måndag 7 december 2009

Inspiration

Inspiration hämtar man ju lite här och där, nu senast i tidningen Vakre Hjem, ingen har väl undgått följetongen där, den i Nina Hartmanns underbara hem ! Man blir ju helt salig av allt vackert som hon visar !



Jag blev så inspirerad av alla hennes provdockor med vingar på, så jag satte vita vingar på min docka !! Nina har ju nyligen öppnat en livsstils butik i Ängelholm, åhh om man ändå hade bott närmare så att man hade kunnat åka dit !

Nina har ju även en webbutik, jag har köpt en Julklapp åt mig själv där, vad det är visar jag inte ännu, det får vänta till Julafton !! Inspiration får man ju också såklart av er alla andra med fina bloggar, och nu i Juletid är det extra mycket fint som alla visar !
Ha nu en fin start på denna vecka !
Kraaam Anette

58 kommentarer:

Körsbärsgården sa...

Godmorgon Anette!

Håller helt med Dig: Villa Hartmann är fantastisk men Du glömde att Ert hem också är det, med eller utan änglavingar. Din effektivitet och fantasi är fantastisk likaså Din skaparglädjen som aldrig tycks tryta. :)

Morgonhälsning fårn Karin som önskar Dig en bra start på veckan.

LantlivsAnette sa...

Tack snälla Karin !!
Kraaam Anette

♥ Pia... sa...

Hej själv där vän:)...Håller fullständigt och bestämt:)..med första kommentaren ditt hem är ett outstanding hem..vilken resa du och de dina gjort där..önskar att man finge komma och känna atmosfären där..insupa allt..men ack ..som du skriver..för långt bort..ja nu i helgen har jag gjort mitt..nu ska här göras julefint i mitt lilla lilla hem..efter att fått varit ett annat otroligt hem..vilket uterum de har där alltså..ett rum som ger en nästan religiös stämning...som många sagt under helgen när vi fikat där vid det stora slagbordet..tänk vad olika vi bor ändå alla....Min lilla skruthund..fick följa med min mamma hem igår , min mamma vart oxå inbjuden på julmarknaden och eftersom jag inte hade tid med rastning av hund igår så följde hon med henne ..nu saknar jag min skrutt ..får hämta hem henne i morgon..ser du den vita /grå ängeln som jag visar på bilden hos mej ??..den eller en "rostig" likadan har jag fått att välja mellan??...tror du jag kunde välja då??..funderar så var jag ska ha den ..ute...kanske och ha en ljusslinga i den..eller den vita inne eller..nää tänk att det ska vara så svårt att bestämma sej ibland:)..Under veckan som kommer ska jag baka en sats med saffransskorpor..min moster och några till av släkten ville ha ...OM det går så skickar jag till dej med..får väl skriva glas på paketet:)..ha de så bra och Nisse han får en juleklapp från mej..
kram,,Pia

Lisas torp sa...

Här håller jag naturligtvis med ovanstående - ditt hem är också otroligt vackert och inspirerande -Nina Hartmans likaså! Det skulle verkligen vara spännande att få se hennes butik.
Så fint det blev med vingarna på provdockan!
Det ska bli spännande att se din julklapp.
Ha en härlig vecka!
Kram
Lisa

(eddas) sa...

Flotte bilder......ja det er utrolig mye inspirasjon og hente i blogglandia i disse førjulstider:)
Har du adressen til webshoppen til Nina Hartman?
Ha en kos dag
klemmer

Lilla Blanka sa...

Hej goa Anette!

Ja åhh Ninas hem är ju en dröm och hennes butik vill man ju inte missa. Jag bor ju inte så långt därifrån (1,5 timme eller nåt)så det för allt bli ett besök där i vår eller nåt.

Ditt hem är underbart också ♥ och din provdocka med vingar är sååå fin!!! Sedan är jag helt förälskad i din runda kakelugn :)

Kram
Mia

Rummet för välbefinnande sa...

