onsdag 21 juli 2010

Min lilla låda...

Ser ni vad som ligger där på bordet ??



En vacker zinklåda med ett monogram på !! En sak som jag har velat ha länge, och som jag verkligen tyckt att vi behöver i den här familjen...och nu när jag hittade en som var såå vacker..då var det bara att slå till..



Kolla !!! En låda för att ha alla kontroller i . Bra va !! Det var Mari som tipsade om den på sin fina blogg också var hon såå gullig så hon ordnade och skickade åt mig !! Tack Mari !


Hur går det då med köket ?? Jaa, taket är rivet som ni ser, och det var ett trätak därunder, men vi har valt att slå ett nytt ovanpå, ett bredare, för det ska fällas in el under taket.




Men det går inte på räls, vi har stött på problem ! Kolla ovanför skåpen, jag höll på att dö då jag såg det...en massa rör ligger ju där...näääeee..nästan så att jag började gråta..jag har ju beställt och målat färdigt skåpen som ska sitta där, de går ändå upp i taket, gammeldags som det var förr..Hur gör vi nu ?? Jooo, vi kommer att fälla in rören i skåpen, inget som kommer att synas utvändigt, men jag förlorar ca 30 cm yta inne i skåpen..man stöter på problem, så är det i gamla hus..men, men...vi jobbar på..jag ska måla pärlspont idag, grundmåla..
Ha det gott alla så syns vi snart igen
Kraaam Anette

32 kommentarer:

Jeanette sa...

god morgen!

så spennende med oppussing! litt trist det der når extra problemer dukker opp! vi pusser opp i ferien vi også,men her var det gangen som stod for tur! alt er revet nå og de nye veggen er snart på vei opp! det blir godt!

ha en fin fin dag!

stor klem

Gammelbålsta sa...

Hej!
Det är inte kul när man stöter på problem men det mesta går ju att lösa som tur är. Köket kommer att bli kanonbra även med rören i skåpen. Zinkasken är jättefin. Perfekt till de fula fjärrkontrollerna. Har försökt ha våra i en korg men varje gång jag går förbi så är korgen tom... Lycka till med målningen. Ska åxå måla i dag. Är helt knäckt.. färgen på baksidan har släppt på en del ställen. Verkar som om rödfärgen var för tjock. Inte lätt när man aldrig hållt på med Falu rödfärg. men det går ju att fixa.. pust... Ha en härlig målardag. Kram

Dessie sa...

Va trist att stöta på sådant då man har lixom nog att göra ändå... men det är ju tur att det går att fixa!!! Vilken underbar ide med kontrollerna i en låda!
Kram Dessie

hemtrevnad marie sa...

Ja, man hittar alltid överraskningar i gamla hus...vi fick ju offra vårt fina skurgolv i köket för en stor fuktskada i bjälklaget...men jag är övertygad om att ni löser det fint:)
Gillar din doslåda, själv har jag en terin med dosor i.
kraam

re.do sa...

Mina härliga överraskningar var:
Tvättmaskinen gick inte in genom badrumsdörren... bara att såga upp öppningen så vi kunde börja tvätta. (Huset hade varit sommarstuga i 16 år)
Den andra: En stor kyl och frys bredvid varandra i köket? Nepp, vattenledningar stack ut en halvmeter ovanför golvet, inne i skåpet! Har nu dragit om vattenledningarna. :) Men det positiva överväger. Äldre hur är underbara :) Och, du har en underbart fin blogg!

Lilla Blanka sa...

Gomorron!

Åh nej, man blir ju helt knäckt när det dyker upp sånna där problem, men ni har ju tänkt ut en bra lösning, skönt!

Jag kan säga att jag har ena sekunden varit överlycklig för köket och andra sekunden varit helt gråtfärdig av plötsliga problem, men nu tror jag att vi är förbi alla ev. överraskande problem och att vi bara kan "köra på" till det blir klart.

Jaa åh en sån där liten fjärrkontrollslåda är ju så himla praktiskt och smidigt. Jättefin också! När Mari visade sin blev jag helt förälskad :)

Kraaaam och fortsatt lycka till! Nu går det som på räls skall du se i fortsättningen!

Mia

Skogslyckan sa...

