fredag 25 februari 2011

Veckans bästa dag !!

Då var det Fredag, jag har sagt det förr och jag säger det igen, det är veckans bästa dag !! Även fast jag jobbar helg, Fredag är bara bäst...


Jag har lagt ett gammal linnelakan med vackra monogram på matsalsbordet, lakanet var inte så stort så jag la det ovanpå en stor vit matduk. Tycker det är synd att ett så här fint lakan ska ligga inne i ett skåp...


På helgerna brukar jag duka här inne då vi ska äta middag, känns lite festligare även fast maten inte är så festlig alla gånger. I köket har jag aldrig stora matdukar nu för tiden, inge ide, den skulle bara vara ren och snygg en dag, men slagbordet i köket är fint utan duk också.
Ha nu en fin helg alla och idag fikar vi det är ju Fredag !!
Kraaam Anette

29 kommentarer:

LOPPISLIV sa...

Godmorgon goa bloggvän! Ohhh så fin duk, älskar gamla lakan med spets och röda monogram. Jag har en liknande som jag lägger på bordet när jag dukar fint, tänker på dig då :-)) Ohh vad jag kan sakna att ha ett matsalsbord som du har, vi har bara köket som vi sitter vid, både till vardag och till fest. Men det får gå det med...Ja din bok är absolut där bland favoriterna ska du veta..hihii. Den jag hade överst "Belle Blanc" är jättefin tycker jag, den har jag köpt från Adlibris. Nähe, nu kallar jobbet, ska börja lite tidigare idag, och vår mysiga fredagsfrukost, ha nu en trevlig fredagsfika du där upp i norr. Stor kraaaaam Paula

♥ Pia... sa...

Morron på dej min vän:) å så fina bilder... duken är vacker där den ligger.. ja håller med dej.. att ha duk på kökbordet är ingen större ide´.. men efter som jag har det där fula gula furubordet :) som nu är under förvandling hihi.. är bara på första stolparet än.. och målar de mörka under.. sen kpommer det svåra.. håller på att mixtra lite med färgen.. vill ha en vit fast svagt gråå...då till det där jag inte vet.. ska jag ha i lite gröm umbra..elller ska jag be färghandlaren bryta grundfärgen till en ljust grå???.. eller bryta grundfägen till 0502..utan det sista Y ??? har du något bra färgförslag på grått åt mej.. den ska vara såå svag .. .. annars så önskar jag dej en härlig helg...kram..Pia

Vintage House sa...

God Morgon,
Ett härligt vackert lakan och perfekt som duk.
Kul med lite extra fint till helgen.
ha en skön helg
kram
sandra

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gomorron
Så fint det var när du gjort en rulle av årtalsremsan, och stora duken är ljuvlig. Känner att det är dags och byta min linnefärgade mot en vit nu också. Och jag instämmer angående fredagar, absolut bästa dagen.
Varm kram
AnnaMaria

Mina drömmars hus sa...

Helt otroligt fin duk.
Så härligt att ta vara på gamla lakan.
Själv har jag kört hur mycket gamla lakan dukar handdukar mm till tippen som helst, antagligen för att jag är dum i huvudet, ha ha.
Ha en riktigt skön fredag
AC

hagagården sa...

Underbart fint med det fina lakanet på bordet!!!
Kram o ha en fin fredag.
Ninni

linnea-maria sa...

Åh vad härligt att få titta in i sveriges vackraste matsal! Duken är så vacker och den lilla biten med årtalen är helt underbar, har du kommit på än vad den har för funktion?
Ha en fin helg /Therese

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag håller med, fredag är en bra dag, även om man vet att man ska jobba på helgen.

Vilket fantastiskt vackert lakan, det är synd om det ska ligga i linneskåpet. Nu får ju vi njuta av den vackra spetsen och det fina monogrammet.

Önskar dig en mysig fredagskväll!
Kram,
Regina

Vita små hjärtan sa...

Underbart lakan! Perfekt på ditt stora bord.
Ha en mysig fredag och en trevlig helg, fast du ska jobba!
Kram Agnetha

villa lotta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
villa lotta sa...

Love it, looks so airy!
Kram, Lisa!

Millygarden sa...