Jag har också njutit av de bilderna, mmmmmm......
Men, jag skriver precis som de andra här att ditt hem har samma effekt på oss andra här ute.
Det är alltid lite magiskt att kika in och se allt vackert du visar. Ja, hade det varit närmare så hade jag önskat mig en heldag, eller två, med dig och då hade vi åkt till Maria på HemTgårn för jag vet att du hade älskat det, så hade vi sovit över i en av hennes stugor och nästa dag hade det blivit Nina Hartman. Ja, drömma kan man ju alltid *ler*
Var hos Maria i helgen - suck!
Nu får du ha en fin vecka Anette!
Kram på dig!
Mia

Tess på Tilda och Mamma sa...

Godmorgon Vännen,
Visst har det varit fullrulle i helgen, men nu börjar en ny vecka med nya julförberedelser.Visst var det fina bilder i vakre hjem, det senaste numret och förra numret av lantliv är mina favoriter just nu.
Så fint det blev med vingarna på din fina provdocka/byst.Och dina ljus var har du lyckats hitta dom stora ljusen har letat ett tag men här finns det inte tror jag i alla fall.
Kram Theres

LOPPISLIV sa...

God morgon vännen! Så fint du gjort med änglavingarna på skyltdockan. Ja visst är det härligt med all inspiration man hämtar överallt, och Villa Hartmann är något utöver det vanliga, som en dröm...och tänk att jag besökt denna dröm och sett allt "live"...vilken lycka :-) Nina är så gullig och rar. Ska snart besöka hennes nya café/affär inne i Ängelholm har jag tänkt. Men ditt hem ska du veta ger lika mycket inspriation för mig som Ninas hem, du är stor förebild också, för du har ett vansinnigt vackert hem och ger massor av tips och härliga idéer jämt. Stor kram till dig, ha en finfin dag / Paula

Det vita dårhuset sa...

JÄTTE fint med vingarna Anette :-)

Ha det gott! Kram Erika

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint Anette, nu har du en egen ängel. Bra sätt och göra provdockan julig. Här är det inte så juligt, idag spöregnar det igen!
Ha en fin vecka, hoppas du trivs gott på nya jobbet.
Varm kram
AnnaMaria

[ c o y o t e ] sa...

Hej!
Kan inte annat en hålla med alla de andra här ovan..
Jag har inte heller så långt till Ängelholm.. får ta en runda dit frmåt..
Ha en underbar dag!
Kram Mia

Änglarnas hus sa...

Ja! Vi är nog många son njuter av Ninas hem..så personligt!!

Din docka blev såå änglafin!! :)

Ha det gottis!!
Kraam Sanne!!

livet på utanäs sa...

God morgon !

Ja , mycket inspiration får man lite här och där ...och du är ju en av de stora inspiratörerna =)

Många tänker ,oj om man ändå bott lite närmare Kalix =)

Änglavingar är så fint ... brukar ha små i granen ...

Ha en fin vecka , jag mailar dig sen =)

Kram Sussi O

Goa sa...

Hej min fina vän!
Ja du...jag kommer hit för inspiration! Den tryter aldrig och är alltid lika vacker. Jag tror inte du vet hur mycket du ger Anette!...bara för att du tycker det är så roligt. Vilket märks att du gör, i varje inlägg. Inlägg som jag ivrigt väntar på, tre gånger i veckan..:) Och varje morgon börjar min dagsrunda här, tillsammans med en kopp kaffe. And...I love it!!!

Men visst, klart att jag tänker besöka Nina, förhoppningsvis innan jul...*spännande*. Lovar att tänka på dig då!

Och du, tusen tack för varma ord om mitt reportage - GLAD..:) Det är ju alltid lite konstigt, när man har väntat så länge. Jag menar, nu ser det ju helt annorlunda ut. Men roligt, absolut! Och vet du, nu har min mössa fått ett namn, Anette. Vilket innebär att vi träffas oftare än du tror..;)

Puss på dig sötis och bästa veckan...

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där ANETTE, ja Nina Hartman har ett fantastiskt hem men så har du också! Jätetfin provdocka i vacker miljö!

Ja, hästvecka, det väntar mej med, el hästvekor rättare sagt, fram til jul: ) Men glad är jag för jobb! Ha en bra ny vecka i butiken! Mari.

