måndag 28 januari 2008

Ny vecka !!

Jahapp..då var det Måndag igen...snart har bistra Januari tagit slut , det är bra , fort ska det gå så att vi har våren här !

Jag tänkte visa mina gamla linne handdukar som jag köpt på Auktion...jag är galen i linne handdukar med monogram ...och extra roligt är det ju att komma över några med mitt monogram på !! Jag har dom framme så här som dekoration... eller så dukar jag med dom...
Tänk vilket vackert hantverk..först väva och sen brodera.


Här har jag en framme som duk på min vita skänk...man kan ha dom till så mycket !
Ha en bra Måndag alla, Kram Anette

63 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

God morgon Anette denna tidiga måndag! Ja, verkligen snyggt med såna gamla handukar, tänk va lite som kan göra en lycklig ( el i af vi som är försedda med denna, få förunnat, förmåga att vara lyckliga över lite...) såna här handukar är verkligen fina och hemtrevliga, dina med röda A på var jättefina! Man blir så inspirerand här på din blogg, ett sånt vackert järnkors har jag med!!! Kommer hem i kväll då byter jag inlägg el i morg bitti! Ha en toppenvecka! Mari.

Vardagslycka sa...

Go´morgon! Det har blivit en liten vana att kika in hos dig såhär tidigt och se vad du visar för fint. Jag är också förtjust i linnehanddukar, men har hittills inte hittat någon med mitt monogram broderat. Men sökandet fortsätter... Jag gör ett nytt inlägg senare idag.
Ha en bra vecka!
Kram, Carina

me and alice sa...

God morgon Anette!
Oj! Du måste vara uppe med tuppen som hinner göra inlägg så tidigt!!
Vilken tur du har som hittat handdukar med ditt monogram på. Jättevackra! Har hittat 2 st med s på, men vita med vit brodyr(syns inte så mycket). Kram på dig. Ha en bra Måndag!
/ Susanne

me and alice sa...

Tjingeling!
Hi, hi... Det är samma sak här...
1 dator och jag verkar alltid stå sist i den kön... Min data tid brukar börja efter 21.00...*fniss*
Fast jag brukar smita in emellanåt när barnen sitter... -Jag ska bara kolla en sak! hi,hi...
kram igen./Susanne

Rosengårdens Inredning sa...

Gomorron! Visst är det härligt med gamla linnehanddukar, har också hittat några vita med monogram, men skulle gärna vilja ha några gamla i oblekt kraftigt linne... men det dyker kanske upp på nån loppis, man ska ju ha nåt att längta efter, och leta efter....
Idag har vi -7 grader på morgonen(väldigt ovanligt) men uppfriskande.
Ha en bra dag ;)
Kraamaar

Villa Nyhem anno 1918 sa...

Godmorgon du bjuder på fina bilder som vanligt,mycket fina handukar!Nu ska jag bara dricka upp min kopp te efter att ha skjutsat alla 3 barnen till skolan-lika trött idag fast man varit ledig i helgen(ledig fr. jobbet men har varit på barnens alla aktiviteter hela helgen )så det är bara att ta nya tag och då är det alltid lika trevligt på morgonen och se att du har gjort ett inlägg så tidigt. Ha en bra arbetsvecka kram Maria Villa Nyhem...d.s. har ni fått in några fina monogramstyger?

Handplockat sa...

fniss*tokfia* jag höll nästan på att kolla direkt men jag läste färdigt din kommentar först *agv*

Jag hade ju glömt kameran på Jobbet ska ta hem den ikväll så jag kan fota fynden så kaaaanske i morgon kan jag visa dem..

ååh vilka A.. på linnehandukarna översta bilden, de hade jag åxå velat ha

Här är så himla kallt - men kunderna trotsar kylan och längtar efter "vår saker" folk är verkligen sugna på att Tapetsera om och fixa& dona hemma nu.

he det bäst vännen

Anonym sa...

Det er utrolig flott med linduker med monogram på, jeg har akkurat kjøpt meg 2 slike selv, fra Sverige faktisk :) Det var ikke min bokstav på da, men min samboers, så da fikk det gå ;) Ha en fin uke! Synnøve :)

Lilla Blanka sa...

