måndag 11 februari 2008

Målning pågår....

Jaa..hörrni...här går det sakteliga framåt med målningen i hallen...nu har jag målat klart trappräcket på övervåningen...

Alla som målar eller har målat nångång förstår nog vilket petande med penseln det har varit för mig att måla detta räcke...

men nu är det gjort..och jag är så nöjd...nu är det vitt och fint...men det är en hel del kvar ännu innan det är klart..väggarna och hela trappan.


gult var det innan....


men det är ett minne blott !!! Det tog tre timmar att måla..ett grundvarv och ett täck varv med vattenbaserad färg..jag vet inte vad det är med mig, men jag tar tid på allt det jag gör..jag kollar klockan då jag börjar och slutar...månne vad jag har varit i mitt tidigare liv..tidtagare kanske !!
Ny vecka och nya tag..jag ska måla proppskåpet innan jag far på jobbet,ingen vila här inte,då blir ju hallen aldrig klar...
Kram Anette

70 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, jag har också sånt knas för mig att jag tar tid på allt :P Gärna delar upp allt också... "Jag har en timme på mig, då gör jag det här i 20 min, det här i 30 och så det andra i 10" :P

Anonym sa...

Heja, heja
Du har verkligen ett maraton lopp i målning framför dig men resultatet kommar att bli strålande. Jag är oxå en som tar tid på allt jag gör, för känns det so att det är normalt. (det är det nog inte?) fniss..

Kram Pernilla
Ps i morgon måste du läsa kuriren...

Mys liv och hem sa...

Det blir så fint..Det där med tiden känner jag igen..Nutidens stressymptom???Ha en trevlig dag

Villa Nyhem anno 1918 sa...

Det blir ju verkligen kanon! själv har jag jobbat som en dåre sista 2 veckorna så jag har ej hunnit med nånting hemma men den här veckan blir desto lugnare skönt! kramis Maria

me and alice sa...

Hej Anette!
Vad du har hunnit med mycket. Jag vet vilken tid det tar med trappen.
Men snyggt blir det!!! Vår trapp var mörkt grön och väggarna var en annan grön nyans. Såå snyggt!*fniss*
Skulle ni öppna en nätbutik? Eller har ni redan gjort det?
kram Susanne

Anonym sa...

Oj, vad du kämpar på med hallen men det blir verkligen jättefint, jag har varit i Umeå i 3 dagar och fyllt på inspirationen, så nu känner jag mig laddad att fortsätta med div projekt.
Ha en bra dag, kram Susanne

Katarina sa...

Go morron Anette;)
Guu så länge sen det känns.
Datorn ute i hallen är så tokig så det går inte att kommentera i bloggen på den, så jag måste sitta i osvrummet o skriva, det är därför det blir så lite från mig just nu.
Den andra kan man kika inpå när man passerar liksom:)
Så fint det blir hemma hos er!!
Vitt är ju så vackert, ler*
Vi startade med badrummet i går, som om det inte fanns annat att göra, ler*

Nu tar jag kaffet.....mm
Och nu tar jag ut hundarna:)
Ha en toppendag !
Kram
Katarina

Beas sa...

Avundas INTE trappspjäls-petande och väggmålning (försöker förtränga att det snart kommer bli dags för det här också). Det blir ju så fint när det är klart. Allra roligast är det ju att måla det första lagret, där man ser den STORA förändringen. Lite trökigare är det att göra alla dessa hållbara LAGER därefter, men fint blir det. Här målar vi både dörrar, fönsterbrädor, tallrikshyllor, pallar och ljusstakar - allt på en gång känns det som. :-) Och så har vi den eviga "Att måla" listan som aldrig tycks ta slut. :-)

Ha en bra dag!

Kram Bea

Rosengårdens Inredning sa...

Hej Anette! Vaa fint det blir, men vilket jobb, och vilken värk i armar å axlar, men det är det värt...
När vi flyttade in här för 18 år sen, var det hellimmad tjock persikofärgad heltäckningsmatta på trappan upp, och i hela hallen..
Sen har trappan varit, dalablå, lindblomsgrön, engelskt röd och nu är den Ljusgrå, men ska bli vit så småningom (läs när köket är färdigt och när lust finns).
Ha en bra vecka// Kram Malin

Peters Projekt sa...

