onsdag 2 februari 2011

Vardagslyx !

Vardagslyx, visst är väl det en god fika, hembakade bullar och gott kaffe !!


Det är alldeles för sällan som man stannar upp i vardagen och lyxar till det, är ni likadana eller unnar ni er fika då och då ? Det blir nog mest på Fredagarna och helgerna för mig, kanske mest för att jag är rädd att rulla fram till sommaren om jag fikar för mycket...fniss..


Jag måste ju meddela er hur det gick för lilla Nisse igår hos veterinären, det gick jättebra, han var sååå duktig, nu har han fått medecin så då ska allt bli bra med honom.
Ha en fin dag alla
Kraaam Anette

38 kommentarer:

Lisas torp sa...

Vilket inbjudande fikabord du visar! Så fina muggar! Ja, visst är det viktigt med lite "lyx" i vardagen då och då!

Hoppas att lilla Nisse kryar på sej!
Kram
Lisa

gamla skolan sa...

Godmorgon där långt borta !
Vilken tur att det ordande sig för lille nisse !!
JA , att stanna upp i vardagen är viktigt ! För min del blir det dock inte så mycket fika , är just nu inne i en viktminskningsperiod . Men man kan ju stanna upp på annat vis :)
Kramar // Susanne ♥

Bruno och Mig sa...

God morgon!

Vardagslyx behöver alla då och då.
Och lyxigt blir det med så vackra muggar och fint dukat. Myyys.

Skönt att lilla Nisse är på bättringsvägen. Det är inte kul när djuren blir sjuka.

ha en bra dag

L

Gammelbålsta sa...

Hej!
Härligt att det gick bra hos veterinären med söta lilla Nisse. När man har ett jobb som jag så unnar man sig nog lite mer fika än vad som behövs... igår bakade jag semlor till konferensgästerna och var ju tvungen att prova förståss..
Ha en riktigt bra dag Kram

Så Vitt Jag Vet sa...

Ja vardags lyx är nog trevligt . Vackra koppar.... Din Nisse ser så gulligt ynklig ut då den sover på sin dyna...
Ha det bra...
Kraam
SAnne

LOPPISLIV sa...

Ja lite vardagslyx måste man unna sig, det gör lite guldkant på tillvaron. Igår åt jag en bakelse och lyxade till det rejält...hihiii :-) Firade mitt "vita" rum, jag är så himla nöjd, och fattar inte varför jag draggat med detta beslut, men som sagt...ibland behöver det mogna fram...hihii

Vad skönt att lille Nisse är på bättringsvägen!! Idag ska jag boka massage :-) så jag orkar måla sovrumstaket snart också, det står näst på tur...alltid har man något som ska fixas eller hur??? Ha nu en underbar onsdag. Stor kraaam P

Vardagslycka sa...

Vad skönt att Nisse mår bättre! Det är så jobbigt när de är krassliga och man inte riktigt vet vad som är fel. Han ser ut att mysa gott på dynan i alla fall.
Visst är det viktigt att unna sig lite vardagslyx ibland och fika är aldrig fel. Jag älskar att baka även om jag inte alltid smakar det jag har gjort, men det brukar uppskattas bland de övriga här hemma. Du har dukat så fint och jag kan känna doften av nybakade bullar, mmm.
Ha det gott.
Kram, Carina

Vintage House sa...

Hej
Ja lite vardagslyx måste man unna sig:)
Brukar alltid fika med barnen:)
skönt att det gick bra med Nisse
kram sandra

Sea Angels sa...

Glad you are both feeling better, little Nisse looks so comfy on his gingham bed, I think he must be dreaming of running in the spring sunshine and sniffing the grass.
Hugs Lynn xx

Ljusa vardag sa...

Vad skönt att allt gick bra med Nisse!! Ja visst är det vardagslyx med nybakta bullar! Idag ska jag göra en laddning med semlor. Ska bli mums. Mvh Anna

Unknown sa...

Nisse lilla sötnosen då...

Fika är gott, alldeles för gott. ;-)



Ha en mysig onsdag!

Kraaaaaam,
Maria/Javabönan

Tulipa sa...

Godmorgon Anette!

Fika...ja, det skulle man väl vilja göra varje dag, men det går ju inte...
Men ibland på vardagarna får man ju så klart göra det!!!
Ser så gott och hemtrevligt ut där på bilden...

Och så söta Nisse, ligger och tar igen sig och kurerar sig...

Må så gott!!

