fredag 9 januari 2009

Nu eldar vi...

Det är kallt här i Norrland nu, minus graderna biter i oss...brrr...tur att vi har en kakelugn att elda i såna här kalla dagar....det är så gott att höra hur det sprakar...och en kakelugn är verkligen en bra värmekälla...den håller värmen jätte länge.


En sinnrik uppfinning måste man väl säga, med alla sina rökkanaler som värmer upp hela ugnen.
Jag har nog aldrig berättat historien om vår gamla kakelugn. Jag har alltid velat ha en, men i vårt hus fanns det ingen då vi flyttade in. Så jakten startade på att hitta en. Vi har ju bott i Småland förut i Ljungby, och Pappa har kvar många av sina syskon där nere...så vi anlitade pappas bror till att hitta en kakelugn åt oss. Och han hittade en...viktigt för mig var att den skulle vara rund, vit och ha en vacker krona på toppen. Den fraktades upp och slutligen så murades den upp av min pappa, som aldrig hade murat upp en kakelugn förut ! Men vi lånade gamla ritningar och det lyckades jättebra...vi är sååå nöjda...( kanske ska nämna att min pappa är murare...)


Vi eldar och lindar in oss i vackra quiltar, min korg är fylld av quiltar...ett måste i den här familljen då vi ser på tv, en quilt över kroppen...sen så är dom ju så fina också...vi har olika i vår butik.


Det enda juliga som finns kvar här nu är granarna som står ute i den stora zinkhinken. Och dom får nog stå där ett tag till...
Ha nu en toppen helg, och tack för de fina kommentarerna, jag läser dom allihop men hinner inte svara till alla, men ni är viktiga ändå !
Kraam Anette

90 kommentarer:

My Lovely Things sa...

godmorgon Vännen!!
Så underbart med en akelugen..Vill ha det med..men är endå glad förtäljstenskaminen..men inget får upp emot en kakelugen..
Häftigt att ni hittade en i småland..och att din pappa kunde mura upp den..
Här är det mycket just nu..jobbar till halv 2 sen ledig helgen..underbart..
ljuvliga filtar du har..förstår att de behövs i kylan hos er..
kram anna

LOPPISLIV sa...

Godmorgon Anette! Jättefin är er kakelugn, det står högt på min önskelista också, det och en vedspis i köket, de är ju både vackra och praktiska. Vilken duktig pappa du har som kunde hjälpa er :-)

Det blev ju jättefint med jalusidörren som du målade vit. Jag köpte två stora jalusiluckor som är gråa innan jul som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med, den ena ska nog få bli vit nu tror jag efter att ha sett din :-) Ha en fin helg. Kraaaam Paula

Lilla huset på prärien sa...

Ahh... så många morgonbloggare vi är :) Fantastisk kakelugn Anette. Tänk att man kan göra så, köpa en gammal, frakta iväg den och sen mura upp den igen. Så kan man ju göra med gamla, vackra hus också. Montera ned och sen montera upp någon annanstans... otroligt egentligen när man tänker på det.

Ha en skön dag!

Kram Jenny

oumberligating sa...

God Morgon Lantlivs Anette! Precis som många andra så börjar jag dagen med att titta in på din fina och trevliga blogg. Det här med eld tror jag är ett måste i människans natur, igår var jag och en kompis ute och grillade Fläskfilé och bakpotatis vid en frusen sjö i Tyresta nationalpark, eldningsbehovent var uppdämt hos oss bägge och vi eldade på utan dess like, jag lovar inga filtar behövdes där inte, men det är kul att se hur folk reagerar på det här med eld, DVD filmen brasan börjar bli en klassiker nu, men för oss som är vana vid riktig eld känns det lite "skumt", men har själv köpt en variant där det knapper och knastrar som på riktigt, kan man bli lurad en stund , men som sag efter ett tag så måste man få fram den riktiga "varan" ha bra dag mvh från Peter Olofssson!

My Lovely Things sa...

ja vännen..vi lyckas alltid pricak in det,

ha det gott.nu måste jag skynda mig så jag hinner sminka mig..annars så ser jag så blek ut..
kram

♥ Pia... sa...

