onsdag 14 september 2011

Underbara Liljor

Tänk vad vackra blommor gör mycket, jag köpte några Lilje kvistar och satte dom i en stor gammal glasburk, sååå fint det blev, jag kände att jag behövde lite blommor nu när det bara regnar och regnar ute...



Det är Höst nu, det är bara att inse det...och som alltid den här tiden så börjar mina tankar kretsa kring Jul, jaa jag vet..lite tidigt men jag kan inte låta bli..fniss...Jag har köpt en ny adventsljusstake på Loppis i sommar, jag längtar faktiskt tills jag kan ta fram den och visa den för er. Det är bara 10 veckor till första advent !!

Kraam Anette

38 kommentarer:

LOPPISLIV sa...

Godmorgon! Vi har så fint väder här i blekinge just nu så jag försöker hålla hösten ifrån mig lite till :-)) Men visst känns det att den är på väg, igår hade vi blåsigt och stomigt väder, idag strålande solsken...

Så fint med liljorna på bordet. Det ger lite sommar inne med blommor och grönt inomhus. Ja tänk igår funderade jag också lite på julen och julklappar, lite tidigt men tiden går fort, hux flux knackar den på dörren..hihiii

Ha nu en finfin onsdag. Kraaaam Paula

Anonym sa...

God morgon Anette!

Jag bara älskar vita liljor. Hade det i min brudbukett också :-).

Jag planerar julen för fulla muggar ;-). Det blir tidigare och tidigare för varje år. Men nu går det inte att undvika när man driver butik.

Önskar dig en finfin dag!

Kram Linda

G:a Affären sa...

Ja nu kan vi få unna oss lite köpeblommor, de som har dahlior i sina trädgårdar har fortfarande möjligheten att lyxa till det. Jag fick en bukett och blommorna var enorma.
Jasså tio veckor, tänk så fin den här julen blir när du får tända ljusen i kristallkronan.
/Cia

Praliner sa...

Vackert, vackert! Lite blomster är ett bra sätt att förgylla hem och vardag med! Kram J

Marie sa...

Blommor i alla dess former förgyller alltid hemmet. Så vackra liljor du har köpt!

Ingen jullängtan hos mig än, men den kommer väl framöver!!!!

Ha en bra dag!
Kram Marie

Love, Lena sa...

Så vackert med vita liljor - min dotters favoriter! Har också börjat fundera på jul och faktiskt köpt de första julklapparna... Gillar ditt underbara vita hem!

Johanna Stålros sa...

Blommor sätter verkligen den där extra piffen, jag glömde att köpa fredagsblomset och kännde hela helgen att det var kalt och tomt på matbord3et! Kram Johanna

Villa Hasselbacken sa...

Alltid fint med levande blommor inne. Köpte mig några ljuslila kryss igår som jag ställde i en vas.
Har faktiskt också haft lite jultankar. Gör alltid mina julkort själv och har lärt mig att det är bra att börja i tid.
Kram Lena

Lantliga drömmar sa...

Liljor är så fint. Här är fortfarande dåligt väder men blåsten har lugnat sig lite. Om någon är intresserad pågår tävling hos mig med fint pris ;) Nilla

Mia Maräng sa...

Hej!
Liljorna blev jätte fina. Det behöver man verkligen just nu i blåsten och regnet. Alltid lika roligt att titta in hos dig. Är det bara 10 veckor till advent .uha mig då får jag nog börja planera lite för butiken.
Må så gott.
Kram Mia

Skatan sa...

Godmorgon. Eller förmiddag. Snart...

Tack :) Ja du, det är roligt, svårt, svettigt och inspirerande! Jag lyfter några av våra bekanta i vår del av bloggsfären och diskuterar de förutsättningar som vi alla har varit med och skapat. En fin grogrund för entreprenörskap! Underbara Clara är ett exempel, Minna med Blomsterverkstad ett annat. Det skall bli kul att se hur den tas emot. Svårt bara att släppa det dammande akademiska skrivandet bakom sig!"!!!

Önskar en fin dag :)

Annakarin

Millygarden sa...

Liljor i sån där konservburk är verkligen jättefint.....men du Anette dom 10 veckorna till jul får vi hoppas går riktigt.... sakta!

Kramis Marina

Johanna sa...

Ja, blommor kan verkligen pigga upp en i höstmörkret:)

Kram Johanna

Anonym sa...

Hej,

huvva 10 veckor.... här har vi sommarvärme just nu!! Vackra vita liljor - tänk bara på att de bruna släpper frömjöl - var rädd om dina fina dukar.... Ha de´gott! från en av dina läsare.

Villa Nystuga sa...

Liljor är otroligt vackra. Jag hade en jättestor liljerabatt här hemma fram tills några år sedan då mördarsniglar och liljebaggarna var ett faktum. Brunoranga stänglar utan blommor eller blad blev resultatet. Nu ska vi flytta till ett hus på landet där det än så länge inte finns några av just de skadedjuren. Liljorna kommer garanterat få sin välförtjänta plats i trädgården igen :)

Ett tips också. De oranga ståndarknapparna ska du ta bort när du har liljan som snittblomma. Dels för att de färgar av sig något otroligt och dels för att liljan står sig längre om du tar bort den. Ser att du har din fina vita lakansduk under vasen och det är inte alltid lätt att få bort oranga fläckar från ståndarknapparna :(

Cecilia

LantlivsAnette sa...

Tack ni som tipsar om att jag ska klippa bort ståndknapparna på Liljorna !! Det glömde jag, och jag vill ju inte ha fläckar på mina dukar..tack snälla...
Kraaam Anette

Anonym sa...

