onsdag 10 december 2008

Håll er för skratt...

Jaa, jag lovade ju att visa min Julgran...eller granar...


Här står en liten en, den är verkligen tät och fin...


Och här har vi den stora granen, lite gles kanske, men om ni visste vilket jobb det var att få hem den och sen att få ner den i zinkhinken, jaa då håller ni er nog för skratt...kanske va..fniss...
Idag ser den lite bättre ut, jag har pyntat den lite mer..får visa den en gång till sen.
Hur som helst så är det så himla fint med en riktig gran, naturligt...

Det är flera som har frågat och kommenterat hos mig om Nisse, vilken ras han är. Jag har alldeles glömt bort att svara, så nu svarar jag åt alla som undrar, han är en West Highland White terrier...en helt underbar hund...lagom stor och fin ! Min lilla Nisse har redan hunnit bli 5 år...ujjj vad tiden går...Vill någon veta mera om den hundrasen så har jag en länk längst till höger här på min blogg. Igår gjorde jag ett litet inlägg för ovanlighetens skull på en Tisdag...scrolla ner så att du inte missar det..Tack alla ni som kommenterade om Tv inslaget....roligt att jag kan inspirera andra till att pyssla..
Ha det så bra alla Kraam Anette
P.s Nu ska jag vattna mina granar...bäst att sköta om dom så att dom håller till Jul i alla fall...

73 kommentarer:

Västbacken sa...

Vilka söta granar. Jag ska nog köpa den stora granen i år. Det brukar vara kraftigare grenar på dem än de som vi hämtar i skogen *fniss*.
Ha en bra dag
Lotta

Västbacken sa...

Jo jag glömde ju...vad fint tv-inslaget var :)Du har så himla fint hemma.
Lotta

Anonym sa...

Hejsan!
Jag tycker din gran är jättefin! Enkelt o vackert!
Du har det så underbart i din matsal!!
Kollade in filmen om dig igår kväll, och i natt drömde jag att jag var på besök hos dig, både i ditt hem och din butik, *fniss*
Ha en härlig adventstid!:)

livet på utanäs sa...

God morgon A !

Ingen jul utan en riktig gran. Att den spretar lite är bara charmigt ... så ska det vara ...

Så där myser våran hund också , på bästa platsen , det är bara det han är inte lagomt stor , han är en Alaska/Husky hund . Vovven är en polarhund som vill pumsa in sig i dunbolstren istället för att vara ute på fjället och dra...men världens snällaste och goaste är han ...ja, han är väl nöjd med livet ...
Ha nu en bra onsdag !
Kram från Sussi O

oumberligating sa...

Hej! Det lyckades ju bra att få ner den i hinken, själv så letade jag efter en klassisk gammal julgransfot, så till slut fann jag en, visserligen ny gjuten, men ialla fall en i järn finns på bild i min blogg. Ha en bra dag med vänlig hälsning från Peter!

Körsbärsgården sa...

Godmorgon Anette!
Vad spelar det för roll hur granen ser ut bara den inte har så klena grenar att de inte orkar hålla prydnadena på plats? Du har ju tagit den själv och att hitta den perfekta granen är inte lätt! Med pynt kan man dessutom försköna och förvilla!
Jag har letat i flera år men i år har jag hittat en drömgran. Den bara stod och väntade och var tät och stadig. Jag tog bort alla grenar på nederdelen så i år blir det en sk "Dansk gran" i Körsbärsgården. Den står nu ute och väntar i en, som jag tycker, väldigt vacker julgransfot: tre gamla Orsa-slipstenar i olika storlek travade på varann.

Jag och lilleman tittade på Ditt TV-inslag igår. När det var slut sa han: "Det var mycket fint mamma, kan vi se igen?" Gott betyg från en 4-åring. Du går hem i alla åldrar tror jag! Vi tittade förståss igen. :)

Önskar Dig en skön fortsättning på veckan och tackar för ännu ett fint inlägg. Tack!

Vänlig morgonhälsning från Karin.

LantlivsAnette sa...

Åhhh Karin i Körsbärsgården :
Man tackar, att en fyra åring vill se mig..två ggr till och med..hii..hii..
Kram Anette

LOPPISLIV sa...

