torsdag 9 april 2009

Glad påsk !

Jahapp, då var det Skär Torsdag idag !! Påsken har börjat...



Äggen väntar på att bli fyllda med godis...när ska man göra det egentligen, är det någon speciell dag eller ?..jag tror att jag fyller de idag...med risk att de måste fyllas på en gång till...fniss...



Blomlökar i glasburkar och i terrinen....



Terrinen har en historia för sig, jag ska berätta någon dag....




Den har nämligen inte alltid varit vit, då tror jag att ni förstår....



I min blogg har jag ju aldrig skrivit om sjukdomar, om oro eller ängslan, jag vill att min blogg enbart ska vara en lättsam inrednings blogg...men jag har något att berätta nu...något som har lamslagit vår familj...min mamma har fått cancer...denna förbannade sjukdom !! Så nu lever vi i oro och ängslan varje dag...inte minst min Pappa, han tar det väldigt hårt, det är ju inte så konstigt, hans livskamrat har ju drabbats av detta. Vi har bestämt att vi ska klara det här, mamma har bestämt sig för att det SKA gå bra ! Men ni vet, det är inte lätt, hela ens liv omvärderas på nåt sätt...det är bröst cancer hon har fått, hon är opererad, så nu väntar cellgifts behandling, och sen strålning....livet är inte lätt.


Så kom ihåg att ta hand om varandra !!
Nu vill jag och Nisse önska er alla en riktigt GLAD PÅSK med mycket mat och godis !! Jag lägger in nåt nytt under Påsken, jag måste ju visa nyheterna som vi har fått in i butiken, och annat.
Kraam


93 kommentarer:

oumberligating sa...

Glad Påsk önskar Oumberlige Peter!

oumberligating sa...

Djäklar i min Lilla Låda vad "darrig" jag blev när jag såg att kommentarfältet hos en av mina favoritinredningsbloggar var tomt!
Stavade faktiskt fel på mitt eget namn i ivern, men han rätta till i sista stund. Om det här blir det 3:e eller 5:e kommentaren hos dig, det spelar ingen roll, bara jag var först idag. Jobbigt med tävlingsmänniskor(ler). Nu vill jag verkligen önska dig en trevlig långhelg och en riktigt glad Påsk. Sitter just och letar brödrecept, hittar ett där man bakar in kokta ägg, blir plötsligt lite illamående, det får inte bli för mycket "Påsk" kändes det precis som
(ler). Som sagt ha det bra på alla sett mvh från Peter på Oumberligating, ja som du vet, numera mer Oumberligatankar!

Julias vita drömmar sa...

Hej,

Jag önskar av hela mitt hjärta att din mamma får må så "bra" som det går genom den där eländiga livsprövningen som ingen ska behöva gå igenom...

Glad påsk Anette!

Kram/Julia

LenaS sa...

Åh jag håller tummar och tår för att allt ska gå bra för din mamma! Denna helvetes skit sjukdom....
Tack för insperationen, helt underbara bilder.
Ha en riktigt bra påsk!
Kramis/LenaS

Tess på Tilda och Mamma sa...

Så underbar fin vit påsk du gjort hos dig. Håller verkligen tummarna för din mamma självklart så fixar hon det. Tyvärr så är det lite för mycket cancer. Önskar dig en riktig glad påsk med fulla påsk ägg.Kram Tess

hagagården sa...

Hej
Tråkigt att höra att din mamma är sjuk,min mamma har ochså haft cancer i livmodern men det var många år sen o hon är helt frisk nu.du ska se att det kommer att gå bra.
ha det så gott o glad påsk
ninni

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej Anette, ja, visst kan livet vara nyckfyllt & orättvist många gånger minst sagt, jag håller tummarna för din mamma. Och Pappa. Det är tur vi har mailen att få skriva av oss i också... tack för mail, skriver snart, jag är ganska slut efter 18 dgr jobb non stop inkl påsken, så jag kommer inte hem förrän tisdag... men då kan man ju gå och in och njuta av din fina blogg med helt bedårande påskpynt!!

Så vackert med terrinen, äggen, glasburkarna och ljusäggen! En vit påsk!!!; )

Vilken fin bild på dig och Nisse, jag önskar er båda och den övriga familjen en skön påsk, med mycket godis och god mat och förhoppningsvis skingra tankarna ngn gång då och då...

GLAD PÅSK min bloggvän!

Anita sa...

Hej Anette!
Jag föstår att ni är oroliga. Ett allvarligt besked att få, men tur nog finns det bra behandlingar
idag. Så jag hoppas och tror att allt löser sig till det bästa.

Hoppas ni får en bra påsk.
Kram från 'kusin' Anita.

hagagården sa...

Hej igen
Den vackra blusen köpte jag på kappahl,dom har fått in en helt ny kollektion som heter vitnage-stories,det är så mycke vackra kläder som inte kostar en förmögen het.
Så åkt dit du o kika,jag köpte föresten en helt underbar sjal i samma serie.
kram
ninni

LOPPISLIV sa...