Ja, visst känns det skönt att våren börjar närma sig...ljuset verkar ha kommit i alla fall ;)
Vackra handdukar, älskar sånna gamla handvävda/broderade...köpte några på loppisen förra veckan..kan aldrig motstå om jag ser några hihi.
Ha en bra dag Anette!
Kram
Mia

Lönnergårds Anna sa...

Hej!
Gillar oxå de där handdukarna. Har faktiskt hängt upp mina som gardiner.

Så fint du har...suck...

Kramar Anna

Anonym sa...

hej! jag älskar också fina linnehanddukar. jag hade turen att ärva en massa från min pappas farmor, med jättefina monogram. Har även från min mammas mormor. Vissa har jag sytt servetter av. Blir fint att duka med senare! Kram Sara

Min Skattkammare sa...

Titta så fint!
Ja....man får nog vara lite rädd om detta vackra hantverk och inte använda dem som just handduk! Men jag undrar lite......jag tycker mig ha märkt att många har initialen A på dem!? Är det bara slump eller.....? Ja, det måste det vara, jag kom just på att de mamma broderat ser ut så. Vi hette ju Andersson.......fniss!
Visst är det wonderfull att januari är förbi.....nu kavlar vi upp ärmarna och ger oss på nästa!!
Jag säger som du......fort ska det gå.......sen ska det gå saaaaakta.......hi hii!
Kram till dig!

Min Skattkammare sa...

Jaa....tänk om man hade råd.......jag skulle vilja åka till Skottland.
De surt förvärvade går ju bara åt till att köpa in nytt.
Vilket ekorrhjul! Men lite roligt är det, och man kan ju inte få allt!!
Kram igen min lilla vän!

Sallys hus sa...

Godmorgon!

De är verkligen ett fynd!!
Jag håller med om att man kan ha dem till mycket......har en hel hög någonstans...gammalt arvegods som jag fnös åt för ett par år sedan.....nu måste ju de fram....
Noterar ju även att ljuspåsen hänger med än!

I går gick det äntligen lite framåt i butiken igen.
Sybordet håller på att få sin hylla med skynke.......så peppad blir man så fort det händer minsta lilla....fniss.....
Idag är det tyvärr fullt upp på kontoret....jag hoppas att jag orkar dra några penseldrag ikväll.
Ha en härlig dag!
Kram Katarina

Karna sa...

Nydelig med gamle håndklær, der snakker en om kvalitet. Nesten for pen til å brukse, enda de bare blir penere til mer slitt dem er...

Jepp nå er snart Januar over, og da skal vi vel snart merke at kveldene blir lysere, og at det begynner å gor i hagen....DEILIG!

Tankar tar tid sa...

Godmorgon ... nåja, förmiddag på dig! Visst är det fint med gamla handdukar. Såg på någons blogg (kommer tyvärr inte ihåg vems det var - bsöker så många) att hon hade hängt dem på vedspisen. Eftersom jag har en vedspis tänkte jag göra samma sak. Det är väl det som kallas inspiration, så säg!!! att få tips och idéer från andra;).
Nehej ... nu ska jag gå ner i källaren och måla min byrå.
Kramar Christina

Anonym sa...

Ja visst är det härligt med linne..och extra härligt med broderat... Och ofta är de där handdukarna så HIMLA bra att ha just till handdukar också (även om man vill ha dem till prydnad i första hand).
Ibland funderar jag på att lära mig brodera, tänk vad fint med egna monogram på grejorna...

Eva Agnes sa...

Godmorgon gulliga Anette!
Jag är också sjukt galen i linnehanddukar med monogram. Som du säger kan man ju ha dem till så mycket.
Tack för din söta kommentar hos mig. Jag blir jätteglad och det stärker kreativiteten, dessutom.
Kramar Eva Agnes

Tankar tar tid sa...

Jaaa ... att komma in i den underbara lilla butiken var som balsam för själen! Det gamla, sneda och vinda huset och alla dessa underbara ting därinne gjorde mig alldels salig. Och som grädde på most ... Eva, som var sååå trevlig och tillmötesgående.
Kram Christina

linnea-maria sa...

Ja gamla kökshanddukar är bra till det mesta. Har du fått någon köpare till den mörkhåriga skönheten i profil ? Annars är jag intresserad av att köpa....Vänliga hälsningar /linnea-maria

smultrongården sa...

