lördag 25 augusti 2007

Trevlig Helg !

Trevlig Helg vill jag önska alla med en stämnings bild..nu tänder nog alla ljus nu när kvällarna blivit så mörka...


Snart måste man tömma alla krukor och städa upp i trädgården inför vintern...måste bara få visa att det växer så det knakar även här uppe i Norr !
Så här såg min blomlåda ut tidigt i sommar...


och så här ser den ut nu..totalt översållad av plättar i luften och vita Margeriter , murgrönan syns inte ens...det kan vara roligt att komma ihåg hur dom ser ut nu , för till vintern blir dom fyllda av snö och granris...men det är ett tag dit nu njuter vi av Hösten eller hur ?
Kram Anette

29 kommentarer:

My White Cottage sa...

Så fina blomlådor - ja, både växter och själva lådan! Gillar detaljen med handtagen på sidan, har ni gjort dem själva?!? Verkligen fina... :)

Ha en mysig helg!
Kram från Jenny

♥ Pia... sa...

Woaaaw eller vov...kanske man säger till dej:)det var plättar i luften det..snyggt..ja min blommor knäcktes av allt regnet som komm förra helgen..nuär de lite si och så..men vill ha ljungen och mryssbollarna snart...fin stämningsbild...åååååh jag väntar på alla stämningsbilderna som kommer så småningom...kul...ha det så bra idag ..slit inte ut dej nu..du är väl redan klar kanske..:)..PIA

Anonym sa...

Trevlig helg till dig med!

n o r d i n g å r d e n sa...

Oj, det var Plättar i luften det må jag säga!! Vilken växlighet!! Ja, än är det sommar och det ska jag ha en månad till , minst, har jag bestämt!! Fina blomlådor! Och mysig stämningsbild! Ha en fortsatt skön helg!! Mari.

yes sa...

Du måste verkligen vara god vän med Plättarna i luften!!! Jag har aldrig tänkt på att man skulle kunna använda dom utomhus i sommarplanteringar - då har jag ändå många år bakom mig i trädgårdsbranchen. :) Här hemma fick det mest nog när vi var på semester och blommorna skulle skötas av blomvakten.....så nu är det tid för att byta ut mot lite mer höstfägring!
Önskar även dig en trevlig helg!
kram ylva

Elzie sa...

Ja, hos er har det verkligen grönskat i år. Här i söder har det mera regnat bort. Ingenting är sig likt i trädgården och det är lite tråkigt. Men, det är som det är med det.
Ha en skön helg ni också.
Kram Elzie

hulukvarn sa...

Hej HEj! åj vad det vuxit...jag visste inte att plättar i luften växte så mycket! dina blomlådor är så himla fina...jag vill också ha!

kram kram

Stina sa...

Vad mysigt! Kram Stina

Engsroom sa...

Visste inte att plättar i luften kunde vara ute, mycket fint det verkar ju verkligen trivas också.
Här i Dalarna så är det en fin dag med sol och knappt några moln på himlen dock blåser det rejält.
Ha en skön lördag!
Ella

Anonym sa...

Du har ju så vackra blomlådor !

Ja jag borde också tömma mina blomlådor snart, fram för allt dom i Skärgården för dom ser inte mycket ut för världen just nu. Men vi får ta det när vi åker dit nästa gång.

Ljus... jag det är så underbart att njuta av den här tiden på året och visst ska vi njuta massor av hösten innan vår snö kommer.

Ha det bra !

Kram Kram
Carina

Anonym sa...

Vet du, jag glömde berätta en rätt rolig sak för dig i förra inlägget så jag tar det nu...

Jag drömde här om natten att din (vår) vän från Cafe Rävasten var här hos mig och sålde Tupperware (ja du vet ju att hon gjort det tidigare, och hon var här flera gånger då hos mig)...

Hur som helst hon var då här och hade sitt Tupperware party och vi försökte skynda på lite på partyt och bad gästerna snabba på med sina beställningar och det var ju nästan så att vi matade dom med allt fikabröd också... hi hi !

Kan du gissa varför vi hade så bråttom - jo vi skulle hem till dig och titta på någon möbel som du målat !!!

Så tokiga drömmarna kan bli ibland !

Kram Kram
Carina

Färjtorp sa...

Vilka superfina blomlådor du har, såna skulle jag vilja ha!!
Tänk vad det växer under kort tid, helt otroligt ändå.
Kram och trevlig helg.
Johanna.

inspired and handmade sa...

Jättefina blider och underbar blomlåda!! Önskar dig en trvlig helg!!
Hälsningar Veronica

Anonym sa...

Vilken härlig låda! Fint med handtagen på sidan! Är det egen design? Och det syns att blommorna trivs! Jag använder också mycket av plättar i luften i mina planteringar, tycker de är så skira och fina! Gjorde lite höstplanteringar i lådorna utanför butiken igår och dekorerade några lyktor med mossa och päron ( fått inspiration av Smultrongården ). Ha en skön helg! / Carina

Min Skattkammare sa...