Hahaha...ja man kanske ska säga att pappa är murare...hihi..du ä för goo du ANETTE...Fina quiltarna var du..vill ha fler jag med..Ja nu ska jag iväg och göra sista rycket på flyttningen ..på måndag så kommer alla barnen..hjälp..nää det blir nog bra..vi blir nog ganska klara idag..men ..visst är det mycket att flytta ett förskola..vi har haft 12 flyttgubbar..och vår manliga chef..!!..vi är 17 st i peronalen..alla var dock inte med två är i fjällen!!:)..vi har strungit om varann ihit och dit..men nu så börjar allt som sagt att komma på plats..ska berätta mer sen..ha en bra dag..och med lite gooo fika..kram..PIA

♥ Pia... sa...

Hahaha...ja man kanske ska säga att pappa är murare...hihi..du ä för goo du ANETTE...Fina quiltarna var du..vill ha fler jag med..Ja nu ska jag iväg och göra sista rycket på flyttningen ..på måndag så kommer alla barnen..hjälp..nää det blir nog bra..vi blir nog ganska klara idag..men ..visst är det mycket att flytta ett förskola..vi har haft 12 flyttgubbar..och vår manliga chef..!!..vi är 17 st i peronalen..alla var dock inte med två är i fjällen!!:)..vi har strungit om varann ihit och dit..men nu så börjar allt som sagt att komma på plats..ska berätta mer sen..ha en bra dag..och med lite gooo fika..kram..PIA

Anonym sa...

Ja vem vill inte ha en kakelugn, det ser verkligen urmysigt ut och det finns väl inget hemtrevligare än när det sprakar av tänd brasa.

Vackra quiltar du har. Jag ska försöka göra några av mina resttyger men ska köpa en del med det är något som jag har alldeles för lite av här hemma.

Ha en mysig helg

Kram Lena

Prinsessan och jag sa...

Åå vilken vacker kakelugn. Vi får nöja oss med en gjutjärnare i vårt 70talshus. Vi satte in den snabbt när vi köpt huset. Den duger. Nog är det skönt kliva upp nån timme efter att Gubben åkt till jobbet men först fixat oss en brasa och värme! Bor man uppi Norrbotten känns det som ett måste att få elda...Ha en trevlig helg!

My home is my Castle sa...

For en utrolig vakker kakkelovn...
Min drøm er engang å eie en selv..

Quiltene dine er og å nydelige. SÅ gode å pakke rundt seg om kvelden :)

Ha en flott dag
Klem,Kari

Västbacken sa...

Trevlig helg till dig med!

Lotta

HELENA SKARP sa...

Godmorgon Anette

Visst är det härligt med kakelugn! Vi har en i tv rummet och det blir en ljuvlig värme som räcker länge.

Du visar fina bilder som vanligt. Ska bli så kul att se ditt julhem näst år. Det ser ut att ha hänt mycket i ert hem sedan förra reportaget.

Ha en riktigt trevlig helg/Helena

MODERN COUNTRY sa...

God morgen Vennen!

Håper du har det bra!
Så herlig det er å sitte her med min tekopp og bare nyte av din vakre blogg. Jeg savnet deg! Det er sikkert ikke lenge siden jeg var her, men det føles bare sånn. Det første jeg så var et nytt bilde av deg og Nisse, sååååå søte dere er!! Ååå..Så nydelig. Skulle jo nesten hatt et av meg og Julie også da :) Kanskje dukker det opp en dag...
Det var så mange fine bilder og titte på, du har så vakkert hjem du. Et hjem med sjarme og hjemmetrivsel. En sånn fin kakkelovn er jo en drøm, vakker å se på og en unik varmekilde. En Kulturarv sådan med sine særegne trekk. Og en stor kurv med quilter frister alltid. Jeg må straks titte inn. Jeg ser etter et stort stripete ett, gjerne så stort at det passer på vår seng.
Men Julie bruker våre Quilter nesten mer enn oss :))

Jeg undrer, ja det gjør jeg jo ofte..den store fine lykten ved siden av gulliga Nisse, hvor har du funent den. Den er så stor og fin!!

Ha nå en skjønn Helg og ha det så mysig på din Fredags fika!

Varm klem fra Aina

Rummet för välbefinnande sa...

Vad skönt med en kakelugn - såväl för kropp som för själ! Det är något som ger ett mervärde i livet kan jag tro. Själv sitter jag i lägenhet och värms av element och det är inte så "själa-lyftande" men ger i alla fall värme.
Just nu sitter jag och tittar ut mot en ny dag som randas och en rosaskimrande himmel, så man får bara höja ögonen lite så är det inte så fel med lägenhet heller :-)
Önskar dig en fin dag!
//Mia

rosenskära sa...

Det är en av mina riktiga drömmar, en gammal kakelugn... Där kan man sitta och lyssna på knastret och knäppandet och bara vara. Det blir lätt att man struntar i TV:n när man har en eld till sällskap. Det blir mer sällskapsspel och pratstunder...

