tisdag 21 augusti 2007

Glasklockor...

Idag visar jag mina glaskockor och vad jag har inuti dom...jag byter då och då innehåll...igår satte jag balettskorna i en av dom . Glasklockor är nog min mani , jag upptäckte att jag har sju stycken ! så då har man nog lite mani...



Gammalt foto i en....




Strutar av gammalt papper i en...alla glasklockorna kommer från den egna butiken , just nu är dom slut men kommer in nu i Höst igen , i slutet av September skulle jag tro.




Jag har två små klockor i köket , i dom har jag också gamla foton.



En klocka i sovrummet har en fusklök inuti och ett silver hjärta...till jul får det bli vackra juldekorationer i klockorna , jag såg i en Lantliv tidning förra Julen en som hade fyllt hela sin glasklocka med fattigmanskulor det var jättefint så det måste jag nog prova.
Ni hör..jag är redan inne på Julen...ojj..ojj..men jag älskar juletiden med allt pyssel och mys.
Ha det så bra alla och TACK för att ni kikar in här Kram Anette

46 kommentarer:

Katarina sa...

GO morron Anette:)

Kaffet kaffet , har du redan eller skall du ta en kopp ??Hihi. Jag har inte ännu men skall snart, Vet du ner kom det två så unga tjejer i går som skulle hämta Mercan, men dom skulle köra hela vägen i ett svep. Gösta skall ringa nu under fm och höra så att allt gick bra:) Jisses vilken resa.
Så vackert med dina Glas klockor, det är så så vackert, jag älskar dina bilder med gamla fotografier inuti dom:)
Jahap en ny dag med Solsken och härlig värme och jag jobbar till 17.15 sen skall det hem och målas:)
Hoppas att du får en toppendag på jobbet, måste vara skoj med en sådan fin butik som ni ser ut att ha :)
Kram Katarina

Anonym sa...

Ojdå 7 st??..hehe..då förstår jag att det är slut i butiken! *ler* Jättefina allihop och särskilt de med blästrat mönster!...finns ju mycket fint man kan ha i!..jag har en enda och har lite idétorka i den just nu så det var bra att få lite tips! :) Kram

Karin Krut sa...

Mmm 7 klockor kvalar nog in som mani :) men det är klart värt det. Dina klockor är jätttevackra. Ska bli roligt att se dom till jul.
Karin

NICOLINAS BONING sa...

Har ingen egen klocka (ännu), men efter att ha fått en del ideér nu, så blir det nog en här framöver...
Vackra saker som vanligt:-)
Birgitta

Sallys hus sa...

Heeeej!
Himmel va mycket fint du har i dina klockor. jag har bara en enda och den är jag så rädd om så den står högt upp på en hylla. Ska nog ta ner den......
Du det ska verkligen bli jätte kul och inspirerande att få kika in till dig i jul. Jag är helt övertygad om att du kommer bidra med en hel del julstämning och nya ideér. Snart Formex...man längtar nu! Kram Katarina

Marja Kristiina sa...

Hej Anette! Vilka fina idéer, gillade särskilt balettskorna! Ha det så bra!

Anonym sa...

NYDELIGE GLASSKLOKKER BRUKT PÅ EM FLOTT MÅTE MED KREATIVE LØSNINGER !!!

Anonym sa...

Hej!!

Vad fint det är med glasklockor!!
Och vad kreatvi du är med innehållet! Hur fint som helst!!

Kram

sabina sa...

Va fint du gjort! Köpte för en tid sedan en glasklocka men har inte riktigt kommit på vad jag ska ha i den ännu. Men nu fick jag en massa tips! Tack för en fin och inspirerande blogg. Läser alla dina inlägg!

Marina sa...

Jag köpte min första glasklocka för en månad sen ca. Hade stått på önskelistan länge. Hoppas hitta fler till rimligt pris någon gång. Har min ute nu ed en liten pelargonstickling.

Anonym sa...

Ja,dom är såå fina!
Här har du en till som älskar julen, planerar redan hur jag ska pynta då...

marie sa...