Anette Willemine sa...

Nydelig! Det var vakkert med de store kirkelysene.
Ønsker deg en deilig mandag!

Klem fra Anette Willemine

Tessie sa...

Änglavingar är verkligen fint och passar extra bra nu i juletider. Självklart har även jag följt villa Hartman och visst finns där mycket fint! Bra att veta att hon har butik i Ängelholm. Bor närmare än dig men långtifrån nästgårds, men på sommaren så kan nog Ängelholm passeras :-)

Måste säga att det ä otroligt fint med golv blockjlus, men hur går det ihop med hunden??? Hos oss skulle de nog bli omkull välta direkt *suck*

Kram Torparfrun

Anonym sa...

Hej!
Visst är Ninas hem vackert,men Ditt är otroligt vackert!Dina vackra bilder och ord går rakt in i hjärtat. månd,onsd,fredag ny inspiration.
En bra vecka önskar jag Dig!
Vänligaste hälsningar Margareta Magnusson

Bitte sa...

Vad charmigt det blev med änglavingar på provdockan! :-)

Jag håller med om att Vakre Hjem är en underbar tidning och det här julnumret kan man sitta och bläddra i hur mycket som helst!

Kram
Beatrice

gamla skolan sa...

Hej Anette ! Ditt hem är också en inspirationskälla att ösa ur ! Du visar alltid så mkt vackert ! Jag varit i Ninas livstilsbutik , och jag kan säga dig att det är värt ett besök , där är så vackert så man blir alldeles salig . Dom öpnnar på Fredag , ( och jag kan berätta en hemlighet för dig , jag ska jobba där ! ) ska bli så spännande ! Kramar Susanne / den gamla skolan

Ett Vitare Hem sa...

ja det finns en massa underbara inspirerande bloggar, din är en sån ;o)
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Karin Krut sa...

Jaa visst är Ninas hem något riktgt extra :) Det är dom absolut bästa reportagen i tidningen :) Ditt hem går inte av för hackor heller ;) Provdockan blev jättefin med sina vingar :) Tack för dina fina ord om lavendelhjärtat!!
Ha en skön vecka
Kram Karin

Anci sa...

Jag blir inspirerad av dina vackra bilder !

Kram
Anci

My home is my Castle sa...

Helt utrolig vakkert....
Du har jammen et nydelig hjem du og Anette !!!

Klem,Kari

Fruädel sa...

Åh så fint! Blänger på min egen provdocka som är överbelamrad med halvfärdiga projekt och mer ser ut som en nåldyna, men hon kanske får ha änglavingarna på julafton iaf då ;-) Kram på dig duktiga du! / Tess

Skatan sa...

Carmigt att bevinga provdockan ;)

Önskar en fin vecka till dig med.

Trivs du förresten på ditt nya ställe? Gissar att det är en rejäl om ställning. Hoppas allt går bra.

Kram,

Anna

Ann-Catrin sa...

Hej vännen!!

oh så sött det blev med änglavingarna..
ja nu är det lätt att bli avis när man kikar in hos alla..så fint som alla har och pysslat
Och dig ska vi inte prtata om insprationskvinna där!1

kram kram
A-C

Millygarden sa...

Jo du det har jag inte missat! Ja bläddrar och bläddrar och njuter av allt det fina särskilt ifrån Nina! Vakre hjem är helt klart den bästa tidningen föt tillfället!

Kram Marina

Min Skattkammare sa...

Hej vännen!
Jag blir lugn och harmonisk när jag kikar in hos dig. Alltid så fint! Och även om jag gillar lite färg också, så inser jag att det ena utesluter verkligen inte det andra!
Tack för din kommentar, han läser dem tror jag! Ja, jag har ju redan berättat lite för dig.
Du ska fortsätta att blicka på målet, den krokiga vägen dit hjälper oss bara att inte blåsa upp vårat ego....
Jag tror att din bok blir en början på nåt nytt!
Jag ska minsann säga sen...
Vad var det jag sa!!! :o)))
Stor kram Kicki
Ps...jag julstädar, stryker så fina gardiner, ska ta kort sen.

Marie - Systrarna sa...