Hej vännen! Så vitt och vackert du påskpyntat, och så har du målat terrinen. Vilken bra idé, om man råkar hitta modellen men inte färgen. Håller tummarna för din mamma, usch ja denna jäkla skitsjukdom. Mammas kusiner två systrar har båda drabbats av bröstcanser, och med operation och cellgiftsbehandling, Men det har gått bra, den ena mer än tio år sedan och den andra för två. Livet är skört och det gäller att njuta så länge man bara kan. Tänker på dig/er. Kram Paula

kustnära sa...

Måste bara få skicka en hälsning att jag tänker på dej och främst då din mamma och pappa som nu går igenom en furktansvärd kris där man är helt maktlös. Men med positiv inställning och kämpaglöd ska det nog ordna sej sak du se. Själv har jag många nära och kära som drabbats av bröstcancer och det har gått bra för alla som tur är. Fyll du äggen med godis idag påskharen kommer annars och fyller på med mera om det tar slut. Var rädd om er, kram!

Mitt hvite hus sa...

Så trit å lese om din mamma.. det er en tøff prønlese å få en slik beskjed i en familie..
Stå sammen om dette..og ta godt vare på hverandre.
Desverre er det mange som får kreft, både voksne og barn. Har hatt to barn i min nære krets som har fått det.. Jenten døde desverre. Og gutten går det bra med så langt..og vi krysser fingrene.
Nydelige bilder av et fint påske pyntet hjem hos deg .
Varme klemmer O=)

johanna sa...

Hej Anette!
Skickar alla styrketankar o kramar jag bara kan till er!! Fruktansvärt att behöva uppleva något sådant!
Stooooor kraaaaam till er alla i familjen

hemtrevnad marie sa...

Så ledsamt att höra om din mamma...och förstås din pappa med , för det är inte lätt att stå bredvid heller!
Jag skriver inte heller om sjukdomar och ledsamheter, men ibland måste saker ut och förklaras...har själv en son med en allvarig lungsjukdom...så jag vet att livet inte är rättvist....har själv mått sååå dåligt av hans diagnos som kom i somras, och många gånger velat sluta blogga....fast ändå är det skönt att ha ett ställe där man bara kan få tänka på annat och vara glad.
Du har gjort såå fint till påsk...och jag önskar att ni får en fin påsk att njuta av!!
kram på dig!

My Lovely Things sa...

Godmorgon Vännen!!
Ja, det är hemskt med cancern,.Du vet att jag står vid er sida!!

Det är underbart att din mamma mår så bra har en sån kämpar inställning..Jag har ju två i min omgivning som slåss för sina liv med mot cancern..

Ha nu en underbar påsk..I morgon ska vi göra vårt årliga påsande..Berättar mer om det i morgon..

Så fint med alla lökväxter..så underbart att kunna ta in dem..Jag är så otroligt allergisk..tar flera allergipreparat..svullen runt ögon och kliig..inte kul..så här kommer inga påsklilor in tyvr..
ha det så gott..
kram anna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ibland är livet skit! Man blir arg ,rädd och helt förlamad i tanken. Hoppas nu det blir bra med din Mamma, och det är klart det blir. Så får du tänka.
Mitt i allt detta gör du så fint, och det är allt bra det, just i den stunden tänker du kanske.. på ngt annat. Promenad med Nisse och leta vårtecken är gott för dig.
Ha nu en bra påsk vännen
Kram till dig
AnnaMaria

Snuttan sa...

Glad påsk på er

Skickar en extra stor kram till er nu.
Det kommer säckert gå bra

Åsa

Vit Spets sa...

Godmorgon Anette!

Cancer är jobbigt både för de drabbade & deras nära anhöriga... min pappa har äntligen fått ett positivt besked, 3 år som in & ut patient mellan Umeå & Sunderbyn...
Ta hand om varandra & kämpa på - låt tårarna rinna!!

Underbart & ljuvligt påskpyntat hem i dag till min ära...(jag fyller 37)
Sköt om Er & hälsa Eva...
Kramis från mig
//Siv

Granne med Selma sa...

Denna hemska sjukdom! Min pappa drabbades av cancer i tungan och fick operera bort den... tänk dig att inte kunna prata, att äta flytande föda. men man kommer varandra nära och livet är aldrig så närvarande som då. Ta hand om varandra och släpp allt som inte är viktigt. Men glöm heller inte att leva och göra saker som ni mår bra av.

En stor kram skickar jag till dig - och din mamma och pappa!
/Sussie

Fias Drömmar sa...

God morgon!!
Jättetråkigt att läsa vad som hänt, håller tummar och tår.
Klart att det SKA gå bra, finns inget annat.
Hoppas att Ni får en fin påsk!!
Kram Fia

My Lovely Things sa...

Hej Vännen!!
jag gjorde påsinlägget idag istället insåg att det skulle bli svårt att hinnas med annars..
kram

me and alice sa...