Jaaa, vem gillar inte glasklockor? Har också några stycken! Du hade gjort fint iallihop,gillar din fusklök! Julen! Såg när jag var ute på tomten igår att jag kanske skulle ha 3 kransar på utsidan av mina fönster på övervåningen. Det skulle vara så fint men lite farligt att stå på lilla taket om det är snö och halt! Men vad gör man inte när man vill ha en Fanny och Alexanderjul? Knäppa mig! Idag är det sol så nu får man vara ute lite! Kram

K A T A R I N A sa...

Åh de där glaskuporna har jag fingrat många ggr på på Toras, de är så fina!!!
Jag håller på med loggor till er.

jag gör nu en drös med förslag, har du skrivare så du kan skriva ut? Annars skriver jag ut här och postar till dig får ni titta i lugn och ro. Sen hörs vi om det är ngt ni faller för.

ps: Är det oK att komma med skolbänken i slutet på september eller vill ni ha den tidigare? (Jag tar ner min utställning då, fredag den 28 sept)

Kramar
Katarina

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där & gormorron!

Men himmel människa, 7 stycken!? Men jag klandrar dig inte, har FULL förståelse för gud så snyggt det är!!

Och så himla gulliga "tittklockor" du har gjort överallt, om jag kom hem till dig skulle jag nog bara går runt och glo på alla vackra små arrangemang med lätt öppen mun och en stril av dregel i ena mungipan...( Hm..lät nog som om jag inte var riktigt redig ..)

Tänk, jag har bara EN glasklocka och den använder jag inte nu!! Som sagt, jag ÄR inte riktigt klok!
Jag skulle vilja ha ett sånt luffarslöjdsunderlägg och vad vacker den där gamla brickan med kant var!

Å ja, alla dessa kataloger, så mycket fint, där kan man också bli galen!

Ha en bra dag i butiken! Mari.

Anonym sa...

Åh, vad fint med alla dessa klockor! Och vilka fina arrangemang! Här har du en till som redan längtar och planerar inför julen. Älskar allt pyssel och pynt tiden före jul! Men, men idag skiner solen och jag ska njuta av den en stund innan jag åker ner och öppnar butiken. Tack för all inspiration!
/ Carina

Spets och snor sa...

7 glas klockor! Du är ju rolig du :-) Skönt att höra att det finns fler tokar än jag där ute. De är helt underbart vackra dina klockor. Såg att ni ska ha en liten date på mässan. Vad kul! Spännande att träffas. Nu ska jag pusta. Gick precis en 8 km prommis med barnvagn för att försöka bränna lite överflödigt. kram kram

Anonym sa...

vad passande! precis den inspiration som jag behöver. Nu har jag fått en massa uppslag. Du gör verkligen jättefint. Älskar din blogg!
Kram

Anonym sa...

Kjempe fine dekorasjoner i glassklokkene dine, og de balettskoene er jo bare sååå søte.

Må innrømme at jeg er begynt å tenke på julen jeg også, og den første julegaven er allerede i hus, det gjelder bare å huske at jeg har kjøpt den når vi kommer til Desember...he,he....

Ha en fin dag!

Elzie sa...

Och jag som inte har en ens!!! Får bli ändring där, hör jag *s*.
Du Anette! Har det där gardintyget kommit in än? Vore väldigt tacksam om du meddelade när det kommer.
Kram Elzie

smultrongården sa...

Så fina klockor! Även en av mina laster (förstås!) Har använt en massa till caféet i sommar - som även tyvärr gått hädan... Jag har dock svårt för att sätta in t.ex foton i mina - knäpp idé - men jag tycker att folken inuti inte får nån luft. Likaså slår jag aldrig in nallar i silkespapper - jag tycker dom kvävs... Knäppt eller kanske rent av sjukt..? Snyggt är det hur som helst! Förutom klockor är kakfat min stora last... Kanske pga vad man kan lägga på dom..! På vår lilla träff - är det fler som kommer? Vad jag förstår har fler som bloggar butiker så vi kanske blir fler än oss från Stråket? Ha´t så bra, Eva

MiaMaria sa...

Ja, visst är det underbart med glasklockor. Själv har jag bara en. Men det är jättekul att dekorera med olika saker vid olika tillfällen... Speciellt jul det är något särskilt med advent.

Snyggt arrangerat i dina "klockor"
/ Maria

Anonym sa...

Det är ju så snyggt med glaskupor så FÖR många kan man nog inte få:p
Ha en fin dag.
Kram Lallis

Anna sa...

