måndag 16 maj 2011

Vårspaning i Norr !!

Då var det Måndag morgon och en ny vecka ligger framför oss !! I helgen så har vi jobbat i trädgården, kan säga att det känns i varje muskel, men nu är det så fint. Nu får det börja grönska och gro...Så här såg det ut hos oss för exakt en månad sedan..kolla vad mycket snö alltså !!

Och så här ser det ut nu, inte så grönt ännu, men det kommer snart att explodera i naturen, för vi har ju ljuset, det blir inte mörkt på natten, Midnattsolen ni vet !

Ha det gott alla

Kraaam Anette

24 kommentarer:

hemtrevnad marie sa...

Hej vännen!
Ja det kommer säkerligen att explodera i grönt alldeles snart, själv tycker jag nästan det går för fort i år...nu börjar syrener och förgätmigej blomma!
kraam

Solsjö - Under en vind sa...

Våren är ärlig!:) Tänk vilken skillnad det är i vårt avlånga land, här nere har vi ju redan full grönska överallt! Syréenerna blommar snart och liljekonvaljerna lyser vita!

Ha en underbar dag! Kram!

Solsjö - Under en vind sa...

Våren är HÄRLIG skulle det stå förstås, men ärlig är den kanske också...;)

LOPPISLIV sa...

Våren är fantastisk, det är något man inte tänker på förrän man ser bilder på hur fort det förändras. Kul att få se bilder på ert hus också, just faluröda hus med vita knutar är min favorit, och helvita hus gillar jag också. Vårt är i gult tegel som jag skulle vilja måla vitt, något vi funderat på sen vi flyttade hit, i 20 år nu...fniss :-) Kanske någon dag jag får som jag vill...man har ju så mycket man vill hela tiden :-))

Ha nu en toppenfin måndag. Kraaaam Paula

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gomorron
Man känner sig så nöjd när den första vårröjningen är gjord i trädgården, och som du skriver, det brukar kännas! Här har vi mörka nätter än, fram i juni är det ljusare på natten.
Ha en fin majvecka
Kram till dig vännen
AnnaMaria

Bleudelavande sa...

Ooohhh such wonderful blog you have!!!!
I'm so glad to find your lovely blog by Christine's White vintage blog.
I wish a sunny spring and a nice day.

Ett Vitare Hem sa...

Åh vad härligt att även ni sluppit snön nu, det är en härlig tid som ligger framför oss nu!
Ha en riktigt fin måndag!
Kram/Lena

Gammelbålsta sa...

Hej!
Vad duktiga ni har varit som jobbat i trädgården. Skulle också behöva göra ett ryck ute men har haft ont i ryggen och jobbat hela helgen. Får vänta med utejobbet ett tag. Ha en riktigt bra måndag Kram

Lisas torp sa...

Så otroligt snabbt det har gått med våren och försommaren! Det var ju samma sak med oss härnere - en tisdag snöade det och var nollgradigt för att en vecka senare vara full sommar!!!
Ja, ni har ljuset och då kommer allt att explodera - det gäller verkligen att hänga med!
Så härliga pärlhyacinter!
Ha en fin vecka!
Kram
Lisa

Vintage House sa...

Hej
Stor skillnad mot här i söder, men det exploderade verkligen så fort...
Hinner knappt njuta innan det är över.
önskar dig en skön måndag
kram
sandra

Annas skattkammare sa...

Tänk Anette, du har ditt härliga kvar! Här har det gått så fort, körsbärsträden är överblommade, syrenerna blommar nästan och jag vill bara stanna tiden lite..
Kram /Anna

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Man glömmer liksom bort att Sveriges grönska utvecklas olika i olika delar! Tittar på bloggar där allt är grönt och alla blommor står ute. Här är det mesta lite neongrönt än så länge och än längre upp ser det ut som hos dig! Vad olika det är! Men alla stadier har sin charm!
Ha en bra vecka!!

Hemmavid sa...

På en månad kan det hända mycket!
Vad skönt att ni har snöfritt nu i alla fall, med lite värme på det här så kommer det snart att vara grönt och härligt!!

Kramen Jenny

Kontakt sa...

Så härligt att även ni fått snöfritt....den efterlängtade våren är kommen. tänk det är ju för mäktigt med er midnattsol.. lite svårt att föstå att det verkligen är ljus dygnet runt.

Ha en fin början på vecka!
Kram Marina

Karma sa...

Det grønne kommer, da har du noe å se frem til vettu:) Her har vi jo nationaldagen vår i morgen og krysser fingerne for fint vær!

Klem Kaja:)

n o r d i n g å r d e n sa...

Åh vilket vackert hus ni har Anette! Tänk om vårt hus var lika fint, ditt hus är fint på både bak & framsida! Ja, nu är det bästa tiden, allt kul och grönt framför oss=) Mari.

Norrfrids Eija sa...

Ja, somrarna och ljuset är det bästa med norrland, är så glad att få uppleva det varje sommar, man blir så energisk, ja nästan euforisk av ljuset! Det borde alla komma upp och uppleva! Här har alla björkar just slagit ut, det gick nästan från en dag till en annan!

hemma hos lilla mej sa...

Vad skoj att ni har fixat så himla mycket iträdgården.Här tycker jag att det går för fort.Var och plockade en stor bukett liljekonvaljer igår.Ha nu en skön måndag rara du.Kraaam Rita ♥

Nyanser av vitt sa...

Vi har haft så ett tag nu och visst är det helt underbart. Sköt om dig
Kram Agneta

Hanna sa...

så snabbt all snön försvann.
Ha en bra måndags kväll.
kram
Hanna

Villa Björkenäs Backen sa...

God natt vännen!

Vilken skillnad! Och snart blir det grönt ;)
Här är det så grönt nu men burr så kallt det är, vart tog värmen vägen?

Ha en fin dag imorgon, nu ska jag måla några penseldrag innan jag måste sova!

GOD NATT !

Kram Sirpa

Marie sa...

Vad skönt att det äntligen börjar bli vår även hos er, tänk vilken skillnad det är mellan södra och norra Sverige. Här är det väl mer eller mindre sommar i trädgårdarna, nästan så att syrenerna blommar här hos oss.

Kram Marie

Vita små hjärtan sa...

Hej Anette!
Ja det är en härlig tid nu! Ser att ni ligger en bra bit efter oss här i Närke!
Önskar dig en mysig dag. Här är regn idag!
Kram Agnetha

Puumuli sa...

Usch, påminn mig inte om det där med snö! Så himla bra att den har försvunnit! Sommaren kommer väldigt snabbt till er däruppe i norr, det tar inte så lång tid tills ni är i kapp alla de som bor längst ner i landet.

Kram
Sari från Puumuli