Hejsan!

Det blev riktigt snyggt. Och för att det skall bli snyggt, måste det få ta tid. Vad trevligt det var med "bröstlist" mitt i trappan. För övrigt ger det alltid en "känsla av smidighet" - tycker jag - när man första målningsvändan inte behöver tänka på tejpning eller liknande utan bara liksom kladda på, utan att bry sig om att det flödar över i angränsande ytor. Mitt i slitet kan det betyda en klar stämningshöjare ;)

Själva har vi till slut bestämt oss när det gäller kombon råvitt/kalkvitt i hallen. Råvitt på väggar och lister, kalkvitt på dörrar och foder. Känns bra så långt - ändrar vi oss är det ju bara att "kladda över" ett lager av den andra nyansen.

Ha en fin vecka med butik, blogg & annat. / Peter :)

Anonym sa...

Hej!
Jag har tjuvläst din fina blogg, så nu är det dags att jag lämnar en kommentar.
Vi ligger steget efter er i projekt hallrenovering i vårt hus anno 1905. Nedre hallen är målad, väggarna i trappen spacklade och trappräcket slipat. Det tar så lång tid med allt och man vill ju blir klar så fort som möjligt. Nu har jag din blogg som peppning till att bli klar!! ;-) Om du vill se läskiga före-bilder på vår hall/trapp kan du gå in på http://pojkarna.hogbacke.com och klicka på kategori Hemma hos oss.

Hälsningar Helena

Millygarden sa...

Hej Anette, Du kämpar på och snyggt blir det! Känner igen det där med att det tar sån tid. Timmarna bara rasar iväg! Lycka till med målandet ska bli roligt och se när du är klar!

Kram Marina

Anonym sa...

hej! Vad duktig du är! Sånt får jag inte göra hemma i huset sen, är ju sambo med en målare, haha. Jag får hålla till med möblerna har han lovat iallafall. Det har han inte tålamod till! Vilken skillnad det blir!!

Ha det bra på jobbet! Ser fram emot bilder när det är klart sedan!

Kram Sara

Randi sa...

Jo - jag vet precis hur bökigt det att måla trappräcken. Har ett digert trapp-projekt som väntar! Måste ta ordentlig sats för att sätta igång!
Ditt projekt blev supersnyggt!
Kram Randi

Sallys hus sa...

Å du va du är duktig!
Att du hinner måla innan du åker till jobbet!
Jag fastnar så lätt med en kopp the i soffan om jag har lite längre tid på mig.....suck...
Men fint blir det!!!
Vad ska du ha för färg på väggarna sen???....gapskratt......ja ja...vitt jag vet....
Jag tycker också det där cremegula är fint men jag håller med.....det vita kommer bli kanon. Ljust fräscht, större.....
Är det bara du sommålar?? Eller får du hjälp av gubben???
Vet du jag har börjat som du...tar tid....mest för att kunna bevisa för mig själv att det inte tar så lång tid att det är något att ojja sig för.
Skulle ha målat färdigt i butiken i söndags....men jag orkade bara inte. Det får bli ikväll i stället....suck....jag som måste gå upp 04.30 i morgon bitti för att hinna.
Ska var på mässan strax efter 8.00
Modemässan tar sån enorm tid. man hinner inte allas runt på samma sätt som Formex. Man skulle defenetivt behöva vara där i flera dagar men jag har inte den tiden nu.
En dag måste räcka! Phu!!!
Ja ja...syrran å jag brukar trots allt ha välldans kul.
Vi ska köpa in smycken också från en leverantör jag inte beställt från förut.
Ha det gott!
Kram Katarina

Vardagslycka sa...

Vad fint det blir! Trappräcket är ett riktigt pillergöra. Målade vårt för drygt ett år sen när vi renoverade allrummet på övervåningen. Det var furu innan och jag fick måla många lager innan jag fick det helvitt. Tanken var att vi skulle ha fortsatt med trappen efter den julen men än har vi inte startat... Men snart så! Jag är lika knasig med att kolla tid, jag planerar även in vilken tid jag ska börja, hur lång tid det tar osv. Försöker låta bli att göra det men det går inte. Min man brukar skämta om att det är sviter från tiden när jag jobbade som frisör och levde efter klockan.
Ha nu en bra vecka!
Kram, Carina

Kamomilla sa...

