lördag 20 oktober 2007

Kalas !!

I veckan har vi haft kalas för dottern som fyllt år !! Då dukas det lite festligare..och vi tänder ljus...det ska kännas att det är kalas och att någon fyller år !!


Jag tycker att man ska fira Födelsedagar..komma ihåg varann...det håller jag hårt på i vår familj...


Jag pyntar och gör fint tills gästerna kommer...det är också viktigt för mig...att gästerna får det fint !!


Baka det gör jag om jag hinner nu för tiden...en paj svängde jag ihop..men sen fick det bli köpes bullar...inte gör det något....



Lite bilder från butiken måste vi ju hinna med också...här ser ni ett jätte stort skåp som vår Pappa byggt i pärlspont..vi ska ha alla våra blixtlås i det...hela blixtlås stället ska ställas i skåpet..Vi säljer ju mycket sybehör också som ska få nya fina skåp...




här håller syrran upp en hylla
-Kolla nu...är höjden bra ? ska jag sänka lite ?
så låter det ofta...det är många hyllor som ska skruvas fast...
Men det går bra...vi håller tids schemat...
Ha en trevlig helg allihopa och tusen tack för att ni kikar in hos mig
Kram Anette

42 kommentarer:

Ljuva ro sa...

Oj, är du oxå uppe med tuppen! Håller fullständigt med om att dukningen är så viktig! Jag lägger ofta ner mkt tid och omsorg i mina dukningar! Din ser fantastisk ut! Visst ska man fira allt som går!!!

Handplockat sa...

Jag håller med
Man ska ju fira den dag man berikades med ett barn =)

Sedan måste det ju vara så att Ni kommer att ha sveriges vackraste förvaring till blixtlås =)

Fint du dukar gillar ljusen i krukan jag har sökt krukor med patina för att göra som du gjort... Då jag varje vår glömmer att pensla krukor med yougurt & och gräva ned dem i jord för att få dem snygga...

nå ja idag får jag ju i alla fall njuta av dina och dukningen

ha en bra lördag
tjingeling

Magdalena Martin sa...

Ååh så mysigt det såg ut med härlig fika, själv har jag stressat i mig frukost och står här med tandborsten i munnen och skriver :-O
Nu ska jag iväg t jobbet men var ju tvungen att titta in hos dig, va proffsig eran pappa är!! tänk att ha en sån hjälp! Blir ju så fint, må så gott och trevlig helg
Kramar
Magdalena

Körsbärsgården sa...

Vilken fin födelsedagsdukning! :) Syns att Du dukat till någon som betyder mycket för Dig, dukningen andas omtanke och värme. Köpbullar eller inte var väl sedan det samma!

Jag tycker också att födelsedagar ska vara något extra och uppmärksammas ordentligt. Fin dukning, blommor, goda saker på bordet och fint inslagna paket.
Vi gör helgerna lite festligare också och har annat porslin, bestick och glas då. Jag började med det då jag var hemma och var föräldraledig, för att inte alla dagar skulle bli lika, och sedan har vi fortsatt göra så. Nu blir det inte riktigt helg om vi inte har "fin-tallrikarna".

Vad fint det blir i butiken! Tom när inredningen ligger på golvet ser man hur fint det kommer att bli! Vad roligt för Er!

Önskar Dig en riktigt skön helg gör Karin i Körsbärsgården. :)

Min Skattkammare sa...

Godmorgon!
Åhh.....jag tycker det är underbart att sätta sig vid ett vackert dukat bord. Då vill man liksom dröja kvar. Ditt är ju såå vackert!
Kudden har min kompis Marie sytt, hon som brukar titta på bloggarna och låta sig inspireras, så hon har fått fart med allt möjligt. Det är jättekul för hon blev sjukpensionär efter en svår sjukdom men det här får fart på livsandarna! Du är en stor favorit. Visst är det positivt om man kan hjälpa andra till ny lust och glädje. Det gör du!!
Jaaa....jag gillar också Evelina, vill ha henne kvar. Jag tycker hon har en personlig utstrålning. Jag hörde inte att hon sjöng falskt, men jag kunde å andra sidan inte låten, hi hi!
Nu ska jag ut och elda i min lilla kamin som finns i butiken. Här var -6 grader i morse.
Ha en fin dag!
Kram Kicki

smultrongården sa...

