måndag 19 juli 2010

Jag har sökt i flera år !!

I flera år har jag varit på jakt efter ett gammal bakbord. I Lördags hittar min karl en annons på Blocket där det såldes ett i våra trakter !! Så på Söndagen åkte vi och tittade på det, och det var precis ett sånt som jag ville ha !!!



Jag skurade upp det med såpa och vatten, så nu är det så fint ! Det var min tur att hitta ett bakbord...åhhh vad glad jag är nu !!


En annan sak som jag har tänkt på..ni som har vår Inredningsbok Lantlig Charm, ta er lite tid, sitt ner med boken och kolla in alla vackra annonser på sista sidorna !!


Himmel alltså vilka fina butiker, många, nästan alla har Webbutiker där det finns otroligt mycket fina saker..kolla igenom så får ni se !!



Jahapp..då var det ÄNTLIGEN dags..taket i köket ska rivas idag, bort med plattorna och in med ett gediget trätak !! Åhh vad fint det ska bli..jag kommer att fota och rapportera så att ni får se undan för undan..
Ha det gott alla, och tack för att ni kikar in här hos mig !!
Kraaam Anette

33 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon.
Det var ett stort fint bakbord du hittat, förstår att du blev glad för det. Jag har mina två som du målat, är lika nöjd med dom än. Det är många som frågat var jag köpt dom. Och så spännande Anette och få så fint i köket, lite jobbigt under tiden. Bra att ni kan äta ute vid fint väder.
Ha en härlig juli-dag
Solig kram
AnnaMaria

♥ Pia... sa...

Näämen Anette..vilken lycka..och du det var vackert detta bakbord..Nu gav du mej en liten inspiration ..igen..du kommer kanske ihåg det sär gamla stryk och bakbordet jag fyndade för några sommar sen..i vilket fall som hel så ..idag måste jag ta ut det och skura upp bakbordet...jag har inget plats för det inne tyvärr..men kan väl göra igordning det:)..ditt var så gulligt:)..Å ska ni börja med köket nu..vad roligt och ..äntligen va:)..ha en toppen toppen dag..första semesterdan... jo jag var förstås på loppistur igår igen..små små roliga fynd... kram..Pia

hagagården sa...

Jätte fint bakbord du hittat,ja det var nog din tur nu.
Kommer att bli underbart fint med riktigt trätak,vi hade också sådana vita plattor i taket en gång men har bytt ut det till vitmålade paneltak.
Kram o ha en fin dag.
ninni

hällkulla sa...

Hejsan

Ditt bakbord är fint och gjort av ordentligt trä!! Det som finns hemma hos mig är gjort av skiva och inte alls nära på lika fint som ditt!! :)
Visst, är det roligt när man äntligen fyndar det man letat länge efter!!
Bra tips, du skrev om alla fina annonser i slutet av Lantlig Charm boken!! Den som kommit på den idén är nog rätt så fiffig för det är ju perfekt ställe för marknadsföring samt för läsaren tar det inte det fina och vackra inte ännu slut... :)

Önskar dig en fin dag!
Kram
Pi

Rummet för välbefinnande sa...

Härligt när man har sådan tur, så man hittar det där som man letat efter......
Då blir man liksom rusig av lycka, eller hur?!
Nu kan jag tro att du nästan sover med hammaren bredvid dig i sängen, i all iver att få börja med köket.
I vilket fall så är det väldigt skönt att handgripligen få ta tag i planer som tidigare bara varit på planeringsstadiet.
Nu ska du se att ni snart har ett ur-vackert kök!
Ha det fint!
Kram Mia

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken loppisfynd!!Så fint och dessutom ngt du letat så länge! Jag är så glad över mitt bakbord som jag har i köket, det döljer en ful bänkskiva så det har verkligen kommit till nvändning! Och ert kök, det kom´mer bli så vansinnigt snyggt, riva taket, vilket jobb, kanske det är perfekta brädor under?? Mari.

Lilla Blanka sa...

Gomorron Anette!