Kraam Mariette

n o r d i n g å r d e n sa...

Åh va skönt att höra att Nissegubben är bra igen! Han är så söt där i sin egen hörna, vackra fikamuggar och jag brukar tänka när du skriver att du är en sån godisgris och fikar på fredagar, vad är då jag, jag fikar varje dag =)!!!! Jag älskar livet och gofika! Men att fika varje dag är nog inte så farligt, det är om man dessutom unnar sig tex godis och andra onyttigheter varje dag!! Vi lever här och nu- unna dig och fika, det är glädje och utav glädje blir man vecker!! Mari.

Ett Vitare Hem sa...

Ja och de där små guldstunderna ger ju så mycket så man borde prioritera dem, förra veckan sa barnen att de var sugna på semlor så jag sa att jag skulle ut med soporna och det skulle jag men så tog jag bilen och snabbt for till affären och köpte semlor och så härligt att överraska familjen med semlor, lite nusigt vardagslyx ;o)
Skönt att det löste sig för lilla Nisse.
Ha en fin dag!
Kram/Lena

Hildas hem - Sofia sa...

Skönt att Nisse är på bättringsvägen! :)

Jag älskar att fika men gör det allt för sällan. Det är verkligen en vardagslyx som man borde unna sig lite oftare.

Ha en fin dag!
/Sofia

Västbacken sa...

Mysigt med fika. Det blir nog mest på helgerna eller när någon kommer på besök.

Lotta

Villa Hasselbacken sa...

Visst är det så att man är dålig på vardagslyx. Jag försöker att laga lite extra god mat ibland fast det är vardag. Det hände tex. igår då det blev kyckling med hemgjord klyftpotatis och god gräddsås. Ungarna utbrast: Varför får vi så god mat på en tisdag?
Ja, vi behöver lära oss att leva mer i nuet och strunta i vad man ska och inte ska.
Fika är jag dock allt för bra på. Blir nog vassen i sommar.
Kram Lena

Designe sa...

Härligt med fika!:) Nog fikar jag mer än fredagar och helgen....just nu är jag svag för semlor. Jag får begär på dom..åt en igår och sen tryckte jag i mig lite hallon och lakritsbåtar till bygglov igårkväll:) Men visst tänker man att man inte borde när man känner sig obekväm runt midjan!:)...men jag tycker att det är livsnjutning oxå så länge man inte har hälsoproblem och mår dåligt! :)
Kanske blir det en tur i skidspåret ikväll så man kan unna sig lite gott! :) Ha en bra dag! Kram

Sallys hus sa...

ååå Anette....
Sååå skönt för lill-nisse att han blir bra snart igen..;)
Min lilla tuss har fått vara hemme den här veckan. Mattias har vart hemma o varit sjuk....hon är såååå uttråkad när jag kommer hem o full av bus......igår hade hon lyckats hitta en sån där blå disksvamp....den var söndersmulad i micro-delar...dagen före var det en disktrasa som blivit söndersmulad...haha....gumman.
Ikväll ska hon bli badad o borstad....det värsta hon vet..;)
Så ikväll blir det en riktigt svettig kamp kan jag lova..;)
Kanske ska unna mig lite vardagslyx efteråt...;) Hembakt vore gott!!! Neeeej eftersom jag redan rullar fram o tänkte att rullningen skulle avstanna är det kanske bäst att låta bli..;)

Dina muggar är så fiiina...prickit är bra fint!
Kram o ha en fortsatt mysig dag!
Kram Katarina

Annas skattkammare sa...

Ja det är verkligen vardagslyx, något jag gärna unnar mig med någon vän nu när jag går hemma och väntar på bebis.. =)
Du visar så fint!
Kram /Anna

Rose Garden Malevik sa...

Hej Anette
Vardagslyx e bra :)
Hoppas Nisse blir bra fort......
ha en fin dag
Håkan

Jill sa...

How sweet is Nisse curled up on his cushion, glad he is better. You are right the simple things in life are always the best! coffee and pastries no contest!
Jillx

Fru W sa...

Måste instämma att jag är precis likadan. Glömmer liksom av att fika hemma. Men på sommaren när vi är på landet, då fikar man ju ständigt:)
Bullarna ser väldigt mumsiga ut. Ha det fint, kram Sofia

PictureBook.. mine. sa...

Delikate.

Line fra huset på landet sa...