Jag förstår att ny fryser i norr, men jag är lite avundsjuk på riktig vinter!

Kram/Lena

Fru Ekeby sa...

Underbart med en kakelugn! Tänk så många som har rivits ut förr - för att det skulle göras modernt! Bort med det gammalmodiga! Härligt att de muras upp igen! Fina bilder! Hälsningar!

Kerstin sa...

Hihi, det kanske var tur att du lade till att din pappa är murare, Gud vet vad vi hemmapysslare hade gett oss in på annars... =D

Kramar Kerstin

Skatan sa...

Godmorgon!

Ja tänk den som ändå hade en kakelugn. Jag är uppvuxen med ett enormt kök med en stor sprakande brasa. Det känns avlägset ibland...

Du bjuder som alltid på fina bilder av ditt harmoniska hem!

Kram.

Mitt vita lantliv sa...

Hallåjsan! Gud så mysigt med en brasa, ja en kakelugn skulle man haft! Tyvärr så har de tagit bort våran, sike ena va? Jaja.

Ha en super skön helg..

Kramar Daniel & Elsa

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Ja visst är det underbart med en kakelugn. Vi har en i lillstugan och min tanke har ju varit att den ska in i huset, men det vill inte mannen, för han tycker inte den är vacker....Den är vit med fina detaljer upptill...

Härliga quiltar...det går åt en o annan den här årstiden.

Ha en bra dag. Kram Pirre

Anonym sa...

Det är verkligen underbart att få äga en kakelugn! Mys på hög nivå! Härliga bilder som vanligt hos dig. Ha en riktigt mysig helg, med förhoppningvis lite mildare grader ;) KRAM!

Jenny-jennyshemochharmoni.blogg.se

Hanna sa...

Hej Anette!
Ja, det är ju nästan ett måste att få elda, här i Norrland :)
Både för mys, och värme. Fast just nu har vi bara 0.2 minus, imorse va det 4 plusgrader! Men jag eldar på ändå :)
Underbara bilder, som alltid!

Trevlig helg till dig med!
Kram Hanna

Viola sa...

VILKEN LJUVLIG KAMIN, TÄNK DEN SOM HADE EN SÅDAN! DU HAR JU KOLL PÅ MKT I O M BUTIKEN. JAG SKULLE OXÅ BEHÖVA KÖPA HELA STOLSÖVERDRAG TILL MINA MATSALSSTOLAR, HAR DU SÅDANA ELLER VET DU OM NÅGON SOM SÄLJER, SKULLE BLI SÅ TACKSAM OM DU HÖRDE AV DIG, LETAR SÅ , HA EN SKÖN HELG, KRAM VIOLA

Körsbärsgården sa...

Hej Anette!

Vilken härlig historia bakom kakelugnen och vilken rikedom att äga en! Förstår att Du gläds åt den, speciellt i dessa kalla vintertider. :)

Vi har bara några grader kallt idag, efter att det i över en vecka legat mellan minus 20-26, och har tänkt fara ut på en "sparkutflykt" på Siljan med matsäck och allt. Solen skiner, himlen är blå och jag har svårt att tänka mig ett bättre vinterväder. Det är så härligt!

Önskar Dig en skön dag och många sköna stunder framför kakelugnen!

Vänliga vinterhälsningar från Karin i Körsbärsgården.

hemtrevnad marie sa...

Din kakelugn är verkligen fin!!
Själv har min dröm alltid varit ...glasveranda kakelugn och vedspis....det fanns bara en vedspis i vårt hus, och den är rent utsagt skitful, och inte får vi elda i den ännu heller...men som tur är så fanns det en öppen spis...den använder vi flitigt!
Glasverandan...den får jag se som ett 10-års projekt säger guben som är rätt trött på att renovera!
Behåll granarna vid trappen ett tag till du..de är så fina där!
ha en fin helg!
kramis

Anonym sa...

Det är något visst med kakelugnar och så lyxigt att ha en pappa som kunde mura upp den. Önskar dig en riktigt skön dag.

Anonym sa...

Hej! Oj vad vacker kakelugn..måste vara underbart att få sitta och mysa framför den!!
Snart dax för Ikea igen så då kommer jag förbi! Pussa lill Nisse från mig, jag mailar innan jag kommer för jag har maken med mig...kanske Nisse är där så han blir sugen på en ny!! ;)
Kram Maria

Sallys hus sa...