Åh så det är dags idag! Jag kan tänka dig att du känner dig upprymd! Det skall bli spännande att följa renoveringen av ert kök.

Vi har ju gjort mycket i vårat men konstigt nog ser man bara det som inte är klart, hihi. Men idag hoppas jag kunna visa lite av "herrgårdsfönstret".

Grattis till fyndet! Vet att du letat lääänge efter ett bakbord :) Man blir så lycklig när den där saken man letat efter äntligen dyker upp!

Kraaam
Mia

Gammelbålsta sa...

Hej!
Vilken lycka att hitta ett sådant vackert bakbord. Nu när jag läser ditt inlägg och ser att du visar annonserna... så får jag nog sätta fart på min dotter så att hon kan hjälpa mig bli klar med min hemsida... hon har varit borta ett par veckor och passat min mammas hundar. I dag ska vi till brädgårn för att köpa trallvirke och lite sådant. Måste ju göra klart "uterummet" så att sakerna jag skaffat har någonstans att bo...hahahaha.. ännu mer har jag hittat dit och gubben bara skakar på huvudet... Ha en riktigt härlig måndag. Kram

Ljuva Drömmar sa...

Vilket vackert bakbord! Tänk vad många goda bullar som har bakats där och kanske blir det fler...annars är det ju snyggt att bara ha det stående.

Låter som ni kommer få ett underbart tak i köket. Ska bli kul att se mer av det projektet.

Jag har snart gått igenom alla annonser i din bok och det finns så mycket snyggt i butikerna som är med.

Hoppas du får en härlig vecka, kramar Maria!

Unknown sa...

God morgon!
Ska bli så kul att följa ert bygge!
Boken är så fin och jag tittar i den då och då.
Vill ha ett bakbord, jag med som man kan ha framme, så fint och skyddar bänkskivan också!
Ha det så bra!
Kram Anna

hemtrevnad marie sa...

Å, vilket ljuvligt bakbord!!
Tack rara du för att du gör reklam för oss annonsörer:)
Ska bli såå spännande med ditt kök!!
kram på dig vännen!

Mamma Su sa...

Vilket fint bakbord du fått tag på!
Förstår att du känner dig mycket nöjd ):


Kram Åsa

LOPPISLIV sa...

Hejsan, fint bakbord du hittade, så nu blir det baka av eller??? hihi...ett på pricken likadant hittade jag den antikaffär jag brukar besöka för ett tag sedan, men den var så söndrig i botten så den fick vara kvar, men fin var den, gillar de där handtagen på sidorna, så jag får leta vidare :-)) Ohh så spännande med ert kök, blir fint med trätak. Lycka till idag då med rivning och allt, idag är det min första semesterdag så vi åker till havet nu. Stor kram Paula, vi hörs!!!

Anonym sa...

Så roligt att du hittat ditt bakbord och stort och rejält ser det ut att vara!

Ser med spänning fram mot ditt kök.

Ha en fin vecka!

Kram Renate

Lisas torp sa...

Vilket jättefint bakbord! Har ett liknande på min vind, men har bara inte plats...ännu!

Köket kommer säkert att bli jättefint!
Kram
Lisa

beate sa...

så fint bakebord!!!
gleder meg til å se det nye taket ditt!

klem beate

gamla skolan sa...

Hej Anette ! Grattis till ditt nya köp . Det är extra skoj när man får tag på något man velat ha länge !! Det ser jättefint ut ! Ska bli så spännande att se ert kök , sen . Det är ju en perfekt tid att renovera kök på nu , när man kan vara så mkt ute , grilla m.m . Kramar Susanne ♥

Elzie sa...

Vilket vackert bakbord. Så fin färg det blev på det när du rengjort det.

Vet att jag är sent ute, men har varit på semester. Ville i alla fall tacka dig och Katarina för den otroligt fina boken. Ni har gjort ett hästjobb med den.

Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Dessie sa...