Så jättevackra alla glasklockor med dess innehåll var! Jag älskar också glasklockor och tyvärr gick min största med text GLY i tusen bitar i vintras! Måste skaffa en ny!

Så fint det var med gamla kort inuti - det måste jag härma:) Det var även jättevackert med balettskorna!

Kram
:)Anna

Lavendel & Romantik sa...

Du har det så snyggt,klart att man kan ha 7 glasklockor.Vi är nog bara lite avis på dig......:-) men det är så kul att besöka din blogg..Ha det gott kram/Majsan

♥ Pia... sa...

Sju glasklockor...jaja då är det klart ..mani..men om jag tror rätt så...kommer det fler in i dit hus ,när du fyllt på i din affär som jag skulle vilja hälsa på i:)skorna i klockan ..nääääeee.:) men allt de andra..med korten i ..ååhh det var fint..får åka hem till modern och rota i hennes skåp efter gamla korrt..tack för tipset...fär väl säja som majsanvi är nog lite avis på dej..eller vad tror du:) och nu får jag rota i alla tidningarna ..de ligger i 2 stycken gamla drickbackar av trä(står på högkant) så det är en hel del...ha det såå bra..:PIA

My White Cottage sa...

Vilka fina glaskupor!!! Såg på ditt tidigare inlägg ett träd på köksbordet som ser ut som ett gigantiskt myrtenträd - hur har du lyckats få det så stort och fint!?!
Kram från Jenny

Solsjö - Under en vind sa...

Först ett tack för att jag får låna dina bilder, har inte börjat än men ska fylla med lite av varje på bloggen....självklart skriver jag "källan"! Vilka fina klockor du har! Var tvungen att börja räkna mina eftersom det är något jag gillar....inser då att jag kvalar in i det "maniska gänget"...åtta kupor i varierad storlek finns här (men har dock tre lika av den ena sorten).... får väl bidra med dem på bloggen snart! Börjar också längta efter julen, vi startade vår köksrenovering 26 december förra året så då hann man knappt njuta! Må gott! Kram!

johanna sa...

Visst är det mysigt med jul...jag längtar faktiskt oxå...vad skönt att se att fler än jag har mani=))
kraaam

Skatan sa...

Vad livet vore trist utan manier! Jag tror du behöver fler klockor, ärligt talat... : )

kram.

Anonym sa...

Åh, vad roligt med någon mer som älskar klockor. Jag är (nästan) helt besatt av dem. Har bl a köpt av Eva på smultrongården och dom är så fina. Skulle nästan kunna ha dom överallt. Faktum är dock att jag har haft lite idétorka på vad jag skulle kunna variera mig med att ha i. Jag har haft små söta pelargonsticklingar i tillsammans med små runda silverhjärtan. Och så har jag haft en söt rosa miniros som totalt kvävdes därinne. Jag har varit så inriktad på blommor och växter, men nu fick jag ju lite nya ideér. Håller dock med Eva att det känns som om dom stackars människorna kvävs.... Men jag kanske får försöka ta mitt förnuft tillfånga och ställa in dom där ändå. Man kan ju alltid ta av kupan och släppa in lite luft till dom då och då, hi,hi...
Kramar Camilla Örebro

LantlivsAnette sa...

Jaa ni är för roliga allihopa !! Vi har väl alla nån mani..hi..hi..
min råkade vara glasklockor...
Jag har faktiskt tänkt på det där om att dom på fotona inte får luft där inne...dom knackar på glaset som anden i flaskan
-Släpp ut oss !! Näää..usch..dom mår fin fint i mina kupor..luften kommer in genom trådfaten..fniss...Träden som många frågar om är faktiskt Myrtenträd,jag ska visa er dom nån dag och förklara varför dom lever o frodas..
Kram på er allihop / Anette

Min Skattkammare sa...

Hallå där!!
Nu har jag varit i Grövelsjön några dar och laddat lite för kommande utmaningar. Ja, nu längtar jag också! Det är första gången det blir två dagar på Formexmässan! Jättekul!!Och så får vi träffas, vi bloggisar!! Toppenskoj!!
Såna där klockor är verkligen vackra.....och så fint med olika saker att lägga i dem. Hur mår blommor i dem efter ett tag, vet du det?
Jaha.....nu ska jag packa upp lite, (det tråkigaste med resor).
Ha´det!! Vi ses ju snart! hi hi
Kram Kicki

Marie sa...

