fredag 9 september 2011

Nisse ser dåligt...

Vår älskade lilla Nisse som har funnits hos oss nu i 8 år, det slog mig att jag har aldrig berättat för er att han ser dåligt, han är nästan blind...det är ju svårt att riktigt veta hur lite han ser egentligen.
När han var 7 månader så började vi märka att han nog hade något fel på ögonen, han gick in i saker, skåpdörrar som stod öppna m.m. Oron spred sig i min kropp..så vi bokade ett besök hos en duktig veterinär för att göra en ögonlysning. Det visade sig att han hade två medfödda fläckar i ögonen, en fläck i varje öga !! Och det gick inte att operera bort. Veterinären sa att han klarar sig, en hund utvecklar hörseln och lukten ännu bättre. Han berättade att han kan leva och må gott ändå, han kan springa i skogen och göra det mesta i alla fall. Djupseende har han inte, så vi får hjälpa honom...men det kom som en chock i alla fall..jag började gråta hejdlöst där på veterinär stationen..


Nu har det gått 8 år, och vi älskar vår lilla vän sååå mycket, vi har lärt oss att leva med hans handikapp. Han kan hoppa upp i möbler men han kan inte ta sig ner, så vi har mjuka ramper åt honom...kolla här, nu ska han gå ner från soffan alldeles själv...



Han vet var kuddarna är...





Se så bra det går..om han hoppar upp någonstans där det inte finns en ramp att gå ner på, jaa då skäller han ett högt och ljudligt skall så att vi ska veta att han vill gå ner...




Här sitter han i glasverandan, hans favoritrum...

Nisse kan gå i trappor, upp men inte ner..han känner sig för med tassarna och känner han inte mark så då låter han bli, då lyfter vi honom. Visst var det en sorg att han inte ser så bra, men tanken att inte ha kvar honom har aldrig funnits, veterinären sa att han inte lider, han har inte ont, och vi älskar ju honom av hela vårt hjärta, så vi ska göra hans liv så bra som det bara går !




Här ligger han på en av sina favoritplatser, under bordet i vardagsrummet ! Lilla goa Nisse.

Att han fick fel på sina ögon är väldigt ovanligt, ingen av hans kullsyskon fick det, och rasen lider inte av det heller, det blev bara så..

Nu är det Fredag, då fikar vi..Nisse hänger på för han älskar fika han också !!

Kraaam Anette

67 kommentarer:

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla sa...

Ååå, lilla Nisse...

Hoppas fredagsfikat smakar gott!
Ha en trevlig helg :)

Kram från Australien♥

Linda sa...

Så underbart söt han är! Kul att se att det finns fler riktiga djurvänner därute!! Trevlig helg! Kram Linda

♥ Pia... sa...

Åå men du.. fick en liiiten tår i ögat när jag läser vad du skriver om din älskling.. förstår precis hur du kände där hos vetrenären.. Ler för mej själv när jag ser alla ramperna för honom..)... det är ju såå man gör för våra fyrbenta vänner .. jag gör andra saker för att underlätta tillvaron.. Selma skäller aldrig om det är någ hon inte kan göra själv.. hon krafsar med ena tassen..:) så vi förstår vad som är på gång.. ja du kan skriva spaltmetrar om henne .. men stopp.... nu ska jag till jobet.... var såå säker jag kommer kika in på Nisse igen sen.. såå mysiga bilder.. ha en skön och goo freda... Puss från Selma till Nisse..
kram..Pia

Anonym sa...

Vad fint du skrivit om Nisse, du är en sann djurvän!! Märks att du verkligen älskar honom :-)
Trevlig helg :-)

Pia sa...

Det, att just din hund blev nästan blind, är inte en slump. Det var kanske förut bestämt, att någon av valparna skulle vara synskad, och då måste det bli den hunden, som skulle få det bästa tänkbara hemmet, med mycket kärlek och omtanke - din hund, ditt hem!