Jättefint. Jag hade så tur att jag hittade ett bakbord hemma hos min pappa som han gjorde till min farmor på slöjden då han var liten. Jättemysigt att ha. =)
Kram Dessie

Unknown sa...

Hej

Vilket fint bakbord.
Själv har jag ett som är relativt nytt.
Någon gång på 50talet är det gjort.
Det hörde till det gamla köket, men fick följa med när vi renoverade.
Ha en underbar sommar.
Kram

hemma hos lilla mej sa...

Vilket fint bakbord.Va skoj att du hittade ett.Man blir ju bara så glad när man hittar det man sökt efter.Ha en skön dag rara du.Kramar Rita ♥

Marita sa...

Vilket vackert bakbord du har fått tag på! Förstår att du är nöjd!
Det ska bli kul att se hur ert kök förändras...nytt vackert trätak - vitmålat antar jag?? Det tycker jag är så vackert! Vi har trätak i hela vårt hus, när vi byggde det för 4 år sedan ingick det takplattor i gips...vägrade!!! Om vi bygger ett trähus på landet ska det väl vara ett trätak i det??!!! Vitmålat, såklart!
Lycka till! kram, Marita

Amelie sa...

Underbart bakbord du fått tag i! Visst är det en riktig glädje när man hittar något man varit på jakt efter så länge! Hjärtat slår några extra slag!
Ha en fortsatt skön dag! Lycka till med rivningen i köket! Kram Amelie

Anonym sa...

Å vilken turgumma du är Anette! Bakbordet är underbart. Tänk så många godsaker som bakats på det.

Ser så fram mot att se ditt kök. Jag behöver liteidéer och inspiration.

Kram Linda (Jolin)

Pia sa...

FABIAN, ett så fint bakbord!!!
Jodå, jag har läst igenom baksidorna, men ej tagit en titt ännu på de fina butikernas webbsidor. Men, det skall ske - förr eller senare...

Kram på dig!
Pia

Lantbacken sa...

Hej! Vilket härligt bakbord och så är dom så praktiska när man bakar. Har själv ett från 50-talet men skulle gärna hitta ett gammalt som ditt. Grattis!
Kram Pernilla

Sunnanvind sa...

Vad roligt det är när man hittar något man letat efter så länge! Bakbordet var verkligen jättefint. Blir jättefint med nya taket, ser framemot att se resultatet!

//Carina

Lilla huset på prärien sa...

Åh vilket jättefint bakbord Anette! Vilken tur du hade. Hade gärna hittat ett själv... kanske får vänta några år :)

Kram Jenny

nea i det gula huset sa...

Blocket är verkligen en guldgruva! :)
Bakbordet ser så fint ut och jag förstår verkligen att du är nöjd och glad!

Spännande med taket. Vi borde oxå ta tag i vårt kökstak som har papptak! :S!

Ha det fint!
Kram Nea

Mor Grön sa...

Har du kikat vad ni har för tak under då? Eller är det inte ett gmmalt hus?

Vi hade liknande takplattor i stora barnrummet (treeteskivor) och det visade sig dölja ett fint pärlspontstak.

Fröken Råsmart sa...

Vad roligt att hitta något man sökt länge. Mina föräldrar hade ett fint bakbord när jag var liten, men det försvann nog i någon rensning tyvärr.

Blir spännande att se hur ert nya tak blir :-)

Fröken Råsmart sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Viveka i Bläckhornet sa...

Hej vännen!

Ja så fann du det äntligen då :) Jag vet ju att du varit på jakt efter ett så det var ju roligt!

Så härligt att äntligen få sätta igång med köket. Det är ju nog det roligaste projektet man tar tag i.
Ska bli jättekul att följa er renovering. Att det blir kanonbra vet jag redan :)

Har ju själv kommit igång med ett nytt inlägg efter en frånvaro. Det känns bra att vara på banan igen.
Men vi har haft det tufft ska du veta. Jag berättade ju lite för dig tidigare och hon vill inte lämna vår familj eller son ifred. Helt sjukt!

Ha det så gott min vän

Kram Viveka