fredag 16 juli 2010

Vackert med tenn

Jag tycker det är så vackert med gammalt tenn....



Här ser ni mitt senaste fynd, ett gammalt tennfat, det ser inte så stort ut, men det väger ganska mycket. Jag inspireras av många fina bloggar, här kan jag tipsa er om en av alla, hon har sååå fint, gamla saker, tenn, soppterriner jaaa allt möjigt, klicka HÄR så kommer du dit.
Och här kom jag på en till som också har fint, klicka HÄR.

Vackert med en Pion...



Nu har en av mina Pion buskar blommat ut, nu väntar jag på nästa, den har många fina knoppar nu...Tack alla som tyckte om min Griffeltavla i förra inlägget, jag är själv så nöjd och längtar tills jag kan hänga upp den i köket. Går det enligt planerna ( mina planer...) så börjar vi riva i köket och spika upp trätaket på Måndag !! Ni såg väl Ernst igår, ojjj vilket fint kök han gjorde, även fast jag inte riktigt gillar den industriella stilen så tyckte jag det blev bra där i det huset, och lamporna med porslinssockel som han satte upp på väggen, såna har jag köpt hem till mitt kök, ska ha dom i taket framför luckorna...visar sen..Har köpt dom HÄR
Ha nu en toppenhelg alla
Kraaam Anette

24 kommentarer:

LOPPISLIV sa...

Godmorgon Anette! Jag håller med, visst är det vackert med tenn, jag har börjat gilla det mer och mer, det är lite 1700 tal över dessa ting, antagligen därför jag tycker så mycket om det. Har inget ännu men kommer garanterat att köpa på mig lite nu framöver. Ohhh jaa de där bloggarna du visar gillar jag också, är där inne ofta och hämtar inspiration. Missade Ernst igår då vi var och firade :-) får titta på reprisen. Tusen Tack för rara ord om vårt reportage, det värmer. Trodde jag skulle vara ledig idag men icke, får pallra mig till jobbet ett par timmar nu :-)) Men sen är det dags...äntligen. Stor kram, vi hörs snart igen //Paula

My Lovely Things sa...

Godmorgon vännen!
Ja, tenn är så trevligt!Det är så kul när man fyndar saker som man gärna vill ha..
ja du vad kan jag ha köpt, nää det är ingen köpmandisk..

DEt är något annat som har med ögon att göra..hi hi

ha en fin dag.
Kram Anna

Lisas torp sa...

Ja, jättesnyggt med tenn och att kombinera med olika saker, som du har gjort här!

Din griffeltavla blev dessutom supersnygg - vilken idé!

Tack för alla tipsen!
Kram
Lisa

♥ Pia... sa...

Hej och gomorron Anette..är du alltid pigg & alert du:)..JAg är visserligen relativt tidigt uppe jag med ..för att ha semester.. idag fyller min "lilla gubbe" år..så ett litet kalas får det bli här.. Vad fint det kommer bli med lamporna..precis (tror iallafall att det är så) såna som vi haft i bad och tvättstugetaket itrettio år:)..ja så är det..allt går igen..och har man haft det så länge så ser man det inte till slut..tills då någon liten bloggerska påvisar vad som ska renoveras och vad som KOMMER in i inredningen då!!:).. Tenn ja..nu smyger tennen in ser jag..det är något jag inte har något av faktiskt..får väl titta lite i gömmorna nu då:)..hadde hoppats på kopparn förstås..men får vänta nåt år kanske... dina bilde var ljuvliga.. Mina traskronor ..jag gjorde en mini av ståltråd och lakan...en bit som jag klippt av de där spetsgardiner på altan som blev för långa kom väl till pass....jag har nämligen hittat på en sak.. ska stå och sälja lite saker på en marknad/mäsa i slutet av denna månad..bara kom på det att jag skulle göra så.för nån vecka sedan..fick sista platsen...det ligger vackert i BORGVIK GRUMS och vid en slottsruin kan man säga..nää fel Httruin heter det visst...är vackert iallafall..där ska jag sälja några trskronor en mini och två större..plus en massa nnat förstå..nu hoppas jag att vädret blir toppen ..men det vet man aldrig med den svenska sommarn...igår regnade et ..stackars våra festivlare..de blir blöta och leriga på tältplatsarna.. nää nu väntar det lite förberedelser..ha de gött.. och en varm sommarkram till dej..
Pia

♥ Pia... sa...

åå glömde..tack för bilden ..vad läcker den tavlan var..förstår om du föll för den..får se om jag kan få till nåt med min..tack iallafall...

Lilla Trollbacken sa...

Halloj!
Snyft, mina pioner har tyvärr redan blommat klart. Nu är det ett helt år till nästa blomning.
Älskar oxå tenn. Det är så vackert mot det vita!
Ha det bra!
Kram
Gabrielle

hemma hos lilla mej sa...