Tack för tipset om Vakre Hjem! Den tidningen kommer att inhandlas.. Åsså blev jag inspirerad som vanligt av dina bilder. Önskar mig nu bara en provdocka till mina änglavingar... ;-)
Kan passa på att tipsa om att vi kommer att ha en utlottning/tävling snart på Systrarnas blogg. Välkommen att titta in och vara med!
Ha en riktigt bra vecka - önskar Marie

Kära Hem sa...

Vad fin hon blev med vingar!

Ha en bra vecka!
Kram
/Anna

Gammelbålsta sa...

Hej!
Så fint med vingar på provdockan. Ha en riktigt bra vecka. Kram Aydan

Vita små hjärtan sa...

Hej Anette!
Vackert, och din kakelugn är ju bedårande vacker!
Kram Agnetha

Norregård sa...

Hej, hej!! Håller med hennes hem är fantastiskt! Men ditt hem är ju så fint Anette;o) Tänk vad många som inspireras varje dag hos dig!!
Har hon en butik i Ängelholm...får nog ta mig dit, så jättelångt är det ju inte;o)
Kram Kram Malin

Anonym sa...

Hej Anette!
Ninas hem är något speciellt, men det är ditt hem och din blogg också. Jag tittar ofta in till dig och tycker det är underbart. Det så roligt att se ditt hem och dina tips.
Ha en fin kväll
Gun-Britt

Drömmen om ett hus på landet sa...

Gillar ditt hem lika mycket om inte mer än Ninas.. bor i Ä staden själv. Så jag har tillfälle om jag vill...tror hon öppnade vintagecafe´nu den 4:e ...
MVH:Jeanette

Unknown sa...

Hej vännen,

Visst har väl Nina det fint i sitt nya hem.

Personligen är jag dock mer förtjust i hennes förra hem.
Är inte hlet 100 med det råa....
Fast det är klart när man får till det som Nina ja då är det ju en annan femma.

Har bara svårt att blanda i det helt gamla råa hos mig.

Du har minst lika vackert som Nina.
Dina idéer och din kreativitet ligger väl i samma division.

Jag hade nog hellre köpt ditt hem än hennes.

När och om du får möjligheter att komma ned hit till Skåne så vet att det finns husrum hos mig.
Jag har 10 mil till Ninas butik.

Skall dit innan jul är tanken Vi får se......

Spännande att se vad du givit till dig själv i julklapp.

Ha det bäst!
Kramsiar Jeanette

Helen sa...

Hej!
Jag som älskar att gå in på din blogg och blir så inspirerad av den, du har så fint, kan inte förstå att du behöver inspiration i din tur. Jag beundrar din kreativitet och fina blogg.
Kram/Helen

Carolina sa...

Vilken fin blogg du har!
Jag är ute efter en skyltdocka, liknande som du har.
Vart köper man en sådan?

/Carolina :)

. sa...

Oj, i Ängelholm!? Har bara 4 mil dit...Spännande!/Så vackra megaljus framför kakelugnen, och skyltdockan med änglavingarna...Vill haaa! Det får bli ett av mina leta-o-hitta projekt. Ha det gott, din blogg är underbar!/Camilla

. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vintage Rose Collection sa...

Hi doll,
Dovetales magazine is due out this week. I know your home will be beautiful.
As soon as I get my hands on a copy I will send to you..
Merry Christmas dear Anette!
Jo-Anne from USA

virgine sa...

Jag älskar din blogg, jag är en beundrare av Frankrike.
Din blogg är vacker !!!!!!!!!!

Prima Gård sa...

Tack för tipset! Jag har turen att bo i Malmö, så en utflykt till Ängelholm ska det absolut bli inom det snaraste. Hemsidan såg jättefin ut!

Trevlig kväll!

Kram Emma

The Secret Garden sa...

Hejsan!
Ja det ser så mysigt ut, blir liksom en liten annan dimension med vingarna.
Och så gillar jag ju kakelugnen, är sååå förtjust i kakelugnar!!
Visst är det mässingsluckor på den?? Så vackert!!

Ha en bra kväll!

Marie sa...

