fredag 18 december 2009

Jag har planterat...

Nu har jag planterat min allra första Julros, den fick vara i soppterrinen..



Sen så planterade jag en massa hyacinter i olika glas, så fint då löken och jorden syns tycker jag, och lätt, bara att lyfta ur löken från plastkrukan och ner i glaset...enkelt och fint.


Några av lökarna satte jag i en stor gammal glasburk. Nu är det den stora linneduken som ska strykas, sen är jag nog ganska färdig till helgens glögg kalas...tror jag, om jag inte kommer på något i all hast..Jag lovar att visa några bilder från helgen, en liten smygkik kan ni nog få, för materialet till boken är annars topp hemligt..hii..hii..
Ha nu en toppenhelg alla
Kraaam Anette

42 kommentarer:

Ullis sa...

Jättesnyggt!
Jag hade också tänkt köpa en julros och plantera den med lite murgröna, men i stället blev det en stor vit azalea i en silverkruka.

Körsbärsgården sa...

Godmorgon Anette!

Jättefint med blommorna! Julrosen är fantastiskt fin och hyacinter hör julen till, likaså amaryllisar och tazetter.
Jag har planterat ihop 8 vita amaryllisar i ett gammalt tvättfat och med mossa och några murgröna blev det så fint! Enkelt och stilrent.
Din julros i den (vet jag!) efterlängtade terrinen är så vacker. Det enkla är det vackraste, se bara på hyacinterna i sina glasburkar. "Onödigt vackert", som min älskade Mormor brukade säga. :)

Må så gott och hoppas det sista i förberedelserna inför glöggpartyt flyter på bra och att helgen blir trevlig. Tänk, redan 4:e advent!

Kall fredagshäslning från Karin

LOPPISLIV sa...

Godmorgon! Julros har jag en också, de är så fina och hör julen till, oj vad många knoppar du hade på din, jag har bara en ynka blomma på, och knoppen som fanns skrumpnade ihop och dog, snyft...men det kommer nog flera snart igen hoppas jag. Till våren kan man ju plantera ut dem.

Så fint med hyacinter i glasburkar, och ooohhh vad spännande med en liten smygtitt, längtar som en tok efter er bok :-) Och helt rätt Anette, det vankas julfrukost på jobbet, sista fredagen nu innan jul...mums :-) Ha en underbar dag och helg, vi hörs. Kraaaam Paula

Sjarmerende GJENBRUK sa...

Det enkle er det fineste!
Julehilsen fra Hanna

Tess på Tilda och Mamma sa...

Godmorgon Vännen,
Jag bara ler min bänk i köket är full med lökar och en julros som förhoppningsvis kommer att hamna i olika burkar i dag.Längtar lite tills alla vårlökar kommer då har jag burkar över allt till dom. Men du vilken tur du hade på tradera man kan verkligen fynda om man har tur.Här är det också jobb alla dagar innan jul men en halv dag i dag med lillan så ska vi väl hinna avverka lite på listan men tyvärr är ju kylen också helt tom. Och stor handling tar ju en hel tid.Önskar dig en mysig helg och fjärde advent. Min syster är på Ikea i dag hade gärna följt med och kikat in till dig men fick inte ledigt tyvärr.
Kraaam Theres

Compact Garden sa...

Försökte att köpa en julros på en genomresa i går men snopet blev det när alla hade gått åt i ett nafs så det får bli julrosjakt i Göteborg istället..

Jättefint med alla lökar i glasburkar och det ska bli spännade att se lite mer bilder.
/Anne

Rummet för välbefinnande sa...

Godmorgon! Idag ska jag och barnen åka till Karlstad och julhandla. Tänk att kunna göra det.... det är en ny upplevelse :)
Blev så glad när jag såg att du lagt in nytt inlägg för då får jag så mycket energi och den kommer jag klara mig på hela dagen nu *ler*
Så jättefint med julrosen och hyacinterna. Lycka till på söndag nu och ha en toppendag. Du vet en sån där som man sparar inom sig och plockar fram då och då.
Ha en fin helg!
Kram Mia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon. En liten smygkik från kalaset ska bli kul och se, och ännu kuligare blir det när boken kommer. Julrosen är den vackraste av dom alla, julblommorna. Har ingen iår tyvärr, har grävt ner dom jag haft ute på våren. En växer bra men vill inte blomma, men prova och gräv ner din sen.
Ha nu ett underbart glöggkalas och en fin helg.
Julkram till dig vännen
AnnaMaria

Millygarden sa...

Haloj där! Jättefint! jag var ock köpte två stycken igår och den ena står i soppterrin! får se om jag lyckas fota idag innan det blir mörkt!