Hej Anette!
Ja den där förbannade cancern!
Vår familj är också hårt drabbad av cancer i alla dess former...
Det kommer gå bra för din mamma och med den positiva inställningen kommer hon en bra bit på vägen.. I dag har ju tack och lov forskningen kommit väldigt långt inom bröstcancern än för bara 10 år sedan...
Hoppas ni får en underbar påsk och att solen kommer skina på er där uppe i norr också...
Från det ena till det andra...
Du tokfia... Har du målat terrinen?*fniss* Den blev jättefin i alla fall!
Kramar i stora lass!!! Susanne

www.palindgarden.blogspot.com sa...

Hej!

Jag förstår hur du känner dig då min pappa drabbades av cancer för några år sen. Pappa hade turen att klara av denna vidriga sjukdom men att se sin pappa så rädd var nog det värsta tyckte jag. Man kan inte göra mycket annat än att vara ett stöd. Hoppas din mamma tillfrisknar snart och att ni får en jättemysig påsk!

Jättefina bilder du visar..

Hälsningar ifrån Dalarna!

Bygatan sa...

Hej Anette!

Så fint du gjort inför påsken. Du får då alltid till det så bra!

Skickar massor av styrkekramar till din mamma och till er för att orka vara ett stöd, när denna hemska sjukdom drabbat er.

Hoppas ni får njuta av fint väder och av varandra...och av godis i massor;-)

Kramar Lena

spetsar och änglar sa...

Vackra bilder!!!Men det var ledsamt att höra,att din mamma är sjuk.
Ska hålla mina tummar och hoppas att allt går bra.

Ta nu hand om varandra och ha en riktigt fin Påsk!

Kram
Heléne

Ann-Catrin sa...

Godmorgon vännen!

den där jäkl...´sjukdomen, man blir ledsen förtvivlad att den drarbbar så skoningslöst. Jag förstår er oro i familjen och för din pappa som får se sin livskamrat ha det svårt. men bröstcancer är väl den form ändå som det gått framåt för nästan allra mest.´
Min pappas sambo fikc det för några år sedan och mår nu hur bra som helst..hon hade en allvarlig sort med
Min svägersla drabbades.. 42 år!!! för två år sedan...är frisk nu i allafall.
En av mina bästa vänner fick hjärntumör för ett år sedan.. 38 år.. frisk... men går på kontroller hela tiden och allt som sånt för med sig
Usch vad jag skriver om sjukdomar...
NU hoppas vi att din mamma får den bästa vården och hon har ju sin familj vid sin sida... otroligt viktigt!

Underbara bilder från din VITA påsk... men du...har du målat terrinen... hur fint som helst ju...
och dina ägg... ska jobba ett tag nu och sen måste jag ut och köpa godis till mina "köpta" ägg


En stor styrkekram till dig och din familj
Ann-Catrin

Gammelbålsta sa...

Hej!
Vad trevligt du pyntat. Tråkigt med din mamma. Min moster drabbades i somras av den förbaskade sjukdomen. Den spred sig som en löpeld och de kunde inte operera. Det blev cellgifter. Jag köpte Pau d´arco te till henne från Örtagubben som hon dricker varje dag. (vi dricker också)Nu är cancern helt borta. Jag tror att teet har hjälpt till. Gå in och läs om det. Sök bara på te namnet såhittar du mycket intressant att läsa. Ha nu en riktigt trevlig påsk. Hälsningar Aydan

Linda sa...

Hej!

Så vackert det är hos dig. Man får liksom bara lust att slå sig ner och andas.

Som många tidigare vittnat om är cancer en del av mångas liv och det är utan tvivel det värsta besked man kan få. I vår familj pratar vi mycket och det tror jag är bra. När pappa fick sin diagnos grät vi och kramades och grät om vart annat. Pratade om livet, om minnen men gjorde också planer för framtiden. Det är viktigt tror jag! Vi människor lever ju på hoppet!

Dessutom har de ju verkligen bra mediciner nu. Min pappa fick lymfom och det var osäkert vilka chanser han hade men med ny medicin blev han frisk efter tre månader. Jag förstår det knappt ännu...

Sänder allt hopp och all kraft jag kan till hela er familj!

Kram Linda O

Anonym sa...

Hoppas verkligen av hela mitt hjärta att din mamma blir sjuk från denna grymma sjukdom. Jag har inte hunnit in till dig i veckan men jag kommer så småningom och köper tyg för jag kan inte glömma hur fint det var. Hoppas du får en bra påsk.
Glad påsk och kram från Susanne

Kallholmen sa...

Glad Påsk Anette!
Gång på gång så händer det saker som gör att man förstår att livet inte alltid är enkelt,men då är det tur att man har nära och kära runt sig.
Hoppas att ni får en mysig påsk och ta hand om varann.

Nu förstår jag vad porslins färgen var till. Jätte vackra bilder:)
Kram Malin

Sofie Wiik sa...

Hej Anette! TACK för din fina kommentar på min blogg.. jag har varit in på din blogg många gånger, vad kul med all uppmärksamhet från England.. Hoppas och tror att allt kommer att gå bra för din mamma, hälsa henne en trevlig påsk och du och din familj med.. frossa i en massa gott!!!

Eddan sa...