Godmorgon! Ja när granen kommer in så blir det jul direkt. Själv har jag smågranar bara ännu lite överallt, den stora får vänta lite till. Att få ner den i hinken kan nog vara lite jobb...hihi. Tycker det är charmigt att granen är lite spretig, sån vill jag också ha i år.... Kram på dig /Paula

Mejrams! sa...

Godmorgon Anette!
Ja, den var ju inte så fager men på något sätt blir den oerhört vacker ändå. Det passar den vita inredningen med den skira granen, så det blev ju inte så tokigt ändå. Merja

annashusidingtuna sa...

Såg precis tv-inslaget, och vad duktig du var, jag skulle ha blivit nervös tror jag , men du verkade så lugn.
Du ska vara stolt över inslaget tycker jag!
För att få tag på not papper så har jag googlat på bilder och valt ordet carols sedan har jag färgat pepperen med the, då får de den rätta färgen och ser gammla ut på samma gång.
Kram Anna

hemtrevnad marie sa...

Å, jag gillar när det är lite spretigt ,och inte helt perfekt...blir liksom lite mera spännande då:)
Det är sååå snyggt med dina monogramlakan på stolen där...tänk att jag aldrig hittar med röda monogram....
Och du jag tittade två ggr igår på inslaget, fast jag inte fick till ljudet, hihi!
Ha en fin onsdag!
kramis

Sea Angels sa...

Good Morning, what captivating pictures, on these rather cold mornings getting up to catch my train, I have a peep at your christmassy beautys and my day is improved greatly. Thankyou
Lynn xx

Goa sa...

Den är perfekt!
Passar som handen i handsken i ditt UNDERBARA "nya" rum!!!
Jag kommer att få en bra dag efter denna titten ska du veta. Som alltid när jag ahr varit här!
TACK!

Största kramen och må bäst...

Monica sa...

Hej !!
Granen ar hur charmig som helst !!!!
Lang och fin......att den spretar lite ar helt okej,lite mer personlighet bara....
" Pyssel-Filmen" pa TV var verkligen mysig tycker jag...Grattis !!!
Man far lust att pyssla och det ar enkla billiga grejer som alla kan gora..........och grattis till ett vackert harmoniskt hem, som verkligen andas jul.....!!!!!
Ha det bra,
Monica

Unknown sa...

Hejsan!
Åh, jag tyckte det blev jätte sött med de båda granarna, nu smyger julen verkliegn närmre och närmre... Så underbart! Nu ska jag klicka och titta på ditt tvinslag, så spännande. HA det gott! Kram Petra

Butik Östergården sa...

Personligen tycker jag det är kul med det lite udda. Så jag skulle nog vilja säga så om din gran lite udda men fin. Jag har också hund fast två schäfer hundar. Och de får inte ligga i någon fortölj!
De får inte plats ens engång. Önskar ibland att de varit lite mindre och lätt hanterligare. Men de är mina älsklingar båda två, hur stora de än är.
Hoppas du får en mysig dag!
Kram Helen

Viola sa...

DU jag fnissar rejält, min gran ser lika dan ut och mannen och jag höll på med den på landet i en zinkurna och pallade upp med stenar och grejade innan vi fick den att stå rakt, han uppskattar verkligen mina nya julpynt och han förstod oxå tjusningen med de gamla barnskridskorna på väggen, fniss.....kram

rosenskära sa...

Vad roligt det var att se dig i TV-inslaget! Du gav ett så himla proffsigt intryck - som om du gjorde det varje dag, en ny Ernst, liksom!

Granen med stort G har jag börjat hålla utkik efter, men den får vänta tills köket är ommålat och klart, kanske det blir till helgen.
Här har första omgången maryllis och tredje omgången hyacinter blommat ut, känner att jag får hitta på något annat fram till jul, tulpaner kanske...

Kram/Lena

Vit Spets sa...

God morgon!
Jepp, den 16:e är det min tur... men jag pysslar inte :)
I dag skulle de visa från Birgittas hem, har Du kikat ?

Här hemma är det endast Noel som blivit sjuk, (peppar, peppar) Melina skall lussa på skolan ikväll så svärmor skulle komma för att vara med sonen, vi vill ju båda se vår dotter i lucia tåget!

