måndag 1 augusti 2011

En utedukning till TV4 Hemmakanalen !

För ett tag sedan så hörde TV4 Hemmakanalen av sig till mig och ville att jag skulle ge tips på en utedukning !! Jag blev jätteglad och gjorde en dukning på studs...




Jag behövde inte fundera länge så var dukningen klar, jag släpade ut möbler och saker i ett hörn av vår trädgård. Om någon såg mig då jag höll på så måste dom verkligen ha fått fundera, jag dukade och sen plockade jag bort allt på några minuter igen... Vill du se hela dukningen och min text klicka HÄR !


Ha det gott alla


Kraaam Anette


P.s Tack för alla fina kommentarer i mitt förra inlägg om verandan !!


27 kommentarer:

marie jm sa...

Hej Anette! Har läst här många, många gånger men har aldrig kommenterat förut,tror jag. Första gången jag var här måste ha varit för 4 år sen!!! Har du bloggat så länge, förresten?? Nu har jag lagt till dig i min blogglista. Hoppas det är OK? Kram från en norrbottning boende i Östergötland. Marie. (Köpte gardiner i din butik till min glasveranda, som jag är så nöjd med)

Johanna Stålros sa...

Efter att ha följt din blogg ett tag så har jag ganska höga förväntningar, för jag vet att du är grymm- och du har gjort det igen!!!!! En fantastisk och inspirerande dukning. Hejja dig. Kram Johanna

Maja sa...

Va kul för dig att få sån bekräftelse :)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gomorron
Så vackert, härlig sommarkänsla över din dukning. Superfina glas, blev så skirt och fint till det vita. Jo du, våra grannar har nog undrat ibland, nu tror jag mina är ganska vana.
Glad sommarkram
AnnaMaria

vitadrömmarobusigabarn sa...

Underbar dukning och så kul att få vara med och ge inspiration!

Ha det fint sommarkram Tina

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ sa...

jättefint du gjort♥ kram

Ann-Catrin sa...

Morrn Anette!

oj vilken ljuvlig dukning.. perfekt sommardukning med alla söta detaljer.
Gud så somrigt och fint.
Duktig du är!

men oj oj er veranda... så himla fint..
Vilken lycka det måste vara att ha det klart.

Ni bor ju så fint alltså ..man blir ju grön av avund!

passa på att njut nu..
det är ni värda

Många kramar
Ann-Catrin

n o r d i n g å r d e n sa...

Men åh va kul!! Finns ju inget roligare än att duka vackert och särskilt utomhus!!! Jag har också gjort "låtsasdukningar" för att i nästa veva ta bort dem, anses säkert jobbigt för en del men brinner man för detta är det ju sååå kul! Så läckert med det gamla lakanen och de gröna glasen, åh va somriga och fina, kan inte ha varit mer passande!!! Gärna en måltid i din garden! Ska kolla in hemmakanalen nu också... Mari.

Syster vit sa...

Det där såg väldigt mysigt ut precis som på mormors tid...like.
Kram Liselott.

rosenälvorna sa...

Vad häftigt kul att få göra en dukning på begäran av hemmakanalen! Ska kika in på den senare i dag.//Christina

Ett ögonblick sa...

Vackert!!!

//lisamaja

Anonym sa...

Njä, helt klart fint, men jag skulle nog ha lagt ner lite mer energi på att stryka lakanet och fotat så det syns att du inte vikt in kanten bakom. Kanske dukat till ett speciellt tillfälle, som middag eller frukost, eller bara fika. Man dukar ju för att ha det inte för att titta på det.

där fick du feedback.

Bättre kan du, du har ju stylingfirma.

/Anna

LOPPISLIV sa...

Godmorgon Anette! Ohhh vad roligt, jättefint reportage, var nyss inne och läste :-) Så mysigt att duka ute i det gröna, just dukningen och piffet runt det är ju så himla kul, att göra det där lilla extra, gillar dina gröna glas, och igår dukade jag fint här hemma med ett lakan med röda monogram på, då tänker jag alltid på dig :-))

Nu har halva semestern gått, två veckor kvar. Vi har fått sol och fint här igen, härligt!! Håller du på och bakar och putsar fönster idag då?? fniss :-)

Stor kraaaam Paula

LantlivsAnette sa...

Du Anna/Anonym här ovanför...visst man ska ha åsikter, men min tanke med dukningen är att det inte ska vara krångligt, snabbt o lätt gör man en fin dukning ute, lakanet ska vara ostruket, kanten ska synas, vi tar vårt udda porslin, tar lyktan från trappan..nött och charmigt..vi dukar ute i grönskan och umgås ! Dukningstemat var inte att visa mat, bara hur man lätt kan göra en fin dukning ute.
Hälsningar Anette

Anonym sa...