Ha en bra Fredag!
kram Marina

Fru Ekeby sa...

Hejsan svejsan!
Lycka till med glöggkalaset och fotograferingen! Spännande med boken!
Är det samma soppskål som du målade tidigare måntro?
Trevlig helg önskar fru Ekeby!

Vardagslycka sa...

Go´morgon Anette! Julrosen är så fin, jag har också köpt en som jag stoppat ner i min terrin ( men inte hunnit plantera än... ).
Vad kul det låter med glöggparty, det är skönt att få stanna upp en stund i julyran och bara få mysa, dricka varm glögg och umgås. Ska bli spännande att få se några glimtar sen.
Önskar dig en riktigt härlig adventshelg med mys och glädje.
Här har det blivit riktig julstämning ute, snö och 15 minusgrader.
Kraaam, Carina

livet på utanäs sa...

God morgon !

Min blogger är knäpp idag så mitt inlägg kommer i utspridda skurar ... inte fint, men det kanske går att fixa senare =)

Jag har också köpt min första julros , har aldrig haft någon förut. Vad ska vi göra med dem sen ??? Kan man plantera ut dem hos oss mån tro ?

Ha nu en fin helg och hoppas att helgens glöggstund blir väldokumenterad =)

Kram från Sussi O

Pilgården-Susanne sa...

Julrosor är såå fina! Men svåra att få att leva inomhus. Vi var borta en helg o min julros blev gul, se till att den får vatten. Vad fint med hyacinterna i glas.
Kram Susanne

(eddas) sa...

Enkelt og vakkert......lykke til med gløgg festen...det blir nok veldig hyggelig tenker jeg:)
ha en flott helg
klemmer fra meg

Helen sa...

Hej!
Vilka underbara planteringar du har gjort. Blir säkert uppskattat på ditt glöggkalas, ha det så trevligt.
Kram/Helen

Monica sa...

Hej Anette,
julrosen är en av mina favoriter, den är så fin! Hyacinter är så tacksamma och fina, man kan stoppa ned dem i vad som helst och det blir urläckert!!

Ha en fin adventshelg, hälsningar Monica

♥ Pia... sa...

Hej Anette...så fint du gjort..julrosen är väldigt vacker..har aldrig haft det hos mej såg flëra arr. hos min granne när vi hade julmarknaden där..såå tjusigt..men kom aldrig på att JAG skulle kunna köpt en själv:)...iofs inte för sent än...hyasinter är ett måste men iår pga lille killen Alex som har lite asmatiska besvär så får jag vara lite försiktig med den blomman... Glöggfest..mmm mysigt..visar bilder sen va?...och nu skulle jag kunna skriva en hel roman ..men efter att varit sjuk en vecka så har jag en del att göra idag på min lediga dag:)..ha de sååå gött..vi hörs..kram..Pia

Lisas torp sa...

Åh, vad dina gäster ska njuta, så fint som du har det!

Jättevackert med julrosen i terrinen och hyacinterna i glasen!
Ha en härlig glöggfest!
Kram
Lisa

hemtrevnad marie sa...

Å, verkligen makalöst maffigt ,men ändå enkelt vackert!!
Gillar ju också teriner vet du:)
ha en superfin helg!
kraaam

n o r d i n g å r d e n sa...

Sånt vacker hyacintgäng i olika glasburkar!!! Och julrosen i terrinnen, kan det bli vackrare....
Det måste vara en fröjd att få komma hem till dig på glöggfest!

Jag längtar hem. Är borta 5-22 dec, gissa om jag kommer fara runt som ett skållat troll då! Jag försöker delegera lite uppgifter till min sambo, men det går trögt, tex, häromdagen bad jag honom köpa TRE VITA HYACINTER för att mina gamla nog blommat ut för länge sedan. Hán ringer samma dag glad i hågen och berättat att han nu hade köpt det han skulle: TVÅ RÖDA AMARYLLISAR! Suck,jag blev så irriterad att jag började skratta: ) de har de inte lätt.....

Ha en mysig helg med nystrukna vackra duken, sååå vackert bordet redan nu är och kommer att bli! Mari.

mali-mo sa...

Vakkert blomsterarrangement....god helg ;)

Louise sa...

Härligt med alla blommor!! Dina gäster har mycket vackert att vila ögonen på! Då får vi vänta på smygtitten från glöggpartyt!!

Det vita dårhuset sa...

Ååååh! Jag vill också ha hyacinter...... Så vackert!

Önskar dig med en god helg :-)
Kramen Erika

Anette Willemine sa...

Så vakkert!

Kos deg med gløggen!

Ønsker deg en deilig førjulshelg!

