onsdag 3 mars 2010

Vår hall

Det är nu två år sedan jag målade hallen och trappen vit, och trots att jag målade trappen med vattenbaserad färg så har den hållit fantastiskt bra. Jag valde vattenbaserad för att den torkar ju så fort, vilket är en fördel då man målar en trapp som det springs mycket i...


Så här ser det ut då jag kliver ut genom glasverandan..snö, snö och åter snö !! Vi fick ännu mera igår.
Jaa, ni, nog längtar man efter sol och takdropp nu !!
Ha det så bra alla
Kraaam Anette

51 kommentarer:

Vintage House sa...

God Morgon, Kom ihåg när du målade den vit den blev helt fantastiskt snygg och så mycket ljuv. förstår att du längtar ut det gör jag med. Igår hade vi en underbar dag med massa sol..
Ha en mysig dag
kram sandra

annashusidingtuna sa...

Var det beckers vattenbaserade färg du använde? Vi ska snart måla vår trapp och alla tips är välkommna.
Kram Anna

Det vita dårhuset sa...

God morgon Anette :o)
Jag har precis som du målat trappen med vattenbaserad färg och jag tycker att det håller alldels utmärkt.

Det är ju så himla skönt när det torkar snabbt ;o)

Ljuvlig hall du har Anette!!
Tokigt att halva är täckt med snö bara *fniss*.

Ha det bra där uppe i snön! Kramar Erika

Marie sa...

Oj, är det redan två år sedan du målade trappan. Känns inte alls längesen, men tiden går ju fort när man har roligt, och det har vi ju när vi bloggar.

Ja, nu längtar man verkligen till att snön ska försvinna. Men idag ser det ut att bli en dag med strålande solsken här, härligt!

Ha en bra dag!
Kram Marie

My Lovely Things sa...

Hej Vännen!
puh mer snö!!

Våran har börjat att smälta. Solen sken i går och det doppade från stuprännorna-härligt!!

Vad fin din trapp är. Jag ska ge mig på vår trapp sen när väggarna har blivit målade. Det ska bli så fint när vår hall är klar. Just nu väntar vi på pärlsponten som vi beställt!!

Det är et jätte jobb att måla en trappa, då är det gott om den torkar snabbt. Jag ska måla med jotuns färg, den gulnar inte.Det är bra tycker jag..
Kram Anna

Fruädel sa...

Takdropp??? När det här börjar smälta då blir det nog mer än dropp är jag rädd ;-) vi har ju en liten bäck på vår tomt...blir spännande att se om det går att tämja vatten att stanna kvar däri! Trappen ser superb ut! Vi har inte valt någon trapp till huset ännu och håller på och tittar på olika företag, det blir nog det ända vi inte byggt själva i huset! Om vi nu köper någon trapp vill säga, kanske snålar och bygger den själva men det kan nog vara lite tidskrävande tror jag. Kram på dig och ha det gött idag!/ Tess

Tess på Tilda och Mamma sa...

Gomorgon Vännen,
Här snöar det även i dag jag blir snart tokig på detta väder.Just nu känns det som om det aldrig kommer att smälta bort.Snön går övervårat staket och på taken är det 1,5 meter lite rädd att det ska rasa men vi kämpar för att tömma alla tak.Och i allt elände så är jag sjuk har legat i 5 dagar nu i hög feber som slutar med halsflusss blä.Ha en bra dag.
Kram Theres

LOPPISLIV sa...

Jag minns så väl när du målade trappan vit, den blev så vit och vacker så jag målade vår också efter det :-) Vitt och vackert är det ute hos er också, här i blekinge har vi minus idag men solen lyser alldeles underbart och för ett par dagar sedan hade vi plus så vår snö har börjat ge med sig nu, vi går åt rätt håll nu ialla fall, januari och februari är de månade som jag tycker sämst om och nu är de över...jipppeeee :-) Ha en finfin dag där uppe. Kraaaam Paula

sylvia sa...

hei.
ja hvite trapper er vakkert,har jeg å.tenkte å male den igjen dette år,å da med vanasert,har ole fra før,men etter 9 år har den gulnet,det er jo noe olje maling gjør,men ikke vannbasert.må nok ta heftgrunn under,så tror jeg det går bra.
sola varmer her på andre dagen,
å snøen synker bitte litt..
klem fra sylvia

Lisas torp sa...