Oj, här har du en som vet hur det är... Målade just vårt räcke här i veckan och det var så jobbigt! Alla spjälor och sidor man inte riktigt ser. Huh. Och att hänga över kanten för att få utsidan målad... jag var lite orolig att jag skulle trilla ner.
Men som med allt annat man målar, så är det sååå härligt att se slutresultatet sen. Det blir nog så vackert i er trappa!

Anonym sa...

Det blir verkligen jättefint och wow vilken härlig trapp ni har!! Skulle inte ha något emot att knalla upp och ner för den trappen:-)
Kollade på de små "sidobilderna" här på bloggen och idag när solen skiner vackert känns det inte sååå avlägset att få sätta sig ute i kommande grönska och njuta, syftar till fotot på trädgårdsgruppen i gröngräset... Vilken underbar bild!! Visst längtar man efter sommar nu!!
Ha en bra dag och - måla lugnt!!
Kram

Målargården sa...

Ja, jag säger bara....trappräcken och pinnstolar. Roligare finns att måla men FINT blir det när det äntligen är klart.
Vilken härligt liten och fin dörr du har ovanför trappen, den blir också vit så småningom antar jag. Bara att kämpa på så ser vi andra fram emot de härliga "efter-bilderna" så småningom. Glöm inte strecha! Kram! Eva-Mari

En inredoholic sa...

Vad du fixar och donar.. det blir hur fint som helst! Är nyfiken på slutresultatet.. Men stressa inte, ta en kopp kaffe mellan varven och njut. För det gör jag, av dina vackra bilder!

Kram Jannice

lottens vita och gröna sa...

ohallå där vad fint det kommer att bli! du verkar ha en sådan energi, det smittar när man läser dina inlägg, du är en sprudlande människa! kram lottn

Stämningsfullt sa...

hej
Åh så fint det blir!
Nu kliar det i mina målarfingrar ska du veta :)
kram!

MormorRuthsAnn sa...

Men du, vad duktig du är! Det blir ju så himla fint! Du skall vara nöjd med vad du har presterat på så kort tid...njut!! Stod i går och målade tre dörrar och alla foder till dem och listerna...men 8 dörrar!!!! Huamej vad det måste ta/tagit tid!
Nu har jag dig på bloggkoll, så missar jag inte nå´t du gör ;)
Kram Ann

ps: tack för dina värmande ord hos mig, du anar inte var de betyder.

Liten Bod sa...

Så fint det blir! Du är så pigg att det känns ända här nere :) Har funderat på vår trapp också, trots att den är nyare och fulare än er... Den kan ju inte bli värre med vit färg! Kram, Tina

Små Hjärteting sa...

vad fint det blir med det vita. Jag har gjort precis samma sak i höstas så jag vet vilket jobb det är.
Kram Jenny

My Lovely Things sa...

Hej goa Anette!!!

Oj vad du kämpar på!!! Kära nån vad vi är lika du och jag....

Jag tar alltid tid jag med..kollar klockan före och efter..fniss:)

Sen det här med att göra klart...jag är likadan...då blir detju klart...sjuter man på det...så händer det ju inget...

Så fint det blir..verkligen skillnad..jag vet en gång när jag var 14 år jag fick betalt av grannen för att måla hans staket...jag slutförde det aldrig...det var gör jobbigt så pilligt...min pappa fick göra färdigt det...ja så kan det gå!!!!

Här på hemma fronten..så njuter vi av vita fina köksmöbler....och så är jag i påskäggpysslar tagen...

Nä nu måste jag gå till köket och fixa mat åt hungriga pojkar...
Kram och hade gott!!!

Ann-Catrin sa...

