onsdag 1 oktober 2008

Målbilder ...

Halloj på er allihopa ! Vad har ni för målbilder i era tankar..jag har massor av målbilder !! Ojjj,ojj jag kan inte berätta alla , men en som lyser extra starkt det är en som handlar om golv...


Jaa , just det , golv som är så oerhört viktiga i inredningen , jag bara kollar på golv just nu !
Ser ni på den här bilden som är från boken Lantlif...kolla in golvet...ett sånt lurar jag på att det finns under parkett golvet i vårt vardagsrum och matsalen , dom två rummen hänger liksom ihop...Men nu gäller det bara att få med sambon på noterna...eller ska jag bara helt enkelt börja riva själv ? Jag måste nog lära mig lite mer om kvinnliglist av Helena hon är expert på det !
Det vet vi ju alla vi som följer hennes fina blogg eller hur ?

Sist och minst har vi lilla Nisse....här ligger han och myser på bänken i hallen..
Ha det så bra alla Kram Anette

49 kommentarer:

My Lovely Things sa...

Hej!
men åh vad spännande ! Tänk om det döljer sig ett vackert gammalt golv under..

I vårt nya hus är det vitlutat, såpaskurat trägolv i stora breda tiljor..Inte gammalt men så vackert i gammal stil!
Nu vill jag gärna att allt ska varaöver..Förhoppningsvis så går husförsäljningen i lås denna veckan..

Ha nu en bra dag.tack för underbara bilder osm vanligt..
kram anna

My Lovely Things sa...

hi, hi! Nu var vi visst inne hos varandra samtidigt igen!!
kram

♥ Pia... sa...

Halloj själv du:) Ja målbilder har vi ...många också... men riva gov ..nää inte jag..men så har jag heller inget gammalt fint under:)..Mina målbilder ..hm..vad ska man ta först..funderar ...hämtade hem gardinen igår..såå fin Anette..supernöjd..fast jag har inte hunnit få upp den..luften tog liksom slut igår:)..med betala ska jag göra i kväll så du vet..när det sen kommer till dej ..??..Tusen tack du...nu får jag kila till jobbet..har ju varit ledig lääänge..kram..PIA

johanna sa...

Hej
ja tänk om det är ett vackert plankgolv , det är ju inte helt omöjligt.. spännande!
Kraaam

Anonym sa...

Ja tänk vilken lycka om det döljer sig ett vackert trägolv därunder, hade jag varit du då hade jag inte kunnat hålla mig från att kika i ett av hörnen.....fast det är ett JÄTTE jobb innan allt är klart,men fint skulle det bli.

Kram Pernilla

Leamarlené sa...

Å visst är det vackert med trägolv. Jag trodde att vi hade ett i hallen eftersom vårat hus är gamalt, men det hade vi inte. Fast jag han ju börja slita lister och lite i plastmattan. Det var rätt bra för nu är min man i farten med att renovera hallen...det är kanske så man får fart på dom.
kram Marlene

smultrongården sa...

Ja tänk så snyggt golvet skulle bli!
Vi är på G att måla golven på övervåningen. Det blir så himla snyggt. Tror t om att hallen o sonens rum kommer att bli rutigt.

Sen har jag en annan "målbild" det är en liten vovvsing som Nisse förstår du. Det var en här i butiken i lördags o Hanna o jag höll på att smälla av. Fick hennes telnr så nu ska vi ringa... spännande.
Fick du nåt paket igår?? Hoppas verkligen det.
Kram

In my house sa...

Hej och godmorgon!!! GOLV - jaaaaduuuu jag är oxå tokig i golv,,,, avskyr våran trä gulnande parkett... Men fanken de ä jobbigt om där inte finns nåt golv sen!!!! UNDER....
- Tänk om det är Riktiga Ernst =)
Jäkligt kul, isåfall... Hmmm jag som skriver exakt som jag pratar och stavfel... Hmmmmm ;)

Kramar j

Dalatorpet sa...

våga riva :-)

Skatan sa...

Målbilden kan jag skriva under på att den skulle jag också gärna vilja kunna realisera. I radhuset är det dock antagligen lite svårare ;-) Involvera du mannen i det hela. Gissar att det är ett tämligen omfattande projekt. Och det där med att manipulera...det tror jag inte är någon match!

Kram,

Anna

Goa sa...