Snygg ask i zink för kontrollerna. Jag såg en för ett tag sen som såg ut som riktig gammal sliten bok, har ångrat mig många gånger att jag inte köpte den...
Gråt inte över rören, så är det i gamla hus, och är inte det lite grann charmen? Man får göra som de gjorde förr, bygga runt och anpassa sig efter omständigheterna. Som jag ser har du haft kontinentalhöjd på dina skåp, så du får ju ändå mer plats med fullhöjd än du hade innan. Det kommer att bli kanon!
Kramar Pia

Anonym sa...

Jättefin zinklåda hörru! Fiffigt! Så skönt att få bort alla fjärrisar som ligger och skräpar och skär sig mot inredningen ;-)

Osis med rören men det kommer bli bra i slutändan ändå. Det är jag övertygad om.

Kram Linda (Jolin)

Norregård sa...

Hej!!
Jisses vad Ni jobbar!!! Vi rev oxå ut hela vårt kök för 2,5 år sen....Man stöter på nya saker hela tiden! Men så fint det kommer bli!!

Kram Malin

Maria ( Idekroken ) sa...

Oj, hvilket bra tips!! Det skal jeg tenke på her også. godt å slippe å se fjernkontrollene ;)

Lykke til med kjøkkenet :)
Klem fra meg

Olivia sa...

Det blev ju superbra! Väldigt smart att gömma kontrollerna där i ;)

KRAMISKRAMAR I MASSOR // OLIVIA ♥

LOPPISLIV sa...

Halloj Anette! Ja det var allt en fin låda du hittat att gömma kontrollerna i, för det ser ju så trista ut när det ligger lite överallt. Ojoj vad spännande med ert köksprojekt som nu tagit rejäl fart, vad trist med rören men som sagt du gömmer dem i skåpen ändå, så är det med gamla hus, det ploppar upp överraskningar där man minst önskar. Men jag är helt övertygad om att ditt kök kommer att bli helt outstanding, du har så fint i varje vrå och jag är ett stort fan av din inredningsstil. stor kramis i sommarvärmen, här skulle vi åka till havet men maken här hemma ville stanna hemma och fortsätta på vårt trädgårdsprojekt istället ( visar på bloggen snart) och det tackar man ju inte nej till :-)) får väl gå ut och hjälpa till snart kanske...hihi Kraaaam Paula

Millygarden sa...

Det var verkligen en söt ask och så praktisk på samma gång för det gäller ju att få familjen med på tåget...om man så säger.Hihi.

Men så kymigt med rören ovanför skåpen men det fixar ni och lika snyggt som du tänkt dig kommer det bli. Väntar med spänning på att få följa ert köksprojekt. Taket kommer bli superfint med panelen målad.

Kram Marina

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, Men va bra den asken passade på ditt bord med korgen och hästen, den är ju som gjord för att ligga där! Gillar din ovala tavla ovanför soffan också och tack för att du nämner mej!!! Köket ditt kommer bli så himla fint, och är redan i dag tycker jag men gud vilken tråkig upptäckt med rören då, mindre skåpyta= loppis: ) Ni löser det nog på ngt vis, spännade projekt, men glöm inte ligga i hängmattan med Nisse och bara göra ingenting också, så man orkar med livet i övrigt.... Mari.

Candylei sa...

You have a westie dog too. They are wonderful pets. We have a boy westie named Sir Salty.

Candylei

Kamomilla sa...

Ja du, när man bygger om gammalt går det sällan som man tänkt... Vi hade tänkt använda husets gamla överskåp(som fanns i ett förråd) men det skulle ha blivit helt fel... Förr i tiden var diskbänkarna mycket lägre än nu. Så om vi hade lagt in en diskbänk med dagens standardmått och sen lagt in överskåpen hade mellanrummet mellan dem blivit 15cm!! inte mycket yta att diska på va? Eller få en kran att rymas..
:D

Vad synd att du förlorar värdefullt skåputrymme men jag är säker på att det blir bra i slutändan ändå!

H. Kamomilla och en lite ynklig Svante med sjukt öra :(

VIT SOCKERBIT sa...

Vilken smart lösning på fula kontroller. Vill också ha! Följer ditt rust av kök med spänning. Försöker hitta inspiration till den dagen vi ska rusta vårat.

Kram från Emelie

hemma hos lilla mej sa...

Vilken härlig ide att få bort tråkiga kontroller.Sötlåda.Vad jobbigt att stöta på problem när man vill fixa till och få det lite nytt.Hoppas att det löser sig.Ha en skön kväll Kram Rita ♥

NerbyKatta sa...

Fin zinklåda! Jag har en precis likadan, men för det mesta är den (till min besvikelse) TOM...
Kram Katarina.