Ja, tänk vilket hantverk dom gjorde förr, fantastiskt! Det var väl som en sorts terapi kan jag tro. Jag har också vävt och har faktiskt en jätte fin ny vävstol - men jag har inte plats för den här tycker jag. Men när nåt barn flyttat ut får jag plats. Förresten, hinner inte väva nu så det spelar ingen roll... Super kul att du hittar med A på!
Har du hunnit vara in på Mollys hemsida? Hjälp va mycket snyggt jag hittade. Jag älskar ju liksom rosa... Och det fanns ju en hel del, kul.
Idag är det pappersdag - hur kul är det på en skala mellan noll o ingenting??????? Kram på dig, Eva

marie sa...

Visst är det fint med dessa broderade monogram! Jag kan inte låta bli att köpa örngott, lakan och handdukar. Nu senast köpte jag ett lakan med AH broderat, gissa vem jag kommer tänka på varje gång jag ser det!!!!
Många kramar
Marie

Anna sa...

Ja gud så vackra handdukar! Jag gillar också sådana:)

Du, jag har inte varit in på kontoret idag men fixar kopieringen under morgondagen! Då får du ett par handskrivna brev från och ytterligare några kommer till dig inom kort:)

Kram
:)Anna

Katarina sa...

Hej på dig !
Nu sitter vi o väntat här på nästa evenemang;)
Så vackra linnehanddukar, jag har ånga som min mamma har broderat, en skatt:)

Opps , nu händer det nåt.
Kram Katta
Ha det gott "" o tack för det goa kaffet i morse;)

Tidsmästarinnan sa...

Ibland när man ser något så fint arbetat på loppis brukar jag tänka att man nog inte själv hade velat sitta och sy och jobba med handduken eller vad det nu är för kanske en 10-20 kronor... Det är ju inte klokt egentligen.
Fina bilder hos dig som alltid!

Beas sa...

Jättefina monogram...jag hittar aldrig monogram med initialer som passar någon i vår familj. Det verkar som om de flesta här i trakterna har hetat något på "P" för de hittar man nästan hela tiden. :-)

Det blir till att brodera egna istället. :-P

Ha en underbar måndag!

Kram Bea

Ann-Catrin sa...

Hej Anette!!!
så underbara handdukarnmed såfint monogram... jag gillar oxå a:n.
jag har sett i dit hus att du brukar ha dom när du dukar och sånt... iktigt lantligt och fint är det!!!
en stor kram till dig A-C

Lilla Trollbacken sa...

Javisst är det underbart med vackara handdukar, Har hur många som helst, kan aldrig få nog. Jättefint kors också.

Kram Gabrielle

Hanna i Det stora grå huset sa...

Visst är det härligt när vintermånaderna skyndar förbi...

Älskar också gamla linnehanddukar, så himla härliga. Jag har dock inte haft turen att hitta någon med mina bokstäver på, men det duger med annat med...
Önskar dig en fin vecka!
Kram Hanna

Designe sa...

Jättefina linnehanddukar och så bra att du hittade med A på!..De är verkligen användbara...Tycker bara att det är svårt att hitta flera med samma monogram eller mönster..särskilt att hitta fräscha...för är de rödmönstrade eller med färgat monogram..törs man tvätta i klorin då? Kram :)

Designe sa...

Men du....tittade här nedanför..Va kul att du fick som du ville med fönstret i väggen! Det blir ju kanonfint! :)

White Season sa...

Underbara handdukar, och så dov fin rödfärg! Jaa det var tider det med riktig bra och fin kvalité. Tack för dina rara ord på min sida, jag blir så glad! Ha en bra vecka, och jag ser fram emot att få titta in i din nätbutik sen... Kram Malin

My Lovely Things sa...

vilka fina handdukar.jag är väldigt förtjust i gamla handdukar med monogram med.jag har ärvt en del..är så glada för dem...
Nu har min loppisfyndade lampa fått ny skrud..kika in får du se.
Mannen håller på att tapetsera den lilla datarhörnan.
Kram alltid kul att kika in till dig!

Solsjö - Under en vind sa...

