tisdag 21 december 2010

Snart kommer han, Tomten

Jaa, nu är det inte många dagar kvar tills han kommer, Tomten ! Kommer han till er ? Vi har inte bokat honom nu på flera år, vi har ju inga småbarn i vår familj längre, så vi delar ut Julklapparna utan tomte, hur gör ni ? Har ni tomte ?



Klapparna är inslagna, det gjorde jag i Söndags, jag är ju en sån där som vill slå in alla klapparna själv, göra personliga paket med bokmärken och sånt..paketet som ser ut som en rulle där i högen, den är till vår lilla hund Nisse, han ska få ett grått fårskinn, han älskar att ligga på såna, så nu ska han äntligen få ett eget.
Ha en fin dag så syns vi i morron igen !
Kraaam Anette

19 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Gomorron på den min vän! Ja visst kommer tomten snart.. eftersom vi har småbarn hos oss så kommer den käre rödklädde mannen till oss:).. det är spännnade må du tro.. en liten kille väntar redan mycket spännt om han ..tomten kommer med en traaktor mä släp..vi får väl se:).. söta paket du gjort.. ser så mysigt ut hos dej... blir köket grandfinale?.. tror de va:).. nää nu ska jag kila til jobbet .. har gjort en pepparkakscheesecake till mina jobbarkompisar till fikat ..PÅ EN tisdag.. !! men jag tar julledigt nu så då ville jag bjuda på nått gott.. min kaka är en lite omgjord ..ska bli spännande att se vad de tycker.. har gjort den kakan som jag har i bakbloggen och så blandat lite lingonsylt i en del av smeten så den blir rödrosa i mitten.??... tror det blir bra... ha en supergo dag.. kram...Pia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Då vet jag en som kommer bli överlycklig, eget fårskinn, det blir skönt det. Jättefina paket har du gjort. Här var det jag som brukade vara tomte, har tomtat och skrämt flera grannbarn. Kan bli väldigt verkligt när man kommer utifrån skogen med en lykta som jag gjorde. Här hemma blev ingen rädd dock.
Varm kram
AnnaMaria

Lilla Blanka sa...

Hej goa Anette!

Åh Nisse kommer att bli så nöjd med sin julklapp!

Så fint med fint inslagna presenter tycker jag, det ser underbart ut med granen i zinkspannen och alla paketen under.

Kraaaaam
PS vad smart att göra Att-göra-lista till mannen!

Så Vitt Jag Vet sa...

Hos oss är det Julgubben som kommer. Vi har alltid haft Julgubbe för vi är många och nu är den yngsta kusinen 6 år. Men mina barn tycker att riktiga julgubben är en man från vår by som var gubbe säker 10 år.( Mina barn 21 o 25) Ja jag tror var familj har sina traditioner angående tomten.
Trevligt med paket under julgranen. Vi får vår gran
in först kvällen innan julafton, så då kan lite paket kanske komma fram.
En skön jul till dej !
Kraam
Sanne

LOPPISLIV sa...

Ohhh lyllo lille Nisse som får ett fårskinn, ett sånt hade jag också velat ha, och vår Wilma också :-)) Fina paket där under granen, vi har ju inga små heller så vi gör som ni, delar ut dem själva på aftonen efter julmaten, sen blir det spel av olika slag och risalamalta till kaffet :-)) Kram och då ses vi imorgon igen ja, trevligt :-)) Kraaaaam P

Pysselfröken sa...

Hej!
Vilka fina paket! Jag fuskar och låter butikern slå in en del och slår in några själv. Julkorten gör jag själv dock. Visst kommer en tomte till oss. I år ska vi byta tomte med några vänner så morfar får vara med och träffa honom. Hoppas att du får en härlig jul!
Kram

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, åh vilka fina tomtekosr du har, så vackra! Och vilken julklappshög, jag har en jag med, och en klapp till vovven som kommer fira jul hos oss med, klart djuren ska ha en klapp med, och vilken fin julklapp till Nisse, vilken tur att han inte läser din blogg, hi, hi.. Mari. ( har jag sagt att din rödvita häst var sååå snygg, den finaste jag sett!!)

C h a r m i g t L a n t l i g t sa...

Hejsan!

Jaa.. Nu är de inte många dagar kvar =)
Vi väntar ihärdigt på tomten varje år och lär väl bli ett par år till. Men vi har fått ett litet delemma, då barnens mormor lurat i dem att en av renarna har blivit sjuk så vi får se om tomten hinner komma till oss (typiskt henne att göra så bara för att inte ta tomten för givet.... =) Hon sa detta dock med glimten i ögat så hon är inte så elak =)) Usch jag kommer ihåg den känslan sedan jag var barn och mamma och pappa lurade i oss massa saker vid jul.... Som när "pappa" tomten åkte med våran pulka ner för backen gick förbi vårt hus och skakade på huvet så vi skulle tro att vi inte skulle få några paket för pulkorna inte hade tagits in...hmm. Men vi lärde oss kan man säga =)
Detta blev långt =) får spara några ord tills imorn med =)
Kramar

Emelie, ESS Foto sa...

ååh, va fint med granen och klapparna. och hästen!Superfint :)

Kamila sa...

Merry Christmas and a Happy New Year!
Winter greetings to send a permanent guest of the Polish;)

Annette Engström sa...

En jättekram från mig, Annette och Tingeling.
Vi önskar er en härlig jul och ett riktigt gott nytt år.

HOUSE of ADELA sa...

En stor JULKRAM till dig och din goding Nisse från Mig och mina vita godingar Theodor & Banchy!
Härligt med ett fårskinn! T & B får givetvis också paket, lille T är tokig i mjukisdjur och sen blir det goda ben med smaker i! Öppnar paketen gör de själva, skrattar halvt ihjäl mig åt dem då, de är så roliga!=)

♥ Adela ♥

russiske kvinner sa...

Veldig original. Takk for bra post. Helt enig i det du skriver.

Min Skattkammare sa...

Så fint du har det vid granen!
En riktigt fin och mysig julhelg önskar jag dig min vän!
Varma julkramar
Kicki

Sussi sa...

Lyckliga Nisse....ett eget fårskinn! Han måste ha varit snäll i år!
Underbara gamla träskor du visar...precis såna som tomten ska ha på fötterna!
Hemma hos oss finns också bara vuxna barn, så tomten hoppar över vårt hus nu för tiden. Men när barnen var små var det alltid mormor som var tomte...Ho ho ho!

Kram
Sussi

Vintage House sa...

Hej
vilket härligt julklapp han får önskar mig ett oxå:)
Har liknande träskor som du visar de ska under granen,
Här har vi tomte så inga paket under granen än.
de får varsin julklapp på morgonen för då har tomten varit och lämnat till dem och ätit mjölk och pepparkakor:)
kram
sandra

Sussi / Sussinghurst sa...

Oh, herlige pakker.... hvad mon der er i de små røde pakker.... ;)

Norregård sa...

Hej!!!
Vilken mysig Jul du har Anette!!
Tomten kommer till Norregård, vi har en grannes svåger hos oss. Det är lika kul varje år även om den yngste inte tror på tomten...

Kram Malin

Pite ByggnadsvårdsErica sa...

Vad mysigt med alla julklappar under granen :-)
Önskar dig en God Jul och ett Gott Nytt år.

/Pite ByggnadsvårdsErica