måndag 26 juli 2010

Kolla vad jag har hittat !!

Ser ni där i tallrikshyllan..den gamla skärbrädan i porslin !! Åhh vad glad jag blev då jag hittade den i en bortglömd låda här hemma. Jag har ropat in skärbrädan på en auktion en gång för jaa, säkert över 10 år sedan... Jag trodde bombsäkert att jag hade sålt den, för den har varit borta i några år...


Så gissa om jag blev både förvånad och glad då jag hittade den !! Nu får den stå där i hyllan i väntan på att köket ska bli klart...


Det går sakta framåt, vi kommer en bit framåt varje dag med köket. Här ser ni väggen in mot matsalen, där de fina pardörrarna ska sättas in. Och vet ni, min snälla Pappa har tagit dörrarna och renoverar dom åt oss !! Wiiieeee...då går det undan för han är snabb, såå bra att han gör det åt oss, för vi hade inte hunnit det just nu..


Här ser ni karln i huset på bänken, han förbereder för skåpen, de kom upp i går kväll !! En hel dags jobb var det att fälla in rören snyggt i skåpen, men nu är det gjort.



Under alla lager av golv så fanns det ett trägolv, lite slipning och sen målning så har vi ett fint golv, och vi kom ner 4 cm !! Japp, det är sant..hela 4 cm ökade vi takhöjden med !!



Kolla vad söta små tassar som fanns på golvet ! Jag gissar att det fanns en katt i huset förr, som klev i en burk med brunfärg...så gulligt att de sparat de små tassarna..
Nu ska jag dricka morronkaffet, sen ska jag måla lite inne i skåpen.
Ha det gott alla
Kraaam Anette

42 kommentarer:

Gammelbålsta sa...

Hej!
Hoppas att migränen försvann fort. Ni har verkligen ett jättejobb med köket. Vet bara hur jobbigt det var när vi rev ut vårat. Vi hade tur för vi hade ju inte flyttat in då, men hann inte bli färdiga helt innan. Lycka till med målningen. Kram Aydan

Marieberg sa...

Så charmigt med de gamla katttassarna, spår från det förflutna.
Kommer ni att behålla dem?

Körsbärsgården sa...

Godmorgon Anette!

Vilka framsteg Ni gör med köket och vad fort det verkar gå. Och så Pappa som hjälper till när tiden inte vill räcka, vilken tillgång! Vad skulle vi göra utan våra fantastiska föräldrar, den frågan ställer jag mig ofta.
Vi hade ovärderlig hjälp av min bror, som är köksdesigner, och våra pappor, som är snickare och elektriker, då vi gjorde om köket. Nu är det klart och en dröm har gått i uppfyllelse: våra köksdrömmar besannades med allt ifrån stenskivor till hetvattenkran.

Lycka till med vidare köksarbete, det ser ut att bli hur fint som helst!

Morgonhälsning från Karin som bara älskar kattassarna. :)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon.
Ni jobbar på bra, och med pappa som förstärkning blir det ju jättebra. Vilken känsla när du har ditt nya kök klart, blir säkert rena drömköket. Och så får du sätta in ditt fina kylskåp. Och skärbrädan var fin, roligt att du hittade den. Så söta små tassar, jättegulligt och ha dom på foto.
Kramar från ett mulet Värmland
AnnaMaria

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men gud, kattassarna finns kvar!!! Bara dom hade gjort att jag bara laserat golvet, så dom hade fått synas kvar ( sen är jag ju inte så förtjust i att måla så det hade varit en bra anledning fr ej att slippa: ) Men så fint det blir, kan inte låta bli att gilla den söta blommiga tapeten som hade passat i ett sommargästrum tex... köket ditt är verkligen fint, redan nu så jag gissar det kommer bli så snyggt! Vilken duktig pappa du har, det har jag med, sån är bra att ha! Och din man är ju som Ernst, barfota!!! : ) Ha, ha, jag ser allt:) Vilken lycka att finna en sån grej hemma! Jag hade en otroligt fin skärbräda i porslin men den gick sönder förra vintern, halkade/gled ner, jag hade den bara lutad , suck, den var så fin, var ska jag hitta en gammal skärbräda...Lycka till med köksjobbet och kattassarna var ändå dagens höjdpunkt, häftigt! Mari.

Anci sa...

Hej !
Den första bilden du visar är så vacker. Jag njuter :)

Vad kul att du hittade skärbrädan !

Kram
Anci

Anci sa...

Visstja, jag glömde att säga att de små tassavtrycken är ju sååå söta !

Kram igen
Anci

Unknown sa...

Vilken snäll pappa du har! Hoppas ni jobbar på lika bra så vi får se det färdiga köket snart, är så nyfiken!!