Ohhh så fint det blev..och blir..jag var ju sióm sagt uppe med tuppen imorse..och hann kika in till dig då...men då hade du inte lagt ut det fina än!!
Ja inte kan man klandra dig att ligga på latsidan inte..herregud!!men jag är likadan..hjar hunnit med en matbeställning. levererat den, hem och satt på tvätt, dammsugit två våningar..och som vanlogt puffat lite överallt.. precis som du!!
Men du mildr så fint det blir.. liknar lite vår trapp faktiskt..men snyft, vår är brun!!!!.
Du är ett prffs du..med tdtagarur och allt!!
Bion? bra? Vad?
Kramar A-C

Marie sa...

Det blir superfint, vilken energi du har!!!!! Känner igen mig, jag tar också tid på allting, hihi. Till helgen ska vi försöka måla färdigt sovrumsmöblerna, ska bli så skönt att få ordning i sovrummet igen. Just nu känns övervåningen som en enda stor målarverkstad, usch!

Ha en bra dag!
Kram Marie

Ps. Nyfikna Marie undrar var DET fina skåpet ska få hänga?

Strömkarlen - Vitavillan sa...

oj oj!!vilket jobb du har företagit dig,men det blir ju så himla bra,så det kan det väl vara värt,själv har jag sprungit med färgpenseln i snart sex år här i huset,men det är fortfarande massor som skall målas.
Kram Marlene.

johanna sa...

Hej
Vilket jobb!!Men det blir ju så fint..
Kraaam

Unknown sa...

Det blir så snyggt! Jag är helimpad av all din fixarenergi! *wow*
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

HEMMA HOS LINNÈA sa...

Vad fint du får i din hall, jag har också vitt i hallen , men trappen är fortfarande i trälack, men jag vet inte om man vågar måla trappen, det kanske lossnar fort.
Ha en trevlig vecka
Kram Liselotte

Malin - I min trädgård sa...

Blev ju jättesnyggt! Ja det är verkligen ett pilljobb det där med målning. Men det blir oftast så bra när man är klar!

Designe sa...

Så fint det blir! Förstår om det är mycket pill med staketet...det rinner ju så lätt på såna ytor.. Jaa du, jag är nog oxå en sån som tar tid:)...jag tror att jag känner mig duktigare då! :)

Anonym sa...

Så sint de blir:)du är en riktig hejare på detta ..jag smygbloggar från jobbet nu....hysch...ska kika lite mer ikväll när kag kommer hm...PIA

Eleonora sa...

Det blev verkligen fint. Men "före"bilderna hos mig är rosa, men du säger gula. Jaja det har ju ingen betydelse - nu är det i alla fall vitt och fint! Grattis
Kramis

n o r d i n g å r d e n sa...

Oj, oj vad du ligger i, den som hade hälften av din energi men trappräcket blev verkligen såå snyggt! Och det gamla fotografiet som hänger där var jättefint! Fortsatt lycka till med målningen! Mari.

Ewa sa...

Va fint det blir, fasst jag tycker även om de gula väggarna...
Har precis gjort ett "blocket fynd". En spegel och 2 jättesöta änglatavlor. Fick dem t.o.m levererade vid porten... =) Vilken tur jag slängde iväg ett mejl innan jag for på jobbet i morse. Kände tjejen som sålde dem, så hon ringde mig på mobilen. Ja, ibland har man tur.

Kram
/Ewa

White Season sa...

Oj oj oj vad du jobbar och står i! Vilken engergi du har, helt otroligt! Jag får vara glad om jag får allt att snurra på här hemma i vardagen, med lite målning och pyssel uppe på det, oj vad jag skulle vara glad. Kram Malin

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Men sååå fint det blir! Ja...jag är helt förstummad...fy attan så snyggt! Ser att vi har likadan ledstång! Visst är dom läckra!
Ja du är så duktig...och vilken energi du har...men det är klart...när det gäller renovering så hittar man alltid lite power =)...för det är ju så roligt att hålla på!
Kram Anita
Ps. Bägge killarna har kommit in på friskolan! =)

Linneagården sa...

Å, vad trappen blir fin som vit. Men vart går den underbart fina dörren som man ser däruppe.
Ha en fin vecka /madelene

Färjtorp sa...

