onsdag 7 maj 2008

Loppis fynd

Jag har fyndat lite på Loppis...jag hittade en gammal fin tvättkorg som jag tänkte använda till att ha sommardynorna i , dom som jag har ute på trädgårsmöblerna i sommar .
Man bär ju in och ut dessa dynor hela sommaren , då är det lättare med en stor korg tänkte jag.

jag hittade även två fina spånkorgar...dom ska jag måla vita och ha som förvaring...
Det är roligt när man hittar sånt som man sökt efter .
Jag längtar tills alla sommar loppisar och auktioner drar igång...då ska här fyndas !
Ha det så bra alla Kram Anette

53 kommentarer:

Min Skattkammare sa...

Morning morning!
Vad roligt att hitta det man söker, fina är de också! Vad mysiga bilderna är!
Du gav mig just en lysande idé! Jag plockade fram dynorna igår, men tänkte just, undrar var jag ska förvara dem?? Katten hårar och skitar ner dem om de får ligga kvar.
Jag har en gammal större fin korg som jag fick av svärfar, den ska jag ställa där i pergolan! Men då kryper hon väl ner i den!!
Jaha.....ny dag.....nya utmaningar!
Ha det härligt nu när våren gästar er! Har det kommit fram några vårlökar hos er?
Kramar Kicki

My Lovely Things sa...

Godmorgon Vännen!!

Här sitter en morontrött Anna!!!Min kära man hade råkat ställa klockan fel..Klockan ringde kvart i 7 men var i själva verket kvart i 6..Märkte detta när jag försökt väcka barnen..jag var knappt vaken själv..ringde mannen..han sa att han upptäckte det när han kom till jobbet han hade tänkt att börja halv 6 ..alltså en timma tidigare..men han var på jobbet halv 5 gick upp 4..stackars han han kommer nog bli trött i dag..Det får bli massa kaffe när han kommer från jobbet..jag ska hämta honom vid 14:00 sen så ska vi måla!!!Kika in så får du se mitt hus i vit skrud...
Jag gjorde inlägg igår från gick min mån.ons.fre princip..men hade lite tid till att blogga i går kväll och då får man pasa på..

Ja nu till dina fina fynd!!

korg till dynor..vilken kanon ide..
Korgarna är ur fina..älskar korgar så bra till förvaring..har låtit bli att köpa ett par den sista tiden..just på loppisen har jag inte kommit på vad jag skulle ha dem till:men nu har jag bestämt mig för att köpa..man kommer alltid på vad man ska ha dem till..

Ha en go dag..
jag ska köra barnen till skolan sen så ska jag måla...

ha det så gott..
kram anna

Vit Spets sa...

Godmorgon vännen!
Gårdagens chock har lagt sig för mig...vilka bra ideer du har! jag har oxå 2 sådana stora korgar skall oxå ha dessa till sommardynor å filtarna som jag brukar ha hängandes på stolarna ifall det börja blåsa...
spånkorgarna var hur fina som helst jag ser dessa vita framför mig...
Ha en härlig dag...
Kramis
//Siv

Tvert-om-tanten sa...

Neimen, var det du som fant tvättkorgen som jeg lette forgjeves etter på mine loppisbesøk i helgen... Ønsker meg en til, ja, nettopp, tvätten! Vil ikke ha en ny i plast! Har tenkt at hvis jeg kjøper meg en ny i plast SÅ kanskje den rette dukker opp på loppis... - pleier det ikke å være slik, da..?

Ewa sa...

Jag har också en sån där stor korg, ståendes på golvet i sovrummet. Den är från mammas föräldrahem. Vi har en till hemma hos pappa, som man kan skruva fast ben på. Den låg vi i som babysar, och då var den klädd med tyg innuti och utanpå.
Ser ut att bli lite sol idag. Skönt! Igår var det kallt. Då kändes sommaren långt bort. Kom ju t.o.m lite snö.
Ska kika förbi någon dag.

Kram
/Ewa

Anonym sa...

