måndag 4 maj 2015

Vintagepaint

 Jaa, nu har jag gått lös på det gamla väggskåpet som hänger i köket, ett skåp som jag fyndat på loppis för något år sedan och färgen har jag stört mig på, jag är ingen blå människa alls...jag blev så himla sugen på att testa Vintagepaint och crackelering från Jeanne darc living, den färgen köpte jag hos vår lokala färghandel som har den i sitt sortiment nu.


 Voila !! Jag målade skåpet vitt och crackeleringen funkade...som ett trolleri...!!


 Men jag tycker att skåpet blev för kritvitt, vill ha en lite mer gammeldags känsla, så jag ska nog köpa ett färgat vax och stryka på..kanske ett vax som är lite ljusgrått...

Annars så är jag jättenöjd, färgen är matt och fin, lätt att måla med, men inte så stor skillnad på en vanlig matt vattenbaserad färg som jag brukar måla med, jag valde den här färgen bara för att jag ville testa crackeleringen, som med allt annat så måste man testa sig fram och lära sig, nästa gång målar jag en mörkgrå botten så att det syns då färgen crackelerar..
Sååå himla roligt det är att måla, nu måste jag söka fram fler saker som jag ska måla.
Kraaaam Anette

9 kommentarer:

Finaste mattan sa...

Snyyyyyggt! : )

hemtrevnad marie sa...

Läckert!
Men jag har målat i mååånga år med vanlig grundfärg och Herdins lasyrer, går lika bra att få en sliten lite smutsig känsla, men som sagt man får prova sig fram.... krackeleringsfärg har jag dock aldrig använt, vet att jag köpte det någon gång på 90-talet men den är nog bortkastad oanvänd tyvärr...
Ha en fin måndag Anette!
Kram Marie

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det blev fint, och såklart man ska måla om man stör sig på en färg. Jag gillar ju blått, men vitt och grått lika mycket.
Ha en bra maj vecka
Kramar/AM

Anonym sa...

Blev lite annorlunda, tyckte den blå färgen var finare dock. Hoppas det inte var originalfärgen bara, men tycker man inte om blått så :)

LOPPISLIV sa...

Ser jättefint ut med den krackelerade ytan! Detta måste jag också prova :-))

Kram P

Anonym sa...

Blått är en "svår" färg så jag kan förstå ditt val, hade jag haft detta fina skåp så hade jag nog testat den nya blekrosa färgen - den är lite "smutsig" och går lite mot grått, tror det hade funkat hos dig med:)
Kul!

Annas skattkammare sa...

Hej Anette! Så fint skåpet blev! Jag tänkte också testa den färgen, om jag förstått rätt kan man måla tyg med den också..
Det är roligt att måla, jag har precis varit och målat på en trädgårdssoffa.
Kram Anna

Anneli sa...

Hejsan.

Kul att du gillar Vintage Paint färgen.
Vi säljer den i vår butik Hemlyckan och vi säljer massor just nu.
Ville bara fråga dig om du kan rekommendera krackeleringsfärgen?
Vi har flera kunder som frågat efter den, och vi funderar på att beställa hem den.

Ha det fint,
Kram Anneli

G:a Affären sa...

Måla är ett nöje, och så gammalt det såg ut med krackeleringar. Mycket finare så tycker jag också! Själv har jag inte prövat den färgen, här blir det mest äggoljetempera men jag ska nog pröva vintagefärgen någon gång också.

Kramar /Cia