Granarna var ju tjusiga, här hemma sa jag senast i går till övriga familjen att vi borde lyfta in granarna! (tänkte att jag kunde få lite hjälp av kära mannen) jag tror nog att det blir Torsdagens projekt, Nu vill jag ha jul i vårt hus!

Kramis
//Siv

Vit Spets sa...

Glömde ju...
Härligt att se en bild på goa Nisse igen!
//Siv

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Synes granen var såååå fin! Ja tenker du slet og dro for å få den i hus,og så stikker de så..au, ha ha.Men så fint du har fåt det nå Anette, lyst og delikat overalt!

Den lille granen på min datters rom er jo plantet på rot i potte, men den var jo alldeles nedfryst i kulden som er her og gjett om den var tung å dra ut i bilen fra gartneriet,jorden var som en betongkloss, men som de sier, man får lide for skjønnheten hi hi.
Kram til Nisse!

Ann-Catrin sa...

Morrn Anette!!

Nu kunde jag se filmen... försökte sent igår att se den men det gick inte alls..
men va fint det var och så roligt att hör din norrlandstämma.
Du måste ju ara rikskändis nu!!
Det är så perfekt att visa sånt enkelt pyssel som alla kan göra, det enklaste är nästan alltid det vackraste!!
Så juligt i varje rå.. jag blir alldeles ais här... inte mycket till stämning här hemma.. men till lucia ska jag nog ta in den stora granen.. tycker din är urfin.. som en gran SKA se ut...

Ha det bäst
kramar
A-C

Anna sa...

Hej Anette!

Åh jag gillar dina granar! De är verkligen vackra! Det är nog dags för införskaffandet av den stora granen snart och det brukar ta tid att hitta den eftersom maken och jag har lite olika uppfattning om hur den ska se ut:)

Så fint inslaget var i tv! Jättebra pysseltips och du var verkligen lugn och proffsig!

Din lilla Nisse är så himla söt. Skulle jag någon gång skaffa en hund så tror jag bestämt att det skulle få bli en West Highland White terrier...

Ha en härlig dag!
Kram
:)Anna

Ann-Catrin sa...

..ais???... AVIS skulle det vara och inget annat..kram igen!

Hjerterom sa...

God morgen :)
Synes det store treet var så sjarmerende !
Tøfft å ha det i zinkbøtte da :)
Blir kos å se det ferdig pyntet...
Nisse er bare sååå søt !!

Ha en fin dag

Siw

Kerstin sa...

He, he, syns den var fin jeg. Det er så koselig med gran. Må bare fortelle at her i huset er det West Highland White Terrier som står høyest på listen hos min eldste datter:) Hun er 11 og har allerede bestemt seg for at hun skal kjøpe en slik for konfirmasjonspengene:)
Ha en fin dag!

Klem fra Kerstin

Anonym sa...

Jag tänkte på det där med grovsalt i inslaget... Det lärde du mig när jag var o handlade av dig på dåvarande Toras Tyger för nåt år sedan :)

Karin Lindström sa...

Ja, nog är det bäst att vattna dem ordendentligt. De barrar alltid så fort ändå tycker jag. Fina är de i alla fall. Det är ju för mysigt med granar inne. Jag tycker att babygranarna i vas har varit jättemysiga att ha inne i år. Jag är så glad för den iden.

Nisse är allt en rikigt söt vovsing, han ser verkligen snäll ut.

Ha en bra vecka!

Kramar
Karin

In my house sa...

ÅÅÅÅåååååååååååååå, Anette,,, GUD va kul,,, har tittat på dig 2g nu,,,, hihi!!! va fin och duktig du ä,,, och du pratar ju så som man tror,,, (som Markus Fagervall) fniss =) Åååååå,,, Måste visa Andreas detta.... Åååå mamma, jättefint!!!



Många kramar j

johanna sa...

Hej
Tycker din gran är såååå fin ,älskar spretiga granar...man älskar allt som andra inte tycker om=)) Himla bra!
Vad bra inslaget var!! Du är ju så söt.
Tallrikarna är från ikea enkla o bra.
Ha en riktigt bra dag
kraaaaam

Mitt hvite hus sa...