Ja tänk att allt klär i vitt!!
Kanske man skulle ta tag i sitt eget räcke som också är lite gulaktigt...
Fint blev det då!!
Kram Johanna.

Anonym sa...

Hej! Tack för jättefin inspiration. Du har en fantastiskt fin blogg. Jag har tipsat om din blogg i min enklare variant(http://andrum.tradgardsblogg.se/). Hoppas det är ok. Annars får du hojta till, så tar jag bort dig. Ha det så bra!
Kram, Annica

Anonym sa...

Så fint det blir!

Karin Krut sa...

Räcket blev verkligen jättefint!! Jaa jag förstår att det var väldigt pilligt och duttigt när du målade :) Ni ser ut att ha en jättemysig trapphall det ska bli spännande att se när det blir färdigt :)
Ha en skön vecka
Kram Karin

This is Kia sa...

Förstår att det tog 3 timmar, man vill ju vara noga och det är så lätt att färgen rinner, det gör det i allafall för mig. Väntar med spänning med bilder på hur resultatet blir =)

Kramar Kia

Ett hus i vitt sa...

Heja Anette vad du fixar och donar! Fint, vitt och fräscht blir det. Nu blev jag inspirerad att måla våran trappa och räcke, den är som en gigantisk furu-orm som slingrar sig fram i det övriga vita ;-). Ha en härlig vecka! Kram, Anette

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Visst är det pilligt att måla, men det är de värt i slut ändan. Blir ju så jädrans snyggt!!!
Jag längtar sååå tills vi ska börja måla å tapetsera i fritidshuset :)
Ska ni starta e-butik?
Jättekul i så fall!

Ha en bra vecka!
Lycka till med målningen!

Kram Benita

Katarina sa...

Go morrn:)
Här ryker det gott ur kaffekoppen, ler*
Här har det varit stjärnklart i natt och iskallt på morgonen( med våra mått mätt)I dag skall fortsättas att åka ett par varv till tippen. Och inte hann jag handla något i går, skulle in på en ny inredningnsbutik, som jag inte hittade till,trist*
Men badrummet går sakteliga framåt, färgerna blir naturvitt o beige. Det är ju ingen jätterenovering utan mer ett litet finlir, hihi*
Hoppas du har det gott, målade du något i går kväll ?
Visst är det skönt med lite målning då o då , fniss*
Under em skall jag kika runt till alla , känns som om det var längesen:(

Ha det toppen Anette!
Kram Katarina

Unknown sa...

Kämpa på! Urtråkigt att måla men resultatet blir ju bara så himla bra.

Kom igen!

Kramisar Jeanette

Trines Hus og Hage sa...

Hei Anette!
Flink du er! Står på og jobber jevnt og trutt! Vet det er masse jobb med trapp og trapperom. Det er så mye pirk og man må være veldig nøyaktig. Resultatet blir topp! Stå på og lykke til! Klem fra Trine

Anna sa...

Hej Anette!

Så duktigt och tålmodig du är!
Det bli ju såå vackert med vitt! Det ska ta lite tid att måla, då blir ju resultatet bra också:)

Kram
:)Anna

Min Skattkammare sa...

Oj så fräscht! Vad glad jag blir att höra att du använder vattenbaserad färg till den. Gör du det till trappstegen också?
Vad fin dörren ser ut däruppe med fönstret! Våran trapp är fuuuul, träfärgad och full med läskiga kvistar.....huuu! Det är bra att få se sanningen i vitögat......nu är det dags för våran!!!
Ha´det så gott! Lyser solen med nya strålar nu? Härligt!
Kram Kicki

Marita sa...

Vilket jobb! Jag har kvar trappeländet, med matta och kontaktlim...
Jag är så glad över gardintyget jag hittade i butiken! Klappade påsen hela vägen till Haparanda och hem igen :-)
Tygfrossa eller nåt! Kommer snart tillbaka.
Ha en bra dag/Marita

Bodil sa...

Läckert!
/Bodil

smultrongården sa...

Halloj!
Fick inte fram nya adr på internet. Skickade böckerna till gamla. Men sist fick ni ju ändå dan efter, så jag hoppas att det ska gå bra!!
Kram

Ann-Catrin sa...

