måndag 28 juli 2008

Koloniträdgårdar i Kalix !!

I Lördags var det öppet hus i Koloniträdgårdarna här i Kalix !! Jag och en kompis cyklade dit och njöt av alla vacka små trädgårdar !
Kolla vilken fin humlebåge !!

Här växer det så det knakar...

Alla har gjort så fint..grindar och plank..


Så fint...

Kolla vilken gullig stuga !! Stugorna får max vara 15 kvm...




Grusgångar och äppelträd...


En liten stuga med veranda !!
En del av stugorna hade öppet sin trädgård för visning denna dagen ,det var en fröjd att få gå in i trädgårdarna och titta...Området är bara ca 7 år gammalt och det finns 36 lotter ,vilken växtkraft vi har här i Norr..i alla trädgårdar var det så lummigt och fint !
Det såldes våfflor och kaffe och plantor...jag köpte med mig några vita perenner som jag planterade igår, jag hade en liten trädgårds dag igår, rensade och donade...
Den här traskronan gjorde jag för ett tag sedan...den hänger och svajar så fint i min trädgård !
Ha det så bra alla Kram Anette

39 kommentarer:

Strömkarlen - Vitavillan sa...

Hej!
Kul att du gillade tavlan!
Vilka jätte fina stugor,som små
lekstugor,och så fint allt är runtomkring!
Dina kuddar är helt ljuvliga...
Kram Marlene.

Anonym sa...

Oj, jag har nog aldrig lyckats läsa ett inlägg hos dig utan att det är minst 50 kommentarer, men nu är jag först!!
Vill passa på att tacka dig för den inspiration som du ger mig, även om jag för tillfället har fullt upp med mina fyra barn och inte kan "få till det" riktigt så snabbt som jag skulle vilja...
Undrar om du kan förklara/visa hur du syr dina 1700-tals rullgardiner, vet att det inte är komplicerat men ändå, med ringar och vilket snöre mm. Vore jättetacksam... Kanske något att sälja färdigsytt i butiken(???)
Kram på dig och hoppas att du haft en fin semester

Mamma C sa...

Sådana där koloniområden kan vara hur vackra som helst. Dom lever för sina trädgårdar. Det ser inte ut som i en annans rabatter, något ogräs här och där.
Kram mamma c

Sallys hus sa...

Halloj och godmorgon.
Vilken härlig dag......med våfflor och söta mysiga trädgårdar.
Håller med om att kollonistugor är bra mysiga....fniss...det är nästan som ett stort område med lekstugor...fast för vuxna.....fniss....
Vad härligt det lät med en trädgårds dag....det skulle jag också behöva ha!
Men det är ju så varmt just nu att man inte orkar göra så mycket ute. dessutom har jag ju en hel del att ta rätt på inne...:)

Så fint traskronan vajjar där i trädet. Riktigt romantiskt!
Måndag och ny arbetsvecka!
Jag har nyss kommit till kontoret för att jobba några timmar.
Men det blir ca 30 grader i mitt kontorsrum så det blir bara fram till lunch....sedan sticker jag hem...;)
Ha en härlig dag!
Kram i stora lass, Katarina

Sallys hus sa...

Ha ha...kolla klockslagen!
Vi var vist inne hos varran samtidigt....
Nej ett stort skafferi är det inte... men man kan gå in idet...
Pärlspont, ett litet fönster och numera en rad med hyllor.....
Bilder kommer snart...
Lite kvar att fixa...du vet!!

Vet du Mattias undrade om jag inte gick lite väl långt när jag hällde över bobs sakt i lite gammeldags flaskor.....;)
Tur man är lite knäpp!
Kram

Sallys hus sa...

Himmel nu är jag lite stressad...
Saft ska det ju vara och Bob med stor bokstav.....

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, vilkat gulligt område och såna söta hus! Man förstår det måste vara kul för dem att ha och extra viktigt för em som kanske inte ha egna hus och trädgårdar. Din trädgård är sagolik och den sittgruppen så fin, vackert med den vajande traskronan! Ha en bra ny vecka! Mari.

Solsjö - Under en vind sa...

Godmorgon!!!

Nu är det länge sen jag var här.....vad mycket fina inlägg jag fick att kika igenom! Så mysiga stugor, en sån liten söt skulle man ha....

Vad kul att du gillade halsbandet, jag har ett likadant i vitt och använder det mycket! Det är så bra att vira och sno ihop i nederkanten...Ber om ursäkt för halsbandets inslagning...fniss...Hade bråttom och ville bara få iväg det innan vi reste på vår semester. VI kom hem igår igen efter 10 dagar med bil genom Europa....största delen av tiden har spenderats på en solig Italienstrand! Vi har haft det toppen och det fungerade verkligen bra att bila med barnen!
Nu kan vi njuta av solen på hemmaplan också, här är sååå fint ute!

Ha det gott, kramar!

Anonym sa...

hejsan, vilket härligt koloniområde, kan inte tro att det bara är 7år gammalt, där har det växt så det knakar, ha en fortsatt härlig sommar
Sanne

Handplockat sa...