Åh, Anette vad gulligt du gör jämt!!! Massor av kallgrader här idag. Har varit uppe tidigt o tänt i min lilla Smultrongård. Ha en härlig helg! Kramar Eva

Solsjö - Under en vind sa...

Vilket underbart dukat bord!! När man tittar in hos dig så känns det som att vara hemma hos mormor, och då menar jag ur positiv bemärkelse! Inte att det är som hos en gammal tant! *fniss* Jag menar så där ombonat, mysigt, stämningsfullt och underbart vackra möbler!

Å´er affär.....vad säger man....alldeles alldeles underbart! Som jag skrev en gång innan, ni behöver inga prylar där - inredningen är tillräckligt fin utan! Undrar vad sambon säger om man föreslår en semestertripp till övre Sverige för att man vill besöka en ny butik...*hi hi....

Ha en myspysig helg! Kramar Sara

Livingroom sa...

Det är superviktigt att fira födelsedagar ordentligt och ska göras med dunder och brak. Tyvärr har våra tvillingar inte en egen födelsedag (av naturliga skäl) så vi firar deras namnsdag lite extra. Då får de en "egen" dag också.

Var i Norrbotten ligger er butik? Min man är från Piteå så det kanske inte är så fasligt långt iväg?

Livingroom sa...

Hej igen, din pappa verkar vara bra att ha till hands när man startar butik. Vår snickare verkar ha fått kalal fötter och kanske får vi bygga alla hyllor själva nu, så här när dte bara är en månad kvar....men det ska väl gå. Maken är händig ....men långsam....

Anonym sa...

Go´ morron!
Tack för att du sprider glädje, värme, skönhet, omtanke och ljus till vår värld!!!
-till stora o små, unga o gamla, nära o kära.

Hälsningar; från Lillemor i Skåne

LustochLängtan sa...

Godmorgon! Så vackert du har dukat..fint med alla ljus överallt!
Det ser så jätte inbjudande ut att få sitta vid ditt bord. Din pappa är verkligen en klippa som snickrar så mycket åt er i butiken.
Nu är det inte så långt kvar till invigningen..åhh, vad kul det ska bli! Ha en bra helg! Kram Anita

Eleonora sa...

Nu har jag hittat hit och är så glad att få ta del av din härliga blogg. Synd bara att du bor så långt bort, inte en chans att kunna titta in i härliga butiken när den är klar. Men hit till bloggen kommer jag att komma åter. Underbar liten Lill-Nisse du har, såå jättesöt!. Ditt födelsedagsbord är så vackert dukat och inger omsorg och värme. Lyckliga de som var gäster. En skön och fin weekend önskar jag dig. Kram får du från mig.

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Jo visst är det mysigt med kalas! vad fint du dukat. Och vad underbar din butik kommer bli!kram

Anneli sa...

Men så vackert!!!
Vikommer att ha kalas för dottern på måndag, men inte blir det så vackert som hos er - fast viska också ha ljus och allt!!! Jag och barnen ska baka idag!!

Vilken vacker butik det kommer att bli!
Trevlig helg!!
KRAM Anneli

GårdsLyktan sa...

Hej
Vilken fin och mysig dukning du gjort till kalaset.Jag har många gånger besökt din fina blogg men aldrig kommenterat förut. u har jag startat en egen blogg till min butik jag skall öppna till advent.
Hoppas det är ok att jag länkat till din blogg från min.
Välkommen på besök till min blogg...
Kram Sabina

Randi sa...

Vilket välkomnande bordsdekor - håller med att det betyder mycket för stämningen.

Gullig bild på westien. Jag har så få bilder på min - hon är aldrig still - ja, du vet ju hur de är. Även om jag smyger med kameran när hon sover, så far hon upp. Katten är en mycket bättre fotomodell ...

Ha en skön helg!!!

Skatan sa...

Du och din syster är så duktiga! Det är härligt och kika in och följa allt ert arbete.

Trevlig lördag.

Kram!

WhiteVintageDreams sa...