Så vacker och som du skriver så synd att det ligger så mycket vackert ligger så mycket fint linne i skåp hos folk som aldrig används. Ditt linne är superfint. Men du har du broderat årtalen själv? är sugen på att brodera och sy på kuddar men inte kommit mig för!

Trevlig Helg trots jobbhelg!
Kram Marina

Weißer Vintagezauber sa...

Kära Anette,
ofta jag är på din blogg och beundra dina underbara hem.
Din katt Maja Goa ser vår katt Ludwina mycket lika.
Ohhhhhhh ser denna duk så vackert ... kan du smaka på kaffe.
Alla de bästa,
Elke.

The Secret Garden sa...

Riktigt fin som duk! kan ju inte bli bättre! :)

Trevlig helg!

Liza sa...

Hej! Har följt din blogg ett tag nu men inte kommenterat.. vill bara säga att du har en underbar blogg! Tack vare inspirationen från dig ska jag traska ner i källaren och välja ut ett antal lakan med mongram och handvirkade spetsar som jag ärvt och fixa till för nu ska de användas till bland annat gardiner i vår sommarstuga...
Ha en trevlig helg!
Liza

Bygdegården sa...

Hej Anette! vad roligt att duka fint på fredagen, vi har en dålig ovana att äta framför TV:n, men jag skall försöka bättra mig nu när du visar hur fint det kan bli :) fredagskram! /emma

Ardisia sa...

Hej!
Jag brukar också använda mina gamla lakan till att duka matsalsbordet (som vi också använder bara på helgerna i stort sett). Det är verkligen synd att behöva dölja dem fina lakanen i skåpen!

Och jag håller med dig, fredag ÄR veckans höjdpunkt =)
Ha en bra FREDAG!
Kram mia

Hemma hos Märtha sa...

Håller med dig om att fredag är veckans absolut bästa dag!! Och självklart blir det fika..:-)
Jättefint lakan som blir ännu finare som duk.
Ha en mysig helg!
Kram
Anne-Lie

Skogslyckan sa...

Håller med om att det är veckans bästa dag. Här blir det mysmat och ett eller två glas vitt. Tycker också lakan är så fina att ha som dukar, synd att gömma dem i skåpen.
Ha nu en fin helg!
Kram Pia

Unknown sa...

What wonderful table - the tablecloth is a true dream!!!

Tine

Kallholmen sa...

Det är så underbart med gamla saker som man använder...! Helt ljuvligt med lakanet på bordet! Nu har kylan gått ner hos oss men då bärjar det tokblåsa och snöa istället. Ha en riktigt mysig helg, fast du jobbar.
kram caro.

sandra sa...

Allt blir så vackert hemma hos dig! Din blogg gör mig så glad!

Kram sandra.

HOUSE of ADELA sa...

Duken är ju helt underbar!! Tänk att ha såna skatter;) Jag har kommit över några fina lakan på några loppisar men inte så fina!
Hoppas du får en fin helg trots lite jobb;) Fika mycket och krama Nisse;)

Kram till dig goa vän!
Adela

Norregård sa...

Vackra bilder!!!

Ha en bra Helg;o)
Kram Malin

made-and-found sa...

How beautiful......I love all your beautiful things.
Anne x

hällkulla sa...

Hej!!

Håller helt med dig att lakanet är helt för fint för att bara ligga i skåpet!! Där på ditt matbord ser det väldigt fint ut och passar jätte bra!
Ja, äntligen fredag och instämmer att det är veckan bästa dag! Hemmet är nystädat och vackra rosor är inhandlade samt lite annat fint vårigt! Ljuvligt!

Önskar dig en fin helg!
Kram
Pi

Fröken Grön sa...

Sååå vackert med de röda monogrammen!
Önskar dig en härlig helg!
/Anna-Karin

Rose Garden Malevik sa...

Hej Anette
Du är verkligen DUKTIG på det där med inredning.....
UNDERBART :)
Hoppas allt e väl
å missa inte¨

S
A
T
U
R
D
A
Y


S
H
O
W

O
F
F

imorgon......
VÄLKOMMEN att vara med :)
Håkan

Fru W sa...

Åh vad fint det blev.....skall hålla ögonen öppna för något likande på loppis...kram Sofia