onsdag 22 augusti 2007

Mina Myrtenträd...

Det är så många som undrat vad det är för ett litet träd som skymtar i bakgrunden på mina bilder...det är Myrten...många tycker att dom är svåra att hålla vid liv.
Jag har haft mina i flera år nu , så jag tänkte berätta hur jag sköter dom så kanske ni andra också törs köpa ett litet Myrtenträd , för visst är dom fina ?




Ser ni att jag har dom inte ståendes på fönsterbrädan utan på bordet framför fönstret , det blir för hett på brädan av element och sol . Känn på jorden varje dag , en Myrten får aldrig torka ut .
Den ska inte ha för stor kruka heller , och det ska vara en lerkruka som andas .
Ge den närings pinnar då o då . Klipp och frisera så att den behåller sin boll form . Jaa ..det var allt , så gör jag med mina i alla fall , och dom lever än . Prova ni också , det är så charmiga träd .
Ha det bra alla Kram Anette

47 kommentarer:

Elzie sa...

Jag köpte en Japansk (?) myrten i våras och den blommar så fint med små blåa blommor. Tyvärr torkade bladen ut så den ser lite "ranglig" ut, men jag tror den kommer igen. Den dog i alla fall inte. Så är dte med semestertider!!
Kram Elzie

WhiteVintageDreams sa...

Vilket härligt tips :). Jag tillhör de som inte har så gröna fingrar tyvärr.
Hoppas att du får en bra dag :).
Kram

Min Skattkammare sa...

Godmorgon!
Ett sånt där litet träd måste jag spana efter. Väldigt vackert! Men när det gäller skötsel av de små liven brukar jag glömma bort dem. Dagarna går så fort, och jag tror att jag nyss vattnade dem, men så hänger de plötsligt......snyft!
JAA, hemma är bäst!! Jag är en riktig "hemmaloppa".Jag brukar tänka på alla dem som måste fly sina hem och länder från kriget. Och sen hamna nånstans där man inte känner igen nånting. Hemskt!
Men fördelen med resor är ju naturligtvis upplevelsen, men också den goa känslan att komma hem.
Mmmmmmm.......hem ljuva hem!
Kurr kurr......(jag spinner som katta)
Kram Kicki

johanna sa...

Hej
tack för tipset...mina myrten blir alltid så kladdiga,det är som att dom blöder nått kladdigt.Jag fattar inte varför dom blir så.Dina var ju hur fina som helst..
ha en bra dag
kram

Handplockat sa...

Toppen tips har provat några ggr Meeen det är nog "torkan" som tagit dem *suck*

jag njuter av några dagar ledigt och förbereder för kräftskivan vi skall ha hemma i bagarstugan på fredag, tänkte lägga upp några bilder från bagarstugan i em om jag hinner har inte visat ngt från den på min blogg ännu

när flyttar ni butiken???

som vanligt

ha det bäst

MiaMaria sa...

Dom är ju så fina men jag har tyvärr inte lyckas. Jag kanske är lite slarvig. Dina ser ut att må mycket bra. / Maria

Anonym sa...

Den är verkligen jättefin!..trodde först att den inte var på riktigt..men se det var den ju!..va bra med tips om skötsel!..
Och va fint du har arrangerat! Superfint med den skrivna texten på bänken! Kram :)

smultrongården sa...

Halloj! Jätte fina myrten! Faktum är att vi har en del grejer som är lika du & jag... Jag säljer ju blommor i butiken så förra veckan tog jag hem minimyrten. Helledudanemej så gulliga dom är. Jag fotar dom & visar! Nej, inget från Crapaud. Ska inte vara dum - men jag fattar inte för jag tycker att det finns så många firmor nu som gör grejer & bara för att dom har ett namn så kan dom ta ut precis hur mycket som helst. Sånt blir jag helt anti mot!!! Visst, hon hade fin monter och det var ju kul att se henne som man läst om - men det blev inget beställt.
Ja, visst är dom skitsnygga tallrikarna! Dom är från Casagent, jag är säker på att du sett dom på Formex flera gånger. Uj, nu måste jag skynda mig o baka - öppnar ju snart... Kram (Tänkte också på att du har trådunderlägg under - så folken mår säkert bra...)

Marina sa...

tack för tipsen om myrten!

Anna sa...

Ja Myrten är verkligen vackra! Jag lyckades ha ett par i ett halvår, men sedan torkade de ut och dog!Men jag glömde nog bort att vattna den sista tiden, och näringspinnar fick de aldrig - däremot näring i blomvattnet...när jag kom ihåg, då och då....

Ska prova dina tips när jag köper Myrten nästa gång:)

:)Anna

Anna sa...