Tänk vilken tid de la ner...men det får vi vara glada för som får njuta av dem nu många år senare! Hoppas att din måndag varit toppen! Här sitter förkylningen i, men jag har jobbat som vanligt och ikväll blir det mys med senaste Vakre hjem som kom idag....

Kram!

♥ Pia... sa...

Gokväll..jooo det går väl så där med spegeln:)...den ser inte klok ut..inte fasen vet jag vad jag gjort...gjorde som det såg ut på bilderan ..slitsamt var det med..vilken tur att det var en lite...liten spegel.....får se om jag vågar visa upp den...hm...jo vet du jag har gillat handdujar .har väl haft ett gäng liggandes från ..mormor..svärmoroch så har jag varit på loppis..auktion osv... och för ett par år sedan upptäckte jag dom igen och använde som duk bl.a ..och fick väl några kommentarer av folk så där ...att inte som duk väl???..men ja jo ..det kunde man väl ha tyckte jag ..och blev väl lite treksam..men hade på( hand)duken ändå..och sedan vet vad som hände då..jo jag fick upp ögonen på en blogg som hade handdukar överallt..så det är din förstjänst att jag annamat detta fullt ut:)..gillar förrövrigt bokstaven ..A jag med..men det går bra med P oxå...tjing...nu ska det bli en långpromis med Selma...här har vi ju nästan vår:) 2-3 grader och solen har lyst lite och ingen snö...:)PIA

Emmas Vita Hus sa...

Visst är det vackert med gamla linnehanddukar. Själv har jag faktiskt hittat några fina med brodyr på vinden i vårt gamla hus. De låg ihopvikta med en gammal dräng dräkt i en kappsäck! Gissa om det var en spännande upptäckt. Kram Camilla

MODERN COUNTRY sa...

Herlig gammelt Linne Annette!! Jeg er helt galt etter dem selv og sparer så godt jeg kan. Men de er ikke alltid like lette å få tak i, men av og til er jeg da heldig. Nå broderer jeg litt selv, med Gamle Franske monogram. Så nå vet jeg hvor tidkrevende og nøyaktig arbeide det er. Tenk hvor mye tid de brukte før til husarbeid og syssler i hjemmet...Men så var det ikke så mange kvinner ute i arbeidslivet heller da..


Ha en herlig uke!
Klemmer

Karin Krut sa...

visst är det härligt med gamla handdukar :) Dina är jättefina och så roligt med ditt monogram :) Tänk vad dom kunde förr i tiden. Man kan känna alla timmar som är nedlagt i dessa saker.
Ha en skön måndag
Kram Karin

Majas mammelucker sa...

Hallå Anette!!
Du har mycket i dina gömmor..
Handukar med monogra är bara sååå fina.Letade när jag var på loppis men syrran hade varit där före mig..rackarns!!
Ja visst är det skönt att det blivit mycket ljusare..snart vååår!
Jag serverade te i tekannan i går smakade jätte gott!!
Det värsta med loppis, mycket vill ha mer...Jag brukar säga till mannen att vi snar får bygga ut för det är ju dumt att ta bort lite saker..eller hur!!Hihi..
Jätte vackert kors du visar,såg du min bibel visst är det härligt med gammla böcker.
Nu blir det högläsning här i fortsättningen..Fniss,fniss
(Dom tror mamma blivit tokig!)
Ha en underbar kväll!!
Och tack för all inspiration du delar med dig. Kramar Maria.

mig & alice sa...

Hejsan Anette.

Visst är det väl härligt när man hittar gamla broderade handukar med sin bokstav på. Jag hittade en jättevacker för några år sedan med båda mina initialer på :-)
Då är de ju precis som att de ligger där och väntar på en hihi.

Alltid lika trevligt att titta in till dig.

Kramisar i massor
Melinda

MODERN COUNTRY sa...

Jeg fant skapet anette!! Ja, ikke bare 1, men 2 skap!! Jeg bare svever!! Det var så utrolig, du vil ike tro det, men jeg fant en butikk fyllt med all verdens herlige Gamle Franske ting. Damen var så søt og så satt vi der og drakk kaffe og pratet, så lenge at vi glemte helt bort tiden. Resultatet ble iallefall 2 skap og jeg planlegger og ta meg en tur neste uke og finne enda ett. Så herlig og kunne ta med meg noe hjem til Norge igjen :))Lager post om det i morgen..