JA, snart är det sommar och alla fina loppisar är i antågande, då ska det fyndas...eller hur?
Det är så fint med och praktiskt med korgar.

Ha det bra
Kram Pernilla

Gårdsromantik sa...

Bra idé med dynkorg!
Lit echarmigare än de där bänkarna på jysk!

Kram Maud

Stämningsfullt sa...

Hej!
Vilka fina fynd!Det blir nog perfekt att ha den korgen till dynorna :)
Spånkorgar är jag också på jakt efter!
Ha en bra dag!
Kram.

LOPPISLIV sa...

Morgon i huset...Ja jag längtar också till alla loppisar....vilken lycka att fynda...det är så roligt att för en liten peng få hem fina saker...korgen är superfin...(har en likadan..hihi) ljuvlig bild...så snyggt korg bryter av mot vitt...PS: min väninna blev så glad när hon läste att du inte heller kan sms:a...hon är likadan och tyckte det var härligt att höra att det finns flera likasinnade :-) Ha en härlig dag...Kramis Paula

Cecilia sa...

Godmorgon! Ja det är alltid kul att hitta det man letar efter på loppis och auktioner.
Dessutom brukar jag få med mig en massa hem som jag inte ens visste att jag behövde ;)!

Ser att ni har snö kvar uppe hos er! Hujeda mig!

Skåpet i förra inlägget blev jätte snyggt.
Du är otroligt duktig med penseln du tjejen!!

Kram cecilia

Vardagslycka sa...

Go´morgon Anette!
Vilka fina korgar! En stor tvättkorg har jag också fyndat nyligen. Just nu förvarar jag alla överblivna galgar i den i min andra butik men den ska snart få flytta hem. Bra idé att lägga dynor i den!
Hoppas ni också har sol och fint väder. Jag ska ta lite kaffe och sätta mig ute en stund, men först ska jag göra ett nytt inlägg.
Ha det gott!
Kram, Carina

Marie sa...

Nej men vad lustigt! Precis en likadan tvättkorg, fast lite mindre, fyndade jag igår på loppis!!! Tycker att dom är så fina! Jättevacker bild! Spånkorgarna kommer att bli superfina med lite vit färg.

Ha en riktigt härlig dag!
Kram Marie

lottens vita och gröna sa...

hallå, håller med dig, det är jobbigt med all dynbärning! gu å fina korgar du fyndat! h jag med älskar sommarloppisar!

varmkram lotten

♥ Pia... sa...

Hej du lilla inspirationsvän:)..nu vill jag ut till landet och gå på bondauktioner ..när jag ser din korg...jag har ingen sån fin korg..men min mamma ..kan förstås inte "ta" allt från henne ...så då får man loppa runt kanske ...hur ser det ut hos dej ute nu äär det många blommor som kommit upp ..hur långt har våren kommit..kan du inte visa lite bilder...vårt avlånga land skiljer sej ju en del..jag tycker att man fått en hel del geografi lära på köpet genom alla bloggar..jätteroligt..jag som inte har koll på vädersteck eller är helt rudis när det gäller lokalsinne..men att Kalix har fått en plats i mitt hjärta ..det är en sak som är säker:)...ha de så gott...springer hem till brevlådan varje dag...PIA

Mamma C sa...

Jag skulle vilja ha en sådan tvättkorg till att bära in och ut tvätten med. Fina bilder
Kram Mamma C

Solsjö - Under en vind sa...

Godmorgon!!!!

Hoppas att allt är bra med dig!!! DEt är länge sedan jag var inom sist, har nästintill inte suttit vid en dator sista veckan....solen har dragit mig ut och i helgen besöktes svenska huvudstaden för umgänge med släkt, avkoppling och en hel del shopping! Mysigt!

Grattis till ditt år med blogg, du inspirerar oss verkligen med dina inlägg! Ditt skåp nedanför är helt underbart! Vackert och praktiskt med gott om utrymme på en gång!

Vilka fina loppisfynd du gjort! Korgar kan man aldrig få för många!

