måndag 25 september 2017

Målningen av matsalen är klar !!

Halloj på er !! jaa hörrni, det är 10 år sedan vi målade vitt i matsalen, så nu var det verkligen dags för att måla igen, ni vet väggarna blir ju smutsiga och sotiga efter några år, och ojj ojjj vad det var sotigt när man plockade bort allt från väggarna och drog fram möblerna, jisses, det krävs verkligen att man gör om efter några år. Nu valde vi ljusgrå väggar, eller jaa Greige, alltså en fin blandning mellan grått och beige...så här blev det !! Mjukt och fint...jag väntar med att hänga upp tallrikshyllor och annat, när man precis målat så vill man känna in rummet lite..vi får se vad som hängs upp eller inte...



I Lördags satte vi igång, det blir stökigt och jaa inte är det speciellt roligt att måla, jag tycker faktiskt inte det, jag stressar på och vill mest få det färdigt så att man får piffa och göra fint då allt är klart..det är väldigt mycket petande med penseln innan man får dra på och rolla väggarna, två varv...puuhh, men först rollades taket vitt, sååå fräscht det blir med nymålat !!


Här ser ni skillnaden på färgen, jag har petat och målat med pensel så att det sen går undan med rollern...


Färdigt, och jag provar mig fram med olika saker, just nu står det en hel hög med korgar här, jag har ju blivit lite smått tokig i korgar just nu :)




Jaaa så skönt då det är klart, nästa lediga helg så drar vi igång och målar vardagsrummet i samma färg, matsalen och vardagsrummet hänger liksom ihop så så vill man ju ha samma där.
Kraaam Anette

3 kommentarer:

No34 sa...

Blev verkligen snyggt, och kul med förändring!
Kram Kate

LantlivsAnette sa...

No34: Tuusen tack :)

Kerstin sa...

Färgkod tack!