Usch vilken oro för er med din mammas sjukdom. Önskar med hela mitt hjärta att hon ska bli helt återställd.

Ditt påskpynt är så vackert, idén med blommorna i burkarna tänker jag "sno", är nämligen trött på att minsta katten anser att mina lökväxter är godis ;-).

Hoppas att du får en riktigt mysig påskhelg tillsammans med dina nära och kära!

GLAD PÅSK!

Kram från Anette

Nettan sa...

Det är alltid fruktansvärt när sådant hemsk drabbar ens Nära & Kära =0(.
Förstår att det är tungt både för er & er Far.
Men hoppas att allt kommer & gå bra.

Önskar dig & din Familj en
" Glad Påsk "
Många Kramar Nettan

Jenny sa...

Det var verkligen tråkigt att höra om din mamma! Jag skickar extra styrkekramar till henne och till dig! Stor påskkram

Jenny-jennyshemochharmoni.blogg.se

Anna sa...

Åh Anette, så fruktansvärt! Jag hoppas verkligen att allt kommer att ordna sig!

Önskar dig och familjen en glad påsk!

Kramar
:)Anna

Det vita dårhuset sa...

Hej Anette!
Det är i sånna här lägen jag inte vet riktigt vad jag ska säga....

Hoppas verkligen att det går bra för henne!!!!!

Och visst är det nu man förstår hur skört livet kan vara?!
Man får ta vara på var sekund!

Trots omständigheterna hoppas jag att ni kan njuta lite av påsken..

Många kramar Erika

Mitt hem är min borg sa...

Hej!!

Så påsk fint du har gjort..
Va tråkigt att läsa om din mamma.. Men har hon den inställningen så tror jag att hon är en bra bit på rätt väg.. Håller tummarna..

Hoppas ni får en skön påsk helg
Kram!!

Tulipa sa...

Hej Anette!
Jag känner verkligen med er. Så många som drabbas av cancer. Det finns ju lyckliga utgångar och din mamma är säkert en kämpe!
Och vilken tur att hon har, er sin familj, som stöttar och finns där!
Man blir alltid så berörd och ledsen när man läser om de som drabbas. Det kommer så nära så många. Att påminna varandra om att vara lite extra rädda om varandra är aldrig fel. Vad vore man utan sin familj?!
Inte mycket!

Ditt påskiga vita är vackert och en fröjd för ögat!

Ha en fin påsk!

Största kramen mariette

Anci sa...

Hej !

Först vill jag tacka för inspirationen som din blogg ger. Din påsk är vit och vacker !

Sedan vill jag säga att det är så tråkigt att höra att din mamma har fått cancer. Vi har haft det i familjen och det är jobbigt. Hoppas att allt blir bra med henne !! Och ta hand om dig själv också i oron.

Kram

Malin sa...

Jag skickar stoooora kramar till dig och din familj! Din mammas insällning hjälper nog henne att bli bra! Vissa bara ger upp och det ska man inte. Ni får försöka tänka positivt, för det hjälper nog också henne mycket. Jag vet att det är svårt...Cancer är verkligen en hemsk sjukdom, men det finns ju hopp! Kämpa på! Kramar från Carlssons.

My home is my Castle sa...

Dette var leit å høre....
Håper inderlig hun blir helt frisk igjen av denne grusomme sykommen..
Brystkreft skal jo kunne kureres helt, så vi får alle håpe at din mor er en av dem ....
Jeg vet om mange som er blitt helt friske igjen :)

Ønsker henne riktig god bedring og tenker på dere alle som nå skal gjennom en tøff tid...

Stoor klem fra Kari i Norge

Viveka i Bläckhornet sa...

Men allra raraste Annette!

Åhh vad jag skulle vilja krama om dig nu. Så sorgligt för er alla att få detta fasansfulla besked. Men de är duktiga numera. Min bror och hans fru är båda sjuksköterskor som jobbat med många cancer patienter och prognoserna är väldigt goda idag.
Men väntan och oron skär ju inom er förstår jag. Och visst kan du skriva om sjukdomar och livet i din blogg. Jag hade samma ambition som du om bloggen i början. Men eftersom lärde man ju känna varandra i bloggen närmare och alla skrev, mailade och undrade när saker hänt. Så det visar ju bara på vilken omtanke det finns bland oss. Och när man tycker om nån vill man gärna veta. Så ventilera gärna dina tankar i din underbara blogg om du vill.

Så lagomt och vackert du dekorerat ditt bord. Ser att ni alla fått varsitt ägg. Jaså har du målat terrinen...SMART! Har också en terrin som jag inte gillar färgen på så skynda dig att avslöja knepet :)

Massor av varma påskkramar sänder jag till er och en önskan om ett gott tillfrisknande för din lilla mamsis.

Viveka

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Kjære deg! Så leit å høre om din mamma. Hva skal jeg si annet enn det samme som deg, den forbannade sykdommen som rammer så hardt og urettferdig. Kan ikke engang begynne å forstå hvor vanskelig dette er for dere, uff for en påkjenning.