Hej min rara Anette!
Tack för dina alltid så varma kommentarer, jag blir så GLAD..:)

Och du...ja, börja riv bara!
Om du gör det, så hänger jag på...OK!
*thi,hi*...vill ha bort fiskbensparketten, eller måla den!
Jag vet att under lurar trägolv!
Så..."Go girl"!

Underbara bilder som alltid hos dig.
DU är verkligen en av Sveriges rikaste inspiration...alltid!

Största kramen till dig och...
ha en otrolig onsdag!

Mitt hvite hus sa...

Nydelig gulv du viser. Ja kvinnelist er greit å ha mange ganger. Jeg kunne tenke meg å male gulvet hjemme også, men har ikke fått min mann med på det.

Håper du klarer det... ellers starter du rivingen selv.. Hihi

Klem Kerstin

hemtrevnad marie sa...

Golven i boken är superfina!!
Fast vårt hus som från början är från 1875, så fanns här bara smala plankor i trägolvet, dessutom lackade....vi ruggade bara upp dem lite för att behålla känslan av slitage , sen målade vi ljusgrått.
Men jag vet ett par som vi känner ,som målade sina golv tunnt en gång med pärlgrå linoljefärg...de blev verkligen fina och träådringen syns igenom.....vi hade dock inte tid med linoljefärgen denna gång eftersom vi hade tidspress, men i min affär hade jag pärlgrå linoljegolv...superfint och tåligt!
ha en härlig onsdag!
kraaam

livet på utanäs sa...

Hej Anette !
Jag håller fullständigt med - golven är oerhört viktiga i inredningen... Själv har vi ett kilsågat grangolv som ligger och väntar på att bli inlagt. Sedan kommer nästa fråga, hur ska vi behandla golvet ? Med linoljesåpa så att det bli ett äkta skurgolv eller något annat ... Ja, det är mycket att fundera på. Hoppas nu att du gör ett golvfynd under alla lager - själv är jag en ohämmad materialdetektiv- måste bara få veta vad som är under ...ibland lyckat ,ibland olyckat...

Millygarden sa...

jaa, det är verkligen nått speciellt med gammla trägolv... önskade verkligen jag kunde få göra det samma hemma hos oss! Vi har också parkett i både vardagsrum och matrum! Lycka till med övertalningen! Fniss.

kram Marina

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei Anette! Hi hi, ja kvinnelisten den må frem iblant, ihvertfall når det gjelder gulv, det er jo ikke det minste prosjekt man kan sette igang med !
Men spennende for deg om det virkleig finnes et gammelt tregulv under..
Nisse smelter alles hjerter der han ligger så søtt, åhh hvor han kler det hvite stilen ;o)
Og duuuu, du kan virkelig glede deg til odd molly kjolen, den er finere i virkeligheten enn på bildene og var en drøm å ha på seg!
Ha en alldeles vidunderlig dag.
Klem

Liten Bod sa...

Du kan väl pilla upp lite parkett i nåt hörn, eller under en möbel till att börja med? Håller tummarna för gamla brädor :) Kram, Tina

Tina sa...

Sååååååååååå utrolig koselig blogg du har. Ser du har nettbutikk, der tor jeg jeg m handle. Likte gardinene hvite med monogram sååååå godt. Må bare ha det. Hva er porto å sende slik til Norge mon tro? Her kommer jeg innom igjen. Ha en fin fin dag. mvh Tina

Lilla huset på prärien sa...

Ja! Drömmer också om nya vackra golv just nu. Skulle vilja byta ut mina till stora tjocka vitkalkade plank. Guuud så snyggt!!

Kram Jenny

me and alice sa...

Tror säkert det finns gamla fina golv under... Bara att börja riva vetja! Hi,HI...
Ja jag skulle också vilja gå i Helenas kvinnliga list skola..*fniss* Våra golv är inte heller de vackraste. Lackade furugolv och parkett så långt ögat når. Skulle gärna ha vitlutade golv överallt!!
kramisar Susanne

Designe sa...

Så fint arrangerat på översta bilden! Ja, målbilder är ju himla bra, de borde man se över!
Jag skulle oxå vilja slita upp några nya golv och se vad som finns därunder för det är ju underbart med gamla trägolv! :)

Eva Linnea sa...

Jag har en ljuslykta i form av en fyr som min "målbild". Jag köpte den på Öland förra året. Bredvid har jag en segelbåt (i mässing) som jag fått av min vän Y. Det symboliserar att man styr bättre om man har ett mål och vet vart man ska, men det behövs vägledning (=fyren) ibland. Jag kanska ska ta och lägga ut en bild på det?! Kram EL
PS Hur gör man med texterna (som du visade ovanför din dörr)? Köper man dem färdiga eller är det schablon/er? DS

vardagsvitt sa...

