onsdag 27 juni 2007

En spegels förvandling....

Denna lilla bords spegel har jag inte haft framme på länge..den är så guldig..men..hmmm..kanske man skulle måla den...sagt och gjort..fram med penseln...


Voila...vilken skillnad håll med om det...och det tog..jaa..typ 10 minuter så var den målad ...det som tar längst tid är ju att få fram alla grejer när man ska måla...

Ibland funderar jag på att vitfärgs försäljningen måste ju ha ökat i Sverige..undrar om det finns nån slags statistik på vilken färg/kulör som det sälj mest av...det måste vara vitfärg eller hur ?


Jag höll till i verandan igår kväll då jag målade...Nisse undrade nyfiket vad jag höll på med..han satt i soffan från sin spanar plats och höll koll....



Maja var lika nyfiken hon..men hon höll sig lite försiktigt på avstånd...



Ooopppsss....kolla vad som kan hända då man fotar speglar...tänk på det..kolla vilken ansikts min...konsentrerad...Det var fler saker som hamnade under penseln igår , men det visar vi en annan gång...
Ha en bra dag alla och TACK för att ni tittar in här och lämnar en kommentar det är så himla roligt..Kram Anette ..vill ni se nåt vackert klicka då här..





27 kommentarer:

Granne med Selma sa...

Spegel, spegel på väggen där... Jättefint blev det :-) Jag tycker du är så himla MODIG och handlingskraftig. Du bara tar fram penseln och målar på. Själv har jag beslutsångest och velar fram och tillbaka innan det händer något. Spegeln blev verkligen ett lyft.
Kram Sussie

Anonym sa...

Är övertygad om att det säljs hur mycket vit färg som helst, dessutom används den ju som brytbar för andra färger! Att det sedan pågår en "vit-trend" gör nog inte försäljningen sämre!
Vad fin Din spegel blev! Det ser ut att inte vara samma som den guld-färgade! Vips lyckades Du trolla med den också, lika som med så mycket annat.
Behöver nog inte önska Dig en kreativ dag, men gör det i alla fall!

Anonym sa...

Jättefin spegel! Tycker den var fin både i vitt och guld..det var så fin matt guldfärg! Tur att Nisse är vit..annars kanske han oxå fått bli vit *fniss*
Håller med om att det måste vara en enorm försäljning av vit färg! :)

Anonym sa...

Speielen ble kjempe fin, bra du fant det frem og tok frem penselen...Tror nok de selger noen liter med hvit og crem farge her til lands også.....og det finnes statestikker på slikt, i mange år var det caffe latte som lå som nr. 1 på de mest solgte, ALLE hadde den fargen på veggen, det kan jo bli litt kjedelig!

Er så skjønn Nisse!!

Stina sa...

Du är ju som mig. Du går omkring med penseln i ett snöre och missar inte en grej. *fniss*
Puss

Jättefint!

Skatan sa...

Ja det där med att fota speglar är inte så enkelt...Min gamla mormor skulle visa en vacker blomma som hon hade på hallbordet. Allt jag kunde se var en 90-årig böna i svart bh som fotade ett konstigt hallbord...Gud vad jag retade henne för det! Spegeln blev fin, tycker jag. Jag har lite problem själv med det alltför guldigt gula...som bekant : ) Ha en fin dag!

Anna sa...

Ja den blev verkligen fin som vit:)
Jag vet, det är inte helt lätt att fota en spegel!
:)Ana

Anonym sa...

Spegeln blev verkligen fin i vitt :)

På min gatan i stan sa...

Det blev ju jättefint!!! :-) Har själv en guldspegel, kanske ska man slänga lite färg på den?

Ha en fin dag!

Kram Martina

Elzie sa...

Jo, det säljs säkert tonvis med vitfärg numera i affärerna. Spegeln blev ju läcker. Upptäckte samma sak dom dig när jag skulle ta ett kort på en vas som stod på byrån med spegel. Så jag flytta mig kvickt innan det kom med p åbild. Inte för att jag är hemlig p ånågot vis, finns ju med på bild i början, men ändå.
Och så lille Nisse - han är bara för söt. Och Maja är så lik en katt jag hade förr.
Kram Elzie

Interiørhuset sa...

det speilet var nydelig før du malte det,og etter de magiske 10 minutter med hvit farge ble det bare så fantastisk nydelig! hvilken maling bruker du?
Jeg er enig i at fargen hvit må lede når det kommer til mest kjøpt ja...Så søte dyr,er koslig at de følger med på hva du gjør=)

Lin & Lavendel sa...

Spegeln blev jättefin!

K A T A R I N A sa...

Hej Anette! Va dsnygg den blev spegeln, jo vitfärgen säljer nog som aldrig förr, i morrn kommer då färgbutiken här sälja ngr liter till mig, då ska hallen bli vit och fin hemma hos mig:-)
+ en garderob som ska bli datarum.

Har du fått balletskorna ännu?

Ha det bra i regnandet

Kram
Katarina

Anonym sa...