Ha en mysig onsdag! Jag ska njuta av solen! (och städa lite...och tvätta lite...och....hi hi......)

Kram!

hemtrevnad marie sa...

Vilken smart ide Anette!!!!
Tänk jag har gått och grämt mig över de tråkiga dynorna som just nu ligger i hallen, på min gustavianska soffa...inte kul att ha dem där, man ser inte ens soffan för alla dynor, och det är ju inte så man vill ha det, hihi!, nej, lite mer piffat vill man ju ha....
Då kanske man får lov att härma dig lite då....fast det lär väl bli svårt att hitta korgar på loppisar här...det finns nämligen inga loppisar öppna än!
De andra flätade spånkorgarna, kommer att bli såå fina med vit färg!
Ha en härlig dag!!
kramis

Unknown sa...

Hallo där uppe i norr,

Tack för tipset med mangel korgen. Jag har en likadan som jag fyndat på Erikshjälpen och nu vet jag vad den skall användas till.
Alltid lika roligt med loppisar, speciellt då man kommer till nya ställen runt om i landet. Precis som det växlar vilka prylar man kan hitta.

Just nu har vi det underbaraste väder du kan tänka dig. Sommar sol och värme. Naturen exploderar, syrenerna blommar redan....
Härligt! Det doftar så gott på kvällen.
Men även uppe hos er skulle det ju bli sol i helgen. Håller tummarna för det. Ljuset behöver vi!
Kramisar Jeanette

Designe sa...

Jättefina fynd! Korgar är alltid bra att ha! :) Kram

mig & alice sa...

Gomorron vännen.

Nyss hemkommen från min morgonpromenad, phu...det var dags att komma igång nu om man inte ska behöva ligga i vassen bland änderna i år igen ;-).

Vilka fina korgar du hittat, här är en till som längtar efter sommarloppisar :-).

Pratade i förra veckan med en man ifrån Falun som sa att han åker uppåt Kalix och hämtar hem grejer året runt (antikhandlare som han var)och att ni hade så mycket fina saker däruppe.

Det var ju smart att ha dynorna i korgen, har jag aldrig tänkt på, tack för tipset :-).

Hoppas att du får en härlig dag.

Kramisar i massor.
Melinda

Tidsmästarinnan sa...

Hej Anette!
Jag har en sådan korg i barnens rum till alla gosedjur, den är också poppis att tömma på gosedjur och ha till båt, säng, osv :-)

Ha en fin dag!
Kram
S

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej Anette, vilka fina korgar du fyndat!!! Och jättebra som du säger att ha utedynorna i, praktiskt och snyggt!!! Ha en fortsatt solig vecka! Mari.

Useful Art sa...

Älskar också loppisar, men jag b örjar bli orolig att allt ska få plats. Tror det är dags att börja rensa lite också :)

Smart med korg till dynorna, dom åker verkligen in och ut hela tiden.

Sara

Sjöboden sa...

Det blir nog kanonbra. Tack för tipset!
kram Caroline

Granne med Selma sa...

Som vanligt sitter jag med näsan tätt mot skärmen när jag kikar på dina bilder :-) Det ser ut som det är snö kvar hos dig... kan det stämma?
Kram

Beas sa...

Jättefina korgar!

Vet du...skickade ett mailsvar om att jag skickat beställningen till dig igår, men imorse såg jag att det kommit tillbaka!!! Strul igen???

I alla fall...paket är på väg till dig. Jag tror du ska ha det idag, eller senast imorgon.

Kram bea

Anonym sa...

Hejsan.....åh..tusen tack..så gulligt av dej:)..nu jädrar ska jag bli ren....hihi..nää du int ids jag ta av pappret ens..fint och snyggt..och kors det har jag dåligt ..faktiskt..har du snö kvar trodde nästan det...här står vi ute med ungarna på dagarna..sååå varmt..man får nästan solsting...hur otroligt det än låter så är det 21-22 grader...nää nu är det bäst jag jobbar igen..har varit hemma på rasten och vitratt postlådan:) tack igen...kram ..PIA

Jenny Oak Fae sa...