Puss o kram till Svante!

Ja, du! Skååål (med öl) i kväll!!!!

Kraamar!
-Pia-

hemma hos lilla mej sa...

Åååå bara så himla söt han är lilla Nisse.Underbart med riktiga djurälskare.Ha nu en mysig fredag med gott fika.Kram Rita ♥

Pia sa...

Sorry, Anette!!! Jag menar NISSE!!! Blandade med Kamomillas Svante! ;)

Tara och Venny hälsar!

G:a Affären sa...

Vilken tur för lilla Nisse att han hamnade hemma hos dig! En matte som underlättar med ramper och annat, en matte som verkar älska sin Nisse. Jag blir varm inombords.
Trevlig helg önskar jag er två!
/Cia

hagagården sa...

Men å så gulligt med alla hjälp medel till lilla Nisse,han har tur som fick bo hos dig,för han verkar ha det så bra och det är gott att se.
Stora kramen till dig.
Ninni

Anci sa...

Åh, lilla gubben ! Jag är säker på att han har ett underbart liv hos er i alla fall !

Trevlig helg

Kram
Anci

Malin's Hus sa...

han är ju så söt så hälften kunde vatt nog :) så söta ramper du byggt :)

kram

C h a r m i g t L a n t l i g t sa...

Hejsan!

Lille plutten då!

Men så söta ägare han har som fixar och trixar väldigt sött att läsa måste jag säga =)

Ha en trevlig fredag med fika och mys.

Kraam Sanna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det nyper i hjärtat när jag ser hur fina ramper du byggt, Nisse har ett bra liv. Han som sett dåligt jämt tar ju det här som något naturligt, och det ihop med din klokhet ger Nisse ett bra hundliv. En stor nospuss till Nisse, ge honom något gott när du fikar.
Kramar
AnnaMaria

In my house sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅåå, mitt lilla hjärte gull. Vilken tur att han kom till rätt familj. När vi va i stockholm, så fanns där nissar överallt, då kände jag mig hemma. Söta snöta plutte fis, spelar ingen roll - sålänge han har sina ramper, snuffe har oxå ramp upp till sängen, vi köpte ny å den ä hög =)=) Vi är barnvakt åt 3 hundar, tills på söndag, så nu sitter jag här - vaknade av snark =)=) hihi....

Stor puss till söt nisse, å dig

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Men lillfisen! Han har verkligen hamnat i rätt familj men sån kärlek! Många har nog inte brytt sig så som ni!
En hund blir ju som vilken familjemedlem som helst!! Och Nisse verkar vara en kämpe i sig!
Go Nisse!!!
Kram!

Designe sa...

Men lilla söta vovven! Så skönt att han klarar sig så bra ändå och så bra att det funkar med mjuka ramper! Han är ju sååå söt! Ha en fin helg! Kram

rosenälvorna sa...

Älskade lilla Nisse, nu blev jag rörd till tårar(på riktigt, jag sitter här och gråter en skvett) Inte bara det att det är tråkigt att han nästan är blind, han vet inget annat, så det är nog ok för honom. Utan att det är så gulligt hur ha får hjälp ned och att han skäller för att säga till. Min lilla Yorky som jag hade för många år sedan var också nästan blind de sista åren, men hon fixade det bra hon med. Och så är han lika gullig som min Elsa. Massor med nospussar till Nisse från Elsa & Christina

Ann-Catrin sa...

Godmorgon vännen!

lilla Nisse gubben..
Vilken lycka att han fick komma just till er, det var nog förutbestämt tror jag.

han lever ett gott liv där han känner sig trygg och säker och är älskad!

Så fina ramper ni gör för honom..
underbart!

jag är oxå så där.. vår lilla Ylva har inget handikapp iofs men hon är en riktig fryslort och jag går där och bäddar om och fixar små varma krypin till henne när det börjar bli kallt.