Så nydelige granene dine ble. Gjør ingenting om de er litt grissne, det er bare fint syns jeg=)

Klem Kerstin

My home is my Castle sa...

Utrolig vakre grantrær :))
Må visst ut jeg og å finne en eller 2 ;)

Ha en herlig dag
Klem,Kari

My Lovely Things sa...

Hej Vänne..inte skrattar jag åt din gran.inte dömer jag ut den heller..

jag tycker den ser jätte trevlig ut..en riktig gran..
kram anna

Christinas låvebutikk sa...

Nydelig gran og hjem du har!!
Ha en fin dag videre!!!

Willewira sa...

Det ser jättefint ut med granarna - tänker alltså hålla mig för skratt... ;)

Vad har du använt i hinken för att få granen att stå?? Stenar, sand...??

Nisse är precis en sådan hund jag ville ha när jag var en liten tjej. Han är såååå fin!!

Tack för alla fina tips du gav i tv-inslaget... Roligt att få se dig live... :)

Ha en skön dag!
Kram Willewira

Millygarden sa...

Ja förstår!!! vi brukade också ta gran själv.. inte allt för roligt att gnabba i skogen om vilken som skulle tas och spänna på taket stanna vid vägren fler ggr och spänna om eller sitta som ett arsel i bilen med en gran som tar upp halva bilen! I år köpte jag en jättefin gran på statoil.
Granen är helt okay och ännu finare blir den med lite glitter och kulor!

Kram Marina

Nika sa...

Så trevligt tv-inslaget var, jag sög åt mig alla små tips!!

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej Annette!
Det var inte alls något fel på den granen. Var det den du blev utskrattad för av familjen? Tänk så duktigt att själv gå till skogs och hugga och sen släpa hem den - bra jobbat!

Ha en fin dag

Kram Viveka

Anonym sa...

Ohhhh, it's beautiful! i love your blog!

Unknown sa...

Hej vännen,

Du är ju en riktig movie star!
S´å fint inslag i tv!
Kul att höra din röst, nu kommer jag att höra den då jag läser din blogg och dina kommentarer.
Älskar norrländska!

Du har gjort så fint och mysigt i ditt julhus.
Man känner sig så välkommen bara av att titta in via tv.

Ha det gott.

Kramisar Jeanette

Lilla Blanka sa...

Hej Anette!

Ojoj underbart vackert! Och det fina månbordet..*hihi* jag är ju totalt tokig i bord. Köpte ett nytt idag på lunchen! *haha*

Du har det så otroligt fint alltså, det är en fröjd att se!

Kan tänka mig att det blev lite brottande med zinkhink och julgran..!

Nu skall jag kolla på tv inslaget, vad kul att få vara med på tv..men lite läskigt, eller?

Stor kram!
Mia

Home No.1 sa...

Hej Anette, i går satt min kollega och jag o surfade lite på rasten o kollade på dig och ditt pyssel, kul att se dig på riktigt och höra din ljuva stämma! Och granen ...hihi...jo då den passar så skir och fin mot allt det vita men håller med dig...så tät var den ju inte men ändock så vacker!
ha det gott kram Annica.

Kallholmen sa...

Tycker granen är helt okej...! Vi har haft så fruktansvärt fula granar genom åren så din är nog på topp tio i vår värld. Roligt att se dig agera i "pyssel-träsket" jag säger det med kärlek för att jag imponeras av dem som tar sig tid och pysslar speciellt när man driver en butik.
ha det gott.
Carolina.

Maria-Isabel sa...

Så kul att se lite shabby-chic inredning i TV-rutan för omväxlings skull, förvånas alltid över hur lite det är av den lantliga stilen i inredningsprogrammen... Såå skönt ditt hem är i juleskrud!

Lisas torp sa...

Åh, så fin du var på TV:n - jag var ju tvungen att gå in och titta lite! Och så inspirerande med dina tips!

Dina granar är jättefina och lilla vovsingen är såååå sööööt så man smälter!

Ha en skön vecka och helg sen!
Kram
Lisa

Unknown sa...