Hallå där!

Vad roligt det är när man själv är med o skapar historia i sitt hus.
Vad kul att du delar med dig!!
Den är så vacker...:)

Jag håller med om att qviltar är toppen. Jag har inte så många än men kommer skaffa fler. Bortsett från att de är vackra o sköna är de ju så praktiska.
Jämfört med vanliga plädar är de ju så lätta att tvätta och de blir ju nästan bara finare o finare ju mer de används.
Våra utegranar får också bli kvar ett tag till.
Ha en härlig helg du med.
Kram Katarina

gamla skolan sa...

Vilken fin kakelugn ! Förstår att den ger er go värme ! Sen är den ju vacker att se på också och det gör ju inte saken sämre ! Kramar Susanne / den gamla skolan

eva sa...

hej så otroligt fint ni fått det hemma efter renoveringen!!! vilken dröm-matsal!!! helt bedårande fint!! ha det gott/kram eva

Anonym sa...

Äntligen är vi på bättringsvägen, för det är inte bara minstingen som blev sjuk, jag och den äldsta blev också sjuk. Tur att mannen varit frisk och kunnat at hand om oss. Visst får man elda nu men i helgen har dom ju lovat plusgrader.
Ha en bra helg, kram Susanne

n o r d i n g å r d e n sa...

En sån vacker entree du har och kakelugn! Vilken tur du har en sån duktig Pappa OCH farbror! Mysig filhög, det enda man behöver i januari månad! Ha en skön helg under quliten! ; ) Mari.

Anonym sa...

Äntligen är vi på bättringsvägen, för det är inte bara minstingen som blev sjuk, jag och den äldsta blev också sjuk. Tur att mannen varit frisk och kunnat at hand om oss. Visst får man elda nu men i helgen har dom ju lovat plusgrader.
Ha en bra helg, kram Susanne

Martina sa...

Det finns ingen så skön värme som från en sprakande eld i kamin eller kakelugn!

Mys på bara!
Martina

Mitt hem är min borg sa...

Hej!!

Ja kakelugn är verkligen de mysigaste som finns.. Hade en i huset förut och vi eldade varje kväll på vintrarna.. måste ha en när jag får mitt "drömhus", en vacker dag.. =)
Man blir verkligen så inspirerad av dig och din fina blogg..

Kram Linda

Anonym sa...

Alltid något nytt och fint på din blogg.

Fru Sirlig sa...

Hej Anette!

Sådan vacker kakelugn, det gjorde morbror och pappa din bra!

Vi har fem kakelugnar bevarade i vårt hus från 1923 det är jag så glad för och det var mycket därför vi fastnade för huset en gång för sju år sedan...hjälp vad åren går. Fortsätt elda och mys under plädarna

Kram Heléne

Eddan sa...

Åh vad mysigt det lät både med kakelugnen och quiltarna :-)! Vackra var de också, både ugnen och quiltarna.

Vi har en braskamin i köket och godare värme än den från en brasa får man leta efter.

Jag måste också (oftast) dra en pläd över mig när jag slappar vid TV:n - det är så skönt att "cocoona" lite även om man inte behöver det för att hålla värmen.

Trevlig helg!

Kram från Anette

me and alice sa...

Fy, har ni fortfarande kallt! Här har vi haft plusgrader och solsken i dag!! Vilken vacker kakelugn ni har! Här hade dom också tagit bort alla kakelugnarna. Det har stått flera här. Och inte en enda finns kvar... Snyft!
Vad kul att ni hämtat er ugn från Småland. Så din släkt är från Småland... Och min är från Norrbotten!*fniss*
Samma sak här att jag också promenerar nästan dagligen, men inte hjälper det mot volangerna. Kanske måste sluta med allt fikabröd också...hi,hi.. Vi får hålla oss till Fredagsfika!
Kram Susanne

Vit Spets sa...

Eldar gör vi oxå - så härligt!!
Er kakelugn är otroligt vacker, roligt att höra att kakelugnen kommer från södra Sverige & att Din pappa är en riktig hantverkare. Älskar ju randigt, så den quilten var riktigt underbar - ett Sivan ha begär...

Gillar fotot som Katarina har tagit - enkelt & vackert.

Nu har jag sytt klart mormors kuddarna är faktiskt nöjd med resultatet. Under helgen skall vi försöka fixa lite mera i badrummet & i kväll skall jag se sista avsnittet av "lost in austen"

Önskar Er en härlig helg...
Kramis
//Siv

Skogsdoft & havsbris sa...