De är ju som barn i familhen

Pussa den lilla godingen från mig

Stor varm kram
Ann-Catrin

Johanna Stålros sa...

Nä men åhh jag blev alldeles tårögd här. lilla Nisse. Så fint att ni kompenserar hans handikapp och hjälper honom så fint. Kärlek till er för det. Kram fina fina ni./ johanna

gamla skolan sa...

Åh Fina fina Nisse ! Vilken tur han hade som hamnade i just er familj , vilket gott och bra liv han har och har haft !
Önskar dig en riktigt fin helg , hoppas du blivit av med din förkylning ! Kramar // Susanne ♥

Anonym sa...

Hej Anette!

Oh, jag läste om Nisse idag, han är ju så jättegullig och vilken tur att han fick komma till er som är sanna djurvänner, han hade tur lilla Nisse. Jag är själv uppväxt med en dvärgpudel som sedan blev helt blind, hon klarade sig utmärkt ändå, hon såg ingenting. Vi hjälpte henne i trappor och dyl. Man älskar sina djur så mycket att man klarar det mesta.
Får önska dig och lilla Nisse en skön fredag och en trevlig fikastund.
Läser din blogg månd, onsd och fred.
Kram
Kerstin
Jämshög

Vita små hjärtan sa...

Å han är ju så söt. Mjuka ramper...vad härligt!!!! Allt för han ska ha det gott...
Ha en fin fredag.
Kram Agnetha

Jenny sa...

Sötaste Nisse!! Vad fint du skriver om honom Anette! Han har nog det bästa liv en hund kan ha hos er:)

Grattis på namndagen förresten!

Trevlig helg!

Kraam Jenny

Anonym sa...

Oh, jag blev så rörd när jag läser vad du skriver om er söta Nisse. Visst ska ett djur ha det bra och Ni visar verkligen vad omtanke och kärlek är. Ha en fortsatt bra dag.

Kram Ingela

Vit dröm sa...

Söta lilla nisse! Bjud honom på en ordentlig fredagsfika idag :)
Kram Anna

Creative Pink sa...

Fina lilla Nisse, ja dom klarar sig bra trots dålig syn. Vår hund hade på slutet Diabetes vilket gav dålig syn men han fixade det hur bra som helst, däremot när han blev döv också så blev det jobbigt och han blev lite deppig under en period. Hörseln är ju oerhört viktig för en hund, men han lärde sig att använda nosen istället och visste blixtsnabbt om vi fick besök bara genom att känna doften, fast han var i en annan del av huset. Det värmer hjärtat att se hur väl ni tar hand om lille Nisse, han ser glad och lycklig ut =)

Karin sa...

Hei! Sender en klem til vakre lille Nisse. Han ser så frisk og fin ut, det er tydelig at han har det bra :)

Har selv en Westie og en blanding (westie + skotsk terrier = scoland terrier), hvor westien vår er pappa'n. Vi elsker disse søte små :) Koselig og harmonisk blogg du har, her koser jeg meg :)

Karin

n o r d i n g å r d e n sa...

Nämen harredodingen då, Lill Nissegubben, han är ju så söt, så synd att han hade detta medfödda handikapp men vilken TUR han hamnade hos rätt "föräldrar" som har empati och bygger såna fina ramper, då går livet som en dans! Puss på nosen till gulliga Nisse från Mari.

marie jm sa...

Ojoj, lilla Gull-Nisse!! Vilken sötnos han är!! Vilken tur att han hamnade just hos er! För visst älskar man sina husdjur!! Våran lille pudel Elof blev biten av en huggorm nu i somras och blev jättesjuk med inre blödningar och blåsljud på hjärtat och fick ligga på vet.sjukhus i 4 dygn. Det var fruktansvärda dagar o nätter då vi bara gick härhemma med ont i magen o ångest. Men det slutade lyckligt och nu är han pigg o frisk, och förstås är han är världen goaste o mest bortskämda! Finns en bild på min blogg på hans sovstil...

sagolikflora sa...