Oj så fin den blev. Va kul, att du också är förskollärare!

Blommiga Karin sa...

Hej!
Jag tänkte samma sak som Signe...tur att Nisse redan är vit=)Det är nog många som läst alla lantliga inredninsbloggar som har köpt en och en annan burk vit färg de senaste månaderna..haha!
Jag kan sträcka mig till grått,blått,brunt och grönt också...Jag gillar vitt,men INTE på ALLT.Fast det beror ju mycket på vad man har för slags hus och vilka möbler man har förstås...
Hos dig passar allt det vita jättebra!!/Karin

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken energi, driftighet och smak! Ja, det var verkligen en vacker spegel! Det blev jättefin även om jag tyckte den var helt ok i guld också...( jag har en jättespegel i guld i rummet, kommer en glimt av den i morg fast jag visat den förr men i morg är det inte den som är "huvudtema" utan taket hade jag tänkt...) du har verkligen så fint, bilden där goa Maja kikar, den dörren och pigtittaren ihop, oj, oj, oj, så himla tjusigt! Och Nisse han är ju bara för charmig! Nu är ni åtminstone TRE bloggare med en sådan ras, jag skulle vilja ha en med! Mari.

Anonym sa...

Med lite färg kan man verkligen skapa enorma förvandlingar - från en vill-inte-ha-framme till en favvo-pryl på bara tio minuter :D

Nygammalt sa...

Det är härligt att få måla över! Men det är ju som sagt jobbigast att dra fram allt och sen stöka bort det igen. Emaljskyltarna du visade i det förra inlägget var väldigt tjusiga! De skulle passa perfekt på sommarstugan som också är röd med vita knutar. Ha en trevlig dag! Hälsn. S.

Anonym sa...

Jeg elsker at kigge på din blog, der er altid nye og gode ideer. Den med spejlet er god. Jeg tror også at hvid er den mest solgte farve i Danmark. Der var for nyligt i tv en udsendelse, hvor man sagde at selv cyklerne og Ipod´en skulle være hvid.... Jeg forstår dem godt !

Pernilla sa...

Hej, hej! Du undrade ju var jag hittat medaljongen till det lilla tvålpaketet – det har jag köpt på Panduro. De ligger i 2-pack och ingår i smyckesortimentet. Jättefina tycker jag också. Möjligen lite blanka. Har funderat på att sandpappra lite… Knäppt, eller hur? (Och förresten – vad fint och pyssligt du har hemma. Blir inspirerad här varje dag!)

Eva Agnes sa...

Tack för det Anette. Jo jag är "inne i ett stim" som vi säger här på Västkusten. Fantasin flödar. Men mycket på grund av vad jag ser hos dig och de andra.
Den spegeln gjorde sig verkligen i vitt. Och, det skulle vara intressant att se statistik på vitfärgsförsäljningen. Jag köper alltid stora dunkar för det är bra att ha hemma.
Kramar Eva Agnes

♥ Pia... sa...

Hej...NU du har jag semester...äntligen..fast jag får lugna mej med bloggandet..Isak vill inte att jag sitter vid datorn precis:9...vi har varit och fått lite sött..mums...snart är det sovdags... för honom inte mej...nu ska här njutas av kvällar långa..som alltid....ha det så himla bra..spegeln var nyderlig och grann..ska på olika auktioner och loppis i sommar har jag tänkt mej..får se om jag finner nån...PIA

Färjtorp sa...

Jag tror säkerligen att "vitsaksförsäljningen" har ökat, det måste den ha gjort!!!
Badhusparken, JAAA, där är jag nästan varje lördag, hahaha. Det är hur bra som helst!
Så kul om du ska stå där då måste jag ju absolut in och kika på dina saker =)

Kram Johanna

Anonym sa...

Tjusigt! Hemma är det också penslen som får jobba! Fönsterna skall målas och ett skåp som står och väntar i garaget....

LustochLängtan sa...

Vackert det blev med vitt på spegeln,nog måste vitfärgs förbrukningen ökat alla målar vit.Varje tidning är full av vita inslag.Du frågade hur det går med Dino och Molle... jodå Molle håller avstånd än så länge,Dino försöker men han har fått några smällar.Just nu är det lite jobbigt med Dino han har så vassa valptänder och vill gärna bita en i fingrarna.Annars är han jätte duktig sover äter och leker.
Man hinner inte mycket i hemmet nu,men man har hela hösten sen att fixa och pyssla. Kram Anita

Anonym sa...

Den blev jättefin spegeln :-)
Jag har flera såna där guldiga speglar också som jag inte riktigt trivs med, fast jag gjorde det ju när jag köpte dom förstås!?
Behövs nog vitfärg på dom också. tack för inspirationen!

Nisse ligger så fint på det vackra virkade *pekar där till höger*

LantlivsAnette sa...

Tack för alla kommentarer...jaa..vi gillar ju vitfärg allihopa...det blir så snyggt...Kram Anette