Tjingeling
Jag länkar om Era gardiner idag =) En kompis har köpt köksgardiner hos Er och jag har gjort ett "hemma hos" hos henne. (Det är Catarina som var med på mässan i februari då vi var på Jerners Antik och Old Touch) Jag Hade åxå en trädgårdsdag i går rensade ogräs och flyttade perenner =)

Stämningsfullt sa...

Hej!
Så mysigt det ser ut :) Verkligen söta små stugor som de har gjort så fina!
Ha en bra dag.
Kram!

Graadskan sa...

Vilka fantastiska kolonilotter!! Det finns flera fina kolonoområden i Göteborg, dit vi ofta åkte när vi bodde där. Helt ljuvligt!!
Soliga kramar från Camilla

Mitt hvite hus sa...

Hei Anette:=)

Så kjempekosleige kolonihager du viser. Nydelige hager rundt de. Det er en fryd å kikke rudnt hos andre som ordner det så fint til:=)

Ha en fin sommerdag:=)

Sommerklem fra Kerstin

rosenfröjd sa...

otroligt vacker miljö. De små stugorna är ju som praliner.

Gillade traskronan också!

kram/
¨M¨

Vit Spets sa...

Ååå vilken ljuvlig dag, våfflor, ögongodis, dofter & säkert en massa härliga människor...så vackert! Jag förstår att trädgårdspysslet fortsatte när du kom hem - måste bli hur inspirerad som helst. Va ljuvligt det va, traskronan som hänger & svajar i sommarvindarna...
Tisdag kommer jag & dottern...
Kramis
//Siv

Granne med Selma sa...

Visst är det härligt att strosa i trädgårdar! När huset är "färdigt" inne så ska jag lägga all kraft på trädgården. När vi flyttade hit fanns inte ens väg in till huset så det har funnits att göra :-) Börjar bli lite lummigt och trevligt nu, men jag vill ha mer blommande växter. det är så mycket grönt.
Vi får väl starta varsin trädgårdsblogg *hihi*
Kram Sussie

♥ Pia... sa...

Hej..åså fint..humlebågen var så fin..och stugan den lilla..förstår om du hade en ljuvlig dag....nu är det så varmt så det är nästan lite för häftigt..man orkar inte göra något..och jag som vill göra sååå mycket..men det kommer väl regn så man får nog:)..orkar inte ens blogga eller lägga in något ..menska försöka nu...ska skicka ett mail til dej senare i kväll..ha lite att förtälja...må så gött..kram ..PIA

Kamomilla sa...

Vilka underbara små minihus! Och så vackert och med välvårdade trädgårdar. Den där humlebågen skulle man ha! Wow!

Marja Kristiina sa...

Det ser otroligt fint där uppe! Mysiga hus och trädgårdar ett efter ett!!! Och toppenfin sommarstämning i bilderna.

Varma hälsningar från Södra Finland!

Designe sa...

Åh så underbart med kolonivisning! Det skulle jag oxå gärna gå på! :) Så fin tygkrona i din trädgård oxå, har oxå varit sugen att göra sån men gjorde en annan variant med kristaller och ljuslykta istället :) Har glömt att svara dig ang. reportaget hos mig..har ju varit på lite semester.
Reportaget hamnar i Drömhem, tyvärr inte förrän om ca ett år..i nåt av sommarnumren..har inte fått något besked ännu men det ska bli jätteroligt! De är ju så duktiga Birgitta och Linda! Det var en kul upplevelse att de kom! Känns overkligt! De gjorde ju så fint jobb hos dig oxå! Ha det gott! Kram :)

Anonym sa...

Vill oxå ha en sån där "trasmobil" måste nog fixa en idag!

Kram Pernilla

In my house sa...

Hej hopp i värmen...
- Sån liten stuga hade vi gärna velat ha,,hade vatt så mysigt att åka till ett sånt ställe på sommaren och bara njuta och pyssla... Dina kuddar blev superfina (mamma ringde och sa, har du kollat vilka fina kuddar lantlif har gjort) hihi, mamma och jag kan prata om olika bloggare ibland, så att vi nästan blir fulla iskratt,, man tycker ju att man känner er... :) :)

Snuffe hälsar många pussar och någon slick :) tillbaks till dig!

Kramar i sommarvärmen j

Mer av allt sa...

Det är så mysigt med koloniområden. Allt ser ut som en stad i miniatyr. Vad gulligt med traskronan!! Du har så himla piffigt hemma hos dig!! Ha det bra på jobbet!

My Lovely Things sa...

Hej!!
Åh så trevligt med kolonistugor..de är som små miniatyr gårdar..

Va kul det låter med den hemligaloppisen..Jaa..man måste få ha lite gobitar för sig själv..
Min trådrulleskattgömma avslöjar jag inte heller..man måste få ha lite för sig själv..