Väldigt rart inlägg av dig! Han är fin din lilla kille. Tur att han kommit till ett hem fullt av kärlek och omvårdnad. Ha en mysig helg

Anette sa...

Underbart att läsa och jag förstår precis vad du talar om.
Det är så underbart att ha hund, att man kan bli nästan sprickfärdig av lycka ;)
Så bra att det funkar för den lille killen!

Therése S sa...

Så fin han är. Blev lite ledsen i ögat när jag läste din text, men all din kärlek till honom gick rätt igenom texten och det var underbart att få läsa.

Anonym sa...

Jag blev så glad då jag läste ditt inlägg. Min fd Bichon Frise föddes med katarakt och vid 1år var han totalt blind. Vi lät operera honom men bara ett öga gick att rädda.HAn såg dåligt i dom 14 år han levde men han var en pigg och glad hund ändå.Kärleken till honom kommer jag alltid att bära med mej fastän jag har två nya hundar idag av annan ras.Har man en familjemedlem som behöver hjälp hjälper man den:) Stor kram till er båda och tack för en fin blogg/R

LOPPISLIV sa...

Lille söte Nisse vovven!! Vilken tur han kom till er, som tar så bra hand om honom. Så gulligt när han tar sig ner för soffan i lilla kuddrampen, ja vad gör man inte för de små liven, de är som barn i familjen ju. Vill inte ens tänka på den dagen då Wilma inte längre finns, blir tårögd vid blotta tanken. De ger ju så mycket glädje. Har läst någonstans att man är gladare med en hund i huset, och det stämmer nog för visst ler man varje gång man ser de små vännerna.

Underbar bild på lille sötnosen i korgen. En nospuss från mig och wilma till lille Nisse mannen :-))
Jag är ledig idag så vi sitter i soffan och bloggar och myser....


Kraaaam Paula

hällkulla sa...

Åh, stackars lilla Nisse! Men vilken turhund han är som kom till ett såå gott och kärleksfullt hem!! :)
Blir lätt rörd speciellt när det gäller djur, så här rann visst några tårar över hur fint matte skrev om lilla söta Nisse och hur gott han verka bli om skött!

Önskar dig en fin helg!
Kram
Pi

Maja sa...

Åh, vilken sötnos! Det är verkligen fantastiskt hur mycket lycka och fina ögonblick man kan uppleva med en liten hund! Jag har själv en hund, en liten Jack Russell tjej, och hon är världens bästa sällskap. Hon får nog faktiskt mer uppmärksamhet än min sambo...hmm:)

john sa...

aw he is so sweet...one of our cats has only 3 legs so he has to have that extra bit of care and love xxx

INNENANSICHTEN sa...

Kära Annette,
Nisses historien är så sorgligt, men vackert. Han är älskad så mycket från dig, och du gör allt för att den till honom med sin synskada lättare. Jag skulle göra samma sak för min hund!
Nisse kommer att kunna höra eller lukta bättre än någon annan hund.
Han känner väl definierade och skyddas mitt ibland er ... och i denna vackra bord!
Märkligt nog, min hund Finn har också valt sin favorit plats under ett litet gammalt skrivbord (min dator skrivbord).
Jag önskar er en trevlig helg!
Vänliga hälsningar,
Uschi & Finn

me and alice sa...

Hej Anette!

Åh goa fina Nisse! Gud vad gulliga ni är med honom.
Nästan så jag önskar jag var Nisse hemma hos er! Det är nog många hundar med bra syn som inte har det hälften så bra som er söta Nisse.
Jag tror han mår som en riktigt lycklig liten prins så älskad som han är.
Kram till dig Anette!

Unknown sa...

Gullenisse...

Önskar er en mysig helg!



Kraaaaaaam

Cheri sa...

Lilla Nisse drag den bästä lappen i livets lotteri! Lyckohunden bringer lycka till er alla.