Gomorgon vännen!!
jasså två rätter... det var inte illa.. men hur såg det ut i köket efter..nej nu ska jag inte vara sån.. härligt att få sätta sig vid dukat bord.. det är verkligen någor jag njuter av!!!
Idag är en ledig dag och jag är bjuden på Afternoon tea.. av min äldsta dotter och hennes kompis.. på ete mysigt ställe i Vasastan.. har man varit en snäll mamma eller.. ja något ba har jag nog gjort.. och plus i kanten.. hon har städat sitt rum... jag menar det har sett ut som om någon har gjort ett inbrott där... så hemskt för en mamma som är estet!!
ha det gott idag..ta dte liiite lugb+nt oxå...kanske en liten fika i din vackra veranda.. (eller för kallt där??)
Många kramar A-C

Ann-Catrin sa...

...ha ha korrekturläsaren var inte med denna gång.. sorry för alla stavfel!!! tjingeling!!

Jennys Vita Villervalla sa...

Ja, vilket jobb...men det är värt all möda i världen när det är klart =)
Kram
Jenny

Majas mammelucker sa...

Tittut i målar hinken!
OJoj.. vad du målar men fint blir det.
Jag tror du var målare i ditt andra liv..eller..?? Snart är det gula ett minne blått!!Jag är snart klar med våra dörrar..lägger ut bilder senare när allt är klart.
Fick gå hem från jobbet idag,ont i kroppen lite feber..Nu är det skit med gamm-kärringen...Är det nu alla krämpor kommer när man har fyllt 40+??? Jaa det är tur att man känner sig som 20 när man är frisk Hihihi!
Nu är det dags att vila lite säger kroppen ..
Ha en underbar dag vännen!!
Kram Maria

K A T A R I N A sa...

Halloj Anette!!
Fint det blir..vilken vit anväder du?
Jag funderar vilken vit färg jag ska sätta på ekskåpet, ja vi kan ju snacka om det på torsdag..

vi ses kring 11 snåret :-)

Kram
Katarina

Lallis sa...

Det blir jättefint:)
Och det är väl inte helt fel att ta tid tycker jag.
Då vet du ju hur lång tid saker tar på ett ungefär:)
Kram Lallis

japp sa...

Heij..såå fin trappräcket blev..å säkert ett himla pillrande..joo, de har jag me varit me om, men de blir ju fint då allt e klart.
Lycka till me all annan målerijobb.. det blir som en slags "drog" då man väl kommit igång, man måste måla mer.
Kram Helén.

mig & alice sa...

Åh herregud säger jag bara ...Vilket jobb du lagt ner...men fint blir det, glöm inte att tala om hur lång tid det tar med själva räcket sedan ;-)

Få se om det är någon mening att jag ger mig på mitt, menar jag, fniss.

Ha det så gott.
Kramisar
Melinda

spetsar och änglar sa...

Mycket jobb är det,men fint blir det!!!!Ha det gott /Kram Heléne

Hanna sa...

Vilken skillnad det blir. Tänk vad lite färg kan göra och MYCKET tid. Kram Hanna

Lavendel & Romantik sa...

Klart du får....Det går hur bra som helst vi bor ju inte direkt nästgårds :-) Hoppas att allt är väl med er,och att affärerna blomstrar. Kul med lite nytt. Snyggt det blir hos er Kram på dig/Majsan

Anonym sa...

0H, så fint det ska bli! Undrar hur du tänker göra med den jättefina ledstången??? Hoppas du behåller en som den är. Den har en egen karaktär! Har du gjort bekantskap med den nya Franska Fornemmelser? Jag fick den i min hand från Mollys Hus i förra veckan. Det är något speciellt med danskarna. Kvaliteten på bilderna och typsnitten och arrangemangen och doften... har du känt att pappret doftar så gott??? Eller är det bara för att man gillar bilderna så, att man inbillar sig doft oxå?

Unknown sa...

Va duktig och flitig du är vännen!! Det blir sååå fint!! ..och så spännande att följa. Ha det så gott! kramar Malin

LantlivsAnette sa...

Tack alla för era kommentarer..jag läser alla..
Kram Anette