Vilken vacker trappa du har!

Ja, ännu har vi vinter härnere också - rejält dessutom! Vi går ni in på 3:e månaden med minusgrader och snö, snö, snö! Det har snöat två dagar i rad nu här i Sthlm! Få se om solen håller sej framme idag!
Men...ni brukar väl ha vinter ett bra tag till hos er däruppe?!

Kram
Lisa

♥ Pia... sa...

Men käre du är det redan två år som gått sen du målade trappan ..oj vad tiden går fort!!Väldigt vackert och vilket lyft det gjorde...hos mej blir inte några storverk gjorda precis..bara allt det där vanliga..som måste göras..snö och sol är det åtminstone hos mej, solen lyser faktiskt idag med..än så länge är det väldigt kallt nästan 20 grader..19,7..brr..du kan tro att selma sprang fort ut och fort in:) En liten fråga..dina vattenbaserade färger håller du dej till helt vit eller bryter du något?..en liten undran bara..du får snart göra en lista på hur och vad du målar med:)..hihi...ha de gott vännen och snart snart blir det takdopp både där och här...
kram..Pia

Solsjö - Under en vind sa...

Ja vitt inne gillar vi men ute får det räcka med vitt nu! Här är kallt fortfarande men soligt, men så länge minusgraderna hänger kvar blir det svårt för snön att smälta.

Så fint i din hall! Bra att det håller trots vattenbaserat!

Ha en skön dag! Kram!

Millygarden sa...

Ja nu får det då allt räcka med snöandet. Är så himmla sugen på att få påta i trdägården och fixa med vår veranda som vi ska bygga räcken och bord och blomlådor mm. Bort med vintern och hit med vår!

Din veranda är verkligen toppen.
Ha en bra dag!
kram Marina

Bitte sa...

Ja, här är en till som börjar bli less på snön!

Vad fin er trapp är :-).

Kramar
Beatrice

Goa sa...

Den är så fiiin Anette!
Jag målade också min med vattenbaserad färg och den håller fint. Har faktiskt sån färg på alla våra golv, och det funkar bra. Och så slipper man all stark lukt också..:)
Så hoppas jag att jag en dag kan öppna ut från min glasveranda...ljuvligt! Men det blir nog att ge sig iväg och leta nya fönster..;)

Tusen tack för dina varma ord vännen min. De värmer gott!

Ha den bästa dagen och må gott...
Stora kramen

Old and New Home sa...

Jag målade oxo med vattenbaserad färg och håller med om att det funkar alldeles ypperligt. Förutom att mina katter gör såna märken när dom springer upp och ner och har KLORNA utfällda. Exakt på samma ställe kommer märkena med *Suck*

Ha en skön dag
Kram Cattis

Anonym sa...

Oi, så fin trappen fortsatt er! Hva slags maling har du brukt? Her er det strålende sol og takdrypp! Herlig!

hemtrevnad marie sa...

Ja, vi målade också med vattenbaserad ljusgrå färg, trappen och alla våra golv för snart tre år sedan...nackdelen nu är väl alla svarta hundhår, haha!
Här har vi snö och ljuvligt soligt!
kraam

Viveka i Bläckhornet sa...

Ja, jag har hört att den är jättebra.
när vi målade sovrummet så fick jag rådet att måla med oljefärg. Men blä vilket jobb och lukt. Och med flera varv så tog det ju flera dagars torktid också.

Ja nu är det bara en väntan på varma dagar som gäller. Så ALL den här snön smälter bort i ett nafs!

Ha en fin dag

Kram Viveka

Karin Lindström sa...

Hej Anette!

Ja, hos oss är det också snö, snö och åter snö men solen strålar från en klarblå himmel det är -8° och fåglarna kvittrar. Är det bara så här vackert så kan det få vara så flera dagar till.