Anonym sa...

It is a blessing that Nisse has You.

You really love Him and will be

faithful to care for Him always.

Greetings from Your Friend in

Southern California. :-)

Anonym sa...

Vilka fina bilder pa er sota Nisse, speciellt den i korgen under bordet, Bor i USA men foljer manga av er duktiga bloggare varje dag, en sadan gladje for en gammal tant
Halsningar
Agneta Romano

Anonym sa...

Nå ble det både tårer og smil her, sender en stor klem til gode Nisse.
Dyr er utrolig tilpasningsdyktige, og så godt å lese om mennesker som gjør alt for at de skal ha det bra :)
En flott helg ønskes til både to- og firbeinte :)
Lise (som også er både hunde- og katte"mamma")

Sussi / Sussinghurst sa...

Nåeeeeee, den lille søde vuffer, godt der findes søde mennesker, der vil være god ved ham.

Lilla Majken sa...

Han är så go lilla Nisse. Förstår hur du känner, man vill verkligen göra allt för sina djur.

Vi har två hundar en med höftproblem och en som vi nyligen har fått reda på att hon förmodligen har skelettcancer. För båda två är det mediciner som gäller och en så länge har det fungerat bra. Den sistnämnda har dessutom börjat få laserbehandlingar och hon känns lika pigg som vanligt. Kan lova att tårarna har sprutat här hemma. Det är svårt att tänka sig ett liv utan dem, Hoppas, hoppas att det går bra.

Kram Therese

Norregård sa...

Goa Nisse, han kan inte ha det bättre än hos Er:)

Trevlig kväll!
Kram M

Bitte sa...

Jag blev rörd när jag läste ditt inlägg och en och annan tår ville titta fram :-).

Vad gulliga ni är med lilla Nisse som bygger så fina ramper och annat. Jag tror inte att han lider av sin synskada i och med att han bor i ett sånt kärleksfullt hem, han har ju så många andra sinnen som i stället blir starkare.

Ja, vad gör man inte för de små liven. Man älskar ju dem över allt :-).

Ha en fin helg!

Kramar
Bitte

Lavendel o Lantliv sa...

Är man djurvän så gör man allt, jag känner igen mig.
Kram Eva-Lena

Smultron på ett strå sa...

Vad fin han är Nisse! Vad är han för ras? Vår vovve visade sig också vara sjuk, men vi har resonerat som ni - ingen anledning att ta bort en hund som kan ha ett bra liv med lite hjälp.//kram maria

weisses cottage sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
weisses cottage sa...

Wir freuen uns sehr, das Nisse so ein tolles zu Hause bekommen hat. Auch wir haben 3 Hunde. Davon ist auch ein West-Highland Terrier. Eyra wird jetzt im November 8 Jahre. Sobald wir Zeit haben, werden wir von unseren Hunden ein paar Bilder in unseren Blog einstellen. Lieben Gruß Martina und Silvia

carina i ockelbo sa...

Man så gullig han är ,,de är något visst med vita små hundar, Våran mille är en Coton de Tuléar han blir 9 år i december. Ja man gör ju allt för att underlätta för för de små.

Frøken Anker sa...

Det er utroligt med forhold mellem mennesker og dyr. Det er jo smart, at I laver ramperne til ham. En bekendt havde ne meget gammel gravhund. Den kunne ikke selv hoppe op i stolen, da den blev gammel. Så han byggede en trappe af store bøger, så den kunne gå op - og ned igen.

Hils Nisse, den kære hund

Anonym sa...

Hej lite tårögd blir jag ,mest för att jag känner din lycka över att ha just Nisse.Håller med alla ovan, du är en underbar tjej.Ha en trevlig helg,och jag ser alltid fram emot dina inlägg TACK FÖR DEM Lena

Ida L sa...