Hej!
Höstmys har sin tjusning, så är det bara. Även om man vet vad som väntar...........
Men det skiter vi i, eller hur?!
Ha ha ha ha!
Värre är det att när man äntligen ska ut i "vida världen" bland folk, ja då har man lyckats gå upp flera kilon. DET ÄR VÄL DÅ MÄRKVÄRDIGT!!!!!Grrrrrr.......
Hur gick det till???? Var det dom där goda bakverken innehållande 200g smör, som jag bakade några omgångar av, och sen åt mest själv..............? Ooops!!
See you soon!!
Kram

Solsjö - Under en vind sa...

Helt rätt att vi måste ta tillvara tiden och njuta! Måste snart börja "städa" i min trädgård....Hoppas att du har en skön helg! Kram!!

MiaMaria sa...

Oj vad det har vuxit.
Men visst blir det mysigt med lite granris och snö och tända ljus så småningom. Ha det gott/ Maria

Lallis sa...

Åh, vilka fina blommor. Ja, det är snart dax att städa lite i trädgården.. *hrm*
Ha en härlig kväll.
Kram Lallis

Eva Agnes sa...

Det var en riktigt "mustig" blomlåda.
Nästan synd att tänka på att ta in när det svämmar över brädderna så.
Jag har förstås tagit in lite prylar i dag. Och liksom börjat tänka på hösten, så att jag inte behöver ta allt på samma gång.
Kramar och god helg
Eva Agnes

Familjen Brunn´s Taxar sa...

Ja, hösten närmar sig med stormsteg..burr.. men man kan ju som sagt se fram emot granris och massor med ljus. Ha det gott. Kram Carina

♥ Pia... sa...

GOKväll i stugan hoppas dagen har fört med sej det du tänkt..att allt är nästan fixat nu:) jag sytr så det stänker om det..men nu är det slut för dagen...ska fortsätta lite i morgón..ha det sååå himla gott.....pussa nisse på nosen .. och selma vil ha en kompis...för jag vill inte leka nu:)...PIA

Skatan sa...

Det var kul att se! Jo du, det är nu som mina lådor är som allra finast. Pelargonerna i högform och mitt gröna slingertrassel likaså. Jag längtar lite smått efter min ljung och mitt tallris...

Ha en trevlig helg!

Katarina sa...

Go morron Anette:)
Härliga blomlådor du har . Jag får nog sälla mig till dem som har haft enormt mycket blåst i sommar, märks på planteringarna tyvärr, men mycket fina blommor är det ändå :)
Jag älskar att få plantera höstfint, och även förbereda julens planteringar, hihi.
Lus i massor blir det nu men jag behöver göra mig ett stort förråd av olika vita ljus just nu känner jag.
Högst upp på min önskelista står nu en vacker glasklocka:) Det skulle vara fint påd et vita skåpet , om det nu blir klart någon gång;)

Nu är det strax torsdag, jag längtar så :)

Ha en bra Söndag !
Kram
Katarina

♥ Pia... sa...

Mornmorn..är du inte vaken än:) här är det full rulle...Selma ute och promenerar med ...husse..fast det skeulle behöva vara matte istället..meeeeen det blir en annan dag..hoppas du har det bra..mitt i "stöket"..fast det är kanske inte rätta ordet....ha det så bra...PIA

LantlivsAnette sa...

Tack alla för era kommentarer...mina blomlådor har vi snickrat själva och satt ditt lådhandtag på sidorna..när jag planterar i dom så sätter jag plast i botten som jag fyller med lecakulor, jag gör små hål i plasten också.
Kram till er allihop/ Anette

Min Skattkammare sa...

Hej!
Jag ser ju hur många kommentarer du får(puh) och ändå är du så gullig och skriver. Du är snäll, sånt märks!!
Idag ska jag åka till Ernst "lada".
Undrar om man får en glimt av "långskånken"? Jag såg honom på den lokala marknaden, när jag och Lill Ugglis var "knallar". Då gick han förbi bara............? Hmm...
Min kompis tröstade mig med att: -Han är nog bara blyg för tjejer.
Det var väl valda ord! fniss
Ha´en skön söndag!
Kram Fyra dagar kvar..........

Anonym sa...

Mysigt med ljus på kvällarna nu!..Wow, va det har växt i lådan!.. :)

Anonym sa...

Visst växer "plättarna"! Jag har också såna och dom växer och tar över allt. Hade satt några stycken i ett stort betongfat och så satt en fin krona i mitten, och numer syns inte kronan....
Kram Camilla Örebro

Brunkullan sa...

Ja i helgen åker sommarblommorna. Trots att de är jättefina fortfarande, men nu vill jag ha höst!!
Snygga lådor!! Sådana skulle jag vilja ha någonstans...kanske med kryddor!

Susanne