Sommarkram Catta

Skogslyckan sa...

Underbar skärbräda. Jag är ju av danskt ursprung, och när jag var liten fick alla varsin porslinsskärbräda och en kniv till bords, när det skulle ätas dansk "frokost". Farmors var blåvita och jag samlar idogt och är nu uppe i 8st gamla. Härligt att duka med när de danska släktingarna kommer... Så gulliga kattspår...
Kram Pia

In my house sa...

Hej Sötis,,,, MEn duuuu, du måste ju nästan spara dom tassarna,,,??? går de inte att göra nåt mysigt att dom!!!!

Ny vecka,, härligt =) Puss på dig å Nisse

Beate i Husets Hjerte sa...

Så flott det blir!! Bestemor hadde sånn fjøler også..søte. Artig med kattespor på gulvet! Gleder meg til å se når det er ferdig. Ha en fin dag!

Norregård sa...

Hej!!
Så gulligt med tassarna!! Ditt kök kommer bli fullt med vackra ting att titta på, så mycket fint som du har!!!

Kram Malin

Lilla Blanka sa...

Gomorron Anette!

Förstår att du blev lycklig när du hittade den fina gamla skärbrädan! De är helt underbara!!! Jag höll på at svimma när jag hittade min på en loppis!

Åh vad spännande med köket! Och pardörrarna, wow det kommer bli helt perfekt!

Jättenyfiken på skåpen som ni trixat till (med rören dolda)!

Kram och fortsatt lycka till! Här skall jobbas med fönsterbänkar och lite takmålning idag :)

Mia

gamla skolan sa...

Tänk va du har mycket fint i dina gömmor !! Ska bli kul att se ert kök färdigt , kommer förmodligen bli fantastiskt fint ! Så charmigt med dom små tassavtrycken på golvet . Skulle varit kul att veta historien bakom dom ! Kramar Susanne ♥

Lantligt i smultronbacken sa...

Men åååå va charmigt med de små tassarna. Väldigt söta.

Kram

Ljuva Drömmar sa...

Sååå roligt för dig att du hittade din skärbräda!

Ska bli kul att se erat nya kök, kommer att bli jättesnyggt. Vilket underbart golv ni hittade, inte dåligt att få 4 cm extra...och tassarna är bara såå söta! Hos mina föräldrar har vi tassar i garagetrappan efter våran Sotis.

Hoppas att du får en härlig vecka, kramar Maria!

Home No.1 sa...

Hej ! Tassarna var ju för söta! Oj oj nu har ni att göra men så kul! Titta in hos mig där pågår en tävling där du kan vinna en mormorspläd! Kram Annica.

HOUSE of ADELA sa...

Å så sött med kattassarna!=) Ert kök kommer att bli superfint! Så roligt att få se resultatet sen!;)

Kram och må gott=)
Adela

EM sa...

Visst är det roligt när man hittar gamla gömda skatter. När jag ser ditt kök under renovering så tänker jag på att vi kommer att riva vårt snart. Nytt kök väntar. Puh,
men det blir bra när det blir klart.
kram
elsamarianne

Anonym sa...

Vilken underbar skärbräda du hittade! Snäll pappa du har.

Ser med spänning fram mot ert nya kök! Charmigt golv och så sött med de små tassarna.

Ha en fin vecka!

Kram Renate

hemtrevnad marie sa...

Kul att du hittat skärbrädan, jag vet hur det är man minns knappt vad man sålt, hihi!
öket kommer att bli såå snyggt, även om det var vackert redan innan!
Tassavtrycken var så söta, du ska inte nöja dig med en tunn grå färg så tassarna blir kvar?
Ha en fin måndag!
kraam

Marianne sa...

Du er da heldig med den talerken række og hvor er det spændende at følge med i opbygningen af dit nye køkken.
Hilsen Marianne

Lisas torp sa...

Så vackert det är med porslinsskärbrädor! Jag letar och letar överallt - kanske jag har tur någon dag!

Ert kök kommer att bli jättefint och så kul att hitta så fina trägolv under, dessutom med spår från det förflutna!
Det kommer att bli jättesnyggt med pardörrarna!
Kram
Lisa

Kallholmen sa...

Vad spännande att se hur köksjobbet går framåt!
Det blir ju hur fint som helst.
Hoppas ni ändå haft en skön sommar.
Kram Carolina.

Olivia sa...

Den var jättefin, det är synd när man fyndar och glömmer av det... men vilken tur att du hittade den ;)

Kramiskramar i ton // Olivia

LOPPISLIV sa...