Åh du verkar så underbar..kul att ni firar så :)!!! Kramar din pappa från mig...nu har jag byggt klart...fyyy vad det tär på kroppen ;).
Kramar

Anonym sa...

Härligt, inbjudande dukning!

Visst ska barnen också ha sånt!
Kram :)

Lavendel & Romantik sa...

Vilket helt underbart dukat bord.Hoppas hon fick en fin födelsedag...Hipp hipp hurra.....Vad fint det blir i eran butik kul att få följa er väg framåt mot etapp fyra...Kram på er trevlig helg / Majsan

n o r d i n g å r d e n sa...

Skona oss Anette!! Men dottern, jag trodde det var ngn vettig som kommit på en smakfullare dukning till nobelfesten! Hurra för henne!! Hur smakfullt var inte detta, så snyggt!! Och fina lyktor, ja, visst, man vill göra välkomnade och fint till gästerna, jag kan planera i månader före en stor fest, är ju sååå kul! Så härligt bord med paj och bullar och som sgat, du är en stor inspirationskälla! Jag gillade det där stora trådunderlägget ( var f-n ska jag hitta ett sånt..) med ljus-krukorna i...Ah, så fint allt var! Inte bra för blodtrycket... Och din gran sen då, den snyggaste jag någonsin sett och då ska du veta att jag kommer från en familj där granen hade högst prio : ) Å ja, jag såg, va kul med bilderna, ngt ljushuvud som tänkt till att det inte blev så bra att ta bort förmågan att sätta in lodrätta bilder, undrar om man har kunnat det länge, som vi kämpade med det i somras... Ha en fortsatt skön helg önskar Mari i Dalarna : )

ESMERALDAS HJERTE sa...

Hei vennen! Selvfølgelig må jeg kikke inn til deg igjen.....Og såååå nydelig du pynter til fest, ser du har litt sølvkuler her og der, sånn kan man jo sakte men sikkert invitere julen inn i små porsjoner....Nyydelig pynt:) Og spennende med butikk, da....Skulle ønske jeg bodde i området når du åpner....men Bergen er visst et lite stykke unna, hihi.....Men inpirerende er det likevel:)

KLEM fra meg

inspired and handmade sa...

Åhh vad ljuvligt fint det ser ut...Ha en skön kväll! Kram veronica.

Strömkarlen - Vitavillan sa...

Hejsan!
Vad fint du hade gjort med dukningen,så stämningsfullt.
Jag håller med dig om att det skall vara lite extra när någon fyller år,det skall vara skillnad på en vanlig vardag och en födelsedag.
Vad spännande att köpa sig en afton bladet på söndag,det blir verkligen kul.
Kram Marlene.

Marie sa...

Åhh, vad fint du har dukat! Ser så himla inbjudande ut att slå sig ner och fika vid det vackra bordet. Jag tycker också att det ska vara lite extra när det är födelsedag. Vi har kalas i huset om två veckor. Då fyller både jag och lilla V år.

Eran butik blir bara finare och finare för varje gång man tittar in här.

Kram Marie

♥ Pia... sa...

Hej..vad menade Mari om lodrätta bilder..är det nåt jag missat:)..kalasfina bilder...jobbat hårt idag?..Jag har scrappat lite julkort..men några av mina arbetskamrate ..ja du såg rätt..JULkort...hehe..vi är alla lite jultokiga redan tror jag...själv tänker jag redan på alla julklappar..har börjat samla till mina barnbarn som ska får julkalenderpaket....jag har gjort detta sen Isak var liten bebis..nu har jag två att fixa till..men kul jag gillar detta pyssel...kan visserligen bli lite väl stora paket..den blir tung kalendern:)eftermiddagen har jag bara slappat..inte bloggat inte pysslat..bara varit soffpotatis fram tills nu...23.00 för NU ÄR JAG PIGG???!!! ska ju sova snart..selma sover redan verkar det som..i soffan..fint nui gör i affären...snart dax för att öppna va?..så spännande...hoppas du visar måååånga bilde då:)sov gôtt dröm sött......PIA

Laila sa...

SÅ vakkert dekket bord! Du har det veldig flott. Nå har jeg kost meg med hele bloggen din, og jeg kommer nok tilbake.

Goa sa...