Håpet skal ingen ta fra den som er rammet eller familien. Stå på og kjemp!

Du har da pyntet så vakkert til påske så din positivitet er det ingenting å si på.Beundrer deg for det.
Eggene ja, de fylles påskeaften her... og 1. påskedag og siden helt til det er tomt i skapet for godis :o)

God påske til deg og dine.
Go`klem

Annas skattkammare sa...

Mina tankar är hos er Anette!! Lovet är inte rättvist.. Jag håller alla tummar!
Glad påsk! Hoppas ni får njuta tillsammans i helgen!
Kram /Anna

K A T A R I N A sa...

Glad Påsk till er allihopa och vi tänker på er.

Många Kramar
Katarina o Mårten m fam

Lilla Blanka sa...

Hej Anette!

Först..innan jag börjar prata inredning..*KRAAAAAM*...jag tänker på dig och din mamma och hoppas så att allt går bra. Jag förstår att detta sliter väldigt på er alla..kraaaam.

Dina bilder är lika vackra som alltid..härlig påskpyntning, preciiiiis i min smak, men det ver du nog redan ;)

Hihi, ja jag kan ana (klickade upp) att terrinen är målad! Jättesmart, för formen var ju så vacker!

Kram igen och Glad Påsk min kära bloggvän!
Mia

Lavendel & Romantik sa...

Hej Anette..
Visst kommer hon att klara det,ni får hjälpas åt att stöta henne och varandra och hoppas att allt går bra.Men som så många säger så är de ju så duktiga idag, just med den sortens sjukdom.....Ta hand om varandra och njut av att vara tillsammans med mycket mys och god mat...Kram på dig och Glad Påsk/Majsan

S o F sa...

Anette, dina bilder är ju som vanligt helt fantastiska. Så mycket fint och mysigt du visar.

Förstår att ni har det tungt och oroligt i er familj nu. Hoppas att ni fixar det - tillsammans!

Vågar knappt skriva Glad (Påsk) men jag önskar dig/er en Fin Helg!

Träningsvärk Med Jeanette sa...

Du visar så vackra o inspirerande bilder!!
Tittar ofta in här, men är rätt dålig på att kommentera...

Vad hemskt jobbigt med din mamma!
När det kommer till ens föräldrar är det riktigt jobbigt.
Min svärmor fick bröstcancer för 1 1/2 år sedan. En hemsk tid för oss alla. Vill bara säga att hon idag mår bra o lever som vanligt. Hoppas det går minst lika bra för din mamma!!
Ha en skön påsk o ta hand om varandra!

Kram Jeanette

helen sa...

Hej Anette!
Brukar vara in och läsa din blogg, men jag tror inte att jag har lämnat någon kommentar tidigare, du har så många..;-)

Men nu när du skrev om din mammas cancer, kände jag att jag ville lämna några ord.

Min mamma har också nyligen fått cancer. I ändtarm och lever. Så jag vet precis hur ni känner er just nu!

Hopp och förtvivlan, tårar, overklighetskänsla, ångest, ja, listan går göra lång, men det bästa man kan göra är nog att försöka hålla humöret uppe.

Jag tvekade också om jag skulle skriva om detta på bloggen, men det är ju det som kretsar i ens huvud, så jag kunde som inte låta bli.

Sen är det skönt att få skriva av sig, känner jag.

Så jag tänker på er och hoppas att allt går bra!

Måste också tillägga att du har en underbar blogg, så mycket vackert du visar!

Hoppas ni får en bra påsk, trots allt!

Kram
Helen

In my house sa...

Nämen,,, nej fy tusan, Anette då min lilla Muffins!!!! Huuuuu,,, det värtsa som någonsin kan hända!!! men sen när man väl är mitt i de,,, så går det ändå... Hoppet, tron och strykan är viktig nu för alla, inte minst för din mamma!!! det gör stor skillnad!!!!

- usch, guuud, va ledsen jag blev,,, aldrig allting kan vara helt bra,, så himla drygt å jobbigt!!! och det är lika jobbigt för er runt omkring och din stackars pappa!!! men de kommer att gå bra,,, jag känner de!!! vi går mot ljusare tider och så oxå kommer din mamma att göra!!! positiv positiv positiv, trots att de ä svårt, men de måste man va!!!!
- Grrrr, Anette,,, min lilla stumpa!!!! vi skulle tagit en filt å fika korg nu,,, gått till en mysig äng,,, å bara pratat eller bara varit.....

tänker på er alla,,, och ge all styrka jag har!!!! jag brukar prata lite varje kväll med min mormor och morfar, då jag kollar upp mot stjärnorna, på kvällen innan läggdags,,, om saker jag vill att dom hjälper mig med!!! ikväll ska jag be dom hjälpa er,,, så mycket som dom kanske kan *jag tror på sånt*

stor bamse kram runt dig från mig,,, och massa pussar från snuffe

Handplockat sa...

kramar i massor till dej och syskon&föräldrar

klart vi syns i blåkulla
men först ska jag njuta av dina fina bilder innan jag hoppar på kvasten.

Gla påsk polarn

Millygarden sa...