Kakelugnar är fina, och så härligt gammaldags också! Finns det något mysigare än att tända en brasa och sitta där och mysa?
Vackra quiltar, måste vara jättesköna att svepa om sig när kölden biter!
Er ytterdörr är så vacker, måste bara få säga det! Drömmer om en liknande själv, men det lär nog förbli önsketänkande misstänker jag...
Ha en skön helg!

smultrongården sa...

Men vad är det du säger - finns det nån som inte gillar tårtan?? Lyckliga människa! I den här glupsktruten åker det mesta ner...
Ska bli kul m Formex men dessväre är jag krasslig ÄN så attans om jag inte blir frisk. Er kakelugn är underbart vacker. Ja, visst är det en fantastisk uppfinning. Och så lite ved det går. Igår eldade jag på 5 ställen. Hela tiden i 4 men kakelugnen som bara är så smart räcker det med några brasor morron o kväll sen är det kokhett!
Önskade att vi hade fler såna...
Men du, nu väntar vi väl på värmen, attans vad jag längtar!
Bilen fr Lexington är för läcker!
Ha en skön helg!
Kram, Eva

Designe sa...

Ja, visst är det underbart med kakelugn! Vi eldar i våran varje dag och det är så mysigt!
Jag ska städa bort julen i helgen tänkte jag men mina utomhusgranar får oxå va kvar ett tag till!

Jag måste fråga om jalusidörren....har du målat dörren mörk först innan du målade med vitt? Ser ut så där du shabbat den lite på kanterna..
Trevlig helg! Kram :)

Millygarden sa...

Åh va härligt med värmen ifrån en kakelugn! Din kakeung är så vacker!I vårt hus har det funnits 6st men tyvärr finns ingen kvar...allihop är bortplockade!!! jag skulle såå gärna vilja ha en så småningom. En sånn finns med på min önskelistan!

Ha nu en trevlig Fredagkväll!
Kram Marina

Millygarden sa...

Jag menar kakelugn inte kaeung förståss! oläsligt!!!

Ann-Catrin sa...

Hej vännen!!
är inne en sväng och värmer mig i er vackra kakelugn.. tänk så vackert och fint det är.
en fin sån str högt på min önskelista.
Vi har en öppen spis i källaren.. den stod tydligen i vardagsrummet på 50 talet och sen flyttades den ner tyvärr.

Vilken fin bild på dig och Nisse i högerspalten... underbar är den!

Nu önskar jag dig en fin helg.. mycket att göra.. ja här med..hinner inte med allt just nu!!

Vi har plusgrader idag... sörjugt ble det på en gång.. trist när man har vit hund


kramar
Ann-Catrin

Monica sa...

Hej !!
Låter jättemysigt....!!!!
Vacker kakelugn och vackra plädar...
Hade en kakelugn på söder i Stockholm för många år sedan,sååå mysigt....!!!!
Hoppas du får en trevlig helg...!!
Kram,
Monica i Rom

Minne sa...

Vilken underbar kakelugn! Tänk att ha sådana farbröder och en sådan pappa som kan fixa till det. Och så lite plats för en också förstås. Det måste vara härligt att sätta sig vid den och mysa av värmen.

Nettan sa...

Hejsan! Å vilken duktig pappa! Ä ju så fint med kakelugnar! I vårat hus hade det funnits 4 st men tyvärr hade de rivit ut allihop..hur kunde dom?? Vi har murat upp en ny spis och satt in en gjutgärnskamin..ingen kakelugn..men lite mys ändå!
Kram Nettan

Anonym sa...

Vilken fin kakelugn du har. Bara den är en prydnad tycker jag. Jag älskar att sitta framför brasan och framför allt när det är riktigt kallt ute. Höra spraket från elden. Fina filtar du har och granen passar ute eftersom ni fortfarande har snö ute.

Ha en trevlig helg
Kram Annica

Fru Ekenstedt sa...

Vilken otroligt vacker kakelugn.
Gör en mysig kväll komplett under det kyliga vinter nätterna!
God fortsättning

Fru ekenstedt

♥ Anna Wais ♥ sa...

Håller med dig om att det är otroligt mysig med kakelugn! Hade önskat att vi hade haft en i vår lägenhet. Tror att det en gång har funnits 2 kakelugnar här, men tyvärr tagits bort när nån tyckte att det blev omodernt =( Jag får tända en massa ljus istället! haha

Ha en underbar helg!

Kram

Anna

Bitte sa...

Åh, vad underbart att ha en kakelugn... :-). Den var riktigt fin också!

