torsdag 9 augusti 2007

Jag har gjort spegelglaset gammalt....

Måste bara visa vad gjort idag...En spegel.....


Jag målade en stor gammal guldram vit....for till glasmästaren och beställde spegelglas...

som jag antik behandlade...jag gjorde som det stod i boken Franske Stemmninger.....putsade på baksidan av glaset och duttade färg på nötningarna..allt för att glaset ska se så där gammalt och slitet ut...Jag har även målat en skänk som spegeln ska stå på..den visar jag i morron , när allt är pyntat och klart !!
Kom nu då !! Nisse går alltid upp på vindan (där vi har våra sovrum)vid tio tiden på kvällen..då tycker han att det är sov dags och han vill gärna att jag kommer , visst syns det på han att han säger det ?
Ok då jag kommer...God natt alla..syns i morrn.....

14 kommentarer:

Skatan sa...

Det är lugnt, jag tar på dem nästa gång ;-)

Sov gott!

Och du - tack för dina uppmuntrande kommentarer - de stärker : )

Hem & Harmoni Marie sa...

Men va fint... spegeln ser verkligen antik ut. Dú har lyckats igen...
och jag vill gärna ha en egen Nisse, han ser så go ut....

Gonatt och sovgott!
Kram ~Marie

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men himmel va fin din spegel blev! Tvinga mej inte att måla min vit med! Jag har ju en jättestor som är i guld, men nej, den låter jag bli men jag måste erkänna, detta blev enormt vackert!! Vilken fin trapp ni har och gud så gullig han är Nisse!! Min katt sitter så också och väntar i trappen, lika varje kväll, blir det för sent kommer hon & hämtar mej i vardagsrummet om jag sitter där! Gulliga djur...Jag har stora problem med att komma in på blogspot i kväll, jag valde din blogg nu men kan inte blogga vidare i kväll, tar evigheter att komma in på sidorna och det tog även lång tid för mej att göra ett nytt inlägg, hoppas inget jäklas hos mej bara, suck, det är så tråkigt när det blir så där... Ha en god natt & trevlig helg!! Med Nisse & Co!! Mari.

smultrongården sa...

Hjälp så snyggt det blev!! Och vilken jätte fin trappa ni har. Rejäl och skön att gå i kan jag se. Våran är lite läskig att gå i. Mm det syns vad Nisse säger - han är så himla söt. Har du läst Lantliv? Jag har bara kommit 38 sidor men läst ALLT. Så himla kul med dom som har sommarkaféer precis som vi... Vilka underbara hus dom hade! Nej, nu ska jag ta o läsa resten av tidningen, natti! Ser framemot att se där spegeln skall stå på o vara. Hur går det förresten för er affär, vilket datum flyttar ni in? Ska ni måla, bygga eller göra nåt annat i det nya? Är det långt ifrån er nuvarande affär? Skiljer storleken? Många frågor - men jag tycker att det är så kul att höra om likasinnade! Vad himla kul det måste vara att ha allt ihop med syrran! Ha det en skön fredag - kram Eva

Anonym sa...

Oj, vilken vacker spegel! Man ser verkligen detaljerna i mönstret och vilka fina bilder man ser i spegeln!..Fin trapp oxå och Nisse ser verkligen bedjande ut! ..min katt ligger bredvid mig och sover när jag bloggar :) Kram

Betty sa...

Vad fin din spegel blev. Har själv funderat på att göra samma sak men det har inte blivit av ( tvivlade nog innerst inne på om det skulle bli bra eller ej ). Nu har jag fått ytterligare en uppgift på min "to do lista" för det blev ju jättefint.
Kram på dig.

Handplockat sa...

*ler* du pyntar innan du visar *ler* idag kunnnnde jag inte låta bli att lägga ut bild trots att dörren där det nya handtaget sitter intte är färdigmålad...
jag blev som .. ja för ivrig
men du pyntar och gör klart sedan visar du
nå ja
ska bättra mej

ha det bäst

♥ Pia... sa...

Hej och go morr på dej...nu får jag snart spunk på dej....du är för otrolig..jag har tappat greppet totalt...fasen så fiiiint..jag läste det där i boken och tyckte det lät sännande...men DU ..du läste inte bara ..DU gjordet med...ack ja...hm..fint blev det..men igår krånglade min dator hela kvällen...gick inte att komma in nånstans..seg var den och tog evigheter att bara komma in på min sida sem så var det lika segt till allt jag skulle göra...OCH idag ÄR det likadant..näää vad ska man göra då???kan inte sitta en hel dag för att kunna lägga in en bild hos sej själv..har du inga ploblem med blogspot du??? nää nu får jag sluta...ha det ska försöka senare i ftermiddag får vi se om det gårtdå...ha en härlig fredag hörredu och Nisse ...sötnosen han skulle jag allt vilja ha här...såg tre westiesar i Sunne igår när jag var där...hehe....PIA

Katarina sa...

Go morron min vän:)
TÄnk så glad man blir när man sitter på jobbet och fär mail :) Tack o välkommen tillbaka :)

Så fin spegeln blev, så snyggt.
Här skall oxå målas skåp i dag, äntligen !
Sen har vi börjat fundera på sovrummet nu när Line flyttade ut:)

Så visst har man att göra ....

PS..i morron skall barnen ha en översaskningsfest för Gösta med 20 inbjudna gäster, inte med mat utan fika o pajer tydligen , hihi, mysigt va?
Ha det gott i dag Anette:)
Kram Katarina

Min Skattkammare sa...

Vad fin den blev!
Undrar om man har nån sån där guldram nånstans............hmm?
Vad härlig eran trapp ser ut, och Nisse..........jamen snälla nån! Hur söt får man vara?!
Ha´det skönt idag!
Kram Kicki

Anonym sa...

Jag fattar inte hur du hinner med allt du gör. Skänken och spegeln blev ju jättefina och söta Nisse på väg upp till vindan.Undrar om man säger vindan i andra delar av Sverige.

Chatarina sa...

Hej. Vad fin spegeln blev. Ska få ärva en tavla med guldram(ingen fin bild). Så det blir nog att måla o fixa spegel.
Tack för tipset Chatarina

Ninis sa...

Jag ska oxå måla min spegel, men har tvekat något eftersom jag varit osäker på vad jag ska använda för färg...
DIN SPEGEL BLEV JÄTTEFIN!

Mackan sa...

Personligen tycker jag att det är ett helgerån att förstöra en gammal förgyllning. Vare det rör sig om en sliten eller en förgyllning i nyskick. Ett tips är att använda sig av en ram som är nytillverkad eller som är målad sedan tidigare. Inget fel på din spegel som den är nu heller, bara synd på förgyllningen.