Kan bara hålla med om att Ninas hem är något alldeles extra, så otroligt mycket fint hon har! Men även här i bloggvärlden finns det ju hur många fina hem som helst, inspirationen och kreativiteten bara flödar bland alla dessa bloggande kvinnor, och ditt hem inspirerar ju hur många som helst varje dag. Tänk vilken tur att du bestämde dig för att börja blogga Anette!

Underbart fint med vingarna på provdockan. Kan inte fatta vart jag har gjort av mina stora änglavingar, hittar dem ingenstans, jag som hade fått en sån bra idé till ett fint julkort med barnen. Suck! Får väl bli till nästa år istället, om jag nu hittar vingarna!!!

Ha det bra!
Kram Marie

lottens vita och gröna sa...

hej gumman, vilka bilder jadu jag schwimmar nästan, fniss! du sätter ofta igång mig med ska du veta, nina hartman ska jag bara till, herrejisses vilket hem och den butiken ojojoj!
må väl nu anette, ta hand om dig, ska bli kul att se vad du köpt från nina!

varmkram lotten

Anna sa...

God morgon Anette! Så vackert med änglavingarna på provdockan!

Ja jag håller med om att Ninas hem är underbart, fast jag tycker du håller samma klass! Du har ett underbart fint och väldigt inspirerande hem:)

Kram
:)Anna

Unknown sa...

Hej!
jaa, hennes hem är så vackert. Carina och jag ska ner till Butiekn när vi sk ut på ett jobb i trakterna där. Det ska bli spännande!

Så fint det blev med vingar på din fantastiska provdocka..
Ha det så gott..
ps.. hoppas att du trivs på nya jobbet

Kram Anna mylovelythings..

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Hej Anette,
dessa inredningstidningar ger verkligen inspiration i full flöde och att kika in hos sina bloggisar! Vingar är så vackra, jag har både en stor och små. Min stora hamnade på en dörr med text av "Carpe diem", det tyckte jag var passande ihop!

Som många har skrivit om ditt hem, så håller jag oxå med som dem, att ditt hem är enastående och du är sjukt duktig på det du gör! Därför ser jag fram emot din kommande bok och vad du har att ge i den fronten med! Mycket spännande!
Ha en underbar fortsatt vecka och fortsätt i samma anda som alltid du gör, så vackert! Kramar Elin.

Golden&Vitt sa...

Härligt med inspiration :) Dina provdockor är bara för..vill haaaa med vingar:)

Jag kan känna hyacint doften ända hit från dig*ler* och inte blir jag allergisk när jag "snosar" på era.

Ha en mysig vecka/kram annika

linnea-maria sa...

Ja det var ett jättefint reportage! Men du ger mycket inspiration du med. Ha en fin vecka /linnea-maria

Helen sa...

Hej igen!
Som du vet är jag ju en ny bloggare och nu har jag min första tävling, kanske du vill vara med och samtidigt hjälpa mig att sprida info om min blogg.Titta in på min blogg så får du veta mer.
Kram/Helen

C De-sign sa...

Jag tycker ju att du verkligen bidrar med en massa fin inspiration!!!! ! Men jag ska inte sätta vingar på min provdocka....tänkte sy lite under julledigheten...så jag kommer att behöva dockan! och blir det så..blir det kors i taket...(varför säger man kors i taket?????) Ha det nu så bra med allt pysslande! Kram fr C

Fredrik och Micael sa...

Ninas hem är helt underbart.. Provdockorna är ju hur häftiga som helst.. har tänkt köpa in till butiken men det har inte blivit av.. kanske blir det nu på nästa mässa. Dessutom är dem bra att visa kläder på.. Vet inte om vi kan ha någon i vårat hem dock..

Nu är det middagsdags.

Kram/Fredrik

Vitt och Blått sa...

Vad gulligt med vita vingar på provdockan!
Ha en bra vecka - kram E

ANETTESHUS.COM sa...

Så vakkert, Anette!! Ikke minst nå i julen passet jo dette veldig bra! Så dekorativt og flott!!

Ønsker deg og dine en fortsatt underbar førjulstid!!

Stor klem
Anette:)