♥ Pia... sa...

Hejsan..jag var inne hos dej o morse..men kunde inte kommentera som vanligt..men nu gick det. Tinnitus och yrsel hör ihop ..ibland.... och när mitt blodtryck är för högt!!..och stressen som tyvärr jag får av tinnitus.. det hör ihop allt.men sök du doktor..lika bra..kanske semester gör sitt.. det finns många orsaker till yrsel.. vad fint ert kök komer bli..såå vackert..blir lite grön ja:).. näp nu ska jag se om selma behöver lite kvällsmotion...ha de och glöm inte sköta om dej själv oxå..
kram..pia

hällkulla sa...

Hej

Ojj, vilken fina låda och perfekt att förvara fula men nödvändiga fjärrkontroller!! :)Jätte fin är lådan, förstår dig väl att du är nöjd över fyndet!!
Gamla hus brukar kunna bjuda på överraskningar, ibland positiva och sedan de där negativa... men ni kom genast på en ny plan som inte förändrar på kökets utseende vilket är skoj fast men,javisst förvaring har man aldrig för mycket av i ett kök!!

Ha en fin kväll!
Kram
Pi

butiksofie sa...

Thank you sooo much!This is such a great idea....Have a nice evening Anja

Unknown sa...

Vilken otur med rören, men inte helt oväntat. I vårt hus har vi stött på problem också. När vi tänker ibland att vi ska ríva något så misstänker vi att det går kanske ett rör eller så...
Tur att det går att lösa i alla fall. Smart låda till fjärrkontrollerna, de är ju så fula:)
Kram Anna

Mot nya äventyr ! sa...

Jättefin zinklåda !!
Både vacker och praktisk !
Ha en fin dag ! Helen :0)

katarina sa...

Hallå där!
Så fin!!!
Jag har sett de där lådorna i nån butik och stod o funderade på vad jag skulle ha en till.....hade jag kikat in här först så hade jag ju köpt en jag med...;)

ert kök kommer bli alldeles uuunderbart och det är så kul att få se lite bilder så här under arbetets gång.
Vad synd på ytan som försvinner men vilken tur att det gick att lösa.....hihi...jadu..gamla hus bär ju inte bara på gömda skatter...;)

Haaaaaaa det gott nu vännen...vi sticker till Tunisien på lördag och blir borta i 2 veckor...
Sååååå skönt!
Kram Katarina

Unknown sa...

Så spännande att följa renovringen av erat kök!! Kommer bli ett fantstiskt resultat så klart!
Catta

Hanna sa...

Praktiskt med en låda till fjärrkontrollen.
Kram
Hanna

Vitt och Blått sa...

Precis den där lådan stod jag och fingrade på i en liten butik här i trakten. Men jag kunde inte just då komma på vad jag skulle använda den till och alltså fick ingen följa med hem. Allt måste ha ett syfte numera som inhandlas. :) Har saker så det svämmar över.. Men klart att en sådan till våra fula dosor måste få flytta hit också! Hoppas att allt ordnar sig till det bästa i ert kök, problem är till för att lösas och det är inte en gång som jag gormat att.. Vi skulle ha byggt ett nytt hus.. Men charmen i gamla är underbart!

Kram Ewa

Tine sa...

wonderful pictures ;o)

...

Marie sa...

Hej Anette!

Vad trist med rören i köket, men så där är det ju i gamla hus, det dyker alltid upp otrevliga överraskningar när man håller på och renoverar. Tur att det oftast går att lösa!

Lådan är jättefin, har en liknande till våra fjärrkontroller. Och så ser jag käglorna där i korgen, de blev toppenfina!

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Vitt hus med svarta knutar sa...

Fy vad tråkigt att hitta dessa rör:-( Tur att ni ändå hittade en lösning på problemet även om det inte blir riktigt som du tänkt dig. Vi skulle så gärna vilja slå ut en vägg för att få ett större kök, men i den väggen finns vattenledningar, avloppsledningar, ventilation och all el till övervåningen. Hur kul är det på en skala.....

Zinklådan är jättefin! Det är så skönt att gömma undan alla fula fjärrkontroller.

Ha det bäst och en skön fredag önskar jag dig!
Kram,
Regina

STILinredningochdesign.blogspot.com sa...

Gud så spännande, med din fina smak så längtar man till det är dags att få se slutresultatet :)

Önskar er en underbar helg
Madde