Det var ju bra att färgen höll. Vår trapp är inte målad och jag har velat många gånger. Ifall jag får ett ryck så vet jag att den färgen går bra:)

Ha en fortsatt bra vecka!
Många kramar
Karin

huset ved elva-elin sa...

Hei :) Så fin å lys gang du har.
Hunden din Nisse var kjempe søt
Takk for titten.
Hilsen Elin

Ett Vitare Hem sa...

Näe nu vill vi inte ha mer snö hoppas att det som kom i måndags var det sista för denna vinter ;o)
Hallen är helt underbar!
Ha en finfin dag!
Kramis/LenaS

VITT, ZINK OCH SILVER sa...

Jag håller med till 100%...nu får det vara nog med snö. Jag börjar frukta att vi i norr kommer bli av med den runt midsommar om det inte ger sig snart, haha.

Ha en kanondag!
kram / Therese

Annas skattkammare sa...

Så bra när det håller! Jag försökte få trappen vitmålad, men sambon sa stopp.. så trappstegen sparades- fint det med men så ljust och fint det blir med vitt! Förstår att ni längtar efter vår nu uppe i norr.. här är det iallafall sol idag men oj vad det snöat denna vinter även i västergötland..
Kram /Anna

Madame Petite sa...

Vattenbaserat är bra för naturen... blir alltid lika glad när jag läser att folk målar med vattenbas. Det blir ju fint och dagens färger håller bra även om de är milda! Så hurra rop från mig! Det är bara att lyfta på hatten (som de säger på ICA) :)

De gamla teknikerna och färgerna må vara vackra men vem bryr sig om det om ingen jord finns kvar att möblera på...

Kram från Jenny

Rummet för välbefinnande sa...

Ja, det är bra med vattenbaserad färg. Ingen lukt och snabb torktid......
Hallen är underbar och jag längtar ju efter att få en egen hall att njuta av *ler* - i mitt hus/torp alltså. Men, det kommer det också. Det gäller att njuta av det som livet har att ge just nu och det är ju faktiskt en hel del. Ska bli så kul att göra iordning lokalen och det är många som börjar bli intresserade av att få komma och handla och det är ju så roligt!
Skapar för fullt nu inför helgens mässa som jag ska vara med på. Har gjort lite tavlor, böjt lite tråd och skapat en del smycken.......
Ha en fin-fin dag Anette!
Stor kram Mia

Tulipa sa...

Hej Anette!

Tack och lov så smälter snön här...solen står på och värmer så gott och det droppar från taken...

Vilken vacker trappa... Skönt om man inte heller behöver hålla på och fräscha upp de vita på golven.

Hoppas du har en fin dag, gärna med solsken på snön!!!
Kram mariette

Nilla sa...

Jättefint med vit trapp.
Det vill jag oxå ha.

Blir det inte halt med målad trapp eller använder man nån särskild färg med nån sand i ?
Har hört att det finns nåt sånt.

Kommer ihåg att nån på nån blogg klagade över att deras trapp blivit hal som såpa men det kanske beror på vad färg/blankhet man väljer.

Vad säger ni alla kloka "out in space" ?

The Spirit of Abundance sa...

Hej Anette,

Trappan ser ju helt underbar ut. Jättefint med vitt!! En vacker dag har jag också en lika fin trappuppgång, dvs sedan när jag bor i mitt drömhus .... :)

Ha det så bra!

Nona

hagagården sa...

Hej
Ja viist länktar man efter sol och takdropp nu,härlig trapp du har,vit och fin.
kram o ha en go dag.
ninni

Jenny sa...

Hej Anette!
Vad fiint med er vita trappa! Sådär vill jag oxå ha det i vår hall/trapphus:)

Här i Göteborg har vi sol idag men flera minusgrader..vill ha plus o tö nu!

Ha det bra!

Kraam Jenny

katarina sa...

Hallå där!

Oj....är det redan 2 år sedan??
jag minns när du gjorde det för jag tänkte då att jag skulle få ändan ur o måla vår vita trapp grå....
Usch...det har inte blivit av än....:(
Så söt Nisse är med sina bedjande ögon..hihi...rätt lik Sally faftiskt.....fniss..