Jag har 3 små granar inne och snart så kommer den stora hem. Vi har egna manrker så det är tradition att hela familjen 8 vuxna och 8 barn ska hitta gran och grila korv!! Jättemysigt.

Tack för all inspiration du ger och du jag tittade med på inslaget och det var jättbra! Särskilt kul att höra din dialekt som skiljer sig ganska mycket från göteborgskans...fniss

Kram Pia

Mer av allt sa...

Vad du har fint! Det är gulligt med de små granarna och de kan man ju ha lite varstans. Jag har två små granar ute; en vid bron och en på balkongen (bor i suteränghus). De är jättefina fast olika sorter, en tät och fin (typ disney) och en svensk gles.

Jag ska genast köpa grovsalt och band. Jättebra idé och lagomt pysslig för mig. :-) Jättefint tv-inslag!!

Ha en härlig pysselvecka!

Kramar från mig

Love Your Homes sa...

Han är ju för söt er lilla Nisse...vad vore livet utan husdjur.
Goda grannar i närheten har en Westie, som är bra kompis med vår kisse. Lilla Bodil stiger in själv genom hans kattluckan när de går förbi...vi brukar höra hur det skäller i köket när hon ropar på oss. Hon är för härlig...
Ha en trevlig julhelg,
Ia

Kamomilla sa...

hej!
Många som frågar mig också om Svante, vad han är för ras. Ska nog lägga in lite nya bilder på honom så fort jag hinner. Han växer med faslig fart och ska på först trimningen i måndag! Ska bli spännande. Nu ska jag seom jag kan se dig på tv! så kul!!

Puss till Nisse!

Snögården sa...

Hej !! Vilket juligt tv inslag. Du är otroligt kreativ. kram Anni

Tulipa sa...

Ja här blev man ännu mer sugen på att få ta in granen. Jag tyckte inte alls att den såg illa ut! En gran behöver inte vara perfekt...det är ju ingen!
Kram Tulipa
Har jag missat ditt TV-inslag...? Måste kolla!

Granne med Selma sa...

Inte förrän idag har jag haft tid att sätt mig i lugn och ro och göra ett inlägg och kolla favoritbloggarna... och vad ser jag då?! Om inte dig i tv-version! Du är så söt! Och jag älskar dialekten:-) Ja, pysslet var ju helt i min smak också förstås *Ler*

Du blir nog Sveriges svar på Martha Stewart du! Snart har du eget program på tv:n. Lova att vinka till mig då.
Kram Sussie

Anonym sa...

Tv reportaget var urmysigt, du ser så snäll ut..:)
Granarna på plats, då kan tomten komma nu då?

Kramar @ette

Vintage sa...

Otroligt vackert hos dig!Nisse är jättesööt! Kram Susanne

♥ Pia... sa...

Hallo hallo där..vilka söta granar:)...hihi..så fint du gjort..och vilket tv inslag..rena proffset ju..vet du Anette..när jag såg detinslaget så tänkte jag på nåt..det hörs OCH syns att du är förskolelärare i botten ...såå pedagogisk...(ikväll har jag varit påkusr..småbarnspedagogik:)...SötNissen så fin han är..längtar efter min sötnos..homn har "flyttat" till landet nu...nää nui är det dax att sova tror jag..liite för trött nu förtiden..är såå himla mycket så man hinner inte med sej själv..ack ja..men det kommer lugnare tider..tror jag :)..kram..PIA

me and alice sa...

Hej Anette!
Åh vad fint du gjort!
Längtar tills vi får hem vår stora gran...Och Nisse den lilla plutten... Såå söt!!

Vilket fint tv-inslag du gjort!! Du är som gjord för att vara på tv!
Och din underbara dialekt! Älskar norrländska dialekten...
Kraam Susanne

Vitt och nött sa...

inte behövde man hålla sig för skratt, dom va fina! å fint pyntade! å de blir mer känsla tycker ja med riktig gran! å sen gör de ju inget om de inte ä en disneygran :)

ha de gott!
kram!

me and alice sa...

Gomorron Anette!
Lyckliga du! Ska ni göra om ert kök!!! Kan tänka mig hur vackert det kommer bli när du varit framme...
Kraam på dig!
/Susanne

Min Skattkammare sa...