Bästa sättet att få det gjort är att börja för då måste han hänga på. Det bästa vore ju om man var både byggare, elektriker och målare själv tänk så många problem som skulle vara lösta.....
Spännande att se om ni fullföljer din målbild!
Kram Marith

Ann-Catrin sa...

God eftermiddag Anette!

Oj nu satte du griller i huvudet på mig..det är väldigt vackert med gamla furugolv.. vi har ett i ahllen som vi bara målade vitt.. visst lite halvsmutsigt för jämnan men..
Vårt parkettgolv i vardagsrummet är så fruktansvärt slitete..vi har aldrig slipat det och jag frågade Anders för ett tag sen om man kunde måla det..han tittade väldigt fundersamt på mig kan jag säga.. tror att startsträckan är vääldigt lång här faktiskt!!

Men om du lirkar upp det under en möbel kanske.. och tittar hur det ser ut..

men oj vad stor Ikea reklamen var. fick en smärre chock när jag såg den..men den varade ju inte så länge tack och lov!!

Lycka till..
KRAM
A-C

Camillas Mitt Ljuva Hem sa...

Hej Anette! Visst är golven viktiga! Det lurar gamla trägolv under parkett och plastmattor i hela vårt hus också..ja och kilovis med nubb dessutom... Dra in den största bärbara maskinen från garaget och sätt igång den...effektivt! Gubbarna blir så nervösa då... Kram Camilla

Min Skattkammare sa...

Hallå!
Bakom gammal massonit och skruttig korkmatta dolde sig gömda skatter i vårat vardagsrum. Gammal fin pärlspånt i taket, timmerväggar och riktigt gamla breda golvbrädor.......alldeles gratis!!! :o)
Hoppas att ni också har en gömd skatt!
Vilka underbart vackra bilder det är i den där boken, den skulle jag vilja lägga vantarna på!
Nu är det snart IDOL.....tralla la!
Kramis

Anonym sa...

Hej!Älskar dina bilder! Flyttat in i ett ruckel, d var trägolv under plastmattorna i alla rum(!). I köket var det under plastgolvet en askparkett som jag vill måla vit!!:)

...med tiden som hjälp-Linda sa...

Är helt övertygad om att du fixar golven själv!!! Gäller bara att våga börja och sen låta det ta den tid det tar. Ta tiden till hjälp och du kommar att bli förvånad av vad DU kan!//Linda

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Underbar inspiration!
Och en riktig myspys-vovve!
kram
nina

Emma sa...

tror inte det behövs så mycket övertalning om du bara visa den fian bilden:)

Kram emma

Lilla huset på prärien sa...

Godmorgon kära du! Jo visst var det jag som köpte skoblocken till dig - roligt att du tyckte om dem. Har sett flera stycken nu på olika bloggar. Senast på Vintage :) Ska bli spännande att se vart du har satt dina!

Här ÖSER verkligen regnet ned... fattar inte att det kan regna så mycket bara. Vi hör knappt vad vi säger till varandra här inomhus :(

Kram Jenny

Kallholmen sa...

Hej Anette
Jajamen julboken kom igår, så nu längtar man helt plötsligt till jul.
Målbilder är bra att ha men ibland har jag nog för många. Våra vita golv älskar jag det är som ljusterapi när vinter kommer.
Du som är så händig kan nog fixa det där själv=)
Kram Malin

Vardagslycka sa...

Ja, tänk om det är en riktig skatt därunder! Förstås massor med jobb, men åh så fint när det är klart!
Ha det bra!
Kram, Carina

Villa Hemma sa...

hejhej

Oj, mitt huvud är fullt med målbilder och planer. Vet inte hur jag skall hinna allt :D
Nästa projekt blir nog ngt platsbyggt på kontoret...

Golv är superviktiga. Vi har plankgolv i hela huset, vitmålade eller mattlackade. Älslar dem!

- Jenny

Heidi-anitha sa...

Hei Anette!

Jeg tenker også gulv om dagen! Jeg har endelig fått med meg min mann på å male gulvet i stor stua.. åh,jeg gleder meg, men samtigdig er jeg så spent!

Jeg skal ha helblank lysgrå maling, trur det vil bli fint her hjemme hos meg, men syntes de hvite gulvene er vakre selvfølgelig. Jeg er spent på om jeg klarer det og hvordan jeg skal få flyttet på alle møblene, hjeeeelp...