Å vad söt han är er lilla Nisse!
Min mor har en liten dvärgpudel, Otto heter han. Lille Otto har ett medfött ögonfel, han har ingen tårproduktion. Utan tårar torkar ögonen och man blir slutligen blind. Därför får hon droppa hans ögon tre gånger dagligen.
Något alternativ har aldrig funnits, han är en älskad familjemedlem.
Och Otto klarar sig, liksom Er Nisse, alldeles utmärkt, även om hans syn är suddig.

Hoppas ni har en härlig helg!
Vänliga hälsningar Ida

Rose Garden Malevik sa...

Hej Anette
Gulleplutten :)
Men det verkar ju funka ändå :)
å missa inte.....

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

redan många fina bloggar....
VÄLKOMMEN :)
Håkan

Anonym sa...

Åh Anette, du är en sann djurvän. Så fint ni har mött Nisses handikapp. Goa filtar som dämpar.
Underbara djur som ger oss människor andra värden här i livet.
Varma kramar från Yvonne.
Jag följer din blogg regelbundet.Dina texter och bilder är så härliga.

Två systrar sa...

Åh vad gulligt!! Vilka ramper!!! Det har jag inte tänkt på att djur också kan behöva det...haha, själv behöver jag ju också det fast lite hårdare :-: Krama Nisse från mig!! / C

Anonym sa...

Hej Anette o goa Nisse!Förstår precis..man vill ju göra allt man kan,för att underlätta för dem.jag känner så väl igen det här med ramperna,vi fick också göra det för våran labradortik,Bella..hon fick ont i sina leder,när hon blev äldre.Vi försökte hjälpa henne ,veterinären skrev ut olika smärtstillande medel,men till slut tog de magen,hon fick blödningar...hon blev 14 år,så när som på en månad..men saknaden är enorm,,jag gråter varje dag..men jag vet ju att vi hade så fina år tillsammans..kram till dig o fina Nisse! från Ulla-(Bella) i Åmål ulla@ohrn.me

Västbacken sa...

Så smart med ramperna.

Kram

Lotta

Anonym sa...

Vad gullig Nisse är! Vad bra du ordnat med ramper åt honom, det var fiffigt! Ni verkar vara ett bra team, du och din Nisse :-)

Lena.

::fina:: sa...

Åh vad fint du skriver om lille Nisse! Så bra han har det och vilka fina ramper ni gör åt honom. Jag blir så rörd när jag läser och tittar på bilderna. Djur är underbara och när man vet att de har ett handikapp och man får hjälpa dem klappar hjärtat lite extra. Kram till dig och Nisse!
~Josefine

Anonym sa...

Din berättelse värmer mitt hjärta. Alla borde se sitt husdjur som sin bästa vän då hade alla små vänner haft det lika bra som Nisse. Han är så fin så fin påminner mig om våran lilla Ludde som blev 13 år.
Kram Anna V

Villa Carl Larsson sa...

Vilken goding han är lilla Nisse. Har nog aldrig sett en sötare hund! Och dina fina inlägg om honom gör en varm. Om jag vore hund skulle jag vilja vara Nisse i ert hem :)

Kram Josefin

Mari Brown and Colourblob sa...

Nisse ar sa sot, o han varkar som han gor ju helt utmarkt aven om han inte kan se sa bra (han har tur att ha er att alska han)... Men jag vet hur det kanns nar man far hora nagot sant, det ar inte kul alls. Min Charlie (kungs poodle) har ochsa svart att se o det blir varre med aren, han just hade sin fodelsedag (4 ar gammal), men han mar annars super!!

Harliga bilder av Nisse : )

Anonym sa...

Vår Totti är även han blind fast detta skedde vid 4 års ålder då hans linser luxerade. Men precis som Nisse klarar han sig finfint och vår skrutt är väldigt obrydd av sig så han bryr sig inte så mycket när han slår nosen i diverse föremål. :) Visst är det fantastiskt att det känns så dödsdömt först när man får beskedet och sedan visar det sig att allt löser sig? :)