Mmm..det så godt ut:) jeg synes i grunn jeg litt flink til dette med hverdagsluksus. Hadde et innlegg om det her om dagen selv, og det er jo virkelig ikke så mye som skal til;)
jeg er hjemme og da er jeg også blitt flinkere til å lage meg noe ekstra godt som er sunt til lunsj. For eksempel så kan jeg lage en herlig salat med varm sjampinjong, foccacia og tzatziki..eller jeg lager meg en bruschetta med kylling, mozarell og en søt balsamico. Dessuten nyter jeg ofte en god kopp chai latte. Det er godt det! :))
Idag skal jeg faktisk bake boller. Fikk Kenwood av min mann til jul, så nå går det unna med bakingen her. Men jo, huff..det er lett å rulle rundt før sommeren kommer ja :( jeg prøver å blande det å spise sunt samtidig som jeg absolutt må kose meg innimellom med litt søtt og hjemmebakt også.

Bollene dine her ser nyyydelige ut. Kan formelig lukte kanel og nytraktet herlig kaffe helt hit! :)
Ha en god ettermiddag Anette. Kos deg!
Klemmer fra Line

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Nisse gosingen, han ser så go ut när han ligger och sover. Bra att allt gick bra, nu mår snart Nisse bra igen. Lite får vi unna oss med fika, här blir det på fredag. Då kommer Mia/rummet för välbefinnande hit.
Varm kram
AnnaMaria

Jes/Vita villa vila sa...

Mums vad gott det ser ut Anette!! Skönt att fina vovven har fått medicin också.

Kram Jes

Marie sa...

Bara älskar dessa prickiga muggar från greengate. Men har aldrig kunnat bestämt mig för vilken färg så det har aldrig blivit att jag köpt mig några. Fika är alltid gott men det får ju inte bli förmycket av det goda. a det gott, kram Marie

Rummet för välbefinnande sa...

Tjingeling, hoppas du har det bra!

Åhhh så fint köket är och jag är så såld på ditt skafferi....

Vet du, jag brukar också försöka ta mig tid till vardagslyx emellanåt. Har insett - ju äldre jag blir vet du - att det är så viktigt att göra varje dag till något speciellt och inte vänta in det bra i livet. Därför brukar jag lyxa mig med ett bad och tända levande ljus, att äta gott och ta ett glas vin, att släppa allt och läsa en god bok - OCH ALLT DETTA MITT I VECKAN!!! Precis då när jag känner att jag behöver det som bäst.
Förr var jag så att jag skulle lite tålmodigt så där vänta till helgen, och lyxa mig då. Men, som sagt - jag försöker göra varje dag till ett litet mästerverk på sitt eget speciella sätt.

Ha det så bra vännen!
Kram Mia

Inredningsfrun sa...

Vardagslyx ska man alltid se till att unna sig!
Idag hämtade jag tvååringen på förskolan och sedan åkte vi ner till konditoriet. Där satt vi om mumsade semlor och myste. Det är vardagslyx för mig :)

KRAM

// Inredningsfrun

fröken knopp sa...

Åhh Anette, de där skulle jag behöva bli bättre på, stanna upp o njuta sådär mitt i veckan..jag bara rusar på..Men vet du vad?! Imon eftermiddag blir det fika här hemma hos oss..:)

Dina muggar är underbara!!

Varmaste Kramarna Elin

Hanna sa...

Så mysigt det ser ut.
Ha en mysig onsdagskväll.
Kram
Hanna

hemma hos lilla mej sa...

Ja mysiga fika stunder är ju bara så underbart.Lite guldkant på tillvaron behöver vi alla-Vad skönt att det gick bra med lille Nisse.Ha en fin dag.Varm kram Rita ♥

vitadrömmarobusigabarn sa...

Håller med o njuta det måste man!
Vad fint ni fått det i köket det är så snyggt!

Ha en underbar dag
må så gott Kram Tina

Blogg by Maliin Stoor sa...

Att förhöja vardagen är DET BÄSTA!!

´Njuta med familj/vänner!
Lovely!


Må gott


Maliin

marianaskeramik sa...

mmm gott för både magen och ögat!!!
ha de gott
marianaskeramik

Lilla Blanka sa...

Gokväll Anette!

Skönt att det kommer att bli bra för lille Nisse ♥

Ja, lite fika är ju så mysigt! Har redan gjort upp bakplaner för helgen, hihi :)

Kram
Mia

Made by Ina sa...

Ja verkligen vardagslyx ;)
Ska själv baka bullar imorgon ska bli så smasken.
Underbar blogg inne och kollar ofta!
/Marina