Ja du är bara så himla duktig.Vad fint du har gjort .Härligt med pioner .Underbart!!!!!!Önskar dej en mysig och härlig sommardag.Kramiz Rita ♥

Dessie sa...

Du har ju alltid så himla fint hemma. Och tenn är vackert helt klart! Jag njuter av min enda lilla pionbuske som nu blommar för fullt, men undrar om du inte har något tips för ett snyggt stöd för pioner?! Dom har ju som en tendens att lägga sig lite här och där. =)
Kram Dessie

Marie sa...

Jag gillar också tennsaker, snyggt mot allt det vita man har, lite rufft så där. Här har alla pionerna blommat över nu, snyft, gick så otroligt fort i år, jag får njuta av alla mina rosor istället.

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Ps. Du har mail!

hagagården sa...

Hej
Ja det är underbart fint med tenn,undrbart fina bilder!!
kram o ha en trevlig helg.
ninni

Rose Garden Malevik sa...

Visst e det underbart med tenn....speciellt till blommor :)
Ha det gott
Håkan

Unknown sa...

Tenn är fint ,jag har ett nästan likadant som jag har på verandan. Det är lite buckligt men fint ändå.
Kul när du länkar till fina bloggar!
Ha det så bra!
Kram Anna

Anonym sa...

Jättefint med tenn, min mormor hade massor med sånt som vi tyvärr valde att lämna kvar i huset när det såldes, nu ångrar man sig rejält!

Trevlig helg!
Kram Pernilla

n o r d i n g å r d e n sa...

Mycket vackra ljusstakar i tenn, det känns som om man tröttnat lite på fattigmansslivret så dessa var verkligen snygga, jag har liknande, ljustakar tröttnar vi aldrig på: ) Ja, det finns många finskor med finlirad smak uti fingerspetsarna! Mari.

Marita sa...

Jaaaa, jag har nyligen fått upp ögonen för tenn. Tyckte inte om det tidigare, hade en del som jag gav bort...hmmm. Nu har jag upptäckt hur vackert det är, så nu samlar jag på mig! Har en del som står på min fina spegelbyrå i hallen!
Nog tittade jag på Ernst allt! Jag håller med, köket han gjorde blev helt suveränt! Men jag är inte heller svag för industrikänslan i köket, fast där passade det perfekt! Betongbänken...underbar!!! Tallrikshyllan han gjorde ska jag göra en likadan, men inte med armeringsjärn som stöd utan trälister.
kram, Marita

Lantliga drömmar sa...

Ja tenn kan vara riktigt fint. Har en bricka i tenn till min glasklocka. Nilla

hemtrevnad marie sa...

Ja, tenn är fantastiskt vackert!!
Önskar mig själv en grötskål med lock och ett par höga ljusstakar med kulfötter!
Lamporna Ernst satte upp är urläckra, har själv tre styck mindre över diskbänken samt en stor vid vedspisen.
Ha det gott!
kraam

linnea-maria sa...

Jaa det är så vackert med pioner. I min nya trädgård har jag två sorter, de håller på att blomma ut nu. Jag tror knappt att jag har några tennsaker, men vackert är det. Ha det fint /Therese
...som hoppar över till de andra bloggarna du tipsar om :)

Marianne sa...

Det ser så fint ud med lys og blomster på bakken. Der skal ikke så meget til, bare man får ideerne. Hilsen Marianne

Marieberg sa...

Tenn är vackert. Roligigt att det börjar att uppskattas mer och mer, synd bara att fynden blir färre och färre...

Vita Novum sa...

Ja visst är det väl vackert med tenn. Ett stort tennfat med riktigt gula citroner på i köket tycker jag om. :)

Måste även kommentera den riktigt fina griffeltavlan! Jag blev sugen på att göra en likadan! Den kommer bli perfekt i köket. Roligt med sifferordningen också. :)

Hoppas att du har en riktigt skön helg, själv ska jag iväg på bröllop i eftermiddag så nu måste jag sätta lite fart. :)

Stor kram, Karin

Gammelbålsta sa...

Hej!
Tenn är vackert. Så himla fin din griffeltavla blev. Min har inte kommit på plats ännu. Vi fick en skadad hund så tiden har inte riktigt räckt till. Ha en riktigt härlig helg Kram Aydan

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hejsan mitt i sommaren.
Det är fint med tenn, ditt nya fat är jättefint, det syns att det är gammalt.
Griffeltavlan blev superbra, vilken känsla när du kan hänga upp den i ditt nyrenoverade kök.
Stor kram från en som är hemma och tvättar.
AnnaMaria

Alberte sa...

Alltid inspirerende å kikke inn:)
Ha en deilig sommer!