Kram
Beatrice

Kamomilla sa...

Vi njuter av vår spis också, den är murad lite som en kakelugn med rökkanaler så värmen lagras. Det är mysigt att gå förbi den på morgonen, när man ännu känner strålvärmen från den då man eldat på kvällen. Och för oss som bara eldar med ved, är den livsviktig!

Vår gran fick också leva vidare ute i en zinkhink på terassen...

Marie sa...

Eran kakelugn är superfin och vilken duktig pappa du har! Vi eldar också jättemycket i våran kakelugn, är ju såååå mysigt!
Jättefin bild på dig och Nisse där i högerkanten, ni är så söta båda två!!!!!

Ha en trevlig helg!
Kramar Marie

Nostalgi och Rosor/ Linda sa...

Hej Anette!!
Så fina bilder och den där korgen med qwiltarna skulle jag bra görna vilja ha... Är som galen i dom...
Kram kram Linda

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så härligt med kakelugn, drömmer själv om en men man ska ju hitta rätta platsen där den passar in. Ha en mysig helg.
Kramis Tess

johanna sa...

Hej
Att ni har bott här nere , det visste inte jag.... Eran kakelugn är ju sååå fin.
Kraaam

Pink Chocolatier sa...

Oj så mysigt med en kakelung...
Det är en dröm för mig att vi någon dag ska ha råd att installera en i vårat hus..Men det lär dröja men den som väntar på något gott väntar väl aldrig för länge..Eller??!

Luktar ju sååå himla gott också..:)

Ha en fortsatt trevlig Fredag..

Kram Erika

Mamma C sa...

Ja kakelugnar är så vackra. En av våra tjejer har kakelugn i sin lägenhet. Den står i deras sovrum och är så vacker. Men tyvärr får dom inte elda i den. Så dom har ljus dom tänder i stället.
Kram mamma c

Heidi-anitha sa...

Ja, det var vel du som startet det hele.. Ja denne store jakten på den perfelte jernseng slik som du har på ditt gjesterom.. Sort, gammel, vakker...hmmm....

Endelig står min på plass i stuen etter inspirasjon fra deg...

Takk for det Anette, og takk for at jeg daglig får en stor vakker dose av ditt personlige og fine hus - hjem til meg i mitt hus....

Stor klem Heidi-anitha.
White vintage

Anonym sa...

hej anette! kikar in till dig medans jag sitter på jobbet och väntar på att tiden ska gå.. nu vill jag hem! vilka fina qulitar du visar, drömmer om en vit med beige silkeskant som jag sett i en butik.. kanske blir den :) mysigt med en kakelugn, det hade jag betalat mkt för att ha, tyvärr finns inte platsen :(

fint med kransarna på ytterdörren, och granen utanför.. jag har mitt granris på trappen kvar, så länge snön är kvar får det ligga :)

nu ska jag sluta prata strunt! ha det gott!

stor kram sara

annashusidingtuna sa...

Vilken duktig pappa du har som hjälpte er att sätta ihop er kakelugn!!!
Kram Anna

annashusidingtuna sa...

Vilken duktig pappa du har som hjälpte er att sätta ihop er kakelugn!!!
Kram Anna

Min Skattkammare sa...

God Lördag Anette! :o)
Vilken vacker kakelugn, som glittrar av skenet!
Igår hade vi 5 plusgrader och strålande sol. Det var nästan en konstig känsla efter kylan som varit, men ljuvligt......en försmak.
Det är ju förskräckligt det där med Formex, nästan så man blir arg! Ni skulle baske mig få ersättning av alla era leverantörer ni gynnar där uppe i norra Sverige. Tänk om ni skulle sluta handla, jo jo, då skulle de nog vakna till. Konstigt att det inte finns en lite närmare. Tur ialla fall att det finns så bra internetförsäljning.
Jag förstår att du inte hinner med att svara alla......jösses! Jag blir nervös om jag har tio som jag skall skriva till. Men det är väldigt roligt att få de där kommentarerna. Och du är värd alla dina!
Ha en härlig helg, vännen!
Kramisar Kicki

Annas skattkammare sa...

Hej Anette! Ja jag förstår att ni behöver värma er i kylan, så bra att ni har fina värmekällor.. Kakelugnar är det vackraste jag vet.. skulle så gärna vilja ha en jag med, i vårt framtida hem.
Quiltar är också så himla vackert!
Trevlig helg!
Kram /Anna

Hemmalycka sa...