Hej Anette,
Men så fint du har det! Läser om din mamma... jag gråter när jag läser det du skriver! Har gått igenom samma jobbiga tid som ni nu ska ta er igenom allihop! Min Mamma fick bröstcancer för 6år sen opererade bort hela brösten fick cellgift tappade håret och mådde uselt.....en jobbig vår och sommar för henne och för min pappa, min bror och min familj! Förra våren fick hon cancer igen i det andra brösten och hela eländet började om igen! Har gråtit och gråtit så många ggr och önskat så innerligt att man kunde göra allt o-gjort, att allt bara är en ond dröm! Det gäller att man ser dom positiva sakerna i eländet...sjukvården är bra och forskningen går framåt med stormsteg. Man kommer varandra närmare och får lära sig att ta vra på varadra och tiden. Det finns ju inget elände som inte för något gott med sig även om det är svårt att se se ibland!

Vill önkska dig och den dina en riktigt bra påsk!
Kram Marina

Lauras gård sa...

Usch vad hemskt då en som står en nära drabbas av den hemska sjukdomen! Mitt i allt elände får man väl tänka att bröstcancer har en relativt bra prognos ändå. Är man i god kondition och har en stark livsvilja tror jag också att man kommer långt. Vi får hålla tummarna för att hon tillfrisknar snart! Glad påsk och kram Stina

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Vad trist med din mamma! Hon verkar dock ha en positiv inställning och det är viktigt!
Fint påskpyntat!
Önskar dig och de dina en fin och solig Påskhelg!
kram vännen!
nina

In my house sa...

SÖÖÖTA duuu, hann du titta in, när jag råkade få in inlägget för tidigt,,, utan min text =) fniss.... du trodde nog jag va lite halv tossig....

Varmaste kramen

LillaFlisan sa...

Fy så fruktansvärt!!!
Tänk att plötsligt saknar allt världsligt betydelse när någon man håller kär blir sjuk.
Bröstcancer, ja all cancer är ett hemskt gissel men trots det laddade namnet så har ju forskningen gått framåt och de allra flesta blir ju lyckligtvis friska igen!

Klart att din Mamma är en av dem!

Jag håller tummarna att allt ska ordna sig och sänder en stor virtuell kram!


Flisan

Inspiration i vitt sa...

Hej Anette,
dina vackra bilder njuter jag av varje sekund och det är såå fint, vitt och ljust med dina fina ägg och allt annat runt omkring.

Det är såå hemskt när något sådant drabbar en familj och oron är enorm för alla inblandade.
Jag hoppas innerligt att det ska gå bra och det gör det ju många ggr nu för tiden.
Min mamma fick lungcancer för några år sedan och det var såå hemskt för alla så jag vet hur det känns (min mamma fick ta bort halva lungan och är i dag frisk). Hoppet finns så klart hela tiden så tappa inte det.
Massor av påsk kramar till dig/Ingela.

Unknown sa...

Vet inte vad man skriver....

Tankarna är med dig och hela familjen och inte minst då din mamma.

Jag visste ju sen innan men eftersom du själv inte vill berätta så mycket har jag bara hållit låg profil.

Vi här i Sverige är nog lite dåliga på att tala om sjukdom och annat trist......
Men livet är ju som en berg och dalbana och man vet inte vad som händer efter nästa backe.......

Dina bilder är så ljuvliga, med dina fina vita ägg.

Ta hand om dig och de dina på bästa sätt och försök att inte tappa hoppet och modet som vi kvinnor besitter.

Massor av varma kramar från ett soligt Skåne
jeanette

mammigranten sa...

Håller tummarna för din mamma och önskar er alla
Glad Påsk

Anonym sa...

Anette, men så innerligt tråkigt att höra att mamma Tora har blivit drabbad av cancer, snart verkar det inte vara någon som slipper undan den lömska sjukdomen. Jag är in och kollar på din blogg lite nu och då det är alltid så kul att se så mycket du har på gång. Önskar dig en Glad Påsk. Hälsa Ewa och framför allt en rikigt god hälsning till Mor och Far. Lilian

Tvert-om-tanten sa...

Åh, Anette, så leit å høre om din mamma! Jeg er livredd for cancer, det er så mange som får det, og man har så lett for å tenke det verste med en gang man hører ordet, og det er jo en alvorlig sykdom å få også, men det er jo så mange det går bra for - det må man ikke glemme! Og med fighter-vilje tror jeg man kommer langt!
Sender varme, gode tanker til både din mamma, din pappa, deg og din familie - håper dere allikevel klarer å få en så god påske som mulig =)

Kamomilla sa...

Vännen, det var inte roligt att höra! Cancer är en så tråkig sjukdom som tyvärr på ett eller annat sätt berör nästan alla.
Man blir så ledsen...

Jag hoppas hoppas allt går bra, så ni alla får hållas samman länge länge!!!!
Försök att njuta av påsken trots allt.

Stor kram från Kamomilla

Galleri Hönshuset sa...

Hej på dig.