Vilka kloka ord om fikapaus...hmm...måste nog börja fika mer alltså!!

Ha en mysig kväll!
Jag ska o fika hos min syster som fyller år.
Kraaaaaaaaaaam
Katarina

gamla skolan sa...

Den blev verkligen jättefin ! Håller på att slipa vår trappa nu , sen ska den målas . Den var tidigare i furu med en "underbar" medaljong heltäckningsmatta på . Kramar Susanne / den gamla skolan ♥

Anonym sa...

Vackert med en vit trapp!!! Här sken solen halva dagen sen kom det snö igen :( Kram Sofia

Norregård sa...

Här har vi sol och takdropp!!!
Förstår att du längtar men det lär väl dröja ett tag till innan våren kommer till Dig??
Ha det bäst!!

Kram Kram Malin

Sussi sa...

Det första man ser när man kommer in i vår hall är en trappa som är rena furuchocken! Jag håller precis på och målar den vit, och jag använder också vattenburen färg. Hoppas det blir bra...men dina erfarenheter låter ju lovande!
Kram
Sussi

Emma sa...

**Så tjusigt med vit trappa**

Hvit Villa sa...

Så vakre bilder!!

Anonym sa...

For en nydelig trapp! Jeg vil male vår trapp til våren, håper jeg får gjort det. Det er visst en himla jobb?? Jeg skulle gjerne ha lukket trappen vår også, men det blir så dyrt...men det er absolutt penest!

Klem Kristine

Vitt hus med svarta knutar sa...

Allting är vitt vitt vitt...och igår och idag har det varit fantastiskt vackert med strålande sol.
Kram,
Regina

Drömmen om ett hus på landet sa...

Tiden går så snabbt...
Själv har vi haft JÄTTEvackert väder med sol som värmer gott om dagarna. Passade på att lägga ut bilder på de späda blommorna på bloggen.. Men nattetid fryser det ett par minus.. följd.. det som töat fryser till och det blir snorhalt.. Dags att köpa pensionärsbroddar=D
Kram Jeanette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon. Trappan är lika fin som när du målade den, det var bra färg du hade. Här är lika vintrigt, fast jag får inte upp dörrarna i uterummet. Dom är fastfrusna, kanske tinar idag.
Ha en fin dag
Goa kramen
AnnaMaria

Pia sa...

God morgon dit upp i norr!
Jag kan berätta, att här i Åbo lär vara ännu mera snö, än i Uleåborgstrakterna. Det är helt otroligt, tar det aldrig slut?!

Ha en fin dag Anette!

Kraam Pia

TUSEN VASER sa...

Tack för tipset....ska måla hallen men har varit tveksam till vattenbaserat, det verkar ju funka:)

Vita små hjärtan sa...

Du har det lika vackert i varje vrå....
Ha en mysig dag!
Kram Agnetha

Nina`s Lantliga med Pamp sa...

Hallå där,
Du har det sååå vackert där hemma. Ljust oavsett säsong.
Kram, Nina

me and alice sa...

Halloj!
Er hall är så vacker Anette. Vår trapp är det snart dags att måla om. Har blivit ganska nött under åren då barnen växt upp...
Bara älskar din glas veranda... Om jag ändå hade en sådan...

Ja man undrar ju om det finns något slut på denna snö. Här är så mycket snö att vårt gärdesgårds staket nästan inte syns längre.
kramelikram Susanne

Fröken Råsmart sa...

Vita trappor är jättefina, vi håller på och målar våran också. Vattenbaserat såklart :-)

yvonne-56 sa...

Vad fin din trapp är.
Här hemma försöker jag påverka mannen till att måla mer vitt - det är svårt.
Vi målade vårt trätak i lilla toaletten men trät rör sig så att det spricker. Hur gör du för att det ska hålla eller är det bara att gilla läget?

Inka sa...

Hej, Jeanette!

Vilken tur att färgen har hållt, fastän det är vattenbaserat. Mycket snyggt också måste jag säga,

Ja, nu räcker det med vinter. Jag har då aldrig någonsin längtat så mycket efter vår som i år (det rimmar).

Trevlig helg på dig


Kram Inka

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.