10 uker til advent, ja det går fort.
På østlandet i Norge har vi nydelig sol i dag, etter dagevis med voldsomt regn og stiv kuling.
Her er fremdeles lite høstfarger, og god temperatur både i luften og vannet, faktisk 18-19 grader i sjøen her vi bor - så sommerfølelsen er ikke helt borte enda:)
Ha en fin dag :)
Lise

n o r d i n g å r d e n sa...

Vita liljor, en av de vackraste blommor man kan ha och bara doften, mmm så ljuvligt! Så vackert och enjkelt så där i glasburk som du gjort. Men de där orange pistillerna brukar jag klippa bort, ett litet damm av dem och tyget är förstört, de är hemska på så vis...Ha, ha, vad säger du, 10 v till advent, du är rolig men visst är det tur att de flesta i vår bloggkategori älskar julen också, nästa etapp att se fram emot och längtar tills jag får se din ljusstake, säkert jättefin!!! Regn hälsn fr Lule=)

n o r d i n g å r d e n sa...

Ooops, såg först nu att flera tjatat om det oranga pulvret, ha,ha..

VIT SOCKERBIT sa...

Så vackert med levande blommor i den vita omgivningen. Tror jag ska göra ett stopp på en blomsterhandel påväg hem från jobbet! Ha en fortsatt fantastisk dag!
Kram från Emelie

Josefine Halfwordson sa...

OJ är det bara 10 veckor till 1:a advent...

toves sammensurium sa...

Neimen hysj,hysj!Vil absolutt ikke begynne å tenke på at både jul og advent nærmer seg i lynfart!Nå skal høsten nytes først:) toveklem:)

Sallys hus sa...

Hej hej!
Ja liljor är allt bra fina.
Jag klipper av spröten för att få fula fläckar på duken..;)
Mmm...visst börjar det suga lite i julådran..hihi...
Kika gärna in till mig och se om du kan ge Sally något bra tips..;)
Kraaaaaaaaam
Katarina

hemma hos lilla mej sa...

Ja, blommor kan verkligen pigga upp en i höstmörkret:)

Ha en fin höstdag.Kram Rita ♥

Mli sa...

Jag längtar också till jul!!

♥ Pia... sa...

Hihi.. ja du ä roligt du Anette:).. 10 veckor.. men jag har allt liiite jul i åtanken jag med:) log för mej själv när jag läste om Nisse.. mmm just så varje natt nästan och flera gånger:)såååå fint du gjort på bordet.. såå lugnt och stilfullt.. ha en skön dag..
//kram..Pia

Christina sa...

Har kikat runt lite! Älskar liljor, men kan tyvärr inte ha dom inne, mina katter tuggar på bladen och dom är giftiga för katter! Hälsningar Christina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag kan skicka upp lite sol, här har det slagit om idag. Jättefina liljor, det är en pampig blomma.
Ha det gott
Varm kram
AnnaMaria

Lyckoslanten sa...

Ja nu är det höst och dina liljor tar sig nog bättre ut där på bordet än mina. Ska flytta dem! ;o)
Säger du... tio veckor. ♥

Pia sa...

Ser man på...just som jag skulle skriva till dig, att visst är de vackra, liljorna, men när de smutsar så..och så råkar min blick falla på en kommentar "att klipp bort pistillerna" (eller var det ståndare???)!

Herrejess, så det finns ortoligt varma och omtänksamma människor runt omkring oss!!! Jag menar henne med djurbutiken, som vill hjälpa Nisse!!!!! Än finns det kärlek till den nästa, här på jorden!
Det var då i det jäkligaste laget, angående vädret - här också! Trodde att mina alla (tre) hårstrån jag har på huvudet, skulle ryckas bort i stormen!!

Ha det så bra!
Kraam!
-Pia-

Inredningsfrun sa...

Å här på the Island lyser bara solen. Å jag som längtar till lite höstrusk. Ska vi byta ;)

Jag tycker att det är helt i sin ordning att längta till julen nu. Som sagt, tio veckor är ju ingenting :).

KRAM

// Inredningsfrun

Elin (LJUVA HEM) sa...

Mysigt! Liljor är en favorit här- vackra och ståtliga, och doften är så ljuvlig! Jag älskar hösten, men älskar jul ännu mer, så jag förstår dig när du blickar fram dit. 10 veckor är inte så värst länge...

gamla skolan sa...

Vackert Anette ! Jag köper liljor ibland också för att pigga upp mig själv , den brukar stå ganska länge också . Duken är underbar !!är den ny eller gammal ?
Kramar // Susanne♥

Sockerklaras sa...

Åh, så grannt.. Blommor är enkel lycka det...tänk vad det kan lysa upp ett rum och en själv, inte minst!:) Å så måste det vara det bästa sättet att förlänga sommaren på...kram! /Ida

mayfair personal trainer sa...

Jag kan skicka upp lite sol, här har det slagit om idag. Jättefina liljor, det är en pampig blomma.

rosenälvorna sa...

Ja, nu behöver man lite vackra blommor inne, jättefina liljor du har! Hoppas det är ok för dig att jag har med ditt cake pops recept i mitt inlägg i morgon. Jag provade dem och de blev ju både goda och vackra. Jag skriver att det kommer från dig, naturligtvis, så jag tar inte åt mig äran:) Christina

rosenälvorna sa...

Glömde berätta att jag nämner lilla Nisse också eftersom det är så kul att läsa om alla westisar som finns i bloggvärlden. Hör av dig om du inte gillar det! Trevlig kväll och fredagsfika i morgon! Christina

Mitt Egnahem sa...

Du är galen! JUUUL- 10 veckor? Du har nog rätt, ska snart börja tänka på Luciatåg (är musiklärare egentligen...) Liljor är verkligen snyggt" Värmländska "Mitt Egnahem"