Klart du kan få kjøpe hjerte/r av meg! Bare send meg en mail du. Mail adresse finner du på høyre side i bloggen under "email me". Går ikke det så send meg noen ord her : brittasyversen@hotmail.com

Klemmer

Unknown sa...

Anette, kan du be syrran kolla sin mejl är du snäll!
:-)
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

Ljuva ro sa...

Underbara!!! Speciellt med A som i Anna, hihi!

Kram Anna!

lottens vita och gröna sa...

ljuvliga! och så har dom rätt bokstav! jag har ärvt lite handukar och de använder vi, det sorgliga är att de flesta aldrig förr användes. vad tänkte de på gummorna, spara och inte bruka!

kram lotten

Skatan sa...

Det såldes en sådan tvättställning som du har på annons förra helgen. 180 kronor...jag ringde för sent! De är helläckra : ) Man ser dem sällan!

Önskar en skön kväll.

Kram.

Marie sa...

Jättevackra linnehanddukar, extra kul förstås när det är ens egna bokstav på. Jag har ärvt några efter min farmor, lite roligt då vi har samma initialer.

Ha det bra!
Kram Marie

LOPPISLIV sa...

Ja det är så fint med gamla handukar...extra kul att lyckas hitta sin egen bokstav på dessutom...Ja vilket jobb de la ner förr i tiden...men så himla kul det ändå är att vi är så många som värdesätter det än idag...Kram Paula

White Season sa...

Anette, du har nog rätt :-) Jag behåller kistan svart ett tag och känner efter, den är fint sliten och ser faktiskt bra ut så här och en bra kontrast till allt VITT som sagt.. Jag får köpa en tvättbräda och skicka upp till dig sen... Kram Malin

♥ Pia... sa...

Morrn...läget...sol..eller snö?...och inte för kallt..här är mulet..och 6 grader varmt igen ..hur ska det ha det ..det där vädret..inte kan de bestämma sej:)..har tänkt lägga ut .den lilla pigtittaren idag..när jag får tid..så får du ett gott skratt:)..ha de så bra så länge..PIA...frukosten väntar...

Sallys hus sa...

hallå och god morgon.
Bara smyger in och viskar att jag just druckit kaffe och ätit semla.......hu...det går inge bra med mitt nyårslöfte!
Igår målade jag första svängen på hyllan i butiken så jag kan nog sy drapperi och visa i morgon.
Vet du vad jag gör??
Jag har suttit med näsan på Internet och läst om Westievovsingar....
Jag är sååå sugen.
maken vill ju ha en stor hund men jag läste att Westie hundar anses vara en stor hund i litet format....hi hi...tror du det går lika bra???
Då får vi ju en stor och gullig hund på samma gång......
Men det är bara lösa funderingar ännu.
har alltid velat ha en sån där "Skotte" hund.......som grannhunden i Lady o Lufsen....men har aldrig vetat vad rasen heter förns jag fick se din lille Nisse.

Hoppas Fönstret är klart snart och att du är snäll mot honom....hi hi.....du får tänka på att du kanske snart vill att han ska såga upp ett hål någon annanstans.....fniss....
Ha en härlig dag!
Kram Katarina

En inredoholic sa...

Vackert vackert.. som alltid när man tittar in hos dig. Tack för att du förgyller vardagen. Ha en bra vecka.

Kram
Jannice

Sallys hus sa...

Åååå...jag är aldeles käääär!!!
Nu gäller det bara att trimma in mannen på samma spår.....fniss...
Vi vet ju eg. inte ens om vi ska ha en hund men.......jag viiiiill haaaa....
Jag vara inne på den sidan förut men jag missade att det fanns flera fönster i bildgalleriet.
Det var ju hur många "Nissar" som helst....fniss...
Kolla den där lilla Vide som ligger och ler.....hu så söt.
Men när man tittar på utställningssidorna ser en del allt bra knasiga ut....hi hi...
Jag vill ha en sån där rufsig liten hårboll....

Oj oj......semlor är inte bra!!
Jag är ju eg. inte överförtjust i dem...gillar inte mandelmassa. Men den är ju bara att skrapa bort.:)

Kram Katarina

Kamomilla sa...