Enig med deg at gulv har så mye å si i et rom... syntes mitt golv er for "gult", og da blir det ikke rett i forhold til den hvite og gråe landstilen..

ha en deilig weekend og lykke til med deres gulv... vakre bilder du viser.

klemmer White vintage

Anonym sa...

Grattis! till utmärkelsen MÅNADENS BLOGG i tidningen Lantliv :)
Eva
http:/minaquiltar.blogg.se

Lilla Blanka sa...

Hej Anette!

Det är bara att börja riva ;)

Jag ångrar inte att jag rev ut köksgolvet och fick fram det gamla vackra plankgolvet som låg inunder.

Maken tyckte det blev bra också, jag gjorde ju det helt själv, både rivning och målning, så det var inga problem =)

Goa Nisse, där ligger han på den fina kudden..så söt!

Kraaaam

Anneli sa...

Du måste nog kolla under golvet - är säkert jättafint.
Kvinnlig List....!
Kramis/Annelie

Karin Lindström sa...

Men grattis Anette! Gud så spännande. Jag förstår att du är glad för soffan gör ju så mycket i ett rum. Dessutom är det ju inget man shoppar varje dag.

Jag har också suttit och tittat i denna bok och det är ju så vackra bilder och saker. Jag hoppas du får som du vill *blink, blink*.

Många kramar
Karin

Annas Vita Hjärtan sa...

Hej igen vännen!

grattis till utmärkelsen i Lantlif! Det förtjänar du verkligen som är så duktig med din vackra blogg!

Kramis Anna

mig & alice sa...

Jag brukar börja riva lite själv och så säger jag bara ouups!! Det hääär blev inte så bra...Huur ska vi nuuuu göra och ler pillimariskt. Då vet mannen att det är dags för honom att hugga in *fniss*.

Självklart kan vi byta, hör av dig till mig på maieln så ordnar vi det :-).

Ha det så gott. Imorgon är det fredag igen :-).
Kraam
Melinda

Granne med Selma sa...

ja visst är golv viktiga! Älskar mina vitsåpade även om det är lite pyssligt med dem.
Har inte hunnit/orkat kommentera så mycket på sistone. Har prioriterat att göra egna inlägg. Men du vet väl att jag alltid är in till dig och läser fast jag är osynlig :-)
Kram

Kamomilla sa...

Våra urgamla målade ojämna golv är städfreakens mardröm men jag skulle aldrig byta bort dem!! stämningen med dem gör hela hemmet...

ha en skön helg Anette! Min blir nog så spännande och på måndag ska jag vara "mammaledig"... fniss.

Lilla huset på prärien sa...

Hej Anette! Läste i Lantlif - stort grattis till dig!!

Kram Jenny

Lisas torp sa...

Jag tror att fokuset kan växla lite! Ibland är det golv, ibland väggar...etc.! Men visst är de fascinerande och du har såååå fint överallt! Lilla Nisse verkar rätt så nöjd på de fina kuddarna! Åh, så snygga tyger!

GRATTIS till månadens blogg i tidingen "Lantliv"! Jätteroligt och med all rätta!!

Ha en skön helg!

Kramar
Lisa

Mitt Egnahem sa...

T.om. hunden matchar ditt vackra hus! Kudden han ligger på-jättefin. Golv!? Mitt bästa golv är bara skurat med linoljesåpa... Målbilder är superduper. Skriv ner dom och glöm bort dom ett tag. Du kommer upptäcka att de slår in... Spåkvinnan i Värmland! Mitt Egnahem

Love Your Homes sa...

Grattis till utnämnandet av månadens blogg i Lantliv, roligt att få respons för sin kreativitet...Ingela

Annas skattkammare sa...

Åhh vad vackert det är med golv, tänk att ha ett sånt vackert i sitt hem.. Nisse ser super mysig ut, vill bara ta upp honom och gosa lite! Ha en trevlig helg! Kram /Anna

Jenny sa...

Jag förstår PRECIS! Jag är helt insnöad på golv. La ett igår i sonens rum. Jag drömmer om vitlaserade, mattlackade brädgolv av gran men eftersom det är så väldigt tidskrävande så kompromissade vi och la ett dyrare laminatgolv istället. (Fast det ser ut som och känns (nästan) som den äkta vara jag nyss nämde.)
Lycka till!
Och herregud vad jag saknar hund när jag får se Nisse.
Hälsningar :)