Dina fynd låter jätte trevliga!!
Hur går det för dig att arbeta i värmen??
Vi hade 30 graderinne på jobbet..
i dag hade jag kjol ..tack och lov..det är så hemskt varmt inne på jobbet..I morgon slutar jag ett..då hmtar mannen mig så drar vi till havet..härligt..

Tack du rara för dina rara ord på min blogg..det var uppmuntrande..
Din fin vindfölje är så trevlig..
ha det så gott..
kram anna

White Season sa...

Hej Anette det var ett tag sedan jag var här och hälsade på så jag har massor att ta igen, som en lördagspåse godis :-) Din traskrona är ju helt underbar, hur har du gjort den... Får kika vidare om du förklarat det någonstans...
Härliga små hus som en liten sagoby i Astrid Lindgrens värld. Hoppas du har det bra nu med jobb och allt, dtt gästrum blev så himla fint, du är då en klippa.
Tusen kramar i värmen, Kram Malin

Les Cotrions sa...

Hoe beautiful photos!!! Lovely zinc
and towels! Lovely everything!!!
Ciao
Vale

maiju sa...

Ack vad fina bilder! Att ha ett sånt smultronställe...

Marie sa...

Vilka ljuvliga bilder från koloniområdet, supersöta små hus och vackra trädgårdar! Alltid kul att få inspiration! Din traskrona ser så härlig ut där den vajar i vinden, jättevacker!

Hihi, blev så full i skratt när jag läste att du hade tänkt på mitt golv hela helgen! Jag har iallafall använt mig av Hagmans vattenbaserade golvfärg till mitt trägolv i vardagsrummet. Vi får väl se hur hållbart det är. Finns ju oljebaserad golvfärg också som t.ex Alcro Lokal, men jag har så himla svårt för den starka lukten, annars är det säkert mer slitstarkt.

Idag har jag haft en superrolig dag. Jag och Lotten, med bloggen Lottens vita och gröna har varit på Lustfyllt tillsammans. Såååååå kul och hela huvudet är fullt av massa idéer, du skulle ha varit med Anette! Imorgon får jag besök av Katarina (Ugglebo), vi ska ta en loppistur ihop, ska bli jätteroligt! Tänk vad många människor man har lärt känna tack vare bloggandet!

Ha det bra!
Kram Marie

Piffa och Puffa sa...

Så många fina stugor. Trädgårdsgruppen på sista bilden är en riktig dröm. Tack för en fin och inspirerande blogg.
Du har fått mig att ändra inredningsstil med det är mycket kvar ännu. Nästa projekt inomhus blir att tapetsera om i vardagsrummet.
Kram Anette

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej Vännen!
Vilka fina bilder du bjuder på,humlen var ju underbar.Har haft en liten paus från bloggen i sommar men är på väg hem från stugan efter en månad.Det ska bli spännade att se hur höga min humle är hemma.
Ha en fortsatt mysig sommar.
Kramis Tess

♥ Pia... sa...

Mörn..smakar frukosten bra:)..tack för svaret...Nej inte vill jag tänka på vad som kommer för min hund..det hoppas jag dröjer länge..nyfiken vad ska du göra med de svarta emblemen..lät fint...kul med et sånt ställa....jag har ett loppis till som jag inte varit på ..misstänker att där är det otroligt mycket fint....nu ska jag ut och käka frukost..so long...PIA

Från A till O med Jenny sa...

Jag tror att de som har koloniträdgårdar är de fantaster som har bäst fantasi...helt fantastiska trädgårdar och stugor trots ofta mkt begränsad plats.
Kram

titta sa...

Jätte söta stugor! Jag tycker mycke om dessa koloniområdena.
Ditt hem är min absolut favorit och stor inspiration.

Ha det så bra!
:)Titta

Vit Spets sa...

Hej där!
Nu är vi hemma...tänk så trevligt det va att träffa dig & speciellt att få överlämna portmonäväskan, jag gillar den verkligen!!! Endast 2 sådana kommer att finnas - din & min *fniss*
Sååå glad jag blev för den lilla vita duken & de två söta korsen...klämman sitter redan på rakspegeln, Hjärtligt Tack Anette! Vad skulle vi göra utan bloggvärlden???
Kramis
//Siv

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Härliga trädgårdar! Vi var oxå på ett koloniområde i Landskrona förra veckan. Det är underbart att bara strosa omkring bland allt det vackra!
Ha det gott!
kram
nina

Madeleine Berglund sa...

Hej! Å vilken fin traskrona du har i trädgården. En sån ska jag också göra någon dag.. Kram kram Madeleine

Fabrikken sa...

Så søte små hus. Kan tenke meg de som "bor" i de nyter i fulle drag :) Lite hus = lite å holde styr på.

Vända blad sa...

Så mysigt det låter! Jag visste inte ens om att det fanns koloniträdgårdar i Kalix (gammal Kx-bo som man är..)
Vackert var det iallafall!
Hälsningar Maria

Annas skattkammare sa...

Oj vilka söta små stugor!! =) Ser jättemysigt ut.. Och vilken fin krona du gjort till din trädgård! Kram /Anna