Herregud ja...denna eländiga sjukdom. Skickar dem största krya på dig kramarna till din mamma och alla er andra i familjen. Vi har drabbats så många ggr av cancer i min släkt, och just nu är det min lilla 7 åriga kusin som har den.

Men med positiva tankar så löser sig det mesta.

Önskar dig en härlig Påsk. Kram Pirre

smultrongården sa...

Vi hoppas att det går på allra bäst sätt med din mor. Förstår att det är grymt tungt.
Men dom är ju helt fantastiska nu förtiden. Tänk så sjukvården har gått framåt.
Sänder goda tankar till er!
Påskkramar & en önskan om en fin påsk,
Eva

Anonym sa...

Skit samma med inredning hit och dit egentligen....när det gäller så är det inte så viktigt.
Det viktiga är att ta vara på varandra i stunden, det går så fort, vårt liv, jag vet, det ena behöver inte utesluta det andra, men ta vara på stunderna!

Anette

Fru Sirlig sa...

Mina varmaste tankar till dig och din familj. Så skönt att ni är många som kan vara ett stöd för varandra. Önskar dig och din familj en glad påsk i ditt så fint pyntade hem.

Kram Heléne

mig & alice sa...

Hej älskade vännen.

Jag har mailat dig tillbaka nu...förresten...glömde i mailet....ljuuuuvlig kista du köpt på blocket!!

Kraaaam
Melinda

Unknown sa...

Åh Anette jag förstår om ni har det svårt just nu. Jag ska tänka på er och be en bön till en Gud som älskar att allt ska gå vägen för din mamma.

En riktigt stor påskkram till dig och hade jag bott nära hade Nisse fått ett smaskigt grisöra eller nå`t

Kram Pia

Eva sa...

Mina tankar går till dig och din familj!!! Jag vet vad ni går igenom... *styrke kram* // Eva

Hanna sa...

Vad otroligt jobbigt, tänker på dig!
Hanna

Hem och Harmoni Marie sa...

Så tråkigt att höra om din mamma, jag håller att tummar jag har för er alla!

Önskar dig en glad påsk och tack för all din fina inspiration!
Kram Marie

Helena sa...

Hej! Med 72 kommentarer innan känns mitt inlägg som ett i mängden, men jag skriver i alla fall. Först vill jag säga att jag förstår precis hur det känns. Min mor fick just besked igår att hon har en "förändring" i lungan. Visserligen vet hon inte vad det är än, men bara oron är fruktansvärd...

Sen vill jag förstås säga att jag brukar sitta vid frukosten varje morgon (vid halv sju-tiden) och kolla om du lagt in något nytt inlägg för ditt hem är så inspirerande och fint. Påskäggen är verkligen underbara!!!!!

Jag hoppas att du får en trevlig påsk trots allt.

Kram Helena

Hanna sa...

Ja det är en mycket grym sjukdom. Min kompis har tumörer i levern och nu har hon fått lungcancer. Det är nu 4:e gången som cancern kommer tillbaka. Så den här gången känner man sig MYCKET orolig. Hon har 3 barn varav en är bara 3 år. Hoppas din mamma kryar på sig. Glad Påsk! Kramis

Grodmamman sa...

Vad fint du har påskpyntat!

Vet hur det är, min pappa gick bort i cancer för drygt 4 år sedan. Nu fick han det i levern och då är oddsen inte så stora att överleva. Tack vare bromsmediciner o dyl så fick vi nästan ett år extra med honom och det är vi mycket glada för idag. Det var en jobbig tid och livet kändes som en berg-och-dalbana, men i din mammas fall så är ju oddsen större att det ska gå bra. Men jobbigt är det!
Kramar i massor

livet på utanäs sa...

Hej du gulliga Anette !
Man vill ju att bloggen ska vara lättsam , men verkligheten bakom är många gånger en helt annan...kanske det är det som är lite av tjusningen med bloggandet att man skalar bort det trista och bara visar det fina i ens liv ...

Min svärmor och många andra som jag känner har också drabbats av bröstcancer och de har blivit helt återställda, men det är sällan man pratar om när allt har gått bra ...man får bara höra om det dåliga ...lite konstigt faktiskt...

Ha nu en så bra Påsk som det går och hoppas att du har lite ledigt och kan ta igen dig lite.
Jag tänker på dig .
Kram Sussi O

Marie sa...

Är så ledsen för din mamma, tänker på er allihopa och hoppas att allt går bra. Vet hur fruktansvärt oroligt det är att ha en förälder som är svårt sjuk, det tär på en samtidigt som man kommer varandra ännu närmare. En stor varm kram till dig!

Vackra bilder som alltid här hos dig Anette! Önskar dig en fin påskhelg! Kram Marie

Gilla sa...

Fina bilder, fin blogg !
Glad Påsk på dej med :)

Rummet för välbefinnande sa...

