mycket högt på min önskelista. Kom precis hem fr Formex. Är man bloggberoende, eller..?
MASSOR av snyggt var det. You will love it!!! Nej, nu måste jag sova, ska ju upp tidigt o dit igen...Kram o lycka till med era inköp, Eva

Anonym sa...

Så fint!
Ha det så trevligt!
Kramar från Vermont.

Ulli sa...

Vilken fin, ljus och hemtrevlig hall! Hallen är viktig då den är första intrycket av ett hem.

Ha det så gott!
Kram Ulli

My Lovely Things sa...

hej Anette!
Du har en utmärkelse att hämta på min blogg! DU HAR INSPIRERAT MIG FRÅN FÖRST STUND JAG LÄST OM DIG I LANTLIV... Kram Anna

Anonym sa...

Hej. Jag tycker också att du har ett intresse och god smak som inspirerar. Men jag har en liten funderare som jag vill slänga ut.Det är väldigt populärt med Franska stämningar sas men vad många inte vet om är att saker som vackra kyrkljusstakar och vissa madonna statyer är stöldgods från kyrkor i Frankrike.Det finns kyrkloppisar där madonnor mm säljs men en viss medvetenhet borde finnas hos inköpare av franska ting.

Färjtorp sa...

Verkligen ljust och fräscht! Sådär vill jag ha i min blivande hall också =)
Du är min inspirationskälla!!
Ha en trevlig mässhelg.
Kram Johanna.

Radhusdrömmar sa...

Jättefint!!!!

Var har du hittat de fina krokarna/hängarna?

Kram Johanna

Unknown sa...

Oj oj, himmel och pannkaka! Det blir om än möjligt ännu vackrare i ditt undebara hem!
Ha en trevlig helg!
Kram Petra

Anonym sa...

Hej! Du har fått en utmärkelse på min blogg eftersom jag brukar kika in på din blogg och inspireras. Hoppas ni får det trevligt på Formexmässan!
Camilla

♥ Pia... sa...

hej ha det sååå gÔtt...PIA

Nyhems byggnadsvård sa...

Hej LantlifsAnette!
Är själv nybörjare i bloggvärlden, men har länge "smygläst" din blogg. Här finns alltid fint att titta på! Gillar speciellt ert utbygge- glasverandan. Ska du måla dörrarna på yttersidan också? Nää, det ska du väl inte...? (:Kika gärna på mina ockragula dubbeldörrar... mvh Mitt Egnahem

Ett hus i vitt sa...

Så underbart fantastiskt fint!!! Gillar speciellt dina zinkhus och den lilla stegen... Eller allt egentligen :-). Jag ska också på Formex, på söndagen :-). Kommer fram och säger hej om jag ser dig (om du är där på söndagen vill säga). Kram, Anette

min lilla madonna sa...

ÅH vad fint du har. Man blir så inspirerad av dig. Allt du gör blir så fint.
Hälsningar Alexandra

Anonym sa...

hej anette! måste berömma dig för din fina blogg, den ger mig mycket glädje. Jag hämtar inspiration hos dig nu i bråda flytt-tider för oss. Flyttar till vårat första hus, och den som ger oss mest ideér är du! Måste också ge beröm för det underbara repotaget i Lantliv. Helt outstanding. Kommer att sno lite av dina ideér till vår tvättstuga bland annat. Din är så mysig! Må väl i helgen. Kram Sara

Sanna sa...

Åh, det är så fräscht med vit pärlspont! Vi har gjort om vår hall och det blev ett jättelyft.
Hoppas att du hittade mycket fint på Formex. Själv var jag där i torsdags och fick platta fötter och en spräckt budget. :-)

*kram*

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hej igen Anette!
Hoppas att mässan var till belåtenhet!
Tänkte på det där du skrev om att det skulle vara svårt att få tag på klorin nu för tiden... Hmmm, det har jag inte kännt av. Köper på Willys, det enda som är annorluna är att flaskorna är lite mindre än de var förr. Men då kan man ju ta två! De funkar hur bra som helst fortfarande...
Kram på dig!

H A N N A S - F O R M sa...

Otroligt vacker hem du har!

KRAM
Hanna

Johnna G sa...

Hej där
Jag hoppas att jag kan låna en bild av dig för att visa hur jag tänker angående min hall. Du har ju så som jag vill ha det... Självklart skulle jag ange källan.

/ Mariehill

Unknown sa...

Hoppas att Ni hittar mycket roliga saker till butiken på Formex mässan.

Din hall är så nice, som allt annat du tar i blir det till guld!
Kanonduktig!
Kramisar Jeanette

Tankar tar tid sa...

Hallen blev jättefin! Jag vill också göra om min, men maken får fnatt... vi målade om den för ca 2-3 år sedan, och han kan inte förstå varför det måste göras igen (någon som känner igen sig?!)
Hoppas ni hittade mycket fint på Formex.
Christina

Tankar tar tid sa...

Jag är ny i bloggvärlden och jag har lagt till dig som en länk på min blogg. Jag vet inte hur det är, om jag skulle bett om lov först? Om du inte tycker att det är OK tar jag naturligtvis bort den på en gång och ber om ursäkt.
Christina

Katarina sa...

Hej Anette:)
Tack snälla du för senast:)
Jisses hur trötta är inte ni i kväll, ler*
En av de största nöjena med mässan var att träffa er och Katarina med man, åhhh så skoj , äntligen ;)Tänk Anette...du e lika sprudlig som du är i din blogg:)
Herregu så trött jag var när vi styrde kosan hemåt, rätt tänkt- man skall gå minst 2 dagarför att kunna ta in allt:)
Släng upp fötterna nu på en kudde innan du ger dig in i bloggvärlden igen, hihi* om du hinner, blink*
Kramar Katarina

♥ Pia... sa...

gokväller ..hoppas helgen varit ...kanonrolig..många nya saker och upplevelser..huvudet fullt av ideer ...fast du kanske inte har landat än...PIA

Anonym sa...

Hej!
Jättefin hall och allt annat på dina fina sidor, man blir verkligen superinspirerad att själv ordna och fixa hemma. Vet du vad ni har för färg på väggarna, vatten eller oljebaserad? Har du färgnr?
Varma hälsningar
Kicki

Millygarden sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Millygarden sa...

Verkligen en snygg hall du har! tevlig sida hit kommer jag igen:-
Jag länkar till dig! hoppas det är ok?

kram Marina (ny bloggare)

Anonym sa...

Hi hi!
Jag känner igen det där med prioriteringar...
Men vi håller ju på lite överallt, så det gäller att välja.

Måla är kul, det ger resultat direkt.
vitt blir kanonfint!
Vilken sorts färg använder du? Glanstal?
Har kärt mycket med Stockholmsvitt, men har tröttnat lite...

Kram,
Ingela