Jag igen:)

Blev så förälskad och inspirerad av dina glasklockor attjag var tvungen att göra ett par själv! Hoppas det är ok att jag visar bilder på mina också??

:)Anna

Karin Krut sa...

Tack för tipset! Har sneglat längtansfullt på dessa träd länge nu men som sagt inte vågat. Men som någon så klokt sagt, man ångrar bara det man inte gjorde! Nu får ett träd följa med mig hem idag :) Går det så går det!
Tack för all inspiration
Kram Karin

Anonym sa...

Riktigt fin... borde kanske köpa hem en :)

n o r d i n g å r d e n sa...

Tack för fina Myrtentips!! Såg ju inte så svårt men men min dog minsann, lät den torka ut för mycket, som sagt, man får ju inte glömma dem... En mycket snygg växt är det! Då har alltid så snygga arr och detaljer! Och den vita brunten påminner ju om den jag har med! Mari.

Anonym sa...

Vad fina! Nu ska jag banne mej prova jag med!
Kul att läsa din blogg!
Glada hälsningar
Susanne

Anonym sa...

Japp; nu ska här köpas myrten. Det låter som en supercharmig växt och de är ju så fina!
Kram Lallis

My White Cottage sa...

Då gissade jag rätt! Så himla bra tips du gav, ska genast plantera om mina två jag har i lerkrukor + köpa hem näringpinnar samt flytta dem från fönsterbrädan... Jag tackar och bockar för tipsen. :)
Kram Jenny
PS. Verkligen fint arrangemang du gjort!

Dubbelörn sa...

Tack du... som en lättiplätt säger den som även målar o shabbychicar på löpande band...

Här är en som tagit kål på myrten o här är värsta shabbychicet i hela huset *skrattar*. Köper enbart växter med tjocka blad, för de kan man vattna när man kommer ihåg o de överlever de mesta...

Kramar

Solsjö - Under en vind sa...

Har aldrig provat och vet inte om jag vågar med mina icke-gröna fingrar....Ser jättefina ut och som du skriver; många av våra växter trivs varken i direkt solljus eller över elementen! Så fint det var med den lilla "brickan" under! Kram!

Lina sa...

Jag ahr mysone myrten, de är lite tåligare, men jag skall nog ändå prova med riktig! De är underbra!

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Men så fin....en sån kanske man ska investera i...men jag vet inte om jag kan få den lika fin som din. Kram

Interiørhuset sa...

Så flott det treet var=) Takker for tips!

Skatan sa...

Tack för tipset. Jag älskar blommor och inreder mycket med hjälp av gröna växter. De som sommarvattnar hos oss suckar alltid och det har hänt att de har räknat krukorna för att retas när jag återvänder från semestern...NÅväl, de där blommorna är värda ett försök. Hittills har jag bara gett bort dem i present till andra. Kanske är det läge att ge mig själv en?

Ha en fin dag!

PS - det är lite kul numera när jag läser dina inlägg. Jag liksom hör dig "prata" fram dem efter att ha sett dig irl... : )

Eva Agnes sa...

Tack för tipset om hur man sköter en myrten. Jag har aldrig vågat, som sagt. Men nu kanske.
Så fin glasklockan är med balettskorna inuti.
Jo, jag har fotona framme på mina gamla släktingar. De hänger i en hemtillverkad kedja på spegeln i sovrummet. Ska visa en bild någon gång.
Kramar Eva Agnes

Anonym sa...

Å så fint det är ditt Myrtenträd !

Kram Kram
Carina

hemma bäst sa...

jätte fin!! ett sådant ska jag köpa till mitt skuggiga fönster!!krukan var oxå fin. kram

Granne med Selma sa...

Åh, tänk! tack SNÄLLA för tipsen när det gäller myrten. Har haft något litet träd nån gång bara för att de är så vackra, men alltid lyckats ha ihjäl dem... :-( Vet nu att jag inte ska ha dem direkt ovanför elementen...
Visst är det väl bara för vackert med gamla lerkrukor. Själv har jag haft en hel drös liggandes ute i regn och rusk under sommaren för att de ska bli lite shabbigare. Läste någonstans att man kan pensla dem med filmjölk för att få lite mossa på dem... Har du prövat det?
Kram

♥ Pia... sa...

Tack ..får väl försöka prova igen med ett träd jag mâ...mitt förra iappade alla bladen efter några månader..men som du säjer ..det får inte torka ut ..och det var nog det som hände hos mej...PIA

Evelinas hus sa...

Hej,
Det ska jag testa nästa gång jag har myrten, tack.
Otroligt fin bild med alla sakerna på spegelbrickan.
Caroline

Stina sa...