Vackert som alltid! Gillar också att duka fint!
Och så håller jag med om att, i er butik kommer nog sveriges vackraste blixtlås skåp att finnas!!!
Kram!
Goa

Lönnergårds Anna sa...

Vad fint du dukat :-)

Det är så roligt att få följa er butik från noll till hundra.
Det ser så otroligt fint ut utan saker så sen vågar man väl knappast titta in då svimmar man väl. Hör du en duns så är det jag som har ramlat baklänges ;-)
Kan vara värt att åka 100 mil för att få titta in. Ska börja spara redan nu.

Kramar Anna

Dubbelörn sa...

Vet du vad jag upptäcker??!! Dina röda talrikar är precis likadana som fanns i mitt barndomshem i Tornedalen. Jag blir alldeles varm av att se dem... Tänk om man kunde få tag på likadana...

Varma kramar

Katarina sa...

Go morron min sköna:)
Här sitter jag nu efter en hel dags kikande på Hockey(i går på Hovet). Sp nu spritter det i kroppen efter att pyssla , byta ut krukorna på trappen, MÅLA, och mycket annat.
Så fint ni hade på dotterns födelsedag !Grattis till henne i efterskott :)
Nu skall jag hoppa in i duschen och sen du... i morse låg jag och planerade vår tvättstuga på ett enkelt sätt..men det är mycket annat som skall göras först, bla Josefines rum.

Ha en underbar Söndag Anette!
Kram Katarina

Husbilsresan sa...

Vilken härlig födelsedagsdukning.Min ena dotter fyller år idag(23).Hennes sambo har varit borta i helgen, så fick "låna" henne lite, så igår kväll hade vi mysmiddag och i morse fick hon frukost på säng =)
Vad det kommer att bli fint i butikan.
Kram!

♥ Pia... sa...

Hj...om du g�r f�r hundra...d� g�r jag f�r ....sjuttio...vad k�pte du d�:)...vill h�ja mitt nu:) ska bums kolla om det g�r med lodr�tta hos mej ox�....

Mitt hem är min borg sa...

Såå fint du hade dukat.. Riktigt myspys.. Håller med dig om att dukningen gör jätte mycket.. Försöker också lägga ner tid för det även på vardagarna.. Ljus är ett måste.. Fram för vardagslyxen.. Ha ha!!
Kram!!

Anonym sa...

Så himla fint du gjort!! Var har du fått tag i de stora vita trälyktorna? Såna vill jag också ha!

Anonym sa...

Det är första gången jag läser din blogg, men jag kan redan säga att här kommer jag att stanna! Fantastiska bilder som går helt i stil med mej själv. Spontant kan jag säga att jag blev besviken då jag ser att du bor i Norrland och jag i södra Sverige eftersom det hade varit underbart att få se din butik. Men fortsätt att blogga så vi alla kan njuta av dina härliga inlägg och bilder!

Körsbärsgården sa...

Hej Anette!

Är ofta in till Dig och tittar på allt fint Du delar med Dig. Kanske kan jag nu, via den fina bloggen Magdalenas Hem, dela med mig något till Dig också! :)

Kram från Karin i Körsbärsgården.

atmosphere sa...

Anette!
Du är bara helt otrolig! Tror att jag får hyra in dig ett slag... Orken och idéerna verkar aldrig ta slut!
Tack för all inspiration. & Stor kram
PS. har inte mjölsäcken...DS

Beas sa...

Det börjar alltså dra ihop sig till butiksstart! Tänk vilken händig far du har!!!

LantlivsAnette sa...

Tack alla för era kommentarer..visst är det så att man ska fira födelsedagar....komma ihåg varann...
Kram till er alla från mig Anette

Solsjö - Under en vind sa...

Tittar bara in och säger Godmorgon!! Ha en bra vecka!! Kram!

Anonym sa...

Oj vad jag längtar tillbaka till min möblering med matplatsen i vardagsrummet. Ärvde av min farmor en matrumsmöbel och ett skåp till som vi satte i vardagsrummet, vid det matbordet har vi firat och "festat" mycket. Men pga av trångboddhet så har vi tillfälligt plockat bort det, men efter att ha sett dina inspirerande bilder från matsalen måste vi sätta tillbaka bordet igen...tror jag...//Liz