Jättefina korgar : )

Kram, Jenny

<3

Galleri Hönshuset sa...

Hej
Korgar är bara så fint! Jag har en likadan i vardagsrummet, där jag har plädar o golvkuddar. Mina barn vägrar soffan, det ska mysas på golvet med filtar o kuddar. Ha en bra dag. Pirre

Rosengårdens Inredning sa...

Hej Anette!
Visst är det en speciell känsla man har när man är på loppis....Hökögonen är påkopplade och man är inne i sin egen lilla värld, och bara väntar på att få syn på just DEN grejen....Sen när man hittat nåt är man bara sååå nöjd :)
Ha det gott i solen//Kram Malin
"Skåpet blev jättefint"

White Season sa...

Jättefina fynd och så fint att måla vitt! Passar ju perfekt till kuddar och dynor...
Ha en härlig vecka, här är det högsommar känns det som, ser att du fått ut länken nu, vad bra!
Kram Malin

Malin - I min trädgård sa...

Fina fynd! Det är ju så roligt att fynda på loppisar och auktioner! Korgen blir nog jättebra till det... jag gråter lite inombords, för vi hade en liknande korg som kom bort i flytten för ett år sedan. Flera gånger har jag kommit på grejer som jag skulle behöva den till... Men roligt att du hittade en fin iallafall!

Anonym sa...

En sådan hittade jag på tippen i går så den fick följa med oss hem! *leR*

Tina sa...

Vilken bra idé med tvättkorgen, nu måste jag ut och leta... Kram Tina

Vit Spets sa...

Vilken tur! att de är mer än jag som har kaos i skåpen *skratt* du jag håller ögonen öppna för paketavin, skall bli så spännande.
Kramis
//Siv

Jennyshemochharmoni sa...

Vilka kanonfina fynd! Jag håller med dig, längtar jättemycket efter sommarauktionerna nu! :) Ha en bra vecka! KRAM

me and alice sa...

Vilka härliga fynd! Jag älskar korgar...
Bra ide att ha dom till dynor. Fast jag behöver nog en vagn.*fniss* Sambon blir tokig när jag går o plockar in och ut alla kuddar varje dag,hi,hi.... Vad gör man inte för att det ska vara fint!
Den grå spånkorgen hade en underbar färg...
kramis Susanne
ps. Längtar också till alla sommar auktioner och tillfälliga loppisar.

Villa Nyhem anno 1918 sa...

Vad fyndig du är ,smart.Jag håller med dig att man längtar till alla sommarloppisar har öppnat. Ha en bra fortsatt vecka kram Maria

White Season sa...

Lantliv såklart :-) Från 2007 nr2 den sidan ligger alltid uppe så vacker bild eller hur..
Kram och ha en skön kväll, nu ska jag nog nog nog ut och springa :-) Visst låter det hurtigt, jisses :-)
Kram Malin

Ann-Catrin sa...

Hallå Anette!

Tänk vilken lycka när man hittar det man söker... en sån där korg har jag med.. den har jag haft i många år.. dom är så fina och man kan ha den till så mycket!!

Härliga fynd..vackra bilder!!

kramar A-C

VINTAGELINE sa...

Så koselige korger du har funnet. Jeg kan se den store korgen for meg med blomstrete sommerdyner. Sååå nydelig...
Kjøpte en stor fransk kurv med blomsterstoff sist sommer. Den har jeg til mine quilter. Skulle hatt flere ... til klesvasken,og nå som du har gitt meg ideen må jeg ha en til utedynene. Så mye koseligere enn plastkassene som alle har. (jeg har ikke)

Ha det godt og takk for ideen.
Stor klem Line

Annas skattkammare sa...

Jättefina fynd du gjort. Och snyggt och praktiskt med korgar till förvaring! Kram /Anna

Kamomilla sa...