Det är mysiga träd de där. Kramis

Bestefars Verksted. sa...

Takk for gode tips,dette må prøves !! Ha en fin kveld :)

♥ Pia... sa...

Mail...pling!!!!!!

Marie sa...

Nu måste jag också köpa Myrten, dina är ju helt fantastiska. Så vackert du har arrangerat på brickan.

Kram Marie

Sallys hus sa...

De är verkligen helt underbara dina träd!
Men, är trädet väldigt stort eller är glaskuporna väldigt små??
Du har en förmåga att ställa ihop saker på ett sätt som...ja....
det bara blir såååå...rätt!
Kram Katarina

Katarina sa...

Så fina träd du har Anette:)
Go kväll på dig:)

Jag hade ett så vackert Olivträd, påminner om myrten , men jag klarade det inte:(

Nu skall jag nog prova mig på ett Myrten, du får hjälpa mig :)

Har du haft en bra dag Anette?
Min dator krachade på jobbet i går kväll så jag har haft KAOS hela dagen...

Kram till er
Katarina

Ett hus i vitt sa...

Åh vad bra med blomstertips! Älskar myrten-träd men har inget ännu, men vill definitivt ha ett nu. Kram, Anette

Lavendel & Romantik sa...

Bra tips jag har ett men vi får väl se hur länge den klarar sig.Har levt sen i våras iallafall..Du alla kommer att köpa myrten nu så butikerna kommer att få fullt upp tack vare dig ..;-) Du får ha det så gott och pussa Nisse Kram/Majsan

MODERN COUNTRY sa...

Jeg må vel være så fersk som det går ann i planteverdenen, for jeg har ikke engang hørt om denne lille tresorten.Men gud så skjønen den er :) Navnet hørtes mer ut som en urt synes jeg. Den er vel ikke europeisk opprinnelig?
Og du Anette, takk så mye for fine ord i bloggen min. Jeg blir jo så glad! ;)

Färjtorp sa...

Vilka söta träd! Skulle vilja ha ett olivträd oxå..
Kram Johanna

Katarina sa...

Hej igen:)
Ja visst blir man lessen när man märker att alla inte har samma goa avsikter som man vill att dom skall ha. Men nu har ju inget hänt mig eller min familj, jag tog bort dom pga en rekomedation av en som jobbar med data, så att inget skall hända:)

Glömde av att gå in i morde till dig och på jobbet gick det ju inte... I dag kom mina Formexbilj, Tjoho. Så på Torsdag syns vi kanske då om du vill:)

Kram o go natt !
Katarina

♥Linda♥ sa...

Hej Anette!
Jag köpte faktiskt ett myrtenträd i helgen... nu vet jag dessutom hur jag på bästa sätt ska vårda det...TACK! hoppas nu bara att mitt kommer att bli så stort o härligt som ditt snart... det är det inte idag, kan jag säja. Ganska litet...
Vips iväg i morron o köpa näringspinnar o planteringsjord så jag kan plantera om i lerkruka! Det är ju dessutom så charmigt med lerkrukor!
Ha det toppen! Gillar din sida SKARPT!
Kramar från Linda!

Familjen Brunn´s Taxar sa...

Aahh, Myrten måste jag prova, eller olivträd.. eller både ock..:) Hoppas att det är OK att jag hänvisat till din sida i mitt senaste inlägg. Jag har använt mig av dina tips vad gäller målning, det fungerade jättebra. /Kram Carina

LantlivsAnette sa...

Tack alla för era fina o roliga kommentarer !!
Hoppas alla vill prova på ett Myrtenträd,dom är så himla fina.
Lycka till..Kram Anette

Anonym sa...

Tack för tipsen! Jag älskar Myrten men har dragit mig för att köpa själv eftersom de "är omöjliga att få att överleva". Nu vet jag bättre! :) Underbart arrangemang!

Katarina sa...

Go morron Anette:)
HAr precis vart ute med Diesel så här står kaffekoppen och doftar lika ljuvligt som hos dig antar jag:)
Jag börjar ju sent denna vecka så vet du vad jag skall göra innan jag går...Måla klart mitt skåp !
Sen skall jag ner till mitt jobb med min krachade dator:(
JAg längtar oxå till Mässan , vi reg oss hemma på nätet, visst vill man in direkt !:)
Det skall bli jätteskoj att träffas( trodde man inte att det skulle bli så snart)Va roligt att din dotter följer med :)
Ha nu en bra dag så syns vi kanske senare i kväll:)
Kram Katarina

Anonym sa...

Mycket imponerad av dina myrtenträd och av dig som sköter dom så bra så dom blir så fina! Finns det något du inte kan?
Kramar Camilla Örebro

Randi sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.