Åhh vilken fin spis och härliga täcken. Du verkar ha det jättevackert hemma. Jag lägger till dig i min blogglista :)
Kram Åsa

In my house sa...

Hej hej.... Spännande att kolla in ditt reportage =) Jag trodde att jag prenumererade på Tove,,, men jag har inte fått den.... Kanske mina nummer är slut nu!! hmm.... Eller så har jag inte fått den ännu!!!! Men jag mailar gärna, om jag får den före butiken!!!! Konstigt,,, du borde automatiskt få ett ex....

Ha de gottit,,, idag ska vi äta Lutfisk,,, en stor favorit till mig!!!

Kraaaam j

Vitt och Blått sa...

Mysigt att elda! Vi brassar på för fullt också, lite mildare nu några dagar än innan! Vilken fin blogg du har - mitt första besök här! Trevlig helg, kram Ewa

vittochblatt.blogspot.com

♥ Pia... sa...

Hejsan..jo nu är jula ute:)..Nu skulle jg bara vilja ha lite nytt..eller gammalt kanske man ska kallat)..vill förändra..men är dock tvungen att ta det lite lugnt..blev faktiskt lite för trött i alla muskler efter allt bärande..paus paus och absolut inga mer praliner..nää..om den försvunna midjan ska komma tillbaka.så:)..jag ser varje gång jag kommer in till dej bilden med dej och Nisse på vilken fin frisyr du skaffat dej..verkligen snyggt.. nja det är lite varmt här med och ingen snö..den kommer väl sen när det inte ska vara nån..sådär fram åt mars eller så..hmm....nu ska jag äta lite go mat..ta en tur till m in lille skrutt Alex..och så ska vi gå en promenad alla..ha en skön lördag...kram..PIA

2,9-Marie sa...

Här har minusgraderna och snön bytts ut mot slask och gegga... Jag hade hellre frusit om nästippen några veckor till om jag fått välja. Håller med om att kakelugnar är fantastiska, vår används flitigt vid såväl minus- som plusgrader hela hösten och vintern! Ha det gott i brasvärmen! M

Mer av allt sa...

Jättefin kakelugn! Det är så vackert med vita kakelugnar. Jag vill gärna se toppen på den någongång.

Trevlig helg och kramar från mig!

Rönnbergska skapelser - tennarmband o sånt sa...

Halloj Anette!
Tack för besöket och berömmet! Vilka fina prylar du har!!
Armbanden kostar från 225 kr 0,5 cm bredd, 390 kr för 1cm och 650 kr för 3cm.

Kram Ann-Helen

här är gudagott att vara sa...

SÅÅÅ härligt med kakelugn!
Tack för fina bilder.
Haregott!

mig & alice sa...

Hej vännen min.
Så skönt att er inventering också är färdig...kom på nu att jag skulle ju ha frågat dig om hur i hela fridens namn man inventerar band på rullar?? Stod där i butiken och bara suckade...man kan ju inte gärna rulla upp allt band och mäta??
Ni måste ju ha lite band menar jag :-).
Vad underbart att ha en kakelugn som sprakar och värmer. I vårt hus fannns det 5 olika eldstäder när huset byggdes men ingen när vi flyttade in förutom en vedspis i det gamla köket på övervåningen. Den som har fått flyttat ner i vårt "riktiga" kök nu. Jag tror dock inte att det någonsin funnits en kakelugn här. Vilken lyckost du är som har en pappa som är murare!!

Hoppas att du njuter av helgen...fast du jobbar :-).
Känner du suuug efter mässan? Jag vet ju att du inte ska åka. Jag tror att jag aldrig har sett fram emot den så mycket som just nu...behöver lite vårlig inspiration känner jag :-).
Sköt om dig min vän.
Kraam
melinda

Interiörboden sa...

Åhh, en så vacker blogg du har!! Jätte fin. Och en så vacker kakelugn :) Vill ha!
Allt var väldigt fint!!!
Vilken fin entré!! :)

Ha nu en underbar helg!
Kram Sandra

Tulipa sa...

Vilken underbar historia om kakelugnen!
Njutbara bilder som vanligt!
vem skulle inte stå ut med kylan om man fick vira in sig i sådana qviltar och sitta framför den värmekällan?!
Trevlig helg!
Kram Tulipa

mammigranten sa...

Vad fint du har och gör!
Tack för inspirationen!
Du har en award att hämta hos mig!

Anonym sa...

Härliga bilder som vanligt.. Bytt profil bild.. och frisyr?

Annika sa...