Åhhh, jag älskar dina tv-inslag, jättekul och fint!
Men den där granen ser lite tufsig ut för att vara hämtad av en finsmakare som du....;o).....fniss.
Men det är kanske det som är poängen?
Jag misstänker det! :o)
Nu snöar det! JIPPIE!!!
Kramar Kicki

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men go Nisse, det syns han njuter och är stolt över mattes fina hem, el hans fina hem rättare sagt: ) Oj så tjusigt du har det och granen i hinken i det vacker rummet är som fr en saga!! Mari.( Som sagt, du var toppen i tv!!)

Cecilia sa...

Hej hej! Vilka vackra bilder du bjuder på som vanligt!

Har en liten utlottning på gång inne hos mig om du vill vara med!
Nu ska jag kolla på dig när du pysslar...;)

Kramar Cecilia

mig & alice sa...

heeej snuttan.

Vad härligt reportaget blev!!!
Du är duktig du...själv skulle jag nog mest stamma hela tiden och vara röd som en julegris i ansiktet...men då passar man väl å andra sidan in i juletider.

JAG gillar din gran iallafall...tycker att de är charmiga när de inte är så perfekta...för vem är det?

Bara älskar din breda silverring (den hann jag med och se också :-)
Vad är det för märke???

Ha det så gott vännen min.
Kraam
Melinda

Nettan sa...

Finfina granar!! Har ett par små oxå..hoppas få in den stora snart! Åååå så söt han ä lille Nisse!! Ligger där å myser i fotöljen! Min Scooby är överlycklig att vi äntligen fått lite snö å vill bara vara ute å busa!!
Kram Nettan

Sari. sa...

Your Christmas tree is fantastic! I just can't take my eyes off it... And the star hanging by the window - my favourite! Absolutely perfect!

Give lots of hugs to your little Nisse, he looks so cute :)

Ett skönare liv sa...

oj så fint du har hemma.. super söta granar :)kul att ha hittat hit :)
ha en skön dag!
kram nadja

Anonym sa...

Hej
Missa inte min tävling kram Jenny

Gnistrande snö sa...

Åh, du har det så fint! Ser hur mysigt ut som helst!
Jättefint reportage i nordnytt också.

Kram
Katarina

MODERN COUNTRY sa...

Hei gode Anette!

Ojojoj, nå har jeg sittet og sett på den himla mysige filmen fra ditt Julehjem. Så herlig innslag med fint pyssel! Og takk skal du ha for at du viste meg hvordan jeg skal lage en strut, fniss..ja tenk at ikke det engang har jeg tidligere laget. Så fint som det er på en hylle eller i treet. Så lyst og fint og hjemmetrivelig du gjør det med søte fine grantrær og røde detaljer. Man får en riktig god Julefølelse her inne. Takk for at du gir så mye av deg selv!

Ha en trivelig 3 Advents helg vennen!
Varmeste klemmer,
Aina

En inredoholic sa...

Hihi.. håller mig lite för skratt.. den var verkligen söt och lite gles. Men charmig!

SOm NIsse.. vilken kille!
Kram o trevlig helg. Jannice

Golden&Vitt sa...

Åh vad roligt att se dig på Tv, det var jätte bra pysseltips.Och roligt att se Birgitta oxå, det var ett tag sen :)

Visst är det direkt juligt med granar, jag tror att jag fått lite pippi på dom nu :)

Ha en mysig 3:e advent/ mormor annika

Marie sa...

Hej Anette!

Äntligen har jag lite datatid och kan kika runt på alla bloggar. Så kul det var att få se filmen, ett jättebra reportage! Extra kul att både få se och höra dig nu när jag faktiskt har träffat dig på riktigt, tänk att jag lyckades springa på dig på mässan i Stockholm!
Jag tycker dina granar ser jättefina ut, underbara bilder! Jag och maken brukar alltid ha olika uppfattningar om vilken gran vi ska ha, vi får väl se vem som "vinner" i år, hihi.

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Anonym sa...

Jag älskar din hus, det är so vackert =)
http://fanniina.vuodatus.net

Eva Agnes sa...

Så mysigt inslag i TV med ditt pyssel. Jah njöt både av att se och höra dig.
Stora kramisar
Eva Agnes