God afton i stugan!
Visst är det härligt med fynd, och en korg för dynorna det är praktiskt och bra.
Önskar här fanns mer än en enda auktion på sommaren. Den invaderas av rika huvudstadsbor som ropar upp priserna till något helt vansinningt... :(

atmosphere sa...

Trots att man själv är lat (ja, lat och lat kanske inte är riktigt sant...) så tar man sig några minuter och titta runt till sina vänner. Och var vet man att det alltid händer något? Hos dig såklart. Satisfaction garanteed!
Kraaaam,
Ingrid

K A T A R I N A sa...

Gomorron
Min farmor hade en massa såna spånkorgar minns jag.
De är fina.

Ha en skön dag
Jag själv ska på möte och Bindefeldt mingel i Luleå i dag:-)

Kramar
Katarina

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja men eller hur! Hihi har beställt dagstidningen över sommaren så man inte missar någon annons.
Så fina korgar!

Skulle ha bla en porslinsskärbräda, men attans så snabbt det tog slut i nätbutiken! Ja jag måste hugga snabbare nästa gång jag ska ha något =)
Kram Anita

MODERN COUNTRY sa...

Men hei vennen!!
Gud så heldig du har vært! :)) Stort smil på ansiktet. Kurven er så flott! Den er jo nesten helt identisk med min! Ja, vi er heldige vi to som finner akkurat det vi ønsker oss. Og du, vet du hva jeg prøver å få tak i nå? JO, en sånn der gammel og vakker Fransk jernseng. Jepp, det gjør jeg. I går fant jeg 3 forskjellige på nett, men jeg kan ikke velge. Luksusproblem kan man si!! Nå er det bare 10 dager igjen så nå må jeg skynde meg! Men jeg måååå jo bare få med meg en hjem!

Ha en toppen dag og takk igjen for gulliga kommentarer!
Kleeeem

Anonym sa...

Underbara fynd du gjort och just korgar får man aldrig för mycket av.

Kram Kram

Min Skattkammare sa...

Hallå där uppe!
Ja, tänk vilken skillnad de där milen mellan oss gör! Tittade precis på termometern....den visar +21 grader i skuggan! Fattar du att man nästan blir snurrig.......jösses hur gick det här till, det går ju såå fort! Men nästa vecka ska det bli betydligt kyligare, så det gäller att ta till vara det fina vädret....jag tror kunderna tänker likadant, hmm! Det ät lite glest mellan dem.
Jag tycker att jag fotat samma saker nu ett tag, men älskar ju naturen så jag kanske tar några bilder till nästa gång.
Huu, vad sugen jag är på den där glassen i boxen, samma visa varje år!! NEJ de är till kunderna!!
(det där hörde inte jag) hi hi!
Kram Kicki

HEMMA HOS LINNÈA sa...

Hallo Anette.

Vilka fina fynd du har gjort..
Jag såg i förra inlägget att du använde vax efter målning, jag var till färgaffären och köpte bivax, är det rätt eller?
Vore kul att veta om jag har köpt rätt sort.
Ha en skön helg
Kram Liselotte

Kvarnboden sa...

Hallå!
är ju inte värdens flitigaste bloggare direkt !! men du visar lika mycket fint som vanligt. Skåpet blev ju alldeles underbart,(är ju lite svag för gamla möbler som du vet). Och korgen och spånkorgarna också. Må så gott, här i örebrotrakten har vi sommar idag, helt underbart!
kram Elisabeth.

Kallholmen sa...

Hej,
visst är det underbart att bo i Norrland när aktions och loppis säsongen drar igång. Här går det ju faktiskt fortfarande riktigt bra och fynda. Det är mysigt och inspirerande och följa din blogg. Fattar inte att du bara hållit på ett år, den är superfin. Hälsningar från en nybörjarbloggare.
Carolina.

vitating sa...

Hej!
Så mysiga korgar, har själv en likadan korgsäng som för tillfället fungerar som legokorg åt sonen men ska nog snart plocka ner den :-)

Ha det gott!
Kram Maria