Jag älskar också glasklockor. Har tre stycken , men skulle gärna ha ett par till, de är ju såå vackra. Här är en till som redan har börjat att längta så smått efter julen.

Ha en trevlig kväll.
Kram Marie

Stina sa...

Oj, vad många fina glasklockor du har. Kram

Interiørhuset sa...

Glassklokker er nydelige,jeg elsker dem,men har i dag bare en av dem. Det jeg liker så godt med dem er hvor dekorative og flotte de er alene og sammen med andre ting.Det blir som ett vakkert stilleben.

Bordet ditt ble kjempe flott=)

Blommiga Karin sa...

Hej!
Vad fina klockor du har och fina ting du visar som du har i dem.Gillade särskilt dina fina strutar...Jasså du säljer så fina saker i din butik??
Nu tar vi ett djupt andetag...och låter julen vänta...ok??=)/Karin

Lavendel & Romantik sa...

Tack, go gumman du visste vad jag behövde höra idag...Det har varit en jobbig ´dag idag...men nu känns det mycket bättre Tack och hälsa syrran/Majsan

Anonym sa...

Hejsan!
Åh, vilka roliga ideer att ha inuti. Tack för inspirationen. Har själv tyvärr bara en, och den ligger det snäckskal och en ros i.

n o r d i n g å r d e n sa...

...har hämtat mej från glasklockechocken nu... ; ) och vilken tur att du tänkte på dem på fotot och lät dem får en underdel av luffarslöjd och luft!

Jag ser nu du skrev om klockan full av kulor, så hade jag i julas då jag hade mitt julcafé! Men inte i fattigmanssilver utan bara vanligt silverfärgade, fullproppad! Det var fint!

Nu har jag fyllt min ENDA klocka med, blev påmind, jag brukar ju byta ut innehållet i den med jämna mellanrum men nu har den stått tom i ett par veckor. Dumt. Nu är den fylld med citroner på ett kakfat med fot i glas & står i köket! Go natt! Mari.

♥ Pia... sa...

jaj då var det snart slut på denna dagen...såg du mordet i midsommer..visst är det bra..bara en del kvar nu...ska upp före tuppen så det är väl dax nu...natt och ha en bra dag i morrn...PIA

♥ Pia... sa...

Morrrn..hahaha..nu först såg vad du svarat om anden i kupan:)..smart tjej andas genom trådfatet...hähä...så en ny dag...och det är "bara" att draaaa sej till jobbet...det blir en & annan litten plutt som kommer......men imorrn du så är jag hemma..ska fixa lite med hjärtanen då som jag ska sälja på stan under en friskvårds/hälsodag??!!:) ja det låter knäppt va?..men har alltså blivit erbjuden nåt litet bord utanför någon butik och ska alltså sitta där och sälja scrappade kort och hjärtan i sack..får väl se huer det går....ha en bra dag på ditt jobb....och glöm int pussa nisse på nosen från selma & mej.....

Amoroso sa...

Ja sådana är verkligen underbart vackra! Och jag sitter och tittar på dina bilder till höger. Jag gillar verkligen allt som Nisse ligger nerbäddad i. Jag är svag för snygga bäddtextilier.. :-)

LantlivsAnette sa...

Tack alla för era fina o roliga kommentarer ! Jag läser alla ibland flera ggr om dagen ! Tack hörni..
Kram Anette

Solsjö - Under en vind sa...

Mmm....blev förvånad själv när jag räknade dem....Du ser två av dem på hyllan över växthuset! Det är två små med hög fot, inuti varje ligger det en liten benvit ros av porslin.....(det räknas väl inte som mer än 1 om de är likadana...det låter inte så farligt då...hi hi...) Kram på dig!

Lina sa...

Jag ahr en och jag älskar den!! JAg brukar ändra grejer i den efter årstid. Nu ahr jag fått span på en som är oval....Jätte fin, den står på min önskelista!!

Brunkullan sa...

Så fint! Är grymt avundsjuk;-)
Jag har inte en enda.....ännu!

Susanne