Ohhh så spännande det är att se hur ert köksprojekt tar sig framåt lite för varje inlägg du gör, Det kommer att bli sååå snyggt med pardörrarna till matrummet. Och vilken supersöt tapet som tittade fram där bakom också, som en vacker grön sommaräng. Vilken tur att du hittade din skärbräda, ibland kommer det fram skatter när man börjar renovera :-) en riktig skönhet var den ju din skatt, det är minsann svårt att få tag på sådana fina gamla exemplar. Ha det nu så gott i renoveringen. Här ska ut och grejas i trädgården idag. Vi hörs, Stor kram //Paula

Marita sa...

Oj oj vad ni har att göra! Men det kommer ju att bli hur fint som helst! Vilken lycka att det fanns ett vackert trägolv under...tassavtrycken är ju helt bedårande! Hur ska ni bevara dem? För det gör ni väl? Gullig pappa du har som fixar dörrarna åt er...det är ju rätt mycket jobb med gamla dörrar. Det ska bli så roligt att få se köket när det är klart! Det är såklart roligt att få vara med under förändringen också, så fortsätt visa oss!
Vilken tur att du hade kvar din fina porslinsskärbräda! Ibland kan man göra fynd i sina egna lådor och skåp, fniss!!
många kramar, Marita

Unknown sa...

Ja man blir verkligen glad när man hitta något som man har glömt var man har lagt det. Förstår att du hoppade högt av den fina!!
Du kommer få Sveriges finaste kök, tror jag:)
Kram Anna

Rose Garden Malevik sa...

Hittat Fynd :)
Blir ju kul två ggr :)
Håkan

Mor Grön sa...

Vad fint med de små katt-tassarna på golvet! Era golvbrädor har troligtvis aldrig varit avsedda som plankgolv utan lagts som undergolv till ett linoleumgolv (med tanke på brädornas bredd och kvistar) så därför har de nog inte brytt sig om att ta bort kattmärkena. Dessa golv brukar ändå vara i tillräckligt bra kvalitet att funka som brädgolv, vi har själva ett liknande på övervåningen.

C De-sign sa...

Vilket projekt....men så fint det kommer att bli! Gulligt med katt-tass-avtrycken! Ha nu en fin vecka med massor av "pyssel" Kram fr C

Pia sa...

Sablar så det är roligt att se din/er renovering!!!
Men katt-tassarna?!! Du måste rama in dem på golvet! De är såååå gulliga!!!
Ja, vad vore vi utan våra pappor?! Det är inte alla som har den lyckan.

Skärbrädan är hääärlig! Du måtte ha gapat en stund?

Kraam/Pia

Kamomilla sa...

Vilket jättejobb ni har men det blir nog superfint!
Vad sött med kattspåren:)

Sandra sa...

Underbar blogg! En inspirationskälla :)

Margareta sa...

Underbar skärbräda !Tänk att ha sådana skatter i sina egna gömmor.
Jag letar också,men på loppisar.
Tänk vilket kök det kommer att bli!
Tassarna på golvet så gulliga.Kul.

Lycka till i fortsättningen!
Kram Margareta

Home No.1 sa...

hej igen :-) roligt att du vill vara med på tävlingen..fast jag har ju dock krav med länkning om man vill delta och har blogg ;-) Kram Annica.

sara - Glitterögon sa...

Men åh vad gulligt. Låt de tassavtrycken stanna kvar på golvet. Det är ju historia!
Är säker på att köket kommer att bli kanonfint.

Unknown sa...

Hej igen!
Nu har jag mätt, 63,5 cm har vi. Jag tycker den höjden fungerar väligt bra. Jag tror man ska ha någonstans mellan 60-70 cm.
Hoppas det hjälper er något.
Kram Anna

hemma hos lilla mej sa...

Åååå vad söta små tassavtryck.Bara så gulligt.Ditt kök kommer bli så fint med alla underbara saker du har.Ha en skön dag kram Rita ♥

Sunnanvind sa...

Ska bli så spännande att se det nya köket växa fram, toppenbra det där med dom extra centimetrarna i takhöjd!

Gulligt med dom små tassavtrycken, som ett litet spår från svunna tider.

/Carina

lantliv i bagarstugan sa...

Å jag har tappat bomin fina gamla porslinsskärbräda efter min farmor.......grämer mig nå hemskt, hoppas jag hittar den när jag rensar i stugan bara :-/ annars vet jag inte vad jag gör hahahaha
Tack än en gång för en underbar blogg!!
Kram Kram

Lilla huset på prärien sa...

He he vad gulligt med de små tassarna på planken. Det kommer att bli superfint när ni är färdiga Anette! Vad roligt att följa din framfart. Förhoppningsvis får jag sätta tänderna i vårt gamla kök någon gång till höst :)

Kram Jenny