Tanken min var inte heller att visa mat, men man dukar ju för att äta eller fika, annars dukar man ju inte eller hur? ;)

Ha det bra

/Anna

Millygarden sa...

Fint som alltid när du fixar och donar Anette!

Är superdålig på att blogga nu barnen tar min tid och så är vi ute halva nätterna och njuter av den härliga sommaren! Hoppas du ahr en fin somamr och en skön semester trots måling och annat.
Kramis Marina

Ninnis sa...

Kul att du får bekräftelse på det du kan så bra...=)
Jättefina tips...TACK.

Kram Ninni

Pia sa...

Åh, du din...ja, vad skall man säga? Här sitter jag och läser dina råd - som om jag aldrig dukat ute förr! Du får det att låta så härligt, man blir så inspirerad - och man (=jag) lär sig av dig! Inte hade jag kommit på iden att pryda med t.ex lönnblad, som är toppen enkelt och super fint! Och det bästa av allt; du får det att se så "nonchalant" ut, samtidigt som det är så festligt!

Tack för en trevlig lässtund igen!

En stor kram!
-Pia-

Mariette sa...

Hej Anette!

Vilket roligt uppdrag du fick!!!

Och vad fint det blev! En ljuvlig sommardukning...

Du är så duktig!!!!

Måste ju också kommentera ert arbete med målningen, så kul att se slutresultatet! Kanonfint! Det ockragula gillade jag också men en förändring kan vara trevlig ibland...

Må så gott nu och vila när målningen är klar!

Kram Mariette

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Haha! Jag såg dig framför mig. Bubbandes med möbler och sen undan igen!
Kul att bli tillfrågad! Må så fint!

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla sa...

Himmel, vad fint!

Kram från Australien♥

Min Svägerska och Jag sa...

Snyggt! Man vill bara sätta sig där och njuta av något gott att äta och dricka.
Kram Linda

Maria sa...

Jätte-fin och charmig dukning! :-) Jag säger inget om strykning och dylikt, men blev ändå lite besviken när jag skulle titta på bilderna inne på "Hemma-kanalen" för det var ju i princip samma bilder fast monterade på olika vis. Det fanns inga direkta närbilder eller bilder ur fler vinklar, vilket hade uppskattats mycket eftersom bilder många gånger säger mer än tusen ord och inspirerar väldig mycket! För övrigt en väldigt fin dukning! :-)

nettans lantliga hem sa...

Fin dukning. Härligt att sitta ute i trädgården och äta eller fika. Vi har ju haft kanon bra väder här uppe i Norr.
Ha en fortsatt trevlig sommar!
/ Nettan

Sallys hus sa...

Hej vännen!
Nu tar jag mig äntligen tid framför datorn igen..;)
Jag har kollat reportaget...vad duktig du är! Jätte jätte fint!
Meeeen woooooow....alltså!!!!
Verandan...vilket jobb ni lagt ner och vad snyggt det blev!! Helt otroligt..som ett nytt hus! det gula var också fint med det grå ligger kanske lite mer i tiden...,) Suuuuper...jag blir sugen på att måla vår dörr grå...kanske nån gång. Lite mycket annat just nu!
Ja du...även fast det inte är färdigt runtomkring poolen ännu njuter vi för fullt. Har sista semestern för den här sommaren den här veckan och jag har lovat mig själv att njuta o ta det lugnt! Ligger i solstolen och läser trädgårdstidningar, tar ett dopp och springer iväg o gräver lite emmelanåt. Har fått ett enormt trädgårdsintresse helt plötsligt..;)
Vuxenpoäng...precis som mögelosten...hihi..ja visst är det gott! Jag har bara gillat det i såser förut så i lördags bara helt plötsligt. Svart castello på ett lite grovt kex/tunnbröd o så en liten liten klick jordgubbsmarmelad på...jösses så smaskigt. Jag har snart ätit upp en hel ost själv sen i lördags. Det bättrar ju inte precis på chanserna att komma i ett snyggt fodral till 40-års dagen...hihi...

Så söt Nisse är där han ligger...
Sally tycker allt vi är bra tråkiga också. Hon är så söt o kommer springandes med sin pipmojäng som för ett par månader sedan var hennes baby, och ser ut som..-kooooom nu!! Jaga mig!! Det är det roligaste hon vet. När hon bär på något och så ska vi jaga henne...precis som ett litet barn.
Vad tycker Nisse bäst om?

Vad fina kuddarna var också!! Jag har inte sytt på 100 år nu. Måste göra i ordning syrummet så jag kan komma igång. Hr ju kilometervis med tyg som ligger o väntar.

Ha det gott!
Kram Katarina

Cottage 1945 sa...

Such a lovely table setting!

Vardagstugg sa...

Väldigt fint och somrigt! =)

Annelie