Klem fra
Anette Willemine

Tessie sa...

Enkelt och vackert!

Kram Torparfrun

Norregård sa...

Hej!! Tack för din snälla kommentar hos mig!! Jag blir så glad;o) Alltid lika fint i ditt julhus!! Jag vill så gärna smygtitta på några bilder!!
Ha en mysig helg och lycka till med glöggpartyt!!
Kram Kram Malin

Annas skattkammare sa...

Hej Anette! Så fint du planterat! Det är så fint med julrosor och hyacinter.. Ha det så skoj i helgen!
Kram /Anna

Vida sa...

- Ja visst är det vackert med julroser och allergivänliga - har flera stycken vita (Maxi 59kr)....men tänk på att de inte trivs vid element eller annan värmekälla. Jag brukar plantera ut dem i April och då blommar de efter 2 år.
Så ljuvligt fina bilder du tar....
Lycka till med glöggfryntliga kalaset.
Kram
Vida

Anonym sa...

Hej!
Julrosor är undebara, dina hyacinter är så fina i sina olika glas. Glöggfest låter underbart.
Ha en fin helg.
Gun-Britt

Emma sa...

**Oh nu önskar jag att jag tålde hyacinter**

Anna-Lena sa...

Hej Anette!

Vilka ljuvliga bilder! Du gör alltid så fint med enkla medel. Det var sååå vackert med hyacinterna i burk och glas. Julrosen är nog julens vackraste blomma!

Önskar dig en mysig 4:e advent!

Kramar Anna-Lena♥

Golden&Vitt sa...

Så vackert med alla blommor:)

Ha en mysig glögg fest och längtar till att få se "smyg fotona" *ler*

Ha en bra 4 advent/kram annika

The Secret Garden sa...

Ja så vackert! Och så tänker jag också sätta de sista hyacinterna...blir jobbigt i längden att arrangera konstfulla uppsättningar om man har många hyacinter. Nä nu får det bli bara lökar på resten av dem! :)
Ha en fin helg!!

Janne sa...

Så utrolig lekkert:)

Lilla huset på prärien sa...

Julrosor är helt underbara! Jag köpte en förra året och hoppades kunna plantera ut den sen... men det gick inte för sig och den trivdes inte... de är så vackra tycker jag. Hoppas kunna hålla den om jag köper en till i år, de är ju inte helt billiga!

Ha det så mysigt på glöggkvällen!

Kram Jenny

Sallys hus sa...

Hallå där!

ååå vad mysigt med glöggparty!
Nääästa år...då ska jag minsann också orka o hinna...
Vilken fin julros du har....
Jag har faktiskt aldrig haft någon...kanske ska jag se till o köpa en i år.
Du har så fint o jag känner mig så avundsjuk på att du är så färdig.
Här är allt kaos.....jag ville också vara klar med allt nu så man bara kan njuta de sista dagarna innan......:(
Jag börjar äntligen bli liiiite sugen på att kanske börja blogga igen. Ska bli skönt att kunna ägna sig åt en blogg bara sen...;)

Ha en riktigt mysig 4:e advent nu och ha ett mysigt glöggparty!
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam Katarina

Hjerterom sa...

Hei :)
ÅÅ,så julekos det er med deg,kjempefint!!
Må kjøpe flere løker jeg også.du gir meg masse inspirasjon..

Stor juleklem Siw

Lotta-livets väv sa...

Så fint, så fint! Häromdagen råkade jag hitta ett gammalt nummer av Lantliv. Jag skulle ha ett recept! och tänk, där var ett av de otaliga reportagen från ditt hem. Du är ju världskändis! men inte så konstigt med tanke på allt vackert som du skapar runt omkring dig.
God Jul till dig!
/Lotta

Made in Persbo...Carina sa...

Hej gumman!

Å så vackert! Jag måste ta mig ut i skogen idag och plocka in mer julpynt :)
Så spännande det ska bli att få en tjuvkik till från boken. Kan knappt bärga mig tills den kommer ut. Å så jag längtar!

Julkram!
Carina

2,9-Marie sa...

Jättevackra blomplanteringar! Jag tycker att just blommor ger väldigt mycket julstämning. Ha en riktigt mysig och god jul! Marie

Marie sa...

Hej Anette!

Så vackra och mysiga bilder, är så julfint hemma hos dig! Hyacinter och julrosor är mina favoriter när det gäller julblommor, de är såååå vackra!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

[ c o y o t e ] sa...

Japp, nu är det dags att plantera nytt igen.. Det andra man satte innan 1a advent är torrt å visset..
Färskt å nytt ska bli härligt till jul med dess alla ljuvliga dofter..

kram Mia