Hej Anette
Vilken härlig kakelugn, måste säga att en av mina största önskningar vad gäller vårt hus så är det att få en kakelugn installerad. En som är vacker att titta på och som kan skänka värme till vårt hus.
Skall in i din webbutik och se om du har något som jag kan slösa lite pengar på...
Ha en bra vecka
Kram Annika

Granne med Selma sa...

har hållit på i flera dagar och kastat ut julen i små omgångar. Idag åker det sista:-)
kakelugnar är verkligen som stora vänner som står i hörnen. Vi eldar ofta i våra. Törs knappast berätta hur många vi har men det är många (viskar: 7 stycken och alla fungerar) vet att jag är lyckligt lottad.

Hoppas du får tag i en sån där bil som du skulle vilja åka runt i när du gör reportage! Härlig bild!
Kram Sussie

Solsjö - Under en vind sa...

Ljuvliga plädar att krypa upp i framför den sprakande kakelugnen!! Visst är det mysigt att kunna hålla värmen då kylan gör sig påmind utanför! Här är det ganska milt just nu, men det har varit kallt ett tag innan med både snö och fina skridskoisar!
Är en urusel bloggare just nu, hinner liksom inte med...läser hit och dit men lämnar sällan spår efter mig...anar att det blir ännu mindre tid framåt våren då bebisen anländer...:) Men var ska har sin tid...vill inte vara utan bloggvärlden heller så det får bli när det blir...
Vad kul att dina reportage ska börja synas i tidningarna, ska absolut försöka få tag i Tove när den kommer! Har ni många reportage som är på gång att publiceras framöver också? Verkligen kul!
Igår hade familjen en heldag i Helsingör/Helsingborg, inköpte en vit stationsklocka som nu ska upp i hallen, och några knippor eucalyptus och poppel..dessa har nu blivit girlanger och kransar runtom i huset. Doftar så gott!
Ha en fortsatt mysig helg! Kramar!

Viveka i Bläckhornet sa...

Jaa Annette, finns det nåt mysigare än att kura ihop sig framför brasan. Vi har tre stycken värmekällor som utnyttjas flitigt.
Så du är murar dotter - jag också :)
Fick visa vad jag gick för när nytt kakel skulle upp i köket ;)

Dina plädar är ljuvliga.

Ha en fin dag

Kram Viveka

Marits vita skrin sa...

Tack för din goa kommentar hos mig. Visst var det ett fynd jag gjorde med sängen.
Vilka fina quiltar du har, såna får man aldrig för många av har jag sagt till karln ett antal gånger;)
Ha en skön söndagskväll.
Kram kram/ Marit

Två systrar sa...

Vilken vacker kakelugn...vi har sett att du gillar dörrar i gammal vacker stil..även nya du gör om! Kolla in hos oss så får du se vilket fynd vi gjorde idag!! Stor kram C&M

Anonym sa...

Jag är så glad för vår kakelugn, som vi inte fick elda i när vi flyttade in. Men det var en av de saker vi tog tag med direkt. Här eldas det nu friskt!

Och vet du, vi har en nedplockad kakelugn liggandes på loftet...
Möjligheter, möjligheter.

kram
ingela

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,

Vilka härliga bilder du bjuder oss på! Härligt med en kakelugn när frysgraderna sätter in!

Kram Jes ♥

Noll54/Eva-Karin sa...

Vilken vacker kakelugn ni har!!,,,härligt att ha i kylan,,,vi har satt in en kamin i hallen som sprakar skönt....
Visst är dom fina våra nattlinnen, dom finns i S M L priserna är från 559kr.
Snart är det mässor visst ska det bli skoj!!

Ha det gott!
E-K/noll54

Floralis sa...

Ja du... ibland undrar jag vad vi kvinnor är gjorda av egentligen ; )) Hård seg massa... men ack så söt!
Vacker kakelugn. Har haft samma tanke att montera ner och montera upp en kakelugn. Vi har nämligen en rökkanal "ledig". Kul att läsa att det finns andra som är så pass "galna" så att dem hämtar en kakelugn söderifrån. Jag har transporterat dörrar land och rike runt. Hälsa pappa att den är väldigt fin. Han har ett riktigt hantverkaryrke. Finns inte så många murare kvar. Muraryrket har funnits i mina tankar. Det är väldigt skoj att kleta med murbruk... : ))
Ha det gott.
Kram: Anneli

Tiril sa...

Hej.
For en fantastisk vakker blogg, jeg er helt stum av beundring.
Her kan jeg hygge meg lenge.