Ja du, det var verkligen inte illa det, att hitta såna med egen bokstav! jag älskar gamla handdukar och lakan och andra textilier, de är liksom så gedigna. Ordentligt gjorda och håller i åratal..

Anonym sa...

Grattis till hålet i väggen!

Själv har jag hål i golvet...
badrummet är urblåst.
It can only get better.

Kram
Ingela

me and alice sa...

Ja! Du har så rätt Anette! Bland annat vita gardiner...och mycket annat...Pust! Hon har ideer den lilla tjejen.
kram Susanne

Unknown sa...

Hej hopp!
Tack snälla..... pyssel är *livet på en pinne!!* hi-hi..Du är välkommen förbi så ofta du vill! Älskar att kika förbi på din sida och titta på ditt ljuvliga pyssel. Ha det så himla gott & fortsatt lycka till med butiken å allt du företar dig!

många kramar Malin

Trines Hus og Hage sa...

Hei Anette! Tror kanskje jeg har lagt igjen en kommentar her før og takket for all inspirasjon du gir meg. Da hadde jeg sittet og kikket på din nydelige blogg en hel kveld.
Nå har jeg vært på malerskole hos deg og malt etter dine prinsipper som du forteller om i din maleskole. Jeg har malt både et gammelt skap og en gammel kjøkkenben fra 1800-tallet. Hvis du har lyst til å se hvordan de ble, så er du velkommen til å kikke innom bloggen min. Jeg må også fortelle deg at jeg har henvist til bloggen din når jeg forteller hvordan jeg lærte denne maleteknikken. Håper virkelig du synes det er ok. Tusen takk igjen for herlig inspirasjon og nå også kunnskap som jeg har fått gjennom bloggen din. Jeg er stadig innom deg som en hemmelig beundrer i interiørverdenen... Takk så mye! Klem fra Trine
Ps: Nydelige tekstiler med monogram! Så moro at du fant med din egen bokstav! Et funn!!!

Liten Bod sa...

Hej Anette! Jag har tittat in hos dig i flera månader nu, och hos andra bloggare också. Ni har så fint hemma och så bra idéer. Tack för all inspiration! Trots att jag bor utanför Stockholm, ser jag fram emot din nät-butik. Hoppas ni ska ha tyger också. Där har jag svårt att hitta det jag vill ha. Lite för mycket oljad ek, borstat stål och stormönstrat här i krokarna. Är man lite "lantis" i hjärtat, har man det nog bättre ute i landet, där det verkar finnas otroligt många fina butiker. Nu har jag gjort en egen blogg, eftersom det verkar så kul :) Tack, Tina

Jennyshemochharmoni sa...

Hej hej! vilka underbara linnehanddukar. Sååå fina! Jag älskar dem jag med, kommer nog förköpa mig på dem en dag :) Finns ju så många roliga användningsområden. Ha en bra tisdag! KRAM

stina sa...

Jättefint att ha gamla handukar framme så där som du har .......men jag bor så liet så det är svårt att få till det! Men jag jobbar på det så rättsom det va så hittar jag nog en hörna att exponera dom vid.Kram Stina
p.s Jga skulle gärna vilja länka till din fina blogg! Är det Ok?

♥ Pia... sa...

Hej...så nu fixa jag in bilden:)..men haha..ja inte var det vackert men sällsynt:)...ha de så gott...nu får man gå och sova ska måla...baka bröd....passa alex....gå långpromenad...med selma......och gå på kurs..photoshop...det blir min dag i morn:)hej...PIA

LantlivsAnette sa...

Tack alla för era fina kommentarer..
Kram Anette

Majas mammelucker sa...

Hej Anette.
Det var några dagar sen,det har varit så mycket kalas att jag inte hunnit ut på bloggen (jag har bloggabstinens)Hi,hi..
Vad spännande att se fortsättningen utav fönstret..
Ja tänk vilken tur att det var trägolv under..blev jättefint.
Men!!vilken underbar tavla du har,charmigt med gamla bilder just svart vita är så otroligt fina..
Oj vad mycket snö ni har ,här har vi inget snö ,men det har börjat blåsa,nu får man hålla i hatten om man går ut.
Hage gott !! Kram Maria