Ibland är det en lättnad och ett steg vidare att få lätta sitt hjärta och då kan det kännas lite grand som om man släpper taget lite grand.
Tänk dig som om du skickar in cancern i en ballong som du sedan släpper snöret på och låter den flyga iväg, bort - långt bort och att den aldrig kommer tillbaka igen.
Det är en tuff period för dig i livet det här Anette, men du ska se att när man når botten ibland så går det bara uppåt och man når en ljusning..... Jag hoppas och önskar så innerligt att ni alla får en fin helg tillsammans och jag skickar en hel drös med styrkekramar till dig och din familj.
Kram kram från Mia

Lisa Marklund sa...

Jag skickar dig och din familj de allra varmaste kramar och glada tankar, har hört att skratta mycket, inte stressa och en sjujävlars tro kan försätta berg..
Hoppas innerligt att allt kommer att går bra
Kram Lisa

gamla skolan sa...

Hoppas att allt går väl med din mamma ! Min mamma fick också bröstcancer för 27 år sedan , allt gick bra , men det var en jobbig tid ! Så förstår vad hon/ni går igenom . Önskar dig trots allt en riktigt skön och avkopplande påsk ! Kramar Susanne / den gamla skolan

White Season sa...

Tänker på dig Anette, livet blir inte alltid som man vill eller tror... hemskt, usch!
Solen kommer skina på er denna helg i alla fall, försök njuta av lugnt och en härlig påskhelg. Många kramar Malin

Jenni - Snickarsbacken sa...

Hej

Skickar dig en riktigt varm kram!

Hoppas din mamma får vinna detta tråkiga! Försöker hitta de rätta orden men det blir bara fel. Jag känner med dig och din familj och önskar er allt gott!

Kram Jenni

Anonym sa...

Hoppas din mamma mår bra trots sjukdomen och cellgifter, hon är säkert en stark kvinna och kommer vinna över denna hemska sjukdom.

Ha nu en trevlig påsk och sköt om varandra.

Kram Annica

Christinas låvebutikk sa...

Hei! Så trist...
Gode tanker til deg..
Klem

Nordljus sa...

Hej!
Jag brukar sällan skriva kommentarer men njuter ofta av din vackra blogg. Jag har de senaste 2 åren gått egenom det du har framför dig med min mamma fast - lungcancer. Vi är just nu ute på andra sidan och hittills med lyckligt resultat, men det har varit tungt och de tar en oerhörd kraft från både den drabbade men
även från de som älskar de drabbade - en kamp mot denna fruktansvärt lömska sjukdom! Jag kände mig lyckligt lottad som kunde hämta kraft i mitt jobb /hobby inredning då det var tungt. Många kanske tänkte att - hur kan hon tänka på dekorationer,tapeter ja du vet allt sånnt, när hon har det här
att tänka på men det gav mig lite ro.Tänkt hela tiden att det här kommer att gå bra, jag målade upp bilder i huvudet om hur vi satt hela familjen samlad när det var över och skrattade i solen!
Förhoppningsvis blir det i sommar.
Kram
Lina

Vintage Rose Collection sa...

oh my sweet Anette, I am sorry for this sad news... Please keep the faith and believe your mom has Gods loving arms around her to heal her now...
I will keep your mom and your family in my prays at night...
Gods Blessings always,
Jo-Anne Coletti

Tessie sa...

Tråkigt att höra om din mamma. Det är oerhört jobbigt när någon av våra näre och kära drabbas på det sätt som din mamma gjort. Vi får hålla alla tummar för att det går bra, det brukar ju som tur var ofta göra det med just bröstcancer.

Det var väldigt vackra bilder som du lagt ut.

Kram Torparfrun

Anonym sa...

Jag ville hellre skriva till dig på din mail men eftersom jag är i stugan där vi inte har mail så fick det bli här istället. Jag förstår att ni är ledsna och att det känns tungt. Det är verkligen så orättvist med denna sjukdom och jag förstår att det är tråkigt, dom verkar ha det så mysigt som pensionärer och pyssla på tillsammans. Jag tänker på er och hoppas på att allt ska gå bra ändå.
Många kramar Susanne

lottens vita och gröna sa...

jag är ju en seeeeeenis, 91a, det är en riktig lotten placering det, fniss, njuter gör jag som vanligt av underbara bilder och blir sååååå berörd av det ni går igenom, skickar stora styrketankar till mor din och en stor till dig med gumsis!

varmkram lotten

Anneli sa...

Vilka jättefina påskbilder du visar...
Det kommer att gå bra för din mamma
Ta hand om varandra Kramar
Annelie

En Doft Av Lavendel sa...

Ja denna fruktansvärda sjukdom, tvii!!
Jag håller tummarna för att de kommer gå bra för din mor. Att vara positiv & stark är en god hjälp på vägen tror jag.

Va fint du påskpyntat!!
Fin bild på dig å söta Nisse!!

Glad Påsk!
Varma Kramar från Benita

Unknown sa...

Hei!

Jeg har kikket endel på bloggen din i det siste for interiørtips. Jeg håper det er greit om jeg låner et bilde eller to for å beskrive shabby chic-stilen for den har du definitivt fanget i bildene dine!
Og så må jeg bare si at du har en herlig hund! Ligner